maanantai 9. elokuuta 2021

Juna-Jussi


Ollessani parivuotias vuotta nuorempi pikkuveljeni oli kesän tätini hoidossa. Palatessaan kotiin minäkin pääsin juna-asemalle vastaan. Jussi oli kuitenkin kasvanut kesän aikana, joten minä olin pettyneenä lausunut: "Ei tullu meijän Jussi, tuli Juna-Jussi".

Kun nyt pyydettiin tekemään miestensukat keltaisella veturilla tuli muisteltua pikkuveljeä moneen otteeseen. Hänen kanssaan oli mukava leikkiä ja painia.


Suuri saalistaja 😆 Ahududu on viihtyy nykyään pitkiä aikoja pihalla narunpäässä. Vanha "pömpelikin" on päässyt taas käyttöön. Koko ajan on kuitenkin vahdittava ettei pääse lujahtamaan karkuun.


Narun päässä on hankala saada saalista, mutta eilen sekin onnistui. Ylpeänä tuli sisälle näyttämään saalis suussa. Kerran se pääsi karkuunkin, mutta onneksi sai vielä kiinni ja sitten ulos nautiskelemaan herkkua. Syönnin jälkeen köllähti kyljelleen nurmikolle makaamaan sen näköisenä että "Hohhoijaa kylläpä masu on nyt täynnä". Siis saalis oli pieni perhonen. 😆

Ei se saaliin koko, vaan se onnistumisen ilo. 😽


 

25 kommenttia:

 1. Saalis kuin saalis; tärkeintä on se saalistus ja sen kiinnisaaminen! Minä sain viimeksi heinäsirkan! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on ihanaa aikaa kun nurmikolla vilistää kaikennäköistä kiinniotettavaa.😸

   Poista
 2. Junasukat on hienot! Mutta mikä on kummallisin tilaus, mitä sulle on ikinä tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistitpä pahan, en nyt osaa sanoa. Ehkä kun noin 50 vuotta sitten tein omalle pienelle pojalleni jämälangoista mummonneliöhousut. Tuli niin hienot että jouduin tekemään toisillekin. 😄 Harmi kun ne eivät ole enää tallessa.

   Poista
 3. Komeat veturit! Tuohon Vanhan rouvan kysymykseen haluaisin minäkin nähdä vastauksen..?
  Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea valita yhtä erikoista. Nämä keltaiset veturit miestensukkiin kyllä arvelutti ensin, mutta ei niistä onneksi niin kamalat tulleetkaan. Aika lapsellinen malli kuitenkin, mitähän mies itse tykkää.

   Poista
 4. Niin söpöt sukat. Vai että Juna-Jussi eikä oma Jussi, ihana muisto <3
  Rapsutuksia hurjalle saalistajalle ja kivaa viikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli Jussi kasvanut kesän aikana etten enää tunnistanut. Pikkuveli kuoli aika nuorena, mutta onneksi on mukavia muistoja joita olen kertoillut lapsilleni.

   Poista
 5. hieno saalis.kaverin kissan suuhun lensi lintu,mutta kissa ihmetteli niin että lintu karkasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelisin minäkin jos pihvi ilmestyisi itsestään suuhuni. 😄

   Poista
 6. Ihanat junasukat <3 Oli mukava lukea lapsuusmuistostasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on nyt vanhana mitä muistella. Ikävät muistot on painettu unholaan ja muistelen vain niitä mukavia juttuja.

   Poista
 7. Meillä Rasmus oli ollut reissussa,mutta tänään tuli onneksi kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat palailee reissuiltaan öitten kylmetessä. Meidän Maija on ollut koko kesän jossain ja käynyt vain parin viikon välein kotona piipahtamassa. Epäilen että joku syöttää sitä kun on niin pulskassa kunnossa.

   Poista
 8. Junasukat on kivat. Meillä oli kiltti, hauska ja ihana veli. Hyvät ihmiset, kuten meidän Jussi, kuolevat aina liian varhain �� - siskos -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi oli huumorintajuinen mukava veli joka oli aina valmis auttamaan.
   Kuolee ne pahatkin ihmiset joskus. 😆

   Poista
 9. Olet tehnyt omanlaisesi Junasukat 😊
  Kyllä narun päässäkin saa saalista. Taas on muutamaan otteeseen saatu pelastaa siipiveikkoja. Vähän liian rohkeita ovat minun mielestä, jos tuppaavat liian lähelle, tai jopa kissan häkkiin, kuten yhtenä aamuna. Ehkä 5 sekuntia siitä, kun Merri pääsi luukusta häkkiin, se tuli lintu suussa sisään 😖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Maija ei uskalla enää tuoda lintupaisteja näytille kun tietää saavansa haukkumiset ja menettävänsä saaliin. Hiiret ja rotat kyllä kehun joka kerta. 😊

   Poista
 10. Noi on kivat veturisukat! Näköjään teilläkin sukkaa pukkaa. On se kurjaa kun pitää Adun olla narussa. Ei se ole sama kuin vapaana oleminen, mutta pakko turvallisuussyistä on nyt tyytyä tuohon. On se niin persoona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset alkavat näköjään jo kysellä sukkia, varma syksyn merkki. Maija-kissa meillä herättää pahennusta kulkemalla vapaana, eikä sitä näy kuin parin viikon välein kotona. Ei pysyis varmaan tuo toinenkaan pihapiirissä jos irti pääsisi, mutta on onneksi tottunut narussa olemaan.

   Poista
 11. Onpa hienot veturisukat nämä Juna-Jussin sukat. 😊 Nimeksi sopisin myös Veturi-Villen sukat.
  Voin vain kuvitella miten kisu oli ylpeä saaliistaan. Toivottavasti jatkoakin seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tarvita kärpäslätkää meidän huushollissa kun katti on oppinut pyydystämään kaikki ötökät sisältäkin ja niitähän piisaa näin kesä-aikaan.

   Poista
 12. Kivat sukat ja kiva kommentti! Muistoja tulee joskus mieleen yllättävissäkin yhteyksissä. Hauska kuva katinhännästä, lähes taiteellinen.

  VastaaPoista
 13. Hyvän näköiset junasukat!!!

  VastaaPoista