maanantai 30. tammikuuta 2023

Kuka ei kuulu joukkoon 😺
Näitä on niin mukava tehdä kun tietää että kelpaavat jollekin. Sukkia olisi mukavampi neuloa, mutta ne kertyy vain komeron kätköihin. Joka toinen neuloo nykyään itse tai sitten on sukulainen joka pitää huolen sukkavarastosta. 

Ketut eivät ole meillä uhanalainen lelueläin ja näyttää sinne yksi kissakin eksyneen porukkaan.


Käytän näihin vain Dropsin Muscat-lankaa ja joudun tilaamaan netistä, sillä eihän meidän pieneltä kylältä juuri muuta saa kuin 7-veikkaa. Aina ei pieni ihminen vaan ymmärrä postituskäytäntöä.  Joskus tilannut Tapion kaupasta ja sieltä yleensä tulee käytetyssä kenkälaatikossa. Siitä minä ja luonto tykätään.

Nyt tilasin Kärkkäiseltä alhaisimman hinnan vuoksi ja samalla ananas-säilykkeitä alesta joilla sain hyvitettyä postimaksut. Tulihan sitä, 23 kerää oranssia Muscattia ;

1.iso laatikko 3 kerää lankaa, ananakset ja tosi paljon täytepaperia
2. vähän pienmpi laatikko, 17 kerää lankaa 
3. pienin laatikko , 2 kerää lankaa
4. Iso paperipussi, 1 kerä edelleenkin samaa oranssia lankaa.

Kaikki 4 laatikkoa lähetetty samana päivänä samasta paikasta ja tosiaan ihan samaa lankaa kaikki. Olisivat kyllä mahtuneet kaikki siihen isoimpaankin laatikkoon jos olisi jättänyt ne taytepaperit pois.

Ihmettelen kyllä käytäntöä ja ihmetteli postikin. Eihän tuossa ollut mitään järkeä. Ei kovin ekologista.Perjantai-iltana Ahududulle iski paha pissa-ongelma. Mitään ei tullut vaikka kuinka yritti. Etsittiin tyttären kanssa eri vaihtoehtoja lääkäriin. Viikonlopun päivystysmaksut aivan hirveitä. Pelkkä käyntimaksu 450€ ja siihen päälle toimenpidemaksut yksityisellä + lääkkeet. Eihän minulla mitään vakuutuksia kissoille tietenkään ole, tavallisia maatiaiskissoja.

Pinnisteltiin ja valvottiin sitten tähän maanantai-aamuun ja päästiin heti kunnalliselle lääkärille. Käyntimaksu, ultraäänitutkimus ja lääkkeet, kaikki yhteensä noin 100€. Aikamoinen säästö.😸


Ahududu huomasi heti kun sen vihaama kuljetuskoppa ilmaantui esille ja syöksyi saunaan kaiken roinan taakse piiloon. Onneksi Ahun rakastama Satu-täti oli paikalla ja sai sen kaivettua esille. Matkalla katti huusi koko matkan, mutta lääkärissä oli niin kauhuissaan , että oli aivan hiljaa. Kun Satu piti takajaloista ja minä etutassuista niin lääkäri sai hyvin tutkittua mahan eikä kissa änähtänytkään koko aikana.  Olipa se helpotus kun pääsi lopulta takaisin kotiin ja suoraan saunaan piiloon. 

Nyt on lääkekuuri päällä ja minä vanha konkari tungen 4 pilleriä päivässä sen kurkusta alas. Se vaatiikin taitoa ja toivottavasti tehoavat.😽

22 kommenttia:

 1. Oi pikkuista kurkistelijaa.. toivottavasti kuuri tehoaa nopeasti ja saa pissailtua taas normaalisti Ahududu!
  Postittajien pakkailut ovat kyllä hämmästyttäviä. ja kuljetus samaten. Ihmettelen aina, kun tilaan vaikka zoopl:lta tavaraa niin tulevat kahdessa tai kolmessa erässä (meitä on monta tilaajaa), vaikka on yhtä aikaa tilattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtäisin jos ne olisi lähetetty eri paikoista, mutta kun samasta paikasta. No, pää-asia että tulivat kuitenkin.

   Poista
 2. Mitäh, onko sinua Ahududu kiusattu! Ja nyt vielä kotona pillereitä; voi ei. Kantsii pysyä saunassa piilossa. Toisaalta voi taas olla että ihmiset ajattelevat sinun parastasi; eihän sitä koskaan tiedä ovatko ne kuitenkaan myrkkypillereitä - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole todellista kuinka helppoa Ahua on lääkitä. Yhdellä sormella suu auki ja toisella sormella kaksi pilleriä suoraan kurkkuun peräkkäin, se on siinä, ei tappelua. Pentuna piti niin paljon lääkitä että se varmaan auttaa vieläkin. Tosin Ahu alkoi viime yönä pissailemaan sänkyyni ja sitä se ei ole tehnyt ikinä ennen. Minä valvoin koko yön nostelemassa sitä hiekkalaatikolle.😼

   Poista
 3. Voihan Kärkkäinen ;( Voihan kissanpissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietäähän sen itsekkin miltä tuntuu jos on pissatulehdus, ei hyvä.

   Poista
 4. Olisko tossa Kärkkäisen tapauksessa ollut kyse, että keräsivät langat eri paikoista/myymälöistä tai jotain. Voi Ahududukkaa, toivotaan että lääkkeet auttaa kaiken kärsimänsä nöyryytyksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä kun kaikki paketit oli lähetetty Ylivieskasta ja samana päivänä.
   Ahududu on käynyt ajan myötä kalleimmaksi kissaksi mitä minulla on ikinä ollut, mutta täytyyhän se hoitaa kun joku vaiva iskee. Oishan sitä tuollekin rahalle ollut muutakin käyttöä, mutta kissan terveys kaiken muun edelle.

   Poista
 5. Aikamoinen setti paketteja!?
  Ahulle paranemisrapsutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva kun saa monta pakettia, mutta kyllä minulle olisi piisannut yksi isokin 😊

   Poista
 6. Voi ei siun kissiparkaa! Toivottavasti lääkkeet auttaa nopsaan. ❤ Ihanuuksia oot taas virkannu. 🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti paranee pian. Minä en jaksa kohta enää valvoa öitä kyttäämässä sen pissimisiä 😊

   Poista
 7. Voi Ahududu-parkaa, kun sai pissavaivan! 😏 Toivottavasti paranee pian.👍
  Jos on ketut ihania niin on kissasikin! 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kissa onkin sairastellut enemmän kuin muut kissani yhteensä koskaan. Tainnut periä huonot geenit, mutta rakas silti.

   Poista
 8. Mites se Viiru oli mennyt kettujen joukkoon :)
  Toivottavasti lääkkeet nyt auttavat ja saat söpön Ahududun kuntoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä auttaako. Nyt kissi on käynyt muutaman kerran pissimässä sänkyyni ja sitä se ei ole tehnyt koskaan ennen, ei edes pentuna

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon tosiaan. En saa itsekkään levättyä kun pitää kytätä tuota kissan vointia.

   Poista
 10. Ihania kettuja sinulla taitaa kulua paljon lankaa vuodessa?
  Toivottavasti kisusi paranee .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kuluu, mutta siitä huolimatta ylettömän suuret varastoni eivät pienen ollenkaan. Koskaan ei ole juuri sitä mitä tarvitsen ja taas jää uutta varastoituvaa.

   Poista
 11. Melkoisen pakettivuoren saitkin. Johan siinä saa olla pakettiauto käytössä, että saa tuotua langat kotiin. Ja heti olet ottanut näköjään ostokset käyttöön. Voi, kissaparkaa. Toivottavasti rohdot tepsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rollaattoriin saa pakattua yllättävän paljon tavaraa kun sitoo kunnolla kiinni. Olisitpa nähnyt kun menin joulumyyjäisiin 2 km. Rollaattorissa taittopöytä, tuoli, 3 isoa kassia käsitöitä ja käsilaukku. En meinannut kuormasta yli nähdä, mutta pääsin perille 😂

   Poista