maanantai 13. maaliskuuta 2023

Apina-äiti


On apina-äidillä kymmenen lasta ja elämä puuhakasta. Auttaakohan tuo ukonröhjäke ollenkaan vai karkaako jatkuvasti Banaani-baariin.


Näköjään olen aloittanut apinoiden teon noin 12 vuotta sitten. Aikalailla on malli muuttunut vuosien varrella. Eka vuonna tein pelkistä jämälangoista, mutta nykyään käytän  vain puuvillalankoja. 


Ahududu on taas terve ja auttaa ahkerasti näissä tietsikkahommissa. Hyvähän se on että joku pitää nappulat lämpiminä.

Koville otti paraneminen. Kaksi antibioottikuuria, apteekista tulehduskipulääkettä ja vahvistavaa lääkettä. Eläinkaupasta virtsakiviä liuottavia nappuloita ja tahnaa. Päätin että jos näillä ei parane niin sitten piikille, mutta onneksi vaiva hellitti.

Liekö myötätunnosta sain omankin vatsani niin kipeäksi että pakko oli mennä lääkäriin. Paljon otettiin kokeita, mutta onneksi mitään vakavampaa ei löytynyt. Oli niin ihana nuori mieslääkäri, soitti vielä seuraavana päivänä kotiin kysyäkseen mikä on vointi. Eipä ole ennen moista tapahtunut.

Tästä on nyt hyvä jatkaa kun  aurinkokin alkaa jo pilkistelemään.
 


27 kommenttia:

 1. Molemmat apinajoukot ovat vallan ihania :).
  Huh helpotusta, että siellä on jo pöpöt väistyneet ja elämä voittanut.

  VastaaPoista
 2. Olet tainnut tehdä jo useammankin apinalauman :) Toiminut siis apinakätilönä. Moni pikku apina saa kiittää syntymästään sinua.
  Onneksi Ahududu on taas kunnossa, eikä sinullakaan ollut vatsassa muuta, kuin huolikipuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita valmistunut muutamia satoja. Lopetin laskemisen kun 500 meni rikki. Ihmeesti ne vaan lapsille kelpaa leluiksi.

   Poista
 3. Aivan ihanat apinalaumat. Tuossa riittää kiirettä apinaäidille. Kivaa kuulla, että Ahududu voi hyvin. Monikin reagoi varsallaan huoleen. Hyvä, ettei sinulta löytynyt mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin jo että syöpä on uusinut, mutta onneksi sitäkään ei löytynyt. Kyllä helpotti mieltä.

   Poista
 4. Ihanan Apinalauman olet saanut virkattua . 🐵."vai isä-apina kerkiäis vielä muka ??? juosta banaani-baarissa,🙈🙉🙊🐵
  Onpa ilo-uutinen että Ahududu parantunut,(monesti on mielessä ollut ).Niin kumma värkki tämä ihmismieli(vatsa)...kun pitää niin jaksaa,mutta kun ohi,iskee ihmeellinen -kipu? Kuin jälki-purkaus tai paremminkin järki-purkaus ...joka kulkee vatsan kautta.
  Halaukset teille molemmille 🤗😻
  Aurinkoisia ,kevätpäiviä,

  t.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraan kaikkia luonto-ohjelnia telkkarista ja niissä ainakaan ei apina-isät osallistu lastensa hoitamiseen. Sama se on varmaan näitten virkattujenkin kanssa.
   Ahududun tervehtyminen helpotti huomattavasti omaakin elämääni, ei enää pissavahinkoja joka paikassa ja huoli ja hätä poissa.

   Poista
 5. Upeita apinalaumoja! Muoti muuttuu vuosien saatossa ja niin näköjään apinoidenkin ulkonäkö. Mukava uutinen Ahududun kuntoutuminen. Jos ei sinulle kissan sairastelusta olisi mahanpuruja tullut, niin ei sitten mistään. On se niin kurjaa, kun kissa sairastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei eläinlääkärikään tiennyt mistä kissan vaiva johtui eikä minulla ollut rahaa kalliimpiin tutkimuksiin. Onneksi nyt katti on parantunut ja voidaan palata normaaliin arkeen ja nauttia lähestyvästä keväästä.

   Poista
 6. Ihana apina kapina siellä :) Onpa hyvä kuulla, että sekä kisu että sinä olette nyt terveinä <3
  Leppoisaa viikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinat ovat kuuluneet elämääni jo aika kauan eikä noista tunnu pääsevän eroon vieläkään. =)

   Poista
 7. Ihanaa et kissillä ja siulla nyt kaikki hyvin. 🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on helpottanut ja jaksaa taas tehdä ahkeroida virkkuukoukun kanssa. =)

   Poista
 8. Kiva kuulla että Ahududu on kunnossa. Muuten tuo kisun näppiksen päällä makoilu tai ylikävely voi aiheuttaa yllättäviä ongelmia. Kokemusta on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kokemusta on, onneksi tytär on osannut aina korjata ongelmat. Kun muistaisinkin aina sulkea läppärin kannen käytön jälkeen mutta tahtoo unohtua jos tiedän että kohta palaan koneelle.Vielä se joku päivä kostautuu oikein kunnolla.

   Poista
 9. No kiva, kun Ahu-huolet on ohi. Meillä on sukuvika tuo vatsalla reagoiminen. Stressiä pukkaa niin silloin vatsaa nipistää ym. vaivaa. Aurinkoisia päiviä -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän olin kakarana pari kertaa sairaalassa tutkimuksissan mahan takia, muistan vielä. Silloin todettiin vaan että on niin herkät mahahermot, ei mitään tehtävissä. Koulu aikana ennen kokeita oli aivan kamalat mahavaivat, kippurassa joutui kävelemään.Onneksi se vaiva on helpottanut iän myötä.

   Poista
 10. Kissa on kyllä nätti, mutta saa aika paljon tuhoa aikaiseksi kotona. Onneksi toinen kissoistani on parempi tapainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenenkähän kommentin vahingossa poistin tästä

   Poista
 11. Hyvä te! Hieno juttu, että olette nyt kunnossa ja kohta virkkuukoukku savuaa. Nuo apinat on niin hauskoja ja omanikin istuu tuossa ja pitää silmällä mitä kirjoitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koukku ei jouda lepäämään vaikka vähän olisinkin kipeenä. Niin kauan kuin lanka pysyy hyppysissäni virkkaan.

   Poista
 12. Ai perhe? Luulin, että siinä on apinajengi, sellainen iloinen ja hyväntuulinen tietenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin porukassa on se alfa-uros ja -naaras joka pitää komentoa toisille :

   Poista
 13. Ihanaa, että kisu on parantunut! Ovatko nämä sinun apinasi ihmisapinoita, kun on vaatteetkin?
  Upea taulu edellisessä postauksessasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kai niitä lemmikeiksi pakotettuja, kun on vaatteet päällä. Säälin kyllä semmoisia, kuuluvat minusta vapaiksi luontoon. Nämä virkatut yksilöt eivät taitaisi luonnossa pärjätä.
   Minun maalaukseni erottaa siitä että niissä on nykyään aina kissa. 😸

   Poista