perjantai 10. maaliskuuta 2017

Apinatehdas käynnistetty taas


Nyt näitä apinoita alkaa syntymään taas. Eikös kevät alakkin olemaan pesimä-aikaa ;) Tummanruskeasta langasta vaan on pulaa. Jos jollakulla sattuu nurkissa pyörimään tumman ruskeaa Tenneseetä tai Muscat-lankaa numero 75, tumman ruskea, niin ostaisin hyvin mielelläni. Jämäkerätkin  kelpaisi oikein hyvin. Näitä kun ei enää saa mistään kaupasta, ei edes ulkomailta, olen tarkistanut kaikki.


Eräs äiti pyysi taas pojalleen pienet sirot num. 46 villasukat. Äkkiähän nämä neuloi, kun tein ne Adlibriksesta tilatusta Raggi-langasta. Vastaa paksuudeltaan ehkä Novitan Isovelilankaa, mutta kauniimmat värit ja huomattavasti edullisempaa. Oli niin mukavaa neulottavaa, että tästä teen lisääkin. Raitoja en edes yrittänyt kohdistaa, mitäs suotta hyvää lankaa haaskaamaan ;). Tilaaja oli kuitenkin vallan tyytyväinen sukkiinsa.



Eihän tätä voinut jättää kirpparille , vaan se oli pelastettava ;) Kultaisilla helmillä päällystetty pussukka hintaan 20 senttiä. Nyt vaan mietin mitä sillä teen. Leikkisinkö vaikka prinsessaa =)

30 kommenttia:

  1. Harmi, jos apinoiden sikiäminen loppuu tummanruskean langan loppumiseen. Toivottavasti löydät jonkun korvaavan langan.
    Minä en kohdista koskaan noissa pätkävärjätyissa langoissa raitoja,kun eivät satu koskaan täysin samalle kohdalle kuitenkaan.
    Eipä kullan kimallus paljoa maksanut. Bussirahat kulkee tuossa veskassa tyylikkäästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kaikki kultaa mikä kiiltää, mutta kauniisti kiiltelee silti =)Nyt on niin monella foorumilla ruskea lanka hakusessa, että ihme jos ei mistään löydy.

      Poista
  2. Kirjailtuihin pussukoihin on kiva laittaa koruja säilöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla vaan on enemmän näitä kauniita pussukoita kuin koruja =)

      Poista
  3. Laita lankakerä pussukkaan, niin kissat ei pääse kerään käsiksi. Luulen, että sieltä lanka kuitenkin kulkisi hyvin, työn edetessä siis.
    Ihanaa viikonloppua prinsessa Sude!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin laittaa sinne kaikki tytön isältä saadut kultakorut. Siinäpähän ovat sitten kasassa kaikki tytölle perinnöksi =) Turkkilaisilla kun on tapana ostella naisilleen kultaa ja niin teki minunkin ex-mies. Nykyään ostelee vain tytölleen.

      Poista
  4. Tosi ikävää kun suosittu ja tarvittu lanka loppuu eikä sitä enää löydy. Toivottavasti saat sitä näin hankittua.
    Ihania nuo apinat, minullakin niitä kaksin kappalein on täällä viihdyttämässsä minua =))
    Ihanat sukat ja kaunis väri. Ei tosiaankaan tarvitse kohdistella raitoja .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Novita saisi tosiaan tuoda Tenneseen ja Miamin takaisin valikoimiin. Ihmiset kovasti kyselevät noita erilaisissa käsityöporukoissa facebookissa. Niitä minäkin käytän mieluiten virkkauksissani.

      Poista
  5. Apinat valloittavat maailmaa, toivottavasti niiden lisääntyminen ei kärsi ruskean langan puutteesta :) Laikkuhan on kuin koru. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukku on tosiaan kuin koru ja korujen säilytys laukkuna meinaan sitä pitääkin.

      Poista
  6. Komeat ovat taas apinakaksoset. komeat sukatkin ja vaatimattoman pienet 46 numeroiset....:) Helmipussukka on kaunis. Käytät sitä sitten joskus tyttäresi häissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuoret miehet ovat nykyään isokenkäistä porukkaa =)
      Voivoi, ei taida semmoisia häitä olla tiedossa muutamaan vuosikymmeneen. Ei vaikka kuinka toivoisin senkin päivän vielä näkeväni =)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Pikkulapset ovat kyllä tykänneet noista. Niitä on helppo roikottaa mukana joka paikkaan =)

      Poista
  8. Häistä sen verran, että kun kerran tyttösi kuulee sen merkillisen NAPS, niin saat pian alkaa laittaan häitä. Ja se NAPS voi tulla kuin sala kirkkaalta taivaalta. Nimim. Kokemusta on ;) Että komppaan Intsua, joka ehdotteli kultapussukkaa häävarustelun osaseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär lähtee kesäkuussa eka kerran tapaamaan netti-ystäväänsä Skotlantiin. Minä tietysti olen jo nähnyt unta että olin pojan äidin kanssa häitä järjestämässä =) Voi kun se nyt napsahtaiskin oikein kunnolla.

      Poista
  9. Ihanuuksia olet käsilläsi tehnyt ♥ mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
  10. Vastaukset
    1. Kiitoksia. Näitten jälkeen käynnistyykin sitten Peppi-tehdas ;)

      Poista
  11. Apinoiden henkselihousut on ihan parhaat ja niitten aurinkoinen olemus.
    Olen kerännyt kirpputorille vietävää, lähinnä vanhoja koriste-esineitä. Kotiini melkein näkyy Pelastusarmeijan kirpputori, kunhan saan aikaisiksi käydä siellä. Jäin miettimään, missä tuollaista laukkua on käytetty aikaisemmin. Hieno se on : )

    Hyviä apinantekopäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin olis niin paljon kirpparille vietävää, mutta paikallinen lopetti ja seuraava on 30km päässä. Ei viitsi lähteä linja-autolla raahaamaan. Vienkin nykyään päivittäin jotain roskiksen sisäseinustalle ja hyvin on tavara hävinnyt. Se mikä ei viikossa häviä, heitän roskiin. Onneksi naapuri vie välillä parhaita autollansa kierrätyskeksukseen, mutta roskakatoskin kierrättää oikein hyvin =)

      Poista
  12. Aika kaupittelee pussukan.
    Iloiset apinat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin minulle ;) Tämäkin maksoi aluksi monta euroa, mutta kirpparin lopettaessa hinta laskin 20 senttiin ja kyllä kelpasi minulle. Päätyy varmaan kohta jonnekin komeron sopukoihin, niin kuin moni muukin "ihanuus"=)

      Poista
  13. Toivottavasi lankaa löytyy! Mistä minä sitten saan hääapinoita, jos apinoiden teko tyrehtyy lankapulaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D Sitten täytyy vaihtaa johonkin toisen väriseen elukkaan. Esim. vaaleanpunaiseen possuun =D

      Poista
  14. Vai alkoivat apinat taas lisääntyä! No keväthän se on sitä aikaa monilla eläimillä. ;) Kivasti näyttää raidoittuvan tuo lanka ainakin sukiaśsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä on nättiä lankaa ja nopea neuloa, kun on niin paksua. Tästä tulis varmaan ihan hyviä lapasia.

      Poista
  15. Ihana apinatehdas! Niihin ei vaan voi olla ihastumatta aina uudestaan ja uudestaan. Nätit on sukatkin. Miksi noita raitoja pitäisi kohdistella. Lanka on tehty niin kuin on tehty ja syntyy jälki sen mukaan. Niin se kuuluukin mennä.

    VastaaPoista
  16. Ei ne ole elämässäkään raidat koskaan kohdillaan, joten menköön miten ovat mennäkseen =) Ei käy liian tylsäksi.
    Onneksi noita apinoita menee. Pienen eläkkeen päälle lisätienesti ei tee ollenkaan pahaa ;)

    VastaaPoista