perjantai 24. helmikuuta 2023

Vanhoja tuttuja


Pienen lapsen apina oli hukkaantunut ja sain pyynnön valokuvan kera tehdä samanlainen uusi apina hänelle. Valokuvat kuitenkin aina vähän muuttavat värejä, joten tein varulta kaksi apinaa hieman erisävyisillä vaatteilla. Toivottavasti edes toinen on samanlainen kuin hukkaantunut. Samantien tein pojille vielä tyttöystävän.  Taulu taustalla on muutama vuosi sitten maalaamani.


Välillä näihin virkkauksiini kysytään ohjeita. Semmoisia en viitsi  ruveta tekemään, mutta toki jonkun verran olen itselleni silmukkamääriä talteen laitellut. Aina en itsekkään meinaa näistä selvää ottaa ja toisille näistä ei kyllä ole mitään hyötyä. Niin olen ahkerasti muistikirjaani selaillut että sivutkin ovat jo irtoilleet. 

Lunta ja pikku pakkasia piisaa joten hyvä on pysyä sisätiloissa virkkailemassa. Ihan pian alkaakin kevätaurinko meille paistelemaan ja sitten pitää ulkoilla enemmän. 

 

14 kommenttia:

 1. Lapsukainen on varmasti onnessaan uudesta apinasta. Nyt apinoilla varmasti kisailua, kumpi saa tyttöystävän omakseen ;)
  Hieno tuo taulusi!
  Mitenkäs Ahududu pärjäilee? Toivottavasti kuuri on auttanut. Eikös ihmisilläkin oteta usein viljely, jonka perusteella nähdään, mikä antibiootti puree just tuohon. On kyllä harmillinen vaiva. Hämmentävän helppo oli kyllä tuo teidän lääkkeidenantotilanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lapsi ei huomaa että tämä onkin uusi apina vaan uskoo että rakas kadotettu on löytynyt.
   Ahududulla on nyt antibioottikuuri, tulehduskipulääke, cystaidi ja kahdenlaista virtsakiviä liuottavaa ruokaa. Jos ei näillä parane niin ei sitten millään. Kalliiksi tulee, mutta katti on muuten niin hyvässä kunnossa ja tuntuu paranevan päivä päivältä.

   Poista
 2. Aina pitää olla ainakin yksi tyttöystävä käden ulottuvilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja aina pitää olla ainakin yksi mies kolkuttelemassa oven takana. Minulla se on postimies joka tuo paketteja vähän väliä. Halvemmaksi tulee minulle tilata kotiinkuljetuksella tavaroita kuin lähteä kaupungista itse hakemaan.

   Poista
 3. Olimme toissapäivänä hoitolasten kanssa pulkkamäessä, vaikka olikin ihan älyttömän paljon pakkasta, niin aurinko kuitenkin jo lämmitti.
  Ihanaa viikonloppua sinne "apinatarhaan" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta ei mäenlasku enää onnistu. Alaspäin kyllä pääsisin, mutta kuka kiskois takaisin mäenpäälle. =)

   Poista
 4. Muistiinpanosi näyttävät ihan samanlaisilta kuin omani. Kukaan toinen ei niistä ymmärrä mitään - enkä välillä itsekään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje myös elää. Katselin ensimmäisiä apinoitani ja nehän olivatkin ihan eri rotua. =)

   Poista
 5. Voi harmi pikkuisen kadonnutta apinaa. Onneksi oli osoite, josta voi tilata uuden samanlaisen. Hyvät ohjeet sinulla. Vähän sellaiset salaiset kansiot, josta muiden on turha urkkia liikesalaisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen irtolehtimalli on välillä itsellekin oikea salainen kansio.Kissako lie vai kuka välillä piilottelee näitä sivuja 😉

   Poista
 6. Loisto-ohjeet!! Mitäs sitä muusta, kun niin söpöisiä virkkaat. Kaikki sinun hahmot kuin eläviä olentoja. Miten Ahududu voi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahududu alkaa parantumaan jo toisen antibioottikuurin, erikoisruokavalion ja muiden lääkkeiden ansiosta. Myötätunnosta nyt sitten itse sairastuin niin kipeesti vatsastani että ajoi pakosti lääkäriin. Nyt vain odottelen kokeiden tulosta, toivottavasti ei mitään ihmeempää

   Poista
 7. Hyvä kun pieni saa uuden apinan. Olisko tuo huomannut jos pikkuisen eri väriset vaatteet ois olleet. Noh, hyvä näin. Samanlaiset ohjeet mullakin on, hyvä että itse saa selvää omista hieroglyfeistä. Kirjoittaessa on niiiin selvää ja ymmärrettävää mutta miten sitten hetken päästä ei enää tajua mitä on tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ovat joskus tosi tarkkoja, pienikin ero huomataan kyllä. Kun on tämmöiset ohjeet niin eipä tule tarkasti toistettua itseään, hyvä näin. ;)

   Poista