perjantai 20. marraskuuta 2009

Boleron-ohje Turkista


Tämä on niin mielenkiintoisella tavalla tehty bolero, että sehän on vielä kokeiltava ennen ensi kesää. Pakkaavat vain aina nämä mukavat ohjeet unohtumaan, joten laitan sen taas tänne talteen. Kuvasarja tekovaiheista löytyy täältä. Juttu on turkiksi, mutta kuvista selviää kyllä tärkein. Eikun muutkin kokeilemaan tällä tyylillä:)

9 kommenttia:

 1. Öö.. Onko siinä siis ensin tehty selkä ja sitten yhdellä kaistaleella tuo loppu? Olenkin miettinyt että olisi kiva neuloa jotain ja vaikka itselle vaihteeksi... olen vain sellainen pari kertaa vuodessa -neuloja, että enpä tiedä riittäisikö taidot :D Tuo on kyllä hieno.

  VastaaPoista
 2. Minun mielestä tuo on yhtä kappaletta koko juttu. Ensin selkä ja sitten pitkä lieruke kiertämään selän kautta toista rinnusta takaisin ylös. Viimeksi lieruke vielä kiertämään kaula-aukkoa.

  VastaaPoista
 3. Täytyy miettiä. Haluaisin kyllä itselleni juuri tuollaisen, mutta se koko...

  VastaaPoista
 4. Onpa tosi mukavan näköinen bolero! Ja mielenkiintoinen tekotapa. :) Samoin muuten minäkin sen käsitin niistä kuvista kuin sinäkin.

  VastaaPoista
 5. Tosi jännä systeemi ja kaunis. Kunhan sä olet ensin neulonut sen turkiks niin me muut voidaan sitten kysellä sulta neuvoja:-)

  VastaaPoista
 6. Hauskasti tehty ja kaunis malli, kiitos vain linkistä, on mukava kurkkia välillä erilaisiin blogeihin :)

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana bolero! Ja minun värinikin. Tuo on kyllä pakko selvittää ja tehdäkin. Aivan ihana on.

  VastaaPoista
 8. Minä M-kokoinen aloin nyt tehdä tuota boleroa Novitan Tempo-langasta, seiskan puikoilla. Loin 56s. Alkuun laitoin helmineulosta 7 silmukkaa, sitten yksi nurin, neljän silmukan levyinen palmikko (eli kaksi silmukkaa kiertää kahta), yksi nurin, kaksi oikein, yksi nurin, taas neljän silmukan levyinen palmikko, yksi nurin, kaksi oikein, yksi nurin. Keskelle tulee tuo tuplapalmikko (2s+2s+2s+2s), yksi nurin, kaksi oikein, yksi nurin, neljän silmukan palmikko, yksi nurin, kaksi oikein, yksi nurin, palmikko, yksi nurin, 7 silmukkaa helmineulosta. Näyttäisi tulevan samannäköistä.

  Helmineuloksen leveyttä voi vaihtaa, kunhan katsoo että on pariton määrä silmukoita, niin alkaa aina oikealla silmukalla. Näin jälkiviisaana 5 olisi riittänyt.

  VastaaPoista