maanantai 24. huhtikuuta 2023

Kiinakauppaa


Suosi suomalaista, mutta kyllä vähävarainen joutuu välillä ostamaan sieltä mistä halvimmalla saa

Olen joutunut käyttämään silmälaseja pikkutytöstä asti ja välillä kyllästyttää ne tavalliset mallit mitä Suomesta saa. Monien vikojen takia hintakin on minulla kaksiteholaseissa halvimmillaan noin 700€, pahan nikkeliallergian takia en voi halvimpia metallisankoja ottaa 

Tyttären avustuksella kävin Suomessa ilmaisessa näöntarkastutksessa ja sitten selailemaan netin ihmeellistä maailmaa. Useimmilla sivuilla pääsee sovittamaan laseja omille kasvoilleen ja minä päädyin tämmöisiin. Nyt on ainakin pirteät ja erikoiset ja hintakin posteineen ja alennuksineen n 70€  Sangat ovat metallia, mutta ihoa vasten olevat osat muovia. Minä tykkään näistä, sano muut mitä lystää  

 

24 kommenttia:

 1. Aika hauskat ja erikoiset! Siis 70 e linsseineen? No kyllä suomalaiset silmälasikauppiaat on kiskureita/ahneita, jos nuo 70 e ja jos noilla vielä näkeekin hyvin. Näkemisiin.

  -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kakstehot "vähän kalliimmat", Eminen lasit puolta halvemmat. Kaippa noilla suomalaisilla liikkeillä on isot kulutkin, mutta tuntuu silti olevan ilmaa hinnoissa Ihan yhtä hyvin näkee näillä halvoillakin.

   Poista
 2. Onpa kivat ja pirtsakat lasit, hyvä valinta.
  Ihanaa viikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole ainakaan joka mummmolla samanlaiset. 😂😂

   Poista
 3. plussaa rohkeudesta.älköön arki olko tylsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa itseänikin hymyilyttämään kun näen naamani peilistä.😂

   Poista
 4. Nyt on kivat lasit. Osaisimpa ittekkii tilata lasit ulkomailta. Miulkii kaksteholasit plus lisäks viel muuta säätöö. Hinta viimeeks yli tonnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Suomen hinnoilla kovin usein pysty uusia laseja ostamaan, mutta näillä Kiinahinnoilla raaskii ostaa vaikka useammatkin vuoden mittaan.

   Poista
 5. Mistähän tänne eksyin... toisesta blogista ja piristyin heti.
  Viihdyin lukien useammankin postauksen ja jälkeni jätän näihin aivan ihanan pirteisiin silmälaseihin... täytyypä tutkailla nettitilauslaseja... alkaisi olla aiheellista uusia näkimet täälläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että jätit merkin käynnistäsi niin löysin minäkin uuden kivan blogin.

   Poista
 6. Aivan ihanat lasit. Tuollaisia on varmaan kiva käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöiset naamalla ei voi näyttää äkäiseltä. Sitä varten on toiset lasit hyllyssäni

   Poista
 7. Aivan ihanat ja persoonalliset. Upea värikin. Tykkään paljon.

  Se Suomen suosiminen on vaikeaa. Ostin tässä kaksi patalappua, jotka oli suomenlipulla tehnt Finnlayson. Kun kotona katsoin pikkupränttiä, niin huomasin, että valmistusmaa oli Intia.
  Samoin merkeillä ei ole väliä. Ostin hyvät Viking-kumisaappaat. Saappaan varressa nilkan kohdalla sisäpuolella vartta oli liimalappu Made in Kina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen viime aikoina onnistunut ostamaan halpisvaatteita jotka on tehty Afrikassa. Meiltähän lähetetään "hyvän tekeväisyytenä" vanhoja käytettyjä vaatteita sinne päin, vähän omituista minusta. Samoin suomalaisen Novitan langoista osa tehdään Turkissa, se siitä suomalaisen suosimisesta.

   Poista
 8. Rohkeutta on valita ns. tavallisuudesta poikkeavat silmälasisangat! Onnea valinnasta! Minulla on jo toistamiseen täysin sama kehysmalli, vaikka sovitin ties miten monia erilaisia. Parhaat oli ne, jotka oli olleet nenällä jo aiemmin useita vuosia. Kas kun vielä löytyikin samanlaiset kehykset ;D Sen verran täytyy puolustautua tästä mielikuvituksettomuudesta, että sankani ovat titaania, tosi kevyet, eli päänsärkyisenäkin voi pitää (ei paina päätä mistään kohtaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli kerran kalliit titaanikehykset, mutta ei ihoni tykännyt siitäkään aineesta vaan alkoi heti allergisoimaan. Näissä on ihoon kiinni ottava osa muovia, ainut mitä voin käyttää. Täytyy myöntää että minuakin vähän ujostutti kun eka kertaa lähdin kylille nämä naamalla.🤓

   Poista
 9. Vau, onpa hienot ! Itsekin ostin vasta uudet lasit, hinta yli tonnin mutta löysin tarjouksen jossa samaan rahaan sain aurinkolasit vahvuuksilla. Uudet kehykset melkein entisenlaiset, en muuttanut mieltäni vaikka optikon mukaan nyt on muotia suuret ja persoonalliset kehykset. Olet siis muodin huipulla, rohkea sinä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin nämä enää kymmenen vuoden päästä ole muotia, niin kauan minä vähintään käytän lasejani. 🤓 Vielä tälläkin iällä on kiva olla vähän massasta erottuva. Nyt ihmiset voi puhua minusta sanomalla että "se mummeli jolla on hassut lasit".😂

   Poista
 10. Pirteät kakkulat, hyvä valinta!
  Omat rillivaihdot teen optikkoliikkeiden tarjousten mukaan: kahdet yksien hinnalla, aurinkolasit vahvuuksilla kaupan päälle tms., niin ei tunnu niin kalliilta. Viimeksi sain puhuttua puoleen hintaan, kun olin just muutamaa viikkoa aiemmin uusinut Pupusen näköelimet ja tuli "kahdet yksien hinnalla" -tarjous. Suostuivat siis nuo jo vähän aiemmin hankitut huomioimaan kakksoslaseina, olin oikein tyytyväinen.
  Näkökyky on meitsille niin arvokas asia, että satsaan kyllä linssien laatuun, sellaisiin jossa on kunnon näköalue reunasta reunaan eikä vain kapeaa "putkinäköä" linssin keskellä. Näen hyvin vain toisella silmällä, siksi sen pitää toimia äärestä laitaan ja joskus vähän selkäpuolellakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on iän myötä parantunut näkö niin paljon että melkein pärjään jo ilmankin, kaihi vaan on alkanut nykyään vaivaamaan. Kun olin alakoulu-iässä lääkärit veikkasivat että tulen sokeutumaan ennen aikuisikää, niin vauhdilla näkö heikkeni koko ajan. Vaan eivätpä arvanneet että tässä on käynytkin ihan päinvastoin ja siitä olen kyllä onnellinen.

   Poista
 11. Kivat lasit! Ostin juuri uudet lasit ja saman näköisiä kehyksiä oli hyllyssä vierekkäin monta riviä. Kehyksiä riitti, muttei valinnan varaa kuitenkaan kovin paljon. Ja hinta huimasi päätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat ovat kyllä pilvissä eikä juurikaan vaihtelun varaa malleissa. Pelkäävät varmaan ottaa erilaisia myyntiin kun ajattelevat niiden jäävän hyllyyn. Ei niillä hinnoilla kyllä kovin erikoisia arvaa ottaakkaan.

   Poista
 12. Kivan pirteäthän nuo ovat 😀 . Me ostimme myös miehen kanssa uudet kaksiteholasit toiset halvemmat ilmaiseksi . Mies otti ne toiset ja olivat ilmaiset kun olivat hieman minua halvemmat . Titaani sankat on minullakin ja hintaa tuli noin 1300 e . Onneksi oli kahdet lasit .Tähän päälle vielä molemmille silmälääkärin palkkiot . Huh .

  VastaaPoista
 13. Titaanisangat ne vasta kalliita ovatkin. Joka vuosi ei kyllä raaski laseja uusia vaikka olisi kuinka hyvä tarjous. Sitä "toiset ilmaiseksi" tarjousta mekin tyttären kanssa on käytetty, mutta tuleehan sitä hintaa niillekin kun laittaa tarpeellisia pinnoituksia jotka ei sitten olekkaan enää ilmaisia.

  VastaaPoista