keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Mummokissan lääkärimatka


Nyt on mummo käynyt lääkärissä ja hyvin selvittiin reissusta. Ensin vähän nukutettiin, ettei kissa aivan stressaannu.  Kaikki takut on poistettu ja iso kasa karvaa siitä tulikin. Samalla putsattiin korvat, leikattiin kynnet ja hoidettiin madotus kuntoon. Kaikki muutkin paikat tutkittu ja lääkäri kehui että on hyvä kuntoinen ja pirteä kissa ja siitähän tuli hyvä mieli.


Mummokassi osottautui käteväksi tähänkin hommaan. Minulla kun ei autoa ole ja matkakin on vain puolisen kilometriä, joten taksia ei tarvittu. Naapurin ihmetellessä sanoin että olen alkanut ulkoiluttamaan kissojani tällä tavalla, ei tainnut ihan uskoa ;)Nyt on mummolla tämmöinen kesäinen punkkarikampaus, mutta äkkiäkös tuo kasvaa taas takaisin. Otettiin aika rouheasti karvaa pois ja onneksi iho takkujen alla oli aivan kunnossa, ei mitään merkkejä tulehduksista tai muusta.

Kyllä ruoka maittoi kotiin päästyä ja nyt nukkuu niin tyytyväisenä sängyssäni.Muutenhan meillä on päiviä vietetty rennosti lötkötellessä ja leluja virkkaillessa.

........

Yli viisi vuotta olen kirjoitellut ilman ikäviä kommentteja, mutta pitihän se tämäkin päivä nähdä vielä. Anonyymi oli kommentoinut vähän ikävästi kissojeni hoidosta, mutta koska hän ei ollut vaivautunut laittamaan nimeään, en minäkään vaivautunut vastaamaan hänelle kommenteihin, vaan poistin sen välittömästi.

Hyvä Anonyymi, oletkohan ymmärtänyt jotain väärin, vai oliko sinulla vain paha päivä.  Ihan varmasti haluan ja jaksan hoitaa kissani, jopa vähän paremmin ehkä kuin moni muu.  Voit ihan vapaasti tulla vaikka tarkistamaan tilanteen, voin tarjota vaikka kahvitkin. Välillä hoidan myös matkoilla olevien naapureidenkin kissat.
 Minulla on tällä hetkellä kolme kissaa, jos se sinusta on paljon, ei voi mitään,  minusta ei. Monella muullakin on sama määrä kissoja, joillakin enemmänkin.
Minulla ei tosiaankaan ole vara pienestä eläkkeestäni käyttää kalliiden klinikoiden palveluja mutta usko pois, nämä tavalliset maalaiseläinlääkäritkin hallitsevat kyllä homman.  Muutenkin käytän sitä kuuluisaa "tervettä maalaisjärkeä" kissojeni suhteen.
Toivon että et kommentoi minulle enää, tulen ne joka tapauksessa poistamaan välittömästi.

......

Kuten ehkä huomasitte, olen aika vihainen tällä hetkellä. Teidän muiden kommenteista ilahdun kovasti ja toivon niitä saavani jatkossakin. Tuli vähän parempi olo kun sain purkaa kiukkuani =)
Hyvää loppuviikkoa ja aurinkoa päiviinne ja paljon, paljon kissan kehräystä kaikille ♥

37 kommenttia:

 1. Mummo-kissan kesäkampaus ja oikein avoauto :D Ja hienosti kissat rivissä. Kyllä teillä kissat hoidetaan hyvin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun uskalsit kommentoida ;) Minä vähän pimahdin, kun joku niin kielteisesti suhtautui kissoihini, mutta taisi olla joku kissojenvihaaja ;)

   Poista
 2. Kyllä miusta on asiatonta tulla nimettömänä toisen blogiin tuolleen kirjottelemaan, kukaan ei siitä tykkää, tiedän että varmaan hoidat kissasi hyvin, on ne sen verran terveen näköisiä kuvista päätellen. Ja vielä naapurienkin kissat... ei ole nokan koputtamista.
  Mutta elä välitä moisesta mitään, vaan elä niinkuin tähänki asti ihan hyvällä omalla tunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä elää kissat leveemmin kuin minä, joka olen vain pahainen piika niille ;D
   En ala anonyymeistä ilkeyksistä itkemään , suutun vain. Ihan turhaan en 30 vuotta ollut tarjoilijana, ettenkö olisi käynyt immuuniksi turhille puheille, onhan noita kuultu aikanaan kun joutui tarjoilun lopettamaan jollekin =DDDDD

   Poista
 3. Miten joku voi edes epäillä, että et hoida kissojasi hyvin. Kaikki postaukset, joissa kissat ovat näkyneet, on heti saanut sen kuvan, että kissoilla on kaikki paremmin kuin hyvin.
  Typerä anonyymi.
  On ollut rankka päivä mummokissalla, onneksi kerralla sai hoidettua monta hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummokissalla on niin silkkinen pitkäkarvainen turkki, että se takkuuntuu helposti. Nyt ei ole takun takkua ja tulipahan muutenkin kunto tarkastettua. Kalliiksihan tuo tuli, halvemmalla olisin oman pääni käyttänyt parturissa, mutta sehän oli vain rahaa =)

   Poista
 4. Nyt olet vasta oikea bloggari kun olet ilkeän ano kommentin saanut. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan sen tulo kestikin, mutta tulihan se kun jaksoi odottaa ;DDD

   Poista
 5. Meitä ihmisiä on monenlaisia, onko kirjoittajalla puhtaat jauhot omassa pussissa, ei taida olla, Hyvää kesän jatkoa sinulle ja kissoillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut vaan on semmoisia, kun ei itsellä ole hyvä olla, niin yritetään masentaa toinenkin. Yritetään ymmärtää heitäkin. (Vaikka vaikeeta se välillä on =D. )

   Poista
 6. Kyllä mummokissan taas kelpaa, kun on kesäkampauskin ja kaikki :) Toimit aivan oikein ilkeän kommentin suhteen. Ovat vain huomionkipeitä ilkeilijöitä. Mielen ne pystyvät pahoittamaan, mutta jatka vain eteenpäin omalla hersyvällä tyylilläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minua yksi ilkeä kommentti saa lopettamaan, saa vain äkäiseksi, useampi samanlainen pitää olla =D Sain niin paljon mukavia kommentteja tänne, että nyt on tass ihan hyvä mieli ♥

   Poista
 7. Mummokissalla on "salonkikelpoinen" kampaus :) ainakin jos sitä mitataan hinnalla ;) Hieno joka tapauksessa.
  Mulla on myös kolme kissaa. Asun heidän kanssaan kerrostalossa. Kissoja varten otin parvekelasituksen. Nyt, kun lapsi on lentänyt pesästä, kissat ovat minulle seurana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummokissa häpeilee uutta kampaustaan niin, ettei kehdannut mennä uloskaan vasta kuin pimeällä =)
   Minä asun pienessä kylässä metsän reunalla ja kissat saavat juosta metsässä ihan vapaana. Sieltä tuleekin sitten aina tuliaisia minulle, hiiriä ja myyriä. Uskoisin että minulla on onnellisia kissoja, jotka tekevät minutkin onnellisiksi. Ihana kun joku odottaa kotona nyt kun lapset ovat jo maailmalla.

   Poista
 8. No nyt on Mummon turkki "ojennuksessa" ja matka jatkuu:) Ai, on kolme kissaa jonkun pelkurin (kun siis anonyyminä mielipiteitään jakaa)mielestä paljon? Ja se tarkoittaa, ettei kissoja hoideta vai? No on meitä moneen junaan. Kyllähän sitä itsekin miettii, onko varaa mennä kalliiseen lääkäriin vaan tyytyykö terkkariin, jossa yleensä on ne samat lääkärit...miksei sitten saisi valita, käyttääkö kissansa kunnallisella vai yksityisellä? Olen kyllä saanut kunnalliselta eläinlääkäriltä todella hyvää palvelua kaikille mahdottomalle määrälle kissojani.
  Oikein ihania kissanpäiviä teille kaikille sinne!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ensimmäinen oma kissa "salakuljetettiin" kunnallisen eläinlääkärin toimesta terveyskeskukseen lonkkakuviin. Ulkona kulkenut kissaa oli ilmeisesti joku potkaissut. Eläinlääkäri oli tehnyt salaisen sopimuksen röntgenhoitajan kanssa. Tapauksesta on niin monta vuotta, että uskallan siitä kirjoittaa, paikkakuntaa paljastamatta.

   Poista
  2. Naapuri vei kissansa illalla oksentelun takia 30 km:n päähän klinikalle , jossa sille ei tehty mitään, oli vain yön yli tarkkailussa, eikä vikaa havaittu. Aamulla haki pois ja hinta 350€. Minä kuskasin kärryillä puolen kilmometrin päähän kunnalliseen, jossa kissa nukutuksen jälkeen tarkkaan tutkittiin, madotettiin, korvat putsattiin ja takut leikattiin, kaikkinensa 100€. Kumpikohan oli järkevämpää ;). Minä luotan täysin näihin kunnallisiin eläinlääkäreihin, heille ei raha ole pää-asia, vaan eläimen hyvinvointi.
   Syksyllä jos joku tulee taas oven taakse löytökissanpentu sylissä kysymään että löytyiskö koti vai hävitetäänkö, niin en varmasti pysty sanomaan, että tapa pois !!!! Toivottavasti naapurit ei lue tätä =DDDDD

   Poista
  3. Meinaatko, että kissojen määrä kasvaa kolmesta?

   Poista
  4. Yritän tiukasti pysyä siinä kolmessa, mutta vaikeeta se on jos pienen pennun toinen vaihtoehto on hautaan joutuminen.

   Poista
 9. Voi kun on kiva juttu, ettei Mummolla ollut mitään vaivaa turkin alla. Aikaisemmin kun kommentissani mainitsin, että saattaa olla jotain sairautta kun on takkuun mennyt. Hyvä ettei ollut. Ja hyvin kissasi hoidat, ei oo kellään siihen mitään sanomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia mummon ihan lääkäriin veinkin, että tarkistaa mimmoinen iho on takkujen alla. Sillä on niin pitkä ja silkkinen karva, että menee helposti kunnon takkuihin, eikä anna nykyään enää minun harjata kunnolla. On vähän itsepäinen tapaus tämä minun mummokissa =)

   Poista
 10. Voi,voi,kyllä meitä on moneksi. saat laittaa pois mielestsi moisen anonyymin! Sinä taatusti hoidat kissasi tosi hyvin ja ei minusta kolme kisulia ole paljon,eikä missään tapauksessa liikaa. J minustakin kunnalliset eläinlääkärit ovat ihan hyviä.Kyllä maalaisjärki on parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin päättänyt ajatella että se oli vaan joku kateellinen.;) Nyt kyllä ymmärrän miksi niin monella pitkään bloganneella on kommenttienvalvonta päällä ja siihen minäkin menen jos alkaa enemmänkin tulemaan roskakommentteja. Ei tässä mitään hätää enää, ihan on hyvä mieli taas ♥

   Poista
 11. Ihana mummukissa! Tuollaiset eläinlääkäri-reissut ovat kivoja, kun kotiin tullaan entistä ehompana. Me olimme toisen koiramme kanssa tällä viikolla akupunktiossa. Sieltäkin tultiin tyytyväisin mielin kotiin :).

  Jotkut ns. trollit saattavat kirjoitella blogeihin anonyymisti ihan mitä vain, jotta ao. bloggaaja provosoituisi. Ihmiset ovat joskus outoja. En ymmärrä mitä iloa tuollaisesta on. Onneksi et ole enää pahoilla mielin. Minullakin on jonkinlainen "kevyt" kommenttien valvonta päällä. En oikein ymmärrä sen logiikkaa, kun joskus se päästää tutun kommentoijan kirjoitukset läpi (kuten on tarkoituskin) ja toisinaan taas joudun ne erikseen hyväksymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin Mummo kehräilee niin tyytyväisenä kun pääsi takuistaan eroon. ♥
   Todella tyhmiä tuommoiset ilkeät kommentoijat, tuskin ajattelevat mitä siitä voi seurata. Jos vastaanottaja on masentunut hiljainen ihminen, voi seuraukset olla hyvinkin ikävät. Minä onneksi vain suutuin ;)

   Poista
 12. Hyvin hoidat kissasi ja tuollaiset väittämät ovatkin tuulesta temmattuja. Voi kun ko. arvostelija osaisi katsoa itseään peiliin ja ymmärtää että Sudella ja kissoilla ei ole mitään tekemistä arvostelijan itsensä pahan olon kanssa. Siitähän tää vaan vaan kertoo. Tää on sellainen ikävä ilmiö mihin aina törmää blogeissa ja keskustelupalstalla silloin tällöin. Roskiin vaan jatkossakin tämmöset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä näyttää, että niitä tulee muillekin välillä. Lueppa tuo anumorchyn kommentti, siinä se on osuvasti sanottu =D . Vaan jos minulle kirjoitetaan, että "miksi niitä kissoja pitää haalia, jos ei niitä viitsi hoitaa", niin kyllä palaa käämit ja pahasti. Olin niin äkäinen, niin äkäinen. Onneksi syön jo ennestään masennuslääkkeitä, muuten olisi voinut kolahtaa pahastikin mielialaan =)

   Poista
 13. Harmi, että oli tullut kurjaa kommenttia. :( Kommentoijalla oli vissiin paha päivä, koska blogisi on niin kiva. Ja minun silmääni täällä paistaa pelkästään hellyys kissojasi kohtaan. <3 Häntä pystyyn ja punkkari-mummokissalle sekä muille karvatassuille rapsutuksia ja sinulle kivaa viikonloppua!!! :) Ps. kettusi ja kissasi ja apinasi ja taulusi saa mut aina hyvälle tuulelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuota jo vähän osannut odotellakin, kun toisetkin niitä saa ;) Meillä kyllä syötetään ja lääkitään kissat paremmin kuin tämä piika konsanaan. Sukulaiset ei sitä tahdo aina ymmärtää ;)
   Kiitos, iloahan minä yritän näillä näperryksilläni tuottaakin .

   Poista
 14. Mummo on nyt ajankohtaan sopivassa rock-lookissa kun on toi Ruisrokki alkanu :) Saatiin sun mummojutusta taas puhtia yrittää avata Tassun masunalaustakkuja. Pikkuinen neulanen, vähän pihkaa ja yhtäkkiä sen ympärille on kertynyt kauhee takku!
  Mitähän noiden Anonyymien ilkeilijöiden päässä oikein liikkuu? Ei varmaan mitään. Kyllähän tietää, et sellaiset kommentit pitää jättää omaan arvoonsa, mut paha mielihän siitä tulee... Kaikki me sun vakilukijat tiedetään, et sä pidät varmaan parempaa huolta kissoista ku ittestäs tai moni muu kissanomistaja. Nostetaan häntä pystyyn ja näytetään keskarit anonyymisti ilkeileville luusereille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummolla on niin untuvainen ja tiuha aluskarva, että kun se vähänkään kastuu, niin alkaa heti kunnolla huovuttumaan ja nythän on kosteutta ulkona piisannut. Onneksi noilla toisilla ei ole samanlainen. Äkkiä tuo leikattu aluekin on alkanut uutta karvaa kasvamaan.
   Jäähän nuo ilkeilyt mieltä kaihertamaan vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä. Onneksi olen saanut niin paljon kannustavaa kommenttia tänne, että mieli on taas ihan hyvä ja luottavainen.

   Poista
 15. Elä Sude murehdi anonyymien takia. Juurihan eläinlääkäri oli todennut kissan voivan hyvin. Ja varmasti tulee voimaan jatkossakin hyvin.
  Mukavaa kesää sinulle ja kisuleille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me on päätetty, ettei välitetä. Se oli vaan joku kateellinen kissaton ihminen joka ei ymmärrä itsekkään mitä tekee ;D

   Poista
 16. Kyllä se kirveltää, kun joku ano näykkäisee, mutta jokainen parhaiten tietää omat ja myös kissansa asiat! Älä vällää ja voi mummokissaa, täällähän Samu koiralla siellä turkin alla sitä hot spottia, onneksi paranemaan päin, mutta vieläkin näyttää rupiselta. Hyvä ettei mummolla mitään ollut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompahan tässä maailmassa suurempiakin murheita kuin jonkun anon kommentit, joten mitäs noista ;)

   Poista
 17. On minullekin tullut muutamia ikäviä kommentteja, anonyymeiltä tietenkin. Niistä siisteimpiin olen vastannut sievästi, mutta ne karseimmat napsinut pois reagoimatta mitenkään muuten. Olen miettinyt, että niiden kirjoittajilla on itsellä paha olo tai jotain muuta vaivaa tai ovat vain kateellisia. Eihän kukaan normaali ihminen sellaiseen tunne tarvetta. Jatketaan me vaan bloggailua kuten ennenkin, sinä kissojesi kanssa. :)

  VastaaPoista
 18. Kissaihminen olen itsekin, siksi isot sympatiat sulle, älä välitä anonyymistä. Osa nk. kissaihmisistä on fanaattisia, sen sain itsekin kokea jokunen vuosi sitten, kun oma vanha kissani katosi - sain yhdestä kai omasta mielestä hyvää tarkoittaneesta 'kissa-asianaisesta' monen viikon häirikön. Hän soitteli ja lähetti viestejä useasta numerosta (kun poimi numeroni katoamisilmoituksesta), kun lakkasin vastaamasta tuttuihin numeroihin. Hän uhkaili oikeuteen haastamisella, syytti eläinrääkkääjäksi, vaati tekemään etsintää kokopäivätoimisesti - ei onnistunut työssä käyvältä yksinhuoltajalta. (Kadonnutta kissaani ei koskaan löytynyt, en saanut edes yhtään havaintoa.)

  VastaaPoista