lauantai 5. elokuuta 2017

SatotoiveitaKeväällä keräsin lintulaudan alta auringonkukantaimia ja huomasin yhden erilaisen taimen. Huvikseni laitoin se kukkaruukkuun kasvamaan ja nyt minulla näyttää olevan tulossa kurpitsa. En sitten tiedä onko pyöreä vai pitkulainen, kun en ole koskaan kurpitsoita kasvattanut. Kaunis kukka siinä ainakin on ja mehiläiset näyttää tykkäävän.  Tuossa on tosi paljon kukan-nuppuja, pitääköhän niitä liikoja rapsia pois ?


Kaupan mansikat ovat tänä kesänä olleet niin kallita, etten ole raaskinut niitä ostaa.  Nyt alkoi lopultakin omat taimeni (2 kpl) kukkimaan  ja hyvällä onnella saan edes maistiaisen mansikasta =) Toivottavasti aurinko alkais paistelemaan että saisin jotain satoa. Koko kesä on täällä ollut niin sateinen ja kylmä ettei kuulemma metsistäkään ole mustikoita tulossa. Täytyy ensi talvi pärjäillä ihan etelän hedelmillä, harmi.
--------

Kyllä nyt harmittaa. Kun on pieni eläke ja polkupyörä ainoa kulkuväline, niin eikös senkin joku varasta omasta pihasta. Eipä tykännyt kipeä polveni yhtään kun kävin kävelemällä ruokakaupassa.
Vaan on mukaviakin ihmisiä. Laitoin etsintäkuulutuksen oman kylän face-sivuille ja moni nuori mies näyttää jakaneen sitä. Jospa se pyörä vielä löytyisi ja toivottavasti kunnossa olevana. Kyllä nuorison kanssa kannattaa olla hyvissä väleissä, ei koskaan tiedä milloin heiltä apua tarvii ja saa.18 kommenttia:

 1. Tuo näyttää kesäkurpitsalta mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä mikä siitä tulee, kunhan jotain syötävää ehtisi kypsyä.

   Poista
 2. Kesäkurpitsalta näyttää minustakin. Meillä on jo oman pihan mansikat kohta syöty. Meillä kasvaa villinä metsämansikkaa ja pari taimea istutettua mansikkaa.
  Herkullista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin yhden mansikan jo syönyt ja toinen on kypsymässä =)

   Poista
 3. Kasvun ihmettä toivon puutarhallesi ja pikaista löytymistä polkupyörällesi! Tee rikosilmoitus, siitä voi olla apua, löytää pyörä paremmin luoksesi. Meilläpäin löytyy usein hylättyjä pyöriä milloin mistäkin jätettynä, ojasta, tien poskesta, aitaan nojaamasta jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tunnu löytyvän vaikka puoli kylää on silmä tarkkana. Meiltä on kilometri kylän kapakkaan ja sen edestä usein löytyy. Useammin kuitenkin sillan alta jokeen heitettynä ja entien suututtaa kun vievät vanhusten rollaatoreitakin. Siellä on joessa useampikin rollaattori käyttökelvottomaksi runnottuna :(

   Poista
 4. Meiltä vietiin yhtenä kesänä pihasta vanhat ja kulahtaneet maitokärryt. Löytyivät kylän kapakan edestä. Kapakoitsija oli pannut ne kettingillä kiinni ovenpieleen, etteivät känniläiset olisi toistamiseen pukanneet toisiaan pitkin kylänraittia. Eikä myynyt niille enää kaljaa. Tiesi nääs, kenen taivaansiniset kärryt ovat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kelpaa mikä irti lähtee. Sitä minä en vain ymmärrä miksi ne pitää lopuksi aina rikkoa ja heitellä jonnekin jokeen. Jättäisivät edes nätisti jonnekin mistä omistaja voisi hakea omansa pois.

   Poista
 5. Meilläpä ei oo satanu koko kesänä juuri ollenkaan, mutta kahden päivän aikana on sit tullu koko kesän sademäärä kerralla! Minä kun en mitään viljele, niin kummastelen miten suuria mustikoita löytyy pihalta silti. Jännää nähdä miten sun sato kehittyy...
  Voihan kökkö sun pyöräs kanssa. Toivottavasti löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on satanut senkin edestä ja mustikoita ei kuulemma löydy mistään. Pistin juuri uuden halvan pyörän tilaukseen nettikaupasta (+ lukon) kun ei ilmankaan pärjää. Nyt saa muista haaveista sitten luopua vähäksi aikaa.

   Poista
 6. Tuo voi olla koristekurpitsakin. Tai kesäkurpitsa, saat hyvää syötävää, älähän hosu. Pahalainen noita pyörävarkaita, toivotaan että löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehtii tehdä jotain ennen syyspakkasia.
   En usko että oyörää löytyy enää. Pieni kylä ja kaikki paikat on jo koluttu. Se on varmaan heitetty joen pohjaan muiden pyörien joukkoon.

   Poista
 7. Pyöreitä kurpitsoita tulee tai koristekurpitsoita, muttei kesäkurpitsoita.
  tv: Raitsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee pyöreä, sitä minä toivon ;)

   Poista
 8. Toivotaan hyvää kurpitsasatoa. Kuten myös pyörän löytymistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurempi todennäköisyys on saada edes yksi kurpitsa kuin löytää enää pyörää, niin se vain on.

   Poista
 9. Voi hyvänen aika sinun kuopan kaivamistasi. On kyllä hyvä, että rakas koirasi sai kukat ja ristin.
  Joko on polkupyörä löytynyt? Suosittelen maalaamaan seuraavan niin erikoiseksi, että kukaan ei uskalla varastaa, Poika maalasi keltaisen ja vaalenpunaisen juovikkaaksi.
  Joko kissojesi häntä on palautunut sieltä korvien välistä?
  Minäkään en ole ostanut mansikoita, kun ovat 6 euroa litra. Mustikoita sain samalla hinnalla litran ja niistä riitti pakastimeenkin.

  VastaaPoista
 10. Minä kun olen tottunut kaiken tekemään itse, niin laitoimpa hautapaikkanikin valmiiksi ihan itse =)Kun ihminen on tämmöinen itsepäinen vanha jäärä =D
  Pyörällä oli sen verran myyntiarvoa, että kyllä se on jo kaukana. Uusi onkin nyt sitten halpis ja visusti lukossa koko ajan.
  Kissojen hännät ovat edelleenkin reippaasti näyttämässä suuntaa eteenpäin, sukuvika varmaan ;)
  Meilläpäin ei tule mustikoitakaan ja maksavat kuulemma vielä enmmän kuin mansikat. Syön ensi talven etelän hedelmiä, ne on onneksi halpoja nykyään.

  VastaaPoista