keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Juhlamieli hukassa


Ensimmäinen kerta elämässäni että joulumieltä ei vaan oikein löytynyt. Suurimman osan ajasta olinkin yksin , mutta yritin silti kaivaa koristeita esille. Tiesin että siskoni perheineen poikkeaa ja odottaa näkevänsä oikean tonttulan. Täytyihän tyttärenkin takia laitella joulua vaikkei olisi niin huvittanutkaan. Kuuseen laitoin pelkkiä lintuja ja sehän onkin kivan näköinen. Ensi jouluksi hommaan lisää punatulkkuja.


Valoverhoja kovasti kehuttiin facessa ja ostinhan minäkin ne sitten, ovat kyllä kauniit kieltämättä. En piilottanut verhon taakse vaan heijastavat kivasti kolmen kertaisesta ikkunalasista. Ahududukin tykkää.

Juuri ennen joulupyhiä seinänaapurikseni asutettiin n.s. puli-ukko. Kyllähän se mietitytti että minkälaista porukkaa pihassa alkaa pyörimään. Ei kerennyt asua kahta viikkoa kun löytyi uuden vuoden aatonaattona asunnosta kuolleena. Eipä se juhlamieltä nostanut minullekaan, säälitti enemmänkin ja pisti miettimään omaa kuolevaisuutta.


Mahdottomat on pakkaset, meillä nyt öisin 30 astetta. Ei tee mieli lähteä rollaattorilla parin kilometrin päähän kauppaan. Onneksi jäi joululta niin paljon ruokaa että pärjään kyllä ensi viikkoon kun ilmat lämpenee. Kaunistahan tuo kyllä on, kuvan otin ikkunastani. Joutais silti jo kevät tulla.

 

18 kommenttia:

  1. No on teillä ollut pakkasia ei kannata todella ulos nyt mennä jos kerran ei ole pakko . Täällä on nyt 17 astetta pakkasta ja se riittää .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yli viikkoon en ole ruokakauppaan päässyt, kohta on pakko tuonne pakkaseen lähteä. Kahvimaito on jo lopussa mutta onneksi pakastimesta löytyy vielä ruokaa.

      Poista
  2. Huh, jäädyin jo virtuaalisesti, kun ajattelin kauppakäyntiä rullan kanssa. Kylmä on varmasti tänään töissäkin, iltavuoroon lähtö. Pääsen kuitenkin autoon ja koteihin välillä.
    Välillä olisi kiva toimia kaikkien totuttujen kaavojen vastaisesti. Joulun ja muunkin suhteen. T. Sartsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olen kaukolämmön piirissä niin ei tarvitse siitä huolta kantaa. Sisällä on kyllä lämpöä piisannut, mutta eipä tahdo kissatkaan nyt pihalle.

      Poista
  3. On kyllä ollut pakkasia, ettei nojkkaansa ulos viitsi pistää. Vielä loppuviikon ainakin. Meillä on muutama aste vähemmän kuin Tikkakoskella, jossa on Jyvässeudun viralinen piste. Lämpotila vaihtelee jkv eri paikoissa.
    On nuo punatulkut kauniita Sain itsekin lahjaksi kaksi kuuseen laitettavaa punatulkkua.
    Joulut on erilaisia. Aina ei tunnelma ole kovin jouluinen.
    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä asun täällä Jyväskylä etelä-puolella ja kylmää ilmaa on kyllä piisannut. Onneksi kohta hellittää.
      Tokmannilta löysin alesta kaksi huovutettua punatulkkua ja ne ovat tosi söpöjä. Täytyy kytätä ensi vuonna jos saisin niitä lisää

      Poista
  4. Kaunis tuo sininen kuva! ♥
    Suruhan siitä tulee, kun kuulee jonkun menehtyneen, vaikka ei lähipiiriin kuuluisikaan. Onneksi naapuri löydettiin ilmeisesti pian, eikä viikkojen päästä. Ei muuten ollut joulutunnelmaa täälläkään...
    Hyvää alkanutta vuotta, Sude!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden kerran näin vilaukselta ikkunasta sen miehen, mutta kyllä se silti tuntui ikävältä ajatella että seinän takana on joku tehnyt yksinään kuolemaa. Onneksi hänen kaverinsa löysi jo seuraavana päivänä. Tässä pihapiirissä asuu vain yksinäisiä vanhoja ihmisiä ja eiköhän me sen verran kytätä toisiamme että huomaa jos joku ei ole moneen päivään käynyt postilaatikolla.

      Poista
  5. Meidänkin emäntä kitisee että pitäisi käydä kaupassa, mutta kun se ei raaski herättää autoa pakkassunilta. Meillä on nyt neljättä päivää pysynyt mittari -30 kylmemmällä puolella. Ja emäntä on ollut meidän kanssa sisällä paitsi välillä hakenut puita vajasta ja vienyt tirpoille ruokaa. Kyllä sen pitäisi päästä välillä kylille ettei se ihan höperöidy - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun oliskin auto ja ajokortti, mutta kun ei ole kuin potkukelkka ja rollaattori. Maija ja Ahududukaan ei halua ulos. Vinkuvat kyllä sinne, mutta kääntyvät jo kynnykseltä takaisin, viisaita katteja.

      Poista
  6. Kaunista ja kylmää taitaa olla nyt koko Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahimmat pakkaset ovatkin nyt täällä Kesi-Suomessa. Kannattais kuulemma lähteä Lappiin lämmittelemään. ;D

      Poista
  7. Oi siskokulta, kyllä oli niin hienot tonttu- ja kynttiläasetelmat taas! Myös sun riisipuuro on maailman parasta. Kiitos siitä myös. Mikä mahtaa olla puuron salaisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2 dl kermaa ja keitetään lämpöisin ajatuksin, siitä se hyvä puuro syntyy. :D

      Poista
  8. Joskus on hukassa joulumieli, joskus jokin muu tunnelma. Joulun aikaan mietin, kuinka erilaisia jouluja on tähän elettyyn ikään mennessä ehtinyt kokemaan. Enimmäkseen onneksi muistot jouluista on mukavia, mutta surullisia ja ikäviäkin on sekaan mahtunut useita. Linnut kuusessa näyttää somilta. Naapurissasi ollut tapaus on varmaan latistanut joulumieltäsi entisestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen jo 70 joulua nähnyt ja aina se on joululta tuntunut, mutta nyt oli ihan arkinen mieliala.. Alkaakohan tuo vanhuus jo vaikuttaa, ei ole enää niin lapsen mieli.

      Poista
  9. On kyllä kylmää Meillä ollut 34 astetta kahtena päivänä. Ihana tuo sinisen hetken kuva. (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
  10. Nyt alkaa onneksi pakkanen hellittämään ainakin väliaikaisesti. Pääsee käymään ruokakaupalla varastoja täydentämään seuraavaa pakkasjaksoa varten.

    VastaaPoista