keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Antaa kaikkien kukkien kukkia ja kissojen kulkea 🌼


Pikku terassiltani on näin kaunis näkymä. Ruusuaidan takana Koiranputkipelto jota kirjavoittaa Niittyleinikki . Jotkut ovat sitä mieltä että pitäisi niittää pois kun koiriin tarttuu sieltä punkkeja. Pakkoko ne koirat on päästää tuonne. Pelto on kaupungin ja toivon että työntekijät jättävät sen rauhaan minun ja pörriäisten iloksi.Kissatkin nauttivat nyt kesästä ja Ahududu viettää päivät pitkät narunpäässä pihalla. Noin klo 23 alkaa sitten maukuminen kun pitää päästä iltalenkille. Niinpä me käydään pienellä kävelyllä ja hyväähän se vaan tekee minullekin. Ilma on raikas ja käki kukkuu joka yö.

Ahududu on kyllä nokkela katti. Ostin viime kesänä pienen ilmanviilentimen ja Ahududu on oppinut käyttämään sitä.  Se hyppää viilentimen päälle ja painelee ihan oikeita nappuloita saadakseen sen käyntiin.Sitten vaan sen eteen makoilemaan ja nauttimaan.😸


15-vuotiaalla Maijalla on toinen tyyli. Kolmisen viikkoa sitten se häipyi metsiin ja on kerran vain käynyt ilmottautumassa. Se tietää kyllä milloin helteet on tulossa ja häipyy metsien viileyteen. Saman se on tehnyt joka kesä joten en ole huolissani. Palaa kyllä taas kotiin kun ilmat vähän viilenee. Metsässä riittää kyllä hiiriä ja myyriä syötäväksikin.


 Pyynnöstäni tytär tilasi netistä minulle tämmöisen virkkauskirjan  PDF-tiedostona. Onneksi olin juuri ostanut uudet musteet tulostimeen sillä tulostin peräti 87 sivua. Ihan kirjana olisi varmaan tullut saman hintaiseksi, mutta en löytänyt semmoista ollenkaan. Toivottavasti ehdin joskus tekemäänkin näitä. Vaikeaahan se tietenkin ensin on sillä ohjeet ovat englanniksi ja minähän en sitä hallitse.  Eiköhän siihenkin apu löydy netistä.

Eikö vaan ole ihanaa kun lopultakin on kesä ja lämmintä. Nyt ei valiteta. Muistakaa vaan juoda tarpeeksi ja lisätä suolaa ruokiin ettei tule huono olo. Hyvää Juhannusta meille kaikille..

🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

24 kommenttia:

 1. Kissat on tosi viisaita. Aurinkoista ja valoisaa juhannusta myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaitahan ne. Onhan ne saaneet jopa alistettua ihmisetkin palvelijoikseen, ainakin meillä.

   Poista
 2. Fiksuja kissoja sinulla. Noita kaupungin niittyjä hoidetaan muistaakseni niittämällä pari kertaa kesässä. Vähän aikaa on rumempi, mutta sitten taas kaunistuu. Ymmärtääkseni kaupungit on lisäämässä niittypuistoja. Vielä tuohon virkkaamiseen. Aloitin yhdelle lapselle viime kesänä virkata puseroa. Katselin sanakirjoista suomennoksia, kun virkkaussanasto on outo. Jossain vaiheessa kaikkien ongelmien jälkeen tajusin, että on olemassa amerikkalainen ja brittiläinen virkkaussanasto. Sama sana voi toisella kielellä merkitä pylvästä ja toisella puolipylvästä. Koko homma jäi kesken kaiken takkuamisen jälkeen. Pitäisi taistella se loppuun joskus tai oikeastaan alkaa uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen minäkin olen huomannut että amerikkalaisilla ja englantilaisilla on erilainen virkkaussanasto. Voi olla että minullakin jää ötökät tekemättä, mutta kva noita ohjeita on kuitenkin katsella.
   Ulkoa kuuluu pahaenteinen pörinä. Taitavat olla juuri juhannukseksi ajamassa kukkaketoani matalaksi. 😢

   Poista
 3. Sinä olet virkannut niin paljon otuksia, että nuokin varmaan syntyvät, kun vaan katsot kuvaa :)
  Hienoa, että on omatoimisia kissoja. Ne on saaneet tarpeeksi luottamusta osakseen ja se kantaa elämässä :)
  Siis mitä? Teidän taksit ei l ävhde lyhyille matkoille? No jo on ! Vissiin liikaa hommaa niillä. Välillä kyllä säälittää, kun se postimies joutuu kantamaan niitä painavia lootia, joissa on myös kissanhiekkaa...
  Minä tilaan äipän ja tyttären kanssa yhteistilauksen Zooplussalta ja ne lähettää ne aina kotiovelle asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu että kattini ovat liiankin omatoimisia.😸
   Eivät lähde lyhyille matkoille, eivät. En kyllä ymmärrä sillä eipä noilla näy olevan muutenkaan ajoja. Sitä se taksiuudistus teki. Onneksi minulla on tuo pyöräpotkuri niin en ihan jumitu kotiin.
   Zooplussalta minäkin tilaan ja onneksi postissa on nuoria riuskoja miehiä. Meillä pääsevät autolla vielä ihan oven eteen.

   Poista
 4. Komppaan, että fiksut kissat sinulla. Maijan reissuthan ovat jo tuttuja, mutta Ahududun viilentimen käyttö, wau! Luonnonmukaiset pellot ovat kauniita ja toivon, että tuokin säilytetään silmäniloksi ja pörriäisiä varten. Kivalta näyttää kirjakin. Itse en uskaltaisi varmaan alkaa tulkkaamaan englanninkielisiä ohjeita. Ylläoleva vinkki voi olla hyvä - en olisi minäkään tiennyt, että amerikkaiset ja brittilyhenteet voivat tarkoittaa eri asiaa.
  Aurinkoista viikkoa ja tulevaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minuakin nauratti kun näin mitä Ahududu teki, en olisi noin viisaaksi uskonut. Jospa minäkin vielä yli seitsenkymppisenä oppisin jotain uutta eli englantilaisen virkkaussanaston. Työtähän se varmaa teettää.
   Ulkona pörisee, toivottavasti eivät ole menossa kukkaniitylleni.

   Poista
 5. Kaunis niitty siinä on, ei sitä pidä mennä leikkaamaan, korkeintaan niittää silloin kun on niiton oikea aika jotta taas ensi kesänä se kukoistaa. Koirat hiiteen sieltä kuseksimasta, se ei tee hyvää jos samaan kohtaan aina lorotetaan. No juu, sorry ku meni vähän ohi aiheen. Oikein hyvää ja kaunista juhannusta sinulle ja kissoillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään kimalaista tai mehiläistä en ole tänä kesänä nähnyt ja se on minusta hyvin huolestuttavaa. Orvokkipenkistänikin olen huomannut että ei ole pölyttäjiä.

   Poista
 6. Samaa mieltä minäkin - viisaita ja fiksuja kissoja <3 Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa tekee omat päätöksensä ja toimii sen mukaan. Onhan koiratkin viisaita, mutta aikamoisia nöyristelijöitä, tottelevat isäntäänsä ja sitähän kissa ei tee.😸

   Poista
 7. Voi Maijaa ja Maijan matkoja :)
  Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olisikin hyvä matkatoimiston nimi, Maijan matkat. 😹 Hyvää juhannusta sinnekin.

   Poista
 8. viisaita kissoja sinulla.meillä painelee kaikki napit alas kun istuu päällä.meillä alkanut liikkua kettu pihassa.hiukan pelottaa kun ukko on jo 16 vuotta ja alkaa olla vähän höperö.mutta kissa on vapaantien kulkija.sanoo jotkut mitä vaan,hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ala vanhaa kissaa väkisin sisällä pitämään, se olisi eläinrääkkäystä. Kyllä kissa ketulle pärjää, meilläkin liikkuu kettu lähistöllä. Ilves on paha naapuri, se kyllä tappaa kissan ja pääse perässä joka paikkaan. Onneksi harvemmin liikkuu talojen lähistöllä.

   Poista
 9. Hyvä systeemi, kun Ahududu laittaa itse tuulettimen päälle, ei tarvitse odottaa palvelusväkeä paikalle. Lapsuudenkodissani kissat eleli kesät pellossa ja palasi sisälle syksyn tultua. Maijalla toimii ikiaikaiset vaistot. Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahududu kyllä muuten passuuttaa itseään ihan tarpeeksi. Maijalla on vanhojen kissojen viisaus perimässä, ihan tavallinen maatiaiskissa kun on. Maijan muukin suku oli ihan samanlainen kesiksi jonnekin häipyvä ja syksyisin takaisin kotiin.

   Poista
 10. Moikka 😊 Löysin sun blogin äsken ja täytyy sanoa, että aivan ihania Peppi Pitkätossuja ja simasuita olet virkannut! 😊 Kunpa itsekin osaisi virkata. Mulla nuo käsityöt tahtoo rajoittua neuleisiin, vaikka osaan kyllä tehdä muutakin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kun kävit ja jätit merkinnän siitä. Minulle tuo virkkaaminen on mieluisampaa vaikka mukava on välillä sukkiakin kutoa vaihteluksi.

   Poista
 11. Nokkela Ahududu - ihana nimikin, mistä sen historiikki?
  Niittyleinikkipellolle tekisi mieli itsekin kirmaamaan, kuten lapsena aikoinaan - kaunis on!! Oooh... mielenkiinnolla odottamaan koska alkaa pörriäisiä pöristä koukultasi - mutta nyt nautitaan tosiaan kesästä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkin matkoilla ostamme usein kaupoista vanukasta joka on ahududulu ( vadelmainen), tosi hyvää. Aikuinen poikani lisäsi vielä nimeä Abudabo Aladobi. Koko nimi siis Ahududu Abudabo Aladobi. Voisi luulla että on hienompikin rotukissa papereilla, mutta on ihan tavallinen maatiaiskissa.😸

   Poista