lauantai 28. marraskuuta 2009

Suututtaa

Nyt kyllä suututtaa niin, etten edes kuvaa laita. Kävin äsken viemässä kutomuksia joulumyyjäisiin ja vilkaisin samalla toisten töitä. Ei joillakin ole sitten minkäänlaista tajua hinnoittelusta. Jos käsinkudotut seiskaveikasta tehdyt naisten polvisukat maksaa 10€ ja naisten Aili-lapaset 4€, niin onko siinä enää mitään järkeä. Minusta siinä vain halveksii omaansa ja toistenkin käsityötaitoa ja vaivannäköä. Minä en alkanut laskemaan omieni hintaa, sen verran sentään arvostan omia töitäni. Jos eivät mene kaupaksi, niin olkoon menemättä.
Johan vähän helpottaa, kun sai täällä purnata.

5 kommenttia:

 1. Samaa olen ihmetellyt. Täälläkin syksyn myyjäistapahtumassa oli vitosella villasukkaa kaupan pöydällinen (Seiskaveikkaa ja Nallea). Tuli mieleen., että jos jollakin on halu kutoa sukkaa, niin lahjoittas sitten hyväntekeväisyyteen mieluummin, ehkäpä joku voisi sponsoroida langat...
  Kaikesta huolimatta:
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Yhdyn suuttumukseesi. Käsityöllä on arvonsa, se pitäisi olla jokaiselle selvää. Siihen menee työaikaa, kuten muuhunkin hommaan, ei se itsestään tule. Älä laske hintoja.

  VastaaPoista
 3. Eihän noilla hinnoilla saa kuin hätäsesti langat, joten työ on silkkaa hyvätekeväisyyttä. Mutta ei taida olla sopiva paikka hyvätekeväisyydelle.

  VastaaPoista
 4. Äitini on virkannut johonkin seurakunnan joulumyyjäisiin pannulappuja. Ne meinas, ettei niistä voi pyytää yli 2,50e. Siinä ja siinä kattaako tuo hinta edes materiaaleja (toki ne on hyväntekeväisyyttä, eikä äitini niistä edes niitä materiaaleja saa). Mä maksaisin niistä ihan kevyesti 5e. Tossa kohtaa mäkin kiukustuin äitini puolesta. Se on kuitenkin tehnyt niitä jo kohta 30.

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä kuin sinäkin ja muutkin. Ihmiset eivät ole tottuneet maksamaan käsin tehdyistä neulesta todellista hintaa. Kuvitellaan, että saadaan samalla hinnalla kuin kaupan tehdastuottoiset muovilangoista tehdyt neuleetkin. :(

  VastaaPoista