perjantai 2. kesäkuuta 2023

Voi ei ūüė≠


P√§iv√§ll√§ laittelin innoisani pient√§ terassiani ja ihastelin taimelle nousseita kes√§kukkiani.  Nyt y√∂ll√§ on sitten n√§ky t√§mm√∂inen. Saapi n√§hd√§ selvi√§√§k√∂ lumen alta muut kuin orvokintaimet. Paksusti lunta joka ruukussa. Voi harmi.

 

16 kommenttia:

 1. Täälläkin satoi eilen päivällä useampi sentti. Onneksi se suli. Mutta yö oli kylmä. Miten kukkapenkki, marjapensaiden kukat, mustikat, kasvimaan taimet... Nyyh. Toivotaan että niin siellä kuin täälläkin selvittiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin ainakin omenapuut ovat juuri parhaassa kukassa, saas nähdä kärsivätkö lumesta ja pikku pakkasesta.

   Poista
 2. HUI! Täälläkin on kamalan kylmä, mutta ei sentään lunta. Voi surku kukkiasi. Toivottavasti eivät olleet niin herkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. √Ąitienp√§iv√§ksi saamani komea hortensia ainakin n√§ytt√§√§ k√§rsineen. Harmi kun en huomannut nostaa sis√§lle y√∂ksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Toivottavasti olivat viimeiset lumisateet t√§lle kes√§lle ūüėü

   Poista
 4. Meille tuli täällä viikko sitten kunnolla rakeita eikä mitään mannaryynejä . Harmittaa se .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kesäisiä raekuuroja tässä odotellaankin. Ei hyvältä näytä sääennuste ensi viikollekkaan. Tulee se kesä sieltä joskus vielä väkisinkin.

   Poista
 5. Voi, itku! Kasvit on kyllä yllättävän sitkeitä ja saattaa selvitä kylmästäkin, mutta tuo tilanne näyttää kyllä jo melko toivottomalta. Voi olla, että orvokit on säilyneet ja muiden kanssa on huonompaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi satoi lumen ensin. Se näköjään suojasi aamu-yön pikku pakkaselta montaa kukkaa. Hortensia vaan ei tykännyt viime yöstä.

   Poista
 6. Tampereella oli satanut rakeita niin, että tätini parvekekukat olivat menneet poikki :(
  Toivottavasti sinun kukkiesi alut selviävät pienestä lumipeitteestä.
  Mukavaa viikonloppua Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on seitsemää eri sipulia kasvamassa , toivottavasti ne eivät paleltuneet. Yöllä oli ollut vähän pakkastakin. Lumi suojasi aika hyvin kukkien taimia.

   Poista
 7. O-ou... meilläkin kylmät yöt ja eilen yllättäen raekuurokin, mutta ei sentään lunta maahan saakka... mullakin jo salaatit ja yritit ulkona - onkohan viisasta!!
  Kesäisempää kesää toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi melkein kaikki selvisivät lumisateesta , vai kauempana seinästä olevat kärsivät jonkun verran

   Poista
 8. Jos hortensian kukat vain paleltuivat, leikkaa ne pois ylimmäisen lehtiparin yläpuolelta. Kukka alkaa tekemään uusia kukintoja sivusilmuista. Saat syksylle kukkivan hortensian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta. Onneksi varret menivät vain länään ja näyttää virkoavan tuosta vielä. Tärkeä vieras tulossa Juhannuksen jälkeen ja silloin pitää kukkien olla parhaimmillaan. =)

   Poista