lauantai 4. helmikuuta 2023

Mirri sairastaa


Viikko sitten huomasin että Ahududu on sairaana. Jatkuvaa hiekkalaatikolla ravaamista vaikka muita oireita ei ollutkaan. Lääkäriinhän siitä on lähdettävä kun lemmikki on kipeenä.

Alettiin sitten tutkimaan eri vaihtoehtoja. Päivystys lähikaupungissa viikonlopulla erittäin kallista. Pelkkä käyntimaksu 450€ + tutkimukset ja toimenpiteet 100% korotuksella. Meidän maatiaiskissa ei ole vakuutettu, joten semmoiseen ei meikäläisen eläkkeellä ole tosiaankaan varaa.

Odoteltiin sitten maanantai-aamuun ja päästiin heti kunnalliselle eläinlääkärille. Siellä tehtiin yleinen tarkastus ja ultraäänitutkimus. "Idiopaattinen kystiitti", sanoi lääkäri, eli selvää syytä ei pissan tiputteluun löytynyt. Saatiin vielä kipulääkettä ja apteekista antibioottikuuri. Kaikki tämä yhteensä noin 100€.  Melkoinen hintaero ja minulle suuri säästö.

Luulin että pillerien antaminen olisi hankalaa, mutta ei meillä. Kun laitoin pillerit (2kpl) pöydälle kissa nappasi ne heti suuhunsa ja katsoi että saisiko lisää. On sitä naurettu meillä.


 Aluksi tuntui että lääke ei auta. Pissavaiva vain paheni ja alkoi muuttua veriseksi. Samaan aikaan alkoi sänkyihin tiputtelu. Suojasin kaikki sängyt vanhoilla täkeillä jotka voi heittää roskiin sitten kun vaiva paranee. Neljäntenä päivänä alkoi helpottamaan ja nyt kahdeksantana päivänä on lääkekuuri loppunut. Näyttä siltä että EHKÄ kissa on parantunut, saa nyt nähdä. Katsotaan ensi viikko ja toivotaan. Muuten on alettava harkitsemaan taivasmatkaa kissalle ja se olisi kova pala minulle ja tyttärelleni. Niin ei voi kuitenkaan jatkua että kissa kärsii.

16 kommenttia:

 1. Voi kisuparkaa. Ei sulla muut kissat ole sairastanut juuri koskaan ja niitä on muutamia ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä oli jo lähtökohta elämään niin vaikea että vaikuttaa varmaan koko elämään. Tämähän oli jo meille tullessaan niin kovin sairas.

   Poista
 2. Nyt oli ikäviä kuulumisia! Pikaista paranemista ja toipumista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa kisu parantua tästäkin. Alkaa minunkin elämäni palautua entisille raiteilleen. Mikä helpotus.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Alkaa onneksi nyt paranemaan. Hajuhaittakin asunnossa on pienentynyt huomattavasti :D

   Poista
 4. Toivotaan pikaista paranemista!!! Ihan kumma juttu kissoilla tuo Idiopaattinen kystiitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihme vaiva joka voi tulla mistä vain. Meillä ehkä siitä kun seinän taakse muutti kaksi pientä räksyttävää koiraa. Eihän semmoista pienen kissan hermot kestä. Onneksi vanhempi kissani ei siitä välitä. Tuo vaiva voi kuulemma iskeä koiriinkin.

   Poista
 5. Toivottavasti lääkkeet nyt auttaisivat, eikä tarvitsisi tuosta ihanasta kisusta luopua :(
  Voimia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa onkin nyt parantunut ja minäkin saan lakata huolestumasta. Kuinkahan monta henkeä tuolla reppanalla on enää jäljellä kun on niin paljon jo sairastellut.

   Poista
 6. Voi, kissa ressu! Jospa vaiva johtuu vaikka stressistä. Toivottavasti kissa paranee, siltä kai ainakin nyt vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ihminenkin alkaisi pissimään vääriin paikkoihin aina kun stressaantuu niin olisihan se aika hassua, ihan naurattaa ajatuskin. Ahududu on nyt saanut niin paljon huolenpitoa ja herkkuja että hiekkalaatikko on taas vakituisessa käytössä. Mikä helpotus minulle.

   Poista
 7. Peukutan paranemisen puolesta! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo kauhukakara on taas terveenä pahan teossa.😂

   Poista
 8. Miten siellä nyt voidaan? Toivottavasti lääkkeet auttaa. Nuo hirveät hinnat on hyvin muistissa, kun Karkki alkoi sairastaa ja lopulta nukkui pois viime syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saatiin sitä antibioottia vaikka kuulemma sitä ei nykyään enää suositella annettavaksi. Vai on Karkki menehtynyt kyllähän minä sen muistan. Minä suren vieläkin omaa Eetu-koiraani vaikka sen kuolemasta on jo varmaan 10 vuotta. Koira vie suuren palan sydämestä mennessään.

   Poista