lauantai 13. tammikuuta 2024

Sukkia metsästäjälle


Metsämiehelle piti saada sukat ja kun hän sekä metsästää että kalastaa, niin tein molemmat kuviot että on mistä valita..Kuviot löysin Pinterestistä ja tähän kalakuvioon olen oikein tyytyväinen. Sukat on 7-veikkaa ja kuvio nallea. Suomukuvioinnin takia kuviosta ei tullut ollenkaan tönkkö ja joustaa paremmin kuin esim. kirjoneule. Näitä teen lisää, oli niin mukava kuvio.


Nämä sukat ovat 7-veikkaa ja kirjava osa Adlibriksen Sockia.  Tarkoitus oli esittää hirveä, mutta minusta tuo näyttää enemmän porolta. Tähän kuvioon en ole tyytyväinen ja seuraaviin hirvisukkiin etsin uuden kuvion.  Purkamaan en kuitenkaan alkanut, jospa ne kelpaisi näinkin.

Tänään oli tuskien päivä, oivoivoi. Kolme pävää kärsin hammassärystä ja tänään oli pakko suunnistaa päivystävälle hammaslääkärille. Leuka oli jo niin turvoksissa ja tulehdus levinnyt että lääkäri katsoi parhaaksi vetää kolme etuhammasta pois. Kyllä nyt on nätti ja sattuikin niin kamalasti. En laita kuvaa  🤣🤣🤣 Sinne menee nyt sitten ensi kesän lomarahat kun tarvitsee ruveta tekohampaita hommaamaan. Ei tämän näköisenäkään kehtaa kauaa olla.

Kevättä kohti mennään. Jospa se aurinko alkaisi taas paistamaan tähänkin risukasaan.
 

32 kommenttia:

  1. Harmi, etuhampaiden puuttuminen ei ole kivaa. Minä näin ei-poron näköiset hirvisukat Instagammissa Sukkaneuvoksen sivuilla. Hänen mukaansa ohjeen voi ostaa Lankajengin ohjekaupasta. Nimi on Hirviän hienot sukat

    VastaaPoista
  2. Minulla on nykyään niin paljon lankoja että yritän olla ostamatta uusia. Pinterestissä on pilvin pimein ilmaisia ohjeita kun vaan jaksaa selata ja minähän jaksan.

    VastaaPoista
  3. Hui kamala, eiko antibiootti olisi pelastanut hampaita? Mun laakari yrittaa omat hoitaa ihan viime hetkeen asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin oma lääkäri yrittää pelastaa kaikki hampaat, mutta päivystyksessä oli nuori ja ehkä kokematon lääkäri joka ei muita vaihtoehtoja keksinyt. Pää-asia että särky loppui.

      Poista
  4. Voi himssutti. Oisko se auttanut, vaikka oisit menny ekana päivänä lekurille?
    Komeat on kummatkin sukat. Vain testaamalla saa kuviotuntumaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ole niitä hölmöjä jotka menee lääkäriin vasta kun on ihan pakko. Nyt oli kipu jo niin kova että laittoi minutkin matkaan.

      Poista
  5. Voi harmituksien harmitus! Harmittaa puolestasi tuo hammastilanne! Hienot sukat - ihan just passelit kalastusta ja metsästystä harrastavalle. Minulle siis passelit olisi nuo kalasukat. Pitää ihan itseään pidätellä, etten ala tässä lukuisia kalajuttujani kertoilemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita kalasukkia teen varmaan jo jemmaan ensi talven joulumyyjäisiin. Varteen saan käytettyä sinisiä jämälakoja sopivasti

      Poista
  6. Muistaakseni Novitalla on ollut jossain joskus hirvisukat. Mietin niitä silloin yhdelle metsästävälle tutulle.
    Hampaat on ongelma. Mulla oli viime vuosi ja osin jo edellinen vuosi hammasvuosi. Yhden alaetuhampaan menetin heti koronan alkaessa maaliskuussa. Mulla se ei näy kauheasti ja silta tarvittaessa tehdään myöhemmin. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin poisto ja onneksi ottivat pois. Muut olivatkin ongelmallisia ja ikääntyessä tulee hampaistoon ongelmia . Saneeraus on usein tarpeen tautienkin takia. Kalliiksi tuli ja parasta oli, kun kuopus totesi: "On rahat hyvässä tallessa, kun on omassa suussa."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kolme keskimmäistä revitään pois niin se kyllä näkyy pahasti ja puhekin on semmoista sössötystä ettei tee mieli paljon suutansa aukaista. Minkäs tälle sitten teet, kunhan sais vaan nopeesti proteesin.

      Poista
  7. Hienot kalasukat ja hirvisukatkin näyttää hyviltä, molempi parempi. Nyt voi sukkien saaja laittaa kalareissulle jalkaan kalasukat ja metsästäessä käyttää hirvisukkia. Kääk! Nyt kuulostaa tosi ikävältä sekä hammastilanteesi että tuleva kesä ja lomamatka, joka taitaa mennä myttyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, nyt ei sitten lähdetä reissuun kun rahat menee hampaisiin. Kyllähän se harmittaa, mutta ei voi mitään. On tässä se hyvä puoli että paino lähtee tippumaan kun on niin hankala syödä mitään. =D

      Poista
  8. Komiat sukat molemmat.
    Sukkien saaja tosi onnellinen.(tottahan kalalle laitetaan kala ja hirvimetälle omat nimikko sukat.🙂🧦🧦
    Sopii,sanotaan Onni-Unelman sanoin
    Tuo hammas särky on kamalaa.Juurihoitoon ym jatkuva paikkaukseen pitää olla iso pussi 💰💰💰💰💰
    Kaikkeen tottuu..🤗
    Hampaiden tulehdus...ei ihan leikki-juttu ookkaan.
    Mulla tuli verenmyrkytys CRP huiteli "noutajan rajoja".ja nukkutuksessa (pelkopotilas) alakerta siistiksi....
    Elämänlaatu paljon ,paljon parempi,kun ei särkyä ja murenevia hampaita /paikkoja tartte sylykiä:)
    Paranemisia.
    ja Hyvää talven jatkoa!
    t.Liisa 🧦🧦

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tytär pakotti lähtemään hoitoon. Muuten olisin varmaan sinnitellyt kotona siihen noutajan tuloon asti. Pöhkö mikä pöhkö. Nyt maittaa jo käsityötkin kun kipu alkaa hellittämään. Särkylääkkeiden varassa vielä kuitenkin.

      Poista
  9. Eiko jostain Kelalta saisi vahatuloinen avustusta hammasremonttiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkistin, Kela korvaa osan vain jos on käynyt yksityisellä. Sossu olis toinen vaihtoehto. Sieltä olen joskus työttömänä saanut vähän, mutta en usko että nyt saisin. Tarkkaan syynäävät kaikki raha-asiat ja minä kun olen pihistellyt säästääkseni kesälomaa varten. No, ompahan nyt sitten millä maksaa lääkärilaskuja.

      Poista
    2. Kyllä kokeilenkin. Eipä siinä mitään menetäkkään.

      Poista
  10. Noita kalasukkia ei passaa näyttää Vanhalle herralle. Muuten joudun tilaamaan sulta ne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin helppo kuvio silmukoida että ala vaan tekemään Vanhalle herralle kalasukkia 🙂

      Poista
  11. No nyt on kyllä komistukselle komeita sukkia.
    Mukavaa viikkoa sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi oli tämmöinen sukkatilaus, auttaa lääkärilaskun maksamisessa. Se tulee olemaan kai mekoinen. Ensi viikoksi onkin onneksi luvattu mukavia ilmoja, mielialakin varmaan kohenee siitä

      Poista
  12. Voi jestas, kyllä hampaista on harmia. Eikö antibiootia se hammaslääkäri määrännyt ollenkaan? -siskos -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nykyään anneta antibioottia mihinkään vaivaan, onneksi. Minulla haava tikattiin kiinni, sain kahta tosi kova särkylääkettä ja purskutteluainetta. Tänään kävin hammaslääkärisä taas ja hyvin on kuulemma alkanut paranemaan. Helmikuun alkupuolella aletaan laittamaan tekareita, siihen asti sössötän ja syön vain pehmeitä ruokia. Kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu.

      Poista
  13. No voi hitto! (Ja vielä se toinenkin rahareikä perään!) Ei se auta, jos kerron, että multa poistettiin aikanaan kuusi ylähammasta kerralla, mutta sen kerron, että suu paranee aika nopsaa. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni hirvi näyttää hirveltä, ei porolta!

      Poista
    2. Enemmän tuo koneen hajoaminen harmittaa, seuraavaksi menee tietenkin tiskikone, mutta sitä ilman onneksi pystyy olemaankin. Ikenet alkaa jo olemaankin aika hyvässä kunnossa ja helmikuussa aletaan kuulemma katsomaan hampaita suuhuni. Siihen asti vain pehmoista ruokaa, hyvä laihdutuskuuri.

      Poista
    3. Varmasti! Minullakin taitaa pyykkikone vedellä viimeisiään, mutta lähti maanantaina käyntiin kolmannella yrittämällä. Tiskikonetta minulla ei ole vielä koskaan ollut - tiskiä kyllä löytyy nytkin...
      Silloin, kun minulla revittiin loput ylähampaat, silloinen miesystävä osti sauvasekoittimen "kaikilla herkuilla" ja mössäsi kaikki minun ruoat. Että kaipasin pureskelua, vaikka en tiennyt sen olevan tärkeää.
      Vinkki: sosekeittoja ja raejuustoa. Tavallaan (muka) jotain purutuntumaa...

      Poista
  14. Hei, Kelalla ei (läheskään) aina tiedetä, kysy kotikuntasi palveluohjaajalta. Itse olen saanut paljon apua tässä pykälä/palveluviidakossa, samoin ystäväni joka on tarvinnut neuvoja muistisairaan äitinsä asioissa. -e-

    VastaaPoista
  15. Voi EI!!!!
    Hain hammasväliharjan samantien... on taas tikuttaminen hiipunut...
    joskus nuori hammaslääkäri (päivystäjä) sitä suositteli näin vanhalle amalgaanipaikkaiselle hammaslangan sijaan.... kun ikenetkin on vetäytyneet ja sen jälkeen ei ole edes reikiä tullut...
    Mutta tuppaa unohtumaan...

    Kääks... miksi purkauduin nyt hammasasiasta näin paljon, vaikka sukkia vain tuijotin ja tuijotin... ne ovat siis aivan mielettömän hienot! Hirvet varsinkin sopisi tämän metsässä viihtyvän naikkosen kinttuihinkin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hampaat ovat kuitenkin niin tärkeät. Nyt kun ne ovat käyneet vanhoiksi ja lahoiksi ei auta enää mitkään langat tai harjat. Lääkärini ei kuitenkaan suostu vielä poiskaan vetämään vaan lyö paikkaa paikan viereen. Minä ottaisin jo ihan suosiolla tekarit.

      Poista