maanantai 30. elokuuta 2021

Matkamuistot Kreetalta


Ainahan matkoilta tulee osteltua kaikenlaista, tarpeellista ja tarpeetonta. Viime vuosina olen ostellut vain vaatteita ja käyttöesineitä ja jättänyt matkamuistokrääsät kauppojen hyllyille. Suuri osa matkabudjetista meneekin yleensä ostoksiin.

Tällä reissulla olimme n.s. luxushuoneistohotellissa. Kahdesta televisiosta, videolaitteesta ja kylpyhuoneen poreammeesta huolimatta vessasta ei löytynyt saippuaa eikä muutakaan pesuainetta. Heti ensimmäisenä päivänä piti lähteä kaupoille saippuanostoon ja samalla ostin tämän saippuakupiksi. En jättänyt sinne vaan saa toimia kotona korukuppina.


Merenkäynti oli koko ajan niin kova ettei mereen voinut mennä uimaan. Ensimmäisenä päivänä yritin vähän kahlailla, mutta aalto löi heti nurin ja jouduin konttaamaan polvet verillä takaisin rantaan. Kivikkoranta oli kuitenkin täynnä kauniita pyöreitä kiviä ja niinpä sitten keräilimme niitä ja kauniiksi hioutuneita keppejä. Isompiakin kiviä olisi laukkuun mahtunut, mutta empä silloin tiennyt vielä laukkuni painoa.


Tohtori Viktoriakiksen vastaanotolla kysyin saanko pitää kynän muistona ja heti sanoivat että ota vaan monta. Kaksi kehtasin ottaa. 😊


Sairaalassa ei annettu sairaalavaatteita, vaan jouduin olemaan omissani. Kertakäyttötossut kuitenkin annettiin ja kun olivat ihan hyvät kylmillä lattioilla niin otimpa nekin mtkamuistoksi, roskiin olisivat muuten menneet.

Siinäpä minun hankinnat. Olin ajatellut ostella loppulomasta tuliaiset kissanhoitajalle ja muille kun olisin tiennyt rahatilanteen, mutta eihän niitä sieltä sairaalasängystä käsin saanut hommattua. Säästyi rahat. 😄

Mennessä laukku painoi 18,5 kiloa, mutta kun heittelin aurinkorasvat, vanhat kengät sun muuta pois, niin paluulennolla laukku painoi vain 17 kiloa kivistä huolimatta. Eipä ole ennen käynyt näin päin.

Olen aina sanonut että minulle tapahtuu kaikki kolmen sarjoissa. Ensin oli tämä Kreetan sairaalareissu. Sitten sain kylmällä Vantaan lentokentän lattialla jalkani niin kipeäksi että särkylääkkeitä joutuu syömään vieläkin. Vähän on jo parantunut, joten EN mene lääkäriin. Mikä lie tulehdus tuli. Mutta se pahin, eilen katkesi etuhammas juuriaan myöten. Onneksi sain hammaslääkäriajan huomiselle. Ja onneksi joka paikassa voi pitää kasvomaskia ettei tarvitse hymyillä jukisesti harvahampaisena.
🤣
 

Nyt saa sitten epäonni piisata ja kaikki alkaa menemää loistavan hyvin. 😌

22 kommenttia:

 1. Nyt on sitten onnen vuoro kolmikertaisina! Kiviä minäkin aina etelästä roudaan, samoin noita kauniita keppejä. Nyt muuton tässä vaiheessa ne on vielä vanhassa kodissa, mutta kunhan saan tuon parvekkeen lasitukset kuntoon, teen siitä ranta'loma'paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli meillä kiviä enemmänkin, mutta tytär ehti viemään ne suurimmat ja komeimmat jo omaan kotiinsa.

   Poista
 2. Voi hemmetti sun kanssas! 😢
  JOS jossittelut auttais, niin JOS olisit laskenut merestä konttaamisen ensimmäiseksi, niin olisit "voinut jättää" katkaisematta hampaan? Anteeksi, tuo oli huono!
  Onpas huonoa onnea, mutta hyvä, että sait nopsaa ajan hammaslääkärille. Mites se hammas noin katkesi?
  Nyt sitten odottamaan kolmea hyvää ja positiivista tapahtumaa/asiaa!!! 👍 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha nastahammas tipahti. Pääsin heti kunnalliseen hammaslääkäriin ja naislääkäri ymmärsi ulkonäköpuolenkin asiasta. Nyt on uusi hieno lasikuituhammas suussa (toivottavasti ei kallis) ja passaa taas hymyillä ihan reilusti. Hyvä päivä tänään.

   Poista
  2. Hienoa! Ensimmäinen kolmesta positiivisesta siis kuitattu - kahta seuraavaa odotellessa.. ;)

   Poista
  3. Toisilla on hieno lasikuituvene, mutta minullapa on hieno lasikuituhammas. Ihan yhtä hyvä ylpeilynaihe 😆

   Poista
 3. Voi sentään, toivottavasti nyt alkaa mennä paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu ja nyt voi taas hymyilläkin uuden hampaan kanssa.

   Poista
 4. Huh, sellaista sattuu. Mulla on myös varmaan 40 v vanha nastahammas, pelottaa milloin sen aika koittaa. Ai. Lasikuidusta nykyisin tekevät hampaita. Hyvä! Kerrotko sitten noin paljonko kustantaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kunnallisessa toivottavasti kamalan paljon maksanut. Yksityisillähän on ihan hirveät hinnat. Tämä ei ole oikea nastahammas, vaan juureen rakennettu suuri paikka.

   Poista
 5. No onpa nyt epäonni matkassasi. Toivotaan, että vastapainoksi saat nyt monta hyvää juttua <3
  Ihanaa tiistaita sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt odottelen rauhassa niitä onnenpotkuja ja ensimmäinen olikin että pääsin heti kunnalliseen hammaslääkäriin vaikka sinne on täällä 4 kuukauden jono. Tiistai oli oikein mukava ja toivottavasti loppu viikkokin. Ihania syyspäiviä sinullekin.

   Poista
 6. Nyt on kyllä onnen pakko kääntyä jo toiseen suuntaan.
  Tsemppiä syyskuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aina voi olla ylämäkeä, välillä on pakostakin alamäkeäkin. =)

   Poista
 7. Maskeista on paljon hyötyä. Toivottavasti niistä ei luovuta koskaan. Muuten on alettava taas miettimään onko nenä niistetty ja salaattia hammasväleissä, iso finni nenän pielessä 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin olin minäkin oikein tyytyväinen että oli pakko pitää maskia kaupassa. Kukaan ei huomannut minun hampaatonta irvistelyäni. =D

   Poista
 8. Pakko onnen nyt todellakin kääntyä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs tässä on ollessa. Suussa on uusi hammas ja uusi matkakin on tilattu. Enää puuttuu se kolmas kiva asia.😁

   Poista
 9. Koko "tarinassa" parasta on tuo: "uusi matkakin on jo tilattu".
  Oikea asenne! Ei jäädä tuleen makaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä noita vanhoja suremaan kun ei niitä voi kuitenkaan muuttaa. Aina pitää olla jotain mukavaa mitä odottaa niin pysyy mieli virkeänä.😊

   Poista
 10. Lasikuituhammas on uutta minulle. Minulla on keraaminen kruunu ja se maksoi maltaita. Sanoivat sen kestävän hamaan hautaan.
  Toi uusi matka -asenne on hyvä. Ihanaa matkan odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti minun hampaani ei maksa kovin paljon, muuten on lähdettävä kerjuulle. Ei pienestä eläkkeestä kaikkeen riitä vaikka kuinka olisi lopettanut tupakoinnin.🤨

   Poista