lauantai 23. heinäkuuta 2016

Mökkireissu


On tämä Suomen luonto vaan niin kaunis kesällä, kelpaa tätä kuvata.

Joka kesä pojan perhe hakee minut käymään mökillään ja sehän tuo niin mukavaa vaihtelua arkeen. Voishan sinne mennä useamminkin, mutta kun ei ole itsellä autoa, eikä sinne kulje linja-autot. Taas on kiva päivä vietetty ja syöty herkkuruokia. Poika ja miniä ovat molemmat taitavia kokkeja ja se kyllä näkyy ruokapöydässä.


Pikku-Liisa ei ole enää pikkuinen. Talven aikana kasvaa rojahtanut niin että on jo paljon mummoa pitempi. Poninsa he tuovat aina kesäksi Helsingistä tänne maalle mukanaan, pääsee sekin kesälomalle.


Tämä mökin lähellä oleva aitta täytyy käydä kuvaamassa joka kesä. Se on minusta niin  ihana päädyssä olevan pääskysten rivitalon kanssa.


Poika viettää kesällä melkein kaikki viikonloput mökillään rentoutumassa ja näpertelee jatkuvasti jotain uutta. Tämä puusee systeemi on minusta niin hieno, että otin ihan kuvan, jos tulis talvella vaikka taulu tästä maalattua =) Tässä on miehille ja naisille omat vessat sopivine sisustuksineen. Naisten vessassa on pitsiverhoa ja muuta hörhellystä, miehillä vanhoja peltitauluja joita voi lueskella aikansa kuluksi. Keskimmäinen on jo poistettu käytöstä ja siksi siinä onkin ovessa peltikyltti "Hengenvaara" =)Naapurin koira käy jatkuvasti kakkimassa portaan pieleen ja siksi sille on laitettu  kieltokyltti. Ei vaan taida koira ymmärtää englantia, sillä aina vaan on läjiä oven edessä =)


Poika on rakennellut pihalle grillikatoksen vanhoista seipäistä ja kelopuista. Katolla on auringonottoterassi, mutta sinne en kyllä ole arvannut kiivetä . Joka kesä katos vähän muuttaa muotoaan ja saa jotain lisää, siinä ei tekeminen näytä koskaan loppuvan.Sisällä katoksessa on kaikki ulkomailta tuotu matkamuistokrääsä, enimmäkseen peltitauluja. Kunniapaikalla myös minun joululahjaksi antamani hirvensarvet. Sain ne eräänä syksynä vaihdettua metsämieheltä viskipullolla, eivät tulleet kalliiksi. =)Niinhän me ollaan tyttären kanssa kuin kaksi marjaa...........toinen vaan jo pahasti ylikypsä, onhan tuota ikä-eroakin 40 vuotta ;)


Yöksi en halunnut jäädä, sillä iskias on vaivannut viime aikoina aika pahasti. Alku-yöstä ilma oli vielä niin ihanaa ja olisi mieli tehnyt mennä uimaan tähän tyyneen veteen. Ensin pitäisi vaan hankkia uimataito, joka minulta vieläkin puuttuu.

18 kommenttia:

 1. Eipä ole epäilystäkään keneltä poika on mielikuvituksensa saanut : )
  Mukavia yksityiskohtia olet kuvannut ja on kyllä parempi, että kuvaat etkä mene veteen, jos ei kerran uimataitoa ole.

  Heppa ja tyttö on kuin sadusta ja kaksi metsänneitoa alempana kruunaa ajatuksen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat lapseni ovat perineet jotain minulta. Poika innostuksen näpertelyyn ja krääsän keräilyyn, tytär laiskottelemisen jalon taidon ;)
   Meinasin pienenä tyttönä hukkua ja siitä on jäänyt pysyvä kammo heittäytyä veden varaan. Jalat on yllettävä aina pohjaan, muuten iskee paniikki päälle.

   Poista
 2. Eksyin pitkästä aikaa lukemaan blogiasi. Olet sinä hauska mummo, sinulle sattuu ja tapahtuu. Selasin postatuksiasi ja itsekseni hymyilin, tulen jutuistasi aina hyvälle mielelle! -Irene-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos olet sitä mieltä. Nuorena olin liiankin villi menemään, mutta saatuani myöhemmin hoitoa vakavaan masennukseen olen oppinut löytämään ilon ihan näistä pienistä arkisistakin asioista.

   Poista
 3. Ihanaa kesäelämää ja aivan ihastuttavat kuvat. Tuosta tytöstä hepan selässä voisi teettää jotain; taulun, palapelin tms ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa haluaisi että maalaisin taulun tästä kuvasta, mutta hevonen on minulle aivan liian vaikea aihe, en uskalla edes yrittää :)

   Poista
 4. Mökkiloma on kesää. Niin ihanat puitteetkin pojallasi on. Taiteellisuus näyttää periytyvän. Varmasti ihana lomapaivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan se lomalta tuntuu yhden päivänkin mökkireissu. Ei noita sukulaisia muutenkaan näe turhan usein, hyvä kun kerran kesässä kuitenkin. Mukavahan siellä mökillä olisi pitempäänkin, jos siellä ei olisi niin tuhottomasti hyttysiä ja paarmoja, heti hyökkäsivät kimppuun kun huomasivat uutta verta tulleen näköpiiriin =)

   Poista
 5. Kaunis paikka! Ja tyttö heppoineen olisi loistava aihe maalarille. Samat piirteet ovat sinulla ja tyttärelläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki on pojan entinen mummola. Muuten kiva paikka, mutta metsän keskellä, joten mahdottomasti hyttysiä aina.
   Tietääpä tytär ainakin miltä näyttää sitten mummo-iässä =)

   Poista
 6. Ihania kuvia, kyllä noita maisemia kelpaa kuvata. Kiva idea tehdä miehile ja naisille omat vessat ja sisustaa ne sopivaan tyyliin. :) Pitäisiköhän sitä naapurin koiraa vähän kouluttaa, että oppisi kieliä. Elämä kun on nykyään niin kansainvälistä.

  VastaaPoista
 7. Nämä maalaiskoirat ei oikein englantia ymmärrä ;) Poika sai juuri oman pienikokoisen koiran, jospa se opettaisi naapurin huskylle vähän käytöstapoja ;)

  VastaaPoista
 8. Ihana reissu sinulla ja näyttää tuo luovuus periytyneen myös pojallesi. Aivan ihana kuva Liisasta ponin selässä ja se on minusta vielä enemmän maalauksellinen kuin nuo puuvessat.

  VastaaPoista
 9. Niimpä, mutta puuvessat on helpompi maalata , kuin Liisa ja hevonen ;D Taitoni ei riitä hevoseen, eikä Liisaankaan =(

  VastaaPoista
 10. Vau mikä mökki - taitaa poika tulla äitiins, kun näpertelee ja rakentelee ja sisustelee. Ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi peri isältään paikan jossa voi näperrellä ja rentoutua.

   Poista
 11. Jo on aiemmat kirjoittajat kirjoittaneet kaiken sanottavani . . .

  VastaaPoista