perjantai 19. toukokuuta 2023

Onni on potkinut


Kristiina S on tehnyt kauniita kirjanmerkkejä ja minäkin tässä joku aika sitten sain häneltä lahjaksi tämmöisen. Olenkin kova lukemaan kirjoja, joten hyötykäyttöön tulee. Kiitos Kristiina oikein, oikein paljon. Lapussa lukee :"Aikainen lintu madon nappaa, mutta vasta toinen hiiri saa juuston." Valitettavan totta. 😟

Alla kirjastosta löytämäni kirja, Naivismimaalauksen ABC.  Hyvä kirja hauskoilla kuvilla.


Toinen onnenpotki tuli Fb.stä. Ahkeraan olen osallistunut arvontoihin, mutta aikoihin mitään en ole voittanut. Nyt voitin Ihanaiset-kaupasta matkakokoisia tuotteita hiuksille ja vartalolle. Täytyy ottaa mukaan kun seuraavan kerran lähden reissuun.


Ihana lämpö ja auringonpaiste saapui vihdoinkin tännekin.  Siitä innostuneena aloimme kettulasten kanssa puutarhahommiin. Ruukkuihin vähän hyötyvihannesten ja kukkien siemeniä. Toivottavasti saadaan jotain satoakin, ainakin tilliä ja ruohosipulia.


Kissoja ei moinen puuha jaksa kiinnostaa. Mukavampi rötkötellä sisällä pehmoisella pedillä.

Taas saa mummo olla ylpeä lapsenlapsistaan.  Vanhempi voitti Vihdissä kouluratsastuksen Inter II luokassa ensimmäisen palkinnon, onnea Emmi. Nuorempi palasi juuri Etelä-Korean matkalta kuullakseen päässeensä ylioppilaaksi ,onnea Liisa. Mummo on oikein iloinen tämmöisistä lapsenlapsista.

Nyt nautitaan ilmoista kun vielä ei ole liian kuuma, juuri sopivan lämmintä.

30 kommenttia:

  1. No jopas sinulla on ollut onnea ja samalla iloa ja ylpeytta lapsenlapsista! Hienoa.
    Kahden viikon paasta ollaan lentokentalla matkalla 3kk Suomilomalle.
    Sen jalkeen ei enaa lomia olekaan kun tama leidi irtisanoutui ja jaapi omallelomalle toistaiseksi ja sen jalkeen elakkeelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläkkeellä ollaankin jatkuvalla lomalla ja tämä on mukavaa aikaa. Tervetuloa joukkoon.

      Poista
  2. Onnea mummulle voitoista ja lastenlapsille saavutuksista! Nythän sinulla on jo matkaa varten tarvikkeitakin valmiina, ei tarvitse sen puoleen kaupan kautta matkaan lähteä. Ihania kuvia ketuista ja kissoista, ihan parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkista saa niin halvalla hyviä rasvoja ettei niitä kannatakkaan täältä sinne raahata. Päin vastoin sieltä tulee hankittua aina koko vuoden rasvavarastot.

      Poista
  3. Lasten ja lastenlasten onnistumiset ovat aina ilo myös äidille ja mummille :)
    Ompa kissat viluisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä taitaa olla niitä Vilukissoja, joista olen kuullut puhuttavan 😸

      Poista
  4. Mikäs on pedissä pötkötellessä, kun on kaveritkin vieressä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä tulee itsekkin harrastettua aivan liikaa 😸

      Poista
  5. Hieno kettujoukko valvomassa istutettuja siemeniä, jospa sitten estävät jänisten pistävän poskeensa herkkuja myöhemmin kesällä. Onnittelut mummolle voitoista ja lastenlasten menestyksestä. Se aina tuntuu niin kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pihassa hyppiikin paljon rusakoita, mutta täytyyhän niittenkin saada jostain syötävää. Enemmän harmia on linnuista jotka napsivat kaikki siemenet suihinsa.jo ennen itämistä.

      Poista
  6. Onnittelut mummille lastenlasten saavutuksista sekä ihanista voitoista. Kyllä nyt sopii kettuilla (hih hih) puutarhassakin.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ansiotonhan minä olen tyttösten menestykseen, mutta on minulla silti lupa iloita. Eikös ole muuten ihanaa kun saatiin lopultakin kesäilmat. Nyt nautitaan.🌞

      Poista
  7. Vau mikä kettulauma on apuna! Paljon onnea lastenlasten onnistumisten johdosta.Se on sitten juhlia tiedossa siellä.
    On ollut kyllä ihana viikonloppu kelien puolesta. Ihana kun ei ole vielä ollut liian kuumakaan, ilma on kuin samettia. Paitsi parvekkeelle pitäisi viritellä verhoja taas, kun se kuumuu liikaa. Minä ostin vaihteeksi taimena kasveja, vaikka kyllä tulin siihen tulokseen, että kyllä kannattaisi kasvattaa itse niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en tykkää käydä suurissa sukujuhlissa, tunnen oloni vaivautuneeksi. Täytyy taas keksiä hyvä tekosyy että voin jättää menemättä. Mukavampi tavata ihan pienessä piirissä. Lahjaksikin laitan vaan rahaa tililleen niin saa ostaa itse mitä haluaa. Hyi huono mummo, hyihyi. 😫😕😆

      Poista
  8. Onnea, onnea ja tuplasti onnea jälkikasvun saavutuksista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea ei ole koskaan liikaa ja jälkikasvu pärjää hyvin kun eivät ota mummosta mallia.😆

      Poista
  9. Onnea kaikista voitoista niin mummille kuin lapsenlapsillekin! Ja hyvää kasvukautta rehuille. ;) Jännän kaunis tuo kirjanmerkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä kumpia on enemmän sankossa , pottuja vai kotiloita. Viime vuonna oli kotiloita enemmän enkä iljennyt syödä sitten niitä harvoja perunoitakaan.

      Poista
  10. Pikkutytöt näyttää tykkäävän näistä kisuista. Onkin hyvä mökille kesäkissaksi, voi jättää sinne vaikka odottamaan seuraavaa kesää.

    VastaaPoista
  11. Onnea lastenlapsille ja tietysti sinullekin. Mulla ei hyötykasveja ole kuin rosmariini ja toinen yrtti (nimi?) jotka ostin torilta ja toivon niiden nyt kesän kasvavan. Yleensä pikkuhiljaa hiipuvat. Ihanaa kesää kisuille ja sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis KristiinaS kirjoitti.

      Poista
    2. Minä toiveikkaana istuttelen aina kaikenlaista, mutta yleensä tuhohyönteiset ehtivät herkutella ennen minua. Perunasankossakin on yleensä enemmän kotiloita kuin uusia perunoita, joten potutkin jää syömättä. Pääasia että saa istutella jotain.

      Poista
  12. Meillä on sukuvika tuo juhlien karttaminen. Sama täällä, puheenlahjat hyytyy heti, kun on enemmän kuin kaksi ihmistä paikalla. Ollaan silti ylpeitä näistä upeista sukulaistytöistä - ja omista tytöistämme myös ollaan ylpeitä. Koko suku täynnä vahvoja naisia!
    Onnea! - siskos-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä opettaa ja kovettaa. Kyllä meidän tytöistäkin tulee vielä vahvoja.

      Poista
  13. Sinulla aina ollut arpaonnee ja kivoja juttuja taas voitit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei onnea pelissä niin sitä on sitten rakkaudessa, (vanha sanonta). Minulla se on juuri päinvastoin. 😆

      Poista
  14. Löysin juuri tämän blogin ja huomasin että onpa rento ja aito tunnelma näissä postauksissa. Hauskoja kettu-amigurumeja ja söpö kissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä iällä ei viitsi enää liikoja pingottaa. Täytyy nauttia päivistä niin kauan kuin niitä vielä on.

      Poista
  15. Paljon onnea kaikille <3 Pakko tässä kertoa, että onni potkaisi minuakin oikein mukavasti - voitin Viherpeukalon arvonnasta sankollisen liljojen sipuleita! Täällä odotetaan nyt sitten kasvun ihmettä puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon sinullekin. Sinulla liljat varmaan mahtuu kasvamaankin, minun ruukkupuutarhassani ne olisivatkin menneet hukkaan.

      Poista