tiistai 18. huhtikuuta 2023

Näyttelyä vahtimassa


Kun nätisti pyydettiin, niin en kehdannut kieltäytyäkkään vahtimasta kansalaisopiston näyttelyä. Hyvinhän se aika meni kun oli virkkaus mukana ja sai seurustella kävijöiden kanssa. 

Heti ovelle oli näköjään laitettu kissatauluni toivottamaan tulijat tervetulleiksi ja minähän olin siitä tietenkin mielissäni. Varsinkin pienet lapset tuntuivat tykkäävän siitä ja viihdytin heitä kertoilemalla näitten kissojen nimiä. Helppoahan se oli sillä olin maalannut tähän omia kissojani ja Eetu koirani keskelle.


Aika vähän saatiin aikaiseksi tänä vuonna, sillä eipä meitä ollut montakaan aktiivisesti mukana ollutta. Saa nähdä saadaanko jatkaa ensi kaudella vai loppuuko kokonaan, uhkapilviä on jo taivaalla.

Minun kuutamotauluni ei ollut vielä valmis, mutta näköjään sekin oli jo näytille laitettu. Aion kesällä jatkaa sitä kotona.


Olihan siellä Eminekin seinällä ja tästä näkyy kuinka se on suurikokoinen muihin tauluihin verrattuna.. Minusta oli mukavaa kun moni tunnisti tyttäreni tästä taulusta.Joukossamme on myös Ulla joka on monipuolinen taiteilija.  Tämän hän on tehnyt mehiläisvahalla kipsitarjottimelle.


Tämäkin Ullan työ, en nyt muista tekniikan nimeä.


Sirkan hauska työ. Kuten kuvasta voi päätellä, Sirkkakin on jo eläke-iässä. 🙂


Tänä vuonna näytti kutojiakin olleen normaalia vähemmän, missä lienee vika. Hienoja töitä siellä kuitenkin oli nähtävillä.


Ihastuin vallan tähän tyynyyn. Olispa se soma joulunaikaan sohvalla


Eikä hassumpia nämä pienet koritkaan joihin on yhdistelty kangasta ja itse kudottua poppanaa.


Lopuksi kuva-arvoitus : MISSÄ KISSA ?

Säilytän täytevanut kannellisessa muovilaatikossa turvassa pölyltä ja kissankarvoilta. Eilen illalla Ahududua ei näkynyt missään. Onneksi huomasin tuon oranssin hännän ennen kuin laitoin kannen kiinni. Täytyykin tästä lähtien olla tarkkana etten vahingossa tukehduta kattiani tuonne. 

18 kommenttia:

 1. Oo, hienoja töitä, tauluja ja muita! Tuntuu että olisi kyllä kiva jos osais itekki maalata, mutta ei ole suotu sitä lahjaa...
  Hyvän piilon on kissasi löytänytkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin rohkeasti mukaan johonkin opiston maalausporukkaan. Vasta-alkajia siellä on joskus olleet kaikki muutkin ja niitä tulee joka vuosi uusia. Kunhan oppii miten maaleja käytetään niin itse maalaaminen on helppoa. Voi maalata vaikka mielenmaisemia, nehän näyttää vaikka minkälaisilta.

   Poista
 2. Kiva näyttely teillä, monenlaista taidetta ja käsityötä on talven mittaan valmistunut. Harmi jos toimintaa loppuu, mutta eihän noita harrastuspiirejä kovin pienelle porukalle järjestetä. Parempi olla tarkkana, ettei kissa jää vangiksi laatikkoon, siinä voi käydä hullusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastusmahdollisuudet käy vähiin jos opistokin sulkee ovensa. Kaikilla ei ole autoa jolla kulkea suuremmalle paikkakunnalle harrastelemaan.

   Poista
 3. Olet kyllä hurjan lahjakas taiteilija <3 Kissan piiloista tuli mieleen, että tätini kissa oli mennyt piiloon pesukoneen sisään, että onneksi tätini oli huomannut kissan siellä lakanapyykin seassa, ennen kuin käynnisti koneen.
  Ihanaa viikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli myös yksi kissa aikanaan joka tykkäsi nukkua pesukoneessa. Oikein tarkoituksella piti jättää luukku auki sitä varten. Nämä nykyiset ovat kerran kokeilleet ja huonoksi ideaksi havainneet.

   Poista
 4. kiva näyttely.minä pelkään pyykkikonetta kissapiiloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat löytävät mitä ihmeellisimpiäpaikkoja piilotella.

   Poista
 5. Kyllä sinun taulusi ovat niin upeita, taitavasti tehtyjä. Opiston näyttely on kiva läpileikkaus, kuinka taitavia tekijöitä riittää. Hienoja töitä ovat. Ahududulla on huumorintajua: etsii etsii, vaan ei löydä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vaan meidänkin kylällä saa opisto jatkaa. Ahududu on oikea riiviö ja keksii kyllä jatkuvasti uusia kujeita. Ei sen kanssa aika tule pitkäksi.

   Poista
 6. Kauniita käsitöitä ja nehän on nyt taas tullut onneksi uuteen nousuun. Olet muuten todella vahtijan ilmeen saanut kuvattua . Kisut on kyllä kivoja .😀

  VastaaPoista
 7. Onpa upeita ja taidokkaita töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että on ollut mahdollisuus harrastaa muutakin kuin vain kuorolaulua tai seniorijumppaa Toivottavasti on vielä ensi talvenakin.

   Poista
 8. Meillä on sama ongelma taideryhmässä, että osallistujia ei tahdo olla riittävästi. Kunta onneksi on tukenut, jotta olemme pystyneet jatkamaan pienellä porukalla. Suunnittelimme jo taidekerhon perustamista viime syksynä. Onneksi saimme jatkaa opiston ryhmänä ja saimme porukalle opettajan.

  VastaaPoista
 9. Meitäkin on muutama tosi innokas ja on tosi harmi jos ei voida jatkaa. Yksin kotona ei tule maalailtua ja porukan kokoontuminen on aika tärkeää näin yksin asuvalle eläkeläiselle. Pienellä kylällä harrastusmahdollisuudet ovat aika vähäiset tämmöiselle huonompikuntoiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän maalausporukka suunnitteli vapaamuotoista ryhmää, kerhotyyppistä. Kunnalta olisimme saaneet tilankin käyttöön. Olisiko tällainen mahdollista teillä, jos opiston ryhmää ei saa? Opettajaa ei tietysti saa, mutta ryhmä olisi itseohjautuva tai vapaaehtoinen vetäjä tarviitaan.

   Poista
  2. Samaa meilläkin on vähän suunniteltu.Jonkun pitäisi vaan panna toimeksi ja ruveta kyselemään tiloja. Minulla ei riitä tarmo semmoiseen puuhaan eikä ole suhteita minnekkään päin, sehän auttaisi asiaa kummasti.

   Poista