sunnuntai 20. elokuuta 2017

Nyt niitä käsitöitä


Tavallistakin tavallisemmat villasukat. Tykkään itse pitää sukkia joissa ei ole kiristäviä kuvioita eikä varpaan kohdalla olevia pitsikuvioreikiä. Siispä kudon tavissukkia =) Sain hävitettyä samalla pari vajaata lankakerää.

En olekkaan ostanut tänä vuonna niin ainuttakaan villasukkalankakerää. Muutaman puuvillalangan vaan kun on tarvittava väri päässyt loppumaan.


Ja tietenkin apinaperhe kun näitä nyt tuntuu aina vaan menevän. Joulua varten täytyy tehdä vielä muutama jemmaan.

On tuo nykyinen terveudenhoitolaitos vaan kummallinen. Viime aikoina ollut pikku vaivoja, jotka ovat pakottaneet soittamaan terveyskeskukseen. Siellä sitten sairaanhoitaja tutkii ja milloin kukakin lääkäri määrää lääkkeet potilasta edes näkemättä. Minäkään en ole tavannut lääkäriä moneen vuoteen. Nytkin sain lyhyen antibioottikuurin, mutta uudestaan on mentävä saman vaivan kanssa kun ei parantunut sillä. Eipä pienellä eläkkeellä ole vara hypätä yksityiselläkään lääkärillä, joten tähän on tyytyminen. No, hengissä vielä kuitenkin, joten eipä tässä hätää ;D

20 kommenttia:

 1. Opettelin tekeen tiimalasikantapään ja ihastuin siihen kovasti.
  Sulonen apinaperhe. Oletko laskenut montako apinaa olet virkannut vuosien kuluessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä ole jo yli 600 =) Täytyykin joskus tässä laskea ja järjestää taas arvonta.

   Poista
 2. Tuota sairaanhoitajilla juoksuttamista olen minäkin ihmetellyt. Meillä ei edes lääkettä saa, ennen kuin olet juossut sairaanhoitajalla ainakin kaksi kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästöä, sitähän se on nykyään joka paikassa =( Sairaanhoitajien palkka on niin paljon pienempi kuin lääkärien. Onko se sitten ajanmittaan halvempaa kun ihmiset sairastuu pahemmin kunnon hoidon puutteessa.

   Poista
 3. Tavissukkia määkin teen ilman hilavitkuttimia. Ja aina johonkin häviää. Sen sijaan apinoita en osaa tehdä, joten taidan tulla apinavarkaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä tarvi varastaa. Ihan luvan perästä saat ottaa jos tänne päin eksyt ;)

   Poista
 4. Oletpa ollut taas ahkerana ja ihanuuksiasi olet tehnyt.

  Huomaathan, että aloitin musiikkihaasteen uudestaan
  https://enkulinkasityot.blogspot.fi/2017/08/musiikkihaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kuuntelemassa ja oli hienoa musiikkia. En vaan keksi mitä voisin haasteeseen tehdä.

   Poista
 5. Kyllä nää apit on aina vaan niin ihania. Omat tuossa ilostuttavat mun työpäivää kun ovat täällä työhuoneessa esillä. Ei ole niin ankeaa työnteko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noista apinoista niin vaan eroon pääsekkään, sillä olen tehnyt ne niin kestäviksi. Poikanikin kehui ettei heidän koiransa ole vieläkään saanut apinaa rikottua (enkä yhtään kyllä enää anna siihen perheeseen....koiran lekuksi, murrr)

   Poista
  2. No kestäviä ovat varmasti. Niin napakoitakin. Koiran leluksi!!! Hyvänen aika! Ei ikinä! Annoin juuri yhden ystävälleni synttärilahjaksi taas ja tykkäsi kovasti. Taitaa olla enää yksi jäljellä lahjahyllyllä kun tilasin niitä useamman. Mullahan on kaksi, tyttö ja poika tietysti :)

   Poista
 6. Kiva, apinoita taas pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kun tuntuu että niitä on ollut kyllästymiseen asti joka postauksessa =)

   Poista
 7. Kauniin harmoniset sukat ja apinaperhe ihastuttaa yhä. Meidän terv.kesk. on sellainen,että sinne oikeesti kuolee. On tullut vääriä diagnooseja ja vääriä lääkkeitä yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyäänhän noita terveyskeskuksia sanotaankin arvauskeskuksiksi, mutta ihmisiähän ne vaan on lääkäritkin ja ihmisille sattuu erehdyksiä. Ei minulla kyllä ole valittamista ;) Aikanaan kun menin kovan vatsakivun takia, niin onneksi eivät määränneet kipulääkettä, vaan laittoivat sairaalaan umpisuolileikkaukseen. No leikattiinhan minut, mutta ei suinkaan umpisuolta vaan syöpä mahasta. Ilman lääkärin erehdystä syöpä olisi jäänyt pitkäksi aikaa huomaamatta ja vienyt ehkä hengen minulta. Joskus se käy näinkin päin, onneksi =)

   Poista
  2. Sude, kyllä tuo terv.keskusasia on niin retuperällä meilläkin. 8500 asukkaan kunnassa ei ole lääkäriä, eikä videota, vain yksi hoitaja vastailemassa puhelimeen. Lähikaupunkiin 50km edestakaisin (eli ei kela korvaa), julkista liikennettä ei juurikaan ole. En tiedä kuinka menevät ne lääkäriin, joilla ei ole omaa autoa. Ja asumme ruuhkasuomessa sentään. Esim. minun piti mennä verikokeisiin, kun oli leikkaus tulossa. Ajoin tuon 50km ja toimenpide kesti 15min! Leikkaus tehtiin Hämeenlinnassa (edestakasin 100km). Tarkastukseen myös sinne, toimenpide kesti 15min ja ajoin sen takia 100km (ei kela korvaa kun ei tarpeeksi kilometrejä). Kela-taksin olisin saanut, mutta odotusajat venyvät tosi pitkiksi.
   Vihonviimeistä on tämä touhu. Mutta apinaperheesi on niin mukava taas, että eihän se ihme ole ettei niistä tykättäisi.

   Poista
  3. Kyllä haikeena saa muistella aikaa kun kilometrin päässä oli oma tuttu lääkäri joka tiesi potilaan kaikki vaivat. Nykyään ei tiedä minkä näköinen lääkäri kulloinkin siellä jossain puhelimen päässä reseptejä kirjoittelee. Ihan pers...tä koko Sote-uudistus.
   Linja-autollahan me autottomat lääkäriin mennään ja jos on OIKEIN kipee, niin Kela-taksilla tai ambulanssilla.

   Poista
 8. Minäkin tykkään tehdä ihan perussukkia. Sinun sukkasi ovat kauniit. Ihana apinaperhe =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä perussukka vaan on paras jalassa. Ei ole reikiä just varpaankohdalla eikä kiristä kirjoneule varressa =) Tällä iällä on jo tärkeämpää se että on mukava päällä kuin miltä näyttää. ;)

   Poista