lauantai 2. heinäkuuta 2016

Huh hellettä


Toiset nauttii helteestä, minä vain odotan että ilmat vähän viilenisi. Asunnossani on suuret ikkunat suoraan etelään ja vaikka verhot ovat kiinni ja tuulettimet täysillä, niin tuntuu kuin olisi saunassa koko ajan. Ei tahdo jaksaa mitään tehdä vasta kuin illalla myöhään.

Meidän kylän kirppari on pieni ja hiljainen, mutta näin kesällä se herää eloon mökkiläisten ja turistien myötä. Minäkin otin pöydän heinäkuuksi, se on parasta aikaa kun ihmisillä on vielä lomarahaa tuhlattavaksi =) Kaikenlaista pientä krääsää menee hyvin ja sitähän minulla piisaa. Myös näitä virkkauksia menee ihan mukavasti, joten täytyy yrittää ehtiä tekemään mahdollisimman paljon.Virkattuja kissoja menee sitä mukaan kun saan valmiiksi. Se on oikein hyvä, että ottavat "kesäkissaksi" tämmöisen eikä elävää. Tämmöisen voi huoletta jättää talveksi mökille, eikä se ole siitä moksiskaan.

Mummokissa-paran turkki on käynyt niin takkuiseksi ja paakkuiseksi. Reppana ei anna minun hoitaa sitä, vaan lähtee heti karkuun kun näkeekin minulla harjan kädessä. Ensi viikolla meinaan viedä sen lääkäriin. Toivottavasti tämä kunnallinen lääkäri ei suosittele heti lopettamista, vaan suostuu hoitamaan kuntoon. Muutenhan tuo 14 vuotias on vielä ihan pirteä, mitä nyt kuola vähän valuu suusta ja turkki takkuaa, mutta se on normaalia iäkkäämmillä kissoilla Minä en helpolla tästä vielä luovu, onhan minulla kissoja elänyt yli 20 vuotiaiksikin. Vähän minua pelottaa jo edeltäkäsin

Kirjoittelen sitten miten mummon kanssa kävi. Toivottavasti on laittaa kuva hyväkuntoisesta kissasta .

19 kommenttia:

 1. Täällä on toinen, joka odottaa viilenemistä. En tykkää yhtään näin kuumasta ja tuosta hiton Jasmiinista jonka tuoksuu saa pään kipeäksi ja nenän tukkoon. Meillä onkin sama aikomus, sillä minäkin otin pariksi viikoksi pöydän kirpparilta ja yllättävän hyvin on myynyt. Eikä ole muuten mikään ihme että kissasi menevät hyvin kaupaksi. Ne on niin huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaahan tämä helle olisi, jos olis laiturin-nokka missä oleilla, mutta ei näin pienessä hikisessä asunnossa. Minä rakastan Jasmiinin tuoksua, mutta monesta muusta kukasta saan päänsärkyä. Heinäkuun alku on hyvää kirppariaikaa, kun ihmiset ovat juuri saaneet lomarahansa ja ovat valmiita pikku törsäilyyn =)

   Poista
 2. Kaksi kattia on hiemo kuva! Jos sattuisin sinne sun kirpparipöytäs ääreen, hamstraisin oitis kaikki katit itelleni. Se on vissi se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin antaa vielä yhden elävänkin kaupanpäälliseksi =)

   Poista
 3. Ei kai eläinlääkäri lopeta kissaa pelkän vanhuuden vuoksi, jos kissa on muutoin terve.
  Meidän kissalla on nyt kissan päivät. Sillä on jo lempiasiakkaat marjanpoimijoista. Nyt pitää jo vahdata, ettei se nouse salamatkustajaksi jonkun asiakkaan autoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on enemmänkin lehmä- ja hevostohtori, joka suosittelee aika helposti kissoille nukutusta. Muuten oikein ihana ihminen, joka ymmärtää kun minä aina itken ihan mahdottomasti jos joudutaan lemmikki lopettamaan. Toivottavasti mummosta ei löydy mitään pahempaa vaivaa kuin ikä.

   Poista
 4. Enpä kyllä yhtään ihmettele, että sinun virkkaukset tekee kauppansa. Ne on niin hienoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minulla vihdoinkin on aikaa tehdä tätä työtä josta tykkään, eli virkkailla pehmoja. Nyt ei tarvi enää leivästä huolehtia kun eläke juoksee tilille =)

   Poista
 5. Jospa mummokissa saisi vain vitamiinipiikin. Itsekin vien maanantaina Muksun lääkäriin, kun tyttö on lomalla niin näkee, mikä on tilanne.
  Virkatut kissasi on aivan ihania, sellaisia hyväntuulen pötkylöitä.
  Kuumassa on kurja olla, viileään voi laittaa vaatetta päälle, vaikka meidän talo on kyllä vähän liian viileä. Kissakaan ei tykkää.
  Sama juttu muuten eläinlääkärissä, minä parun suureen ääneen, jos on lopetettava eläin eikä sen eläimen koolla ole väliä, gerbiilistä alkaen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on jo vuosien takaa tuttu eläinlääkäri joka ymmärtää minua. Koirankin tuli kotia nukuttamaan, kun tiesi etten selviäis vastaanotolta kotiin takaisin. Me eläinrakkaat ollaan välillä vähän pöhköjä. =) Minä vein kerran vanhaa undulaattia nukutettavaksi, mutta se kerkesi kuolla jo matkalla, vaikka sitä on vai puolisen kilometriä =)

   Poista
 6. Ihanat virkkaukset! ja kissa sopisi minullekin (allerginen oikealle kissalla) Ihania vilpoisia päiviä täältäkin toivottelen, en ole minäkään noiden lämpimien ilmojen ihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo ilmat viilenikin sopivasti.Tämmöinen kissa on sisäsiisti eikä sen pitäminen tule kalliiksi =)

   Poista
 7. Ei kai ne nyt mummoa takkujen takia lopeta! Meidän 15-vuotiaalta leikkelen takut pois, paitsi mahan alta en saa. Vanha rouva on muuten pirteä ja seurallinen.
  Minulla oli aikomus mennä kokeilemaan meidän sunnuntai-peräkonttikirppistä tänään. Pakkasin tavarat mutta yöllä satoi ja käänsin kylkeä aamukuudelta ja päätin mennä joku muu sunnuntai.
  Kissasi ja muut virkatut otukset ovat aivan ihania! Ja kesäkissoiksi sopivia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mummo lähtee karkuun kun aavistaa että meinaan ruveta harjaamaan. Ei siltä saa takkuja pois kuin nukutuksessa. Vanha viisas osaa olla ottamatta matolääkettäkin, joten pistetään sekin samalla niskaan, vaikka kallista onkin sillälailla.
   Meidän kylällä on ensi viikonkopulla kyläpäivät, kunhan ei silloin satais ihan kaatamalla. Vilposta sais kuitenkin olla että jaksais kulkea kojuilla.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän mummo tästä selviä. Lopettaa en anna jos ei löydy mitään tosi pahaa, niin kuin Berniinalta syöpä viime kesänä.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Nyt on mummo selvinnyt lääkärireissusta ja hyvin meni kaikki. Kehui että on hyvä kuntoinen kissa ikäisekseen.

   Poista
 10. Minäkään en tykkää helteestä, mut omalla laiturilla on ollu turhankin vilpoista kun tuulee luoteesta kovaa yötäpäivää. Onneks oon päässy töihin lämmittelemään. Meidän saareen ei jää kesäkissa eikä edes kesäkettua - kettu joutuu syksyllä takas kaupunkiin.

  VastaaPoista