lauantai 26. elokuuta 2017

Kolmet yksien hinnallaKoko viime talvi säästettiin tyttären kanssa että päästään nyt syksyllä Turkkiin isää tapaamaan. Matkojen hinnat vaan olivat niin korkeat että päätettiin odottaa niitten halpenemista. Niinhän siinä sitten kävi, että hinnat eivät laskeneet, mutta matkat oli loppuun myyty ennen kuin huomasimmekaan. Täytyy olla ensi talvena viisaampi.

Ehdotin että mentäisiin käymään jossain muualla, mutta tytär ei halunnut. Sanoi vaan että nyt ostetaan sinulle uudet lasit sillä rahalla. Johan nuo entiset olivatkin aika huonokuntoiset.

En tykkää kulkea kaupoissa, joten tein netissä hintavertailuja ja katselin malleja ja päädyin sinne tiettyyn liikkeeseen. Tytär löysi minulle nämä punaiset, ei liian punaiset ettei niihin heti kyllästy, mutta vähän väriä elämään kuitenkin.


Näistä tytär sanoi että hyi kun rumat, mutta minä halusin ehdottomasti. Juuri sopivaa mummotyyliä joka sopii minun luonteeseeni. Tykkään näistä kovasti.

Tukka on vähän jyrsityn näköinen kun tytär sen tänään leikkasi. Kyllä on säästynyt pitkä penni kun olen viimeaikoina leikkuuttanut hiukseni tyttärellä, joka ei ole ammatiltaan kampaaja =)Kolmannet lasit meni sitten tyttärelle jolla sopivasti oli juuri syntymäpäivät. Kyllä on silmälasien hinnat halventuneet sitten minun nuoruuspäivieni, onneksi. Vielä jäi vähän pesämunaa ensi kesää varten.

Silmä on ihmeellinen elin. Kun olin alakoulu-ikäinen silmäni heikkenivät semmoista vauhtia, että lääkärit ennustivat minun sokeutuvan ennen aikuisikää. Aika heikot ne välillä olivatkin.  Vaihdevuosien jälkeen näköni on alkanut paranemaan ja jos tämmöinen vauhti säilyy, niin 80 vuotiaana saan varmaan heittää lasit pois kokonaan.=) Niinhän sitä sanotaan, että vanhetessaan ihminen tulee lapseksi jälleen ja minulla se käsittää silmätkin =D

26 kommenttia:

 1. Kivat lasit löysitte. Kyllä alkoi hinnat laskea kun se yksi tietty tuli markkinoita sekoittamaan. Minullakin lasien vaihto edessä, kun ei enää näe lankaa silmään laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuli. Nyt noita raskii jo ostaa useamminkin kuin kerran kymmenessä vuodessa =)

   Poista
 2. Hyvät lasit saitte...nuo punertavat sopii sinulle hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vaan on niin tavalliset, pyöreät on paljon hauskemmat ;)

   Poista
 3. Kauniit ja tärkeät apuvälineet. Joissain maissa silmälasit kuuluvat perusterveydenhoidon piiriin ilmaisina. Onneksi meilläkin hinnat ovat kohtuullistuneet. Olipa ikävä kuulla, että pyöräsi kelpasi voroille, toivottavasti uusi osoittautuu turvalliseksi menopeliksi alkukankeudesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran teetätin Turkissa lasit kun olivat niin paljon halvemmat. Suomen optikko sitten nauroi niille ja sanoi että osta sinä sieltä vaan niin meillä töitä piisaa kun korjataan niitä. Laatu on kyllä hyvä Suomessa vaikka hintavia ovat vieläkin.
   Sinne hävisi pyörä ja uudella vähän pelottaa ajaa kun ei ole semmoinen matalarunkoinen mummomalli.

   Poista
 4. Samaa näköä on äidissä ja tyttäressä. Kauniita molemmat. Onnea silmälaseista ja varsinkin polkupyörästä. Jospa se pyöräkin ensiromahduksen jälkeen kuljettaisi kiltimmin. Hyvä ettei jalka vaurioitunut pahemmin tai joku muu paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tullut enempää isäänsä, olis muuten aika isonenäinen turkkilaiseen tyyliin =D

   Poista
 5. Lasit sopivat sinulle kivasti ja samoin tyttärelle. Miten muuten netin kautta saa sopivat istumaan nenulle ja pään muotoon? En ole ollenkaan perehtynyt silmälasien nettiostamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minäkään netistä uskalla laseja ostaa. Katsoin vaan hintoja ja malleja eri liikkeistä valmiiksi ja sitten kauppaan sovittelemaan. Heti ensimmäisestä löytyi molemmille sopivat ja edullisesti.

   Poista
 6. Aivan upeita laseja olette valinneet. Minusta nuo sinun mustat pokat on tosi kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä minäkin tykkään eniten, niissä on sitä jotain =)

   Poista
 7. Hienoja laseja! Minäkin jouduin uudet hommaamaan tänä kesänä. Että olikin sovittelu rasittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaveri on hyvä olla mukana makutuomarina. Meillä ei mennyt puolta tuntia kun oli kolmet lasit valittu.

   Poista
 8. Hienoja ovat kaikki kolme. Minullakin on tällä viikolla lasien osto edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota kaveri mukaan etteivät myy mitä tahansa sinulle ;)

   Poista
 9. No olipa harmi, että matkat ehti mennä. Toisaalta näistä silmälaseista on iloa joka päivä. Kivat lasit molemmilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkasta olis ollut iloa enemmän, mutta nämä oli kyllä paljon tarpeellisemmat =)

   Poista
 10. Mustat rillit on hyvät - mullakin on samanmalliset mustat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä minäkin tykkään. Nuo toiset on liian tavalliset.

   Poista
 11. Hyvän näköisiä silmälaseja kaikki! ja hiuksesi ovat myös hyvät! En nähnyt mitään nyrhimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä minä välitä vaikka onkin vähän nyrhityt, kyllä ne siitä kasvaa taas.=) Mutta mihin on hävinnyt kaikki väri, pelkkää harmaata edessä.

   Poista
 12. Silmälasit maksavat maltaita. Ikä onneksi on tuonut edun, että en tarvii enää moneen kertaan ohennettuja linssejä. Lapsille joutui joskus uusimaan linssit monta kertaa vuodessa. Silloin tuntui, että voisi sairasvakuutus edes osan korvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä mitä ne maksoi silloin kun olin lapsi ovat kyllä halventuneet huomattavasti, onneksi. Minulla on joku semmoinen vika että siihen aikaan linssit piti tilata aina Ranskasta, nykyään tekevät semmoisia jo sentään Suomessakin. Huononäköiset ei ilmankaan pärjää, joten on se kyllä kumma ettei sairausvakuutus korvaa mitään näistä.

   Poista
 13. Hyvä ku muistutit. Mä ostin kans keväällä kolmet yksien hinnalla, mut jotenki ne kolmannet on jääny. Olisinko puhunu niin paljon hakiessani, et sen unohti sekä myyjä että mä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukana pitää olla aina tarkkailija, joka huolehtii että kaikki tulee mukaan mikä hintaan kuuluu =D

   Poista