maanantai 1. toukokuuta 2023

Simasuut


Tämä on ahkera pieni apulaiseni terassin siivouksessa. Linnut ovat talven mittaan levitelleet auringonkukan siemeniä pitkin nurmikkoa ja tämä veitikka käy siivoamassa niitä pois monta kertaa päivässä. Käyhän siinä lintujakin, eilen iso parvi vihervarpusia ja joka päivä punatulkkupariskunta. Kurre on kuitenkin ahkerin siivooja.


Olen jo alkanut "ymmärtämään" kurren puhetta . Iloisesti säksättää kun kaikki on hyvin. Vaan annas olla kun kissa tulee terassille. Kurre ei lähde puusta mihinkään vaan alkaa tiuskimaan vihaisesti. Ääni on kuin pienellä vasaralla naputeltaisiin puuta. Kyllä huomaa että nyt on kurre äkäinen. 


Tämä porukka on se vapun varsinaiset simasuut. Tainneet nauttia jo liikaa vappujuomia kun ovat niin kämällään nurmikolla ja naamaalla on niin muikea ilme. Onkohan huomenna krapula. Onneksi ei kuitenkaan itselläni, ne vuodet ovat jo kaukan takana päin. Kun on 30 vuotta ollut tanssiravintolassa tarjoilijana, ei viina ja ravintolaillat enää houkuta. Paljon kivempi olla ihan selvin päin.

Siitä huolimatta, oikein mukavaa vapun jatkoa kaikille,🥳

18 kommenttia:

 1. Orava on niin mainio kaveri seurattavaksi.😻 Niin ovat nämä sinun "simakaveritkin", ovat myös kuuliaisia ja äänettömiä❣️ Aurinkoista loppu vappua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan kun se tyhjentelee myöskin puussa olevat linnunpöntöt. No, se on osa elämän kiertokulkua.

   Poista
 2. Hauska siivooja siellä puuhastelee :)
  Ihanaa vappupäivän iltaa sinulle ja mukavaa viikkoa Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyykin olla tarkkana ennenkuin päästää kissat ulos. Vähän kun kopistelen ikkunaa ensin niin orava älyää luikkia pakoon.

   Poista
 3. Hyvää alkanutta toukokuuta sinulle ja kaikille simasuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paremminkin olisi voinut alkaa, sillä meillä satoi paljon lunta aamuyöstä. Pikkulinnut ovat aivan hädissään kun ei löydy hyönteisiä syötäväksi.

   Poista
 4. Kiva, että joku suhtautuu positiivisesti oravan lintulautavierailuihin. Monet ovat vain vihaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla riittä ruokaa sekä linnuille että oraville. Poistin jo lintulaudat ja orava siivoaa nyt maahan pudotetut siemenet nurmikolta, hyvä apulainen.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ihan selvästi kuitenkin simahiivat pöhähtäneet päähän

   Poista
 6. meillä sepelkyyhkyt toimivat siivoojina.oravat,peura ja jänikset laiskoja.söivät lintulaudalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa ihanaa jos minunkin takapihallani kävisi peuroja. Mielelläni niitä syöttäisin

   Poista
 7. Söpöt kuvat oravasta! Koitin kuvata Rovaniemellä kahta kurrea samassa puussa, mutta olin aivan liian kaukana huonon (vanhan) kännykän kanssa. Tuliko tuolle vappuporukalle kankkunen?
  Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti tuli kankkunen että oppivat jättämään keskentekosen siman rauhaan

  VastaaPoista
 9. Entinen oravien ystävä olen. Rotta mikä rotta! Pörröhäntä tekee ulkonäön suloiseksi oikeaan rottaan verrattuna. Pirulliset oravat on syöneet meillä sähköjohtoja, purreet parruja, puinen lintulauta tuhannen päreinä. Pikkulinnun munia ja poikaset onkivat pöntöstä jne. Vihaisena kirskuvat puussa, kun yritän häätää pois. - kärttyinen siskos -

  VastaaPoista
 10. Miltä näytti tilanne vapun jälkeen, oliko pihalla makoilleella porukalla krapula? Hauska ryhmä joka tapauksessa! Oravat on veikeitä. Viime syksynä näytti, että ovat hylänneet meidät vallan, mutta kyllä ne takapihalle taas talvella ilmaantui. Häntä heiluu hermostuneesti ja säksätys käy, jos niiden puuhia häiritsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin niin vähän hiivaa simaani ettei tullut edes krapula.😆 Meidän orava on hyvin vihainen kissalleni ja jaksaa sille motkottaa. Hauska niitä on seurata.

   Poista