keskiviikko 21. kesÀkuuta 2023

Antaa kaikkien kukkien kukkia ja kissojen kulkea đŸŒŒ


Pikku terassiltani on nÀin kaunis nÀkymÀ. Ruusuaidan takana Koiranputkipelto jota kirjavoittaa Niittyleinikki . Jotkut ovat sitÀ mieltÀ ettÀ pitÀisi niittÀÀ pois kun koiriin tarttuu sieltÀ punkkeja. Pakkoko ne koirat on pÀÀstÀÀ tuonne. Pelto on kaupungin ja toivon ettÀ työntekijÀt jÀttÀvÀt sen rauhaan minun ja pörriÀisten iloksi.



Kissatkin nauttivat nyt kesÀstÀ ja Ahududu viettÀÀ pÀivÀt pitkÀt narunpÀÀssÀ pihalla. Noin klo 23 alkaa sitten maukuminen kun pitÀÀ pÀÀstÀ iltalenkille. NiinpÀ me kÀydÀÀn pienellÀ kÀvelyllÀ ja hyvÀÀhÀn se vaan tekee minullekin. Ilma on raikas ja kÀki kukkuu joka yö.

Ahududu on kyllĂ€ nokkela katti. Ostin viime kesĂ€nĂ€ pienen ilmanviilentimen ja Ahududu on oppinut kĂ€yttĂ€mÀÀn sitĂ€.  Se hyppÀÀ viilentimen pÀÀlle ja painelee ihan oikeita nappuloita saadakseen sen kĂ€yntiin.Sitten vaan sen eteen makoilemaan ja nauttimaan.😾


15-vuotiaalla Maijalla on toinen tyyli. Kolmisen viikkoa sitten se hÀipyi metsiin ja on kerran vain kÀynyt ilmottautumassa. Se tietÀÀ kyllÀ milloin helteet on tulossa ja hÀipyy metsien viileyteen. Saman se on tehnyt joka kesÀ joten en ole huolissani. Palaa kyllÀ taas kotiin kun ilmat vÀhÀn viilenee. MetsÀssÀ riittÀÀ kyllÀ hiiriÀ ja myyriÀ syötÀvÀksikin.


 PyynnöstĂ€ni tytĂ€r tilasi netistĂ€ minulle tĂ€mmöisen virkkauskirjan  PDF-tiedostona. Onneksi olin juuri ostanut uudet musteet tulostimeen sillĂ€ tulostin perĂ€ti 87 sivua. Ihan kirjana olisi varmaan tullut saman hintaiseksi, mutta en löytĂ€nyt semmoista ollenkaan. Toivottavasti ehdin joskus tekemÀÀnkin nĂ€itĂ€. Vaikeaahan se tietenkin ensin on sillĂ€ ohjeet ovat englanniksi ja minĂ€hĂ€n en sitĂ€ hallitse.  EiköhĂ€n siihenkin apu löydy netistĂ€.

Eikö vaan ole ihanaa kun lopultakin on kesÀ ja lÀmmintÀ. Nyt ei valiteta. Muistakaa vaan juoda tarpeeksi ja lisÀtÀ suolaa ruokiin ettei tule huono olo. HyvÀÀ Juhannusta meille kaikille..

đŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒđŸŒŒ

24 kommenttia:

  1. Kissat on tosi viisaita. Aurinkoista ja valoisaa juhannusta myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viisaitahan ne. Onhan ne saaneet jopa alistettua ihmisetkin palvelijoikseen, ainakin meillÀ.

      Poista
  2. Fiksuja kissoja sinulla. Noita kaupungin niittyjÀ hoidetaan muistaakseni niittÀmÀllÀ pari kertaa kesÀssÀ. VÀhÀn aikaa on rumempi, mutta sitten taas kaunistuu. YmmÀrtÀÀkseni kaupungit on lisÀÀmÀssÀ niittypuistoja. VielÀ tuohon virkkaamiseen. Aloitin yhdelle lapselle viime kesÀnÀ virkata puseroa. Katselin sanakirjoista suomennoksia, kun virkkaussanasto on outo. Jossain vaiheessa kaikkien ongelmien jÀlkeen tajusin, ettÀ on olemassa amerikkalainen ja brittilÀinen virkkaussanasto. Sama sana voi toisella kielellÀ merkitÀ pylvÀstÀ ja toisella puolipylvÀstÀ. Koko homma jÀi kesken kaiken takkuamisen jÀlkeen. PitÀisi taistella se loppuun joskus tai oikeastaan alkaa uusiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen minÀkin olen huomannut ettÀ amerikkalaisilla ja englantilaisilla on erilainen virkkaussanasto. Voi olla ettÀ minullakin jÀÀ ötökÀt tekemÀttÀ, mutta kva noita ohjeita on kuitenkin katsella.
      Ulkoa kuuluu pahaenteinen pörinĂ€. Taitavat olla juuri juhannukseksi ajamassa kukkaketoani matalaksi. 😱

      Poista
  3. SinÀ olet virkannut niin paljon otuksia, ettÀ nuokin varmaan syntyvÀt, kun vaan katsot kuvaa :)
    Hienoa, ettÀ on omatoimisia kissoja. Ne on saaneet tarpeeksi luottamusta osakseen ja se kantaa elÀmÀssÀ :)
    Siis mitÀ? TeidÀn taksit ei l Àvhde lyhyille matkoille? No jo on ! Vissiin liikaa hommaa niillÀ. VÀlillÀ kyllÀ sÀÀlittÀÀ, kun se postimies joutuu kantamaan niitÀ painavia lootia, joissa on myös kissanhiekkaa...
    MinÀ tilaan ÀipÀn ja tyttÀren kanssa yhteistilauksen Zooplussalta ja ne lÀhettÀÀ ne aina kotiovelle asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VĂ€lillĂ€ tuntuu ettĂ€ kattini ovat liiankin omatoimisia.😾
      EivÀt lÀhde lyhyille matkoille, eivÀt. En kyllÀ ymmÀrrÀ sillÀ eipÀ noilla nÀy olevan muutenkaan ajoja. SitÀ se taksiuudistus teki. Onneksi minulla on tuo pyörÀpotkuri niin en ihan jumitu kotiin.
      Zooplussalta minÀkin tilaan ja onneksi postissa on nuoria riuskoja miehiÀ. MeillÀ pÀÀsevÀt autolla vielÀ ihan oven eteen.

      Poista
  4. Komppaan, ettÀ fiksut kissat sinulla. Maijan reissuthan ovat jo tuttuja, mutta Ahududun viilentimen kÀyttö, wau! Luonnonmukaiset pellot ovat kauniita ja toivon, ettÀ tuokin sÀilytetÀÀn silmÀniloksi ja pörriÀisiÀ varten. Kivalta nÀyttÀÀ kirjakin. Itse en uskaltaisi varmaan alkaa tulkkaamaan englanninkielisiÀ ohjeita. YllÀoleva vinkki voi olla hyvÀ - en olisi minÀkÀÀn tiennyt, ettÀ amerikkaiset ja brittilyhenteet voivat tarkoittaa eri asiaa.
    Aurinkoista viikkoa ja tulevaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KyllÀhÀn minuakin nauratti kun nÀin mitÀ Ahududu teki, en olisi noin viisaaksi uskonut. Jospa minÀkin vielÀ yli seitsenkymppisenÀ oppisin jotain uutta eli englantilaisen virkkaussanaston. TyötÀhÀn se varmaa teettÀÀ.
      Ulkona pörisee, toivottavasti eivÀt ole menossa kukkaniitylleni.

      Poista
  5. Kaunis niitty siinÀ on, ei sitÀ pidÀ mennÀ leikkaamaan, korkeintaan niittÀÀ silloin kun on niiton oikea aika jotta taas ensi kesÀnÀ se kukoistaa. Koirat hiiteen sieltÀ kuseksimasta, se ei tee hyvÀÀ jos samaan kohtaan aina lorotetaan. No juu, sorry ku meni vÀhÀn ohi aiheen. Oikein hyvÀÀ ja kaunista juhannusta sinulle ja kissoillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YhtÀÀn kimalaista tai mehilÀistÀ en ole tÀnÀ kesÀnÀ nÀhnyt ja se on minusta hyvin huolestuttavaa. OrvokkipenkistÀnikin olen huomannut ettÀ ei ole pölyttÀjiÀ.

      Poista
  6. Samaa mieltÀ minÀkin - viisaita ja fiksuja kissoja <3 HyvÀÀ juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissa tekee omat pÀÀtöksensĂ€ ja toimii sen mukaan. Onhan koiratkin viisaita, mutta aikamoisia nöyristelijöitĂ€, tottelevat isĂ€ntÀÀnsĂ€ ja sitĂ€hĂ€n kissa ei tee.😾

      Poista
  7. Voi Maijaa ja Maijan matkoja :)
    Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SehĂ€n olisikin hyvĂ€ matkatoimiston nimi, Maijan matkat. đŸ˜č HyvÀÀ juhannusta sinnekin.

      Poista
  8. viisaita kissoja sinulla.meillÀ painelee kaikki napit alas kun istuu pÀÀllÀ.meillÀ alkanut liikkua kettu pihassa.hiukan pelottaa kun ukko on jo 16 vuotta ja alkaa olla vÀhÀn höperö.mutta kissa on vapaantien kulkija.sanoo jotkut mitÀ vaan,hyvÀÀ juhannusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minÀkÀÀn ala vanhaa kissaa vÀkisin sisÀllÀ pitÀmÀÀn, se olisi elÀinrÀÀkkÀystÀ. KyllÀ kissa ketulle pÀrjÀÀ, meillÀkin liikkuu kettu lÀhistöllÀ. Ilves on paha naapuri, se kyllÀ tappaa kissan ja pÀÀse perÀssÀ joka paikkaan. Onneksi harvemmin liikkuu talojen lÀhistöllÀ.

      Poista
  9. HyvÀ systeemi, kun Ahududu laittaa itse tuulettimen pÀÀlle, ei tarvitse odottaa palvelusvÀkeÀ paikalle. Lapsuudenkodissani kissat eleli kesÀt pellossa ja palasi sisÀlle syksyn tultua. Maijalla toimii ikiaikaiset vaistot. HyvÀÀ juhannusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahududu kyllÀ muuten passuuttaa itseÀÀn ihan tarpeeksi. Maijalla on vanhojen kissojen viisaus perimÀssÀ, ihan tavallinen maatiaiskissa kun on. Maijan muukin suku oli ihan samanlainen kesiksi jonnekin hÀipyvÀ ja syksyisin takaisin kotiin.

      Poista
  10. Moikka 😊 Löysin sun blogin Ă€sken ja tĂ€ytyy sanoa, ettĂ€ aivan ihania Peppi PitkĂ€tossuja ja simasuita olet virkannut! 😊 Kunpa itsekin osaisi virkata. Mulla nuo kĂ€sityöt tahtoo rajoittua neuleisiin, vaikka osaan kyllĂ€ tehdĂ€ muutakin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kiva kun kÀvit ja jÀtit merkinnÀn siitÀ. Minulle tuo virkkaaminen on mieluisampaa vaikka mukava on vÀlillÀ sukkiakin kutoa vaihteluksi.

      Poista
  11. Nokkela Ahududu - ihana nimikin, mistÀ sen historiikki?
    Niittyleinikkipellolle tekisi mieli itsekin kirmaamaan, kuten lapsena aikoinaan - kaunis on!! Oooh... mielenkiinnolla odottamaan koska alkaa pörriÀisiÀ pöristÀ koukultasi - mutta nyt nautitaan tosiaan kesÀstÀ!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkin matkoilla ostamme usein kaupoista vanukasta joka on ahududulu ( vadelmainen), tosi hyvÀÀ. Aikuinen poikani lisĂ€si vielĂ€ nimeĂ€ Abudabo Aladobi. Koko nimi siis Ahududu Abudabo Aladobi. Voisi luulla ettĂ€ on hienompikin rotukissa papereilla, mutta on ihan tavallinen maatiaiskissa.😾

      Poista