torstai 19. tammikuuta 2023

Laika, vihdoinkin


 Mihin tämä aika häviää, taas on monta viikkoa mennyt ihan huomaamattani. Päivät menee hohhaillessa ja nukkuessa eikä mitään saa aikaiseksi.

Sain vienon pyynnön miesten sukista venäläis-suomalaisen Laika-koiran kuvalla. Tietenkin lupasin, mutta osottautuikin aika haastavaksi. Ei koko netistä löytynyt Laikan neulekuviota. Ostin lopulta Sissukalta Karjalankarhukoiran kuvion ja yritin siitä muunnella.Sissukalla on paljon hyviä kuvioita. Enemmän olisi näköjään pitänyt kaventaa naamaa, ihan ei nyt onnistunut.  Toivottavasti nyt kuitenkin kelpaavat. Lankana 7-veikkaa ja kuvio silmukoimalla..

Kylläpä piisaa nyt räntäkelejä ja polviakin kolottaa jatkuvasti, ei juurikaan viitsi ulkoilla kuin pakollisen ruokakauppamatkan. Toiveikkaana odottelenkin kesää ja varasin jo kesälomamatkankin. Nyt kova säästölinja päällä että saan sen maksettuakin. Aina pitää olla jotain mistä haaveilla.Kyllä se kesä sieltä vielä tulee. Mistäs te muut haaveiletta ?

32 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat. Sissukalla on niin paljon kivoja malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sissukan mallit olivat aluksi ilmaisia, nyt saa maksua vastaan. Ihan viisas temppu, mitäs sitä mallejaan ilmaiseksi jakamaan. Ostin vain yhden mallin, en koko kirjaa kun sekin oli mahdollista.

   Poista
 2. Haaveilen koko kesasta Suomessa, kesakuun alusta elokuun loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesä oliskin ihana jos pääsis johonkin veden äärelle. Pienessä kuumassa kämpässä kaukana rannoista ei tunnu oikein mukavalta.

   Poista
 3. Kiitos! 🤗🧡
  melekein pökerryin kun näin kuvan ,niiiiiin ihanat.
  OLET huippu sukan-tekijä.
  ja naama on just`` oikian kokonen/mallinen,
  t,Lämpöisin ajatuksin ja Kiittäen Liisa 🙃🧓🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niitä sitten voi käyttää jos heti alkaa pyörryttämään 😂😂😂

   Poista
 4. Hienot koirat olet saanut aikaiseksi! Tuon avaruuskoiran ulkonäöstä minulla ei ole edes tietoa :)
  Ihanaa odottelua matkasi kanssa! Minulla on suurin odotus varmaan toteutunut jo kuukauden kuluttua, kun olen mummoutunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja ettei tarina jäis 🌜🌕 unholaan,tämä avaruuskoira Väinö,on kuuhullu,ihan oikeesti..istuu ja tuijottaa kuuta.

   suurella kauhalla ONNEA ja ILOA = mummouteen toivotan.
   Lämpöisten halausten kera! 🤗😊
   (kirje aloitettu,🤣.postipoika tuo hmm 😏 .jotain jännää..kunhan tämä kiire hellittää... 👵)
   t.Liisa ja Väinö =v e n ä l ä i s EUROOPPALAINEN Laika 🤗

   Poista
  2. Nykyään on ihan koirarotu venäläis-suomalainen laikakoira. Muistuttaa paljon karjalankarhukoiraa, mutta on sirompi kasvoiltaan ja vartaloltaan.
   Minulla on kaksi lastenlasta semmoisia parikymppisiä.

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta molemmille :) Ja tiedättekö mitä... eilen tapahtui semmoinen käänne, että h-hetki voi olla koska vaan!
   Meidän entisellä naapurilla oli naapuruusaikoina kaksikin karjalan-suomen-venäjän-karhukoiraa. Ne oli tosi kilttejä.

   Poista
 5. Kesäähän se miekii ootan. Välitavotteena on et pääsen leikkaukseen ja toivun siitä nopeasti. Kauniit sukat oot tehny ja Laika on kyl miusta tosi kaunis. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäis lähteä polvileikkaukseen, mutta linkutan vielä kesän ohi että pääsen reissuun, molempiin ei rahat riitä.. Ehtiipä sitten syksyllä sairastamaan jos suinkin pärjään sinne asti. Se on tämä mummosisu, sillä pärjää pitkälle.😂

   Poista
 6. Minun silmiin nuo sukat ovat täydelliset.
  Ihanaa kun on matka jota odottaa. Kivaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta täydelliset sukat ovat ilman mitään hörhötyksiä ja reikäneuleita. Semmoiset vain huolin omiin jalkoihini. Onneksi tytär oli neulonut pukinkonttiin minulle juuri semmoiset täydelliset.😙

   Poista
 7. Hieno kuva sukkiin tulikin Liisalle, Kaikkea hyvää toivotan Väinölle minäkin ja lämpimiä varpaita Liisalle!
  Kyllä nuo epätasaset ja liukkaat tiet kipeyttää polvia, ei kiva.
  En tiedä mitä sitä haaveilis, kun vaan pysyisi tää rauha ja sulaisi nuo lumet ja jäät. Jospa se kesä siitä tulis ja pääsis pyörällä kulkemaan taas jossain. Jospa keksis jonkun matkankin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rollaattori onkin hyvä kulkuneuvo näillä liukkailla ja kaikki neljä pyörää ovat kyllä tarpeen. Polkupyörällä en uskalla enää ollenkaan kulkea kun tarpeeksi monta kertaa kaaduin sen kanssa..

   Poista
 8. Komeat on koirulit. Mitäs tykkäät joogasukista? Ei kärkiä eikä kantapäitä. Melkein loukkaannuin, kun vävy kuulemma pitää vaan sellaisia. Meen kylään ja napsasen kutomistani sukista saksilla kärjet ja kantapäät pois. Nih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tarpeeksi kauan pitää sukkia niin kyllä niistä joogasukat tulee väkisinkin. Minulla ainakin kuluvat juuri varpaista ja kantapäistä puhki. Minun lapsenlapsille ei kelpaa 7-veikasta tehdyt sukat, ne kuulemma raapii. No mummohan uskoo ja käyttää heille muita lankoja.

   Poista
 9. Hienot sukat! Minä niin kadehdin tuota silmukointitaitoasi!
  Ihanaa, reissu varattuna ja on mitä odttaa!
  Täytyy kyllä olla kanssasi eri mieltä ajankulusta - tammikuu ei tunnu loppuvan koskaan..!?
  Mieluisaa loppuviikkoa ja -kuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kadehdin niitä jotka tekee kirjoneuletta. minulla se kinnaa aina jostain kohtaa.
   Minun pitää pistää eräs lääke aina perjantaisin ja tuntuu ettei siinä kulu kuin yksi päivä välissä kun taas pitää piikittää. En ymmärrä mihin ne välipäivät häviää Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika kuluu.

   Poista
 10. On tuo ihan hyvä Laikakoira. Eipä tässä sen kummempia haaveita ole, olis kyll kiva jos olis haave. Mutta sitä toivon, että kesä ei olisi niin kuuma, semmoinen sopiva henkäyksen lämmin vain. Ja sateet sitten yöaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jokaisella pitää olla haave, et vain ole huomannut vielä sitä omaasi.😙 Samanlaista kesää minäkin toivon ja onneksi se on edessäpäin tulollaan.

   Poista
 11. Upeat sukat! En tiedä, miltä Laika koiran pitäisi näyttää, mutta eiköhän niitäkin ole vähän eri näköisiä, jollain leveämpi naama kuin toisella. Kiva unelmointi kohde sinulla. Saat siitä tuplailon, ensin odotat innolla ja sitten nautit reissusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun reissu on tehty, niin alan jo haaveilemaan uudesta. Taitaa suonissani kiertää kulkurin verta.😙 Välillä täytyy vaan pihistellä kaikesta että saa rahat kokoon. Onneksi sain lopetettua sen tupakanpolton, se on tosi iso säästö

   Poista
 12. Mukava oli virkkaamisien välissä välillä neuloakin. Käsivarsien lihakset ei vaan tykänneet uudenlaisesta liikkeestä, ovat niin tottuneet virkkailuun . 😙

  VastaaPoista
 13. Koira on kyllä hyvän näköinen, muistuttaa meillä lapsuuteni aikana ollutta koiraa. Eipä silloin tullut vertailtua Laikaan, vaikka sekin oli jo lentänyt avaruusmatkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on koirat aina olleet näitä musta-valkoisia sekarotuisia. Paras rotu.

   Poista
 14. Kyl on kivat sukat! Muistakko, meillä oli just tuommonen karhukoira Peki? - siskos -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan. Muistan senkin kun naapurin isäntä sanoi : " Tulleeko tytöt kattomaan huomenna kun Pekin ammutaan". Miten se ennen olikin niin kamalaa tuo ihmisten käytös.

   Poista
  2. Piki ammuttiin ja Peki oli siiitä seuraava viisas koira joka sekin kai hävitettiin.

   Poista
  3. Kestilässä kun naapurin koira kuoli niin tekivät sen taljasta kynnysmaton. Onneksi eläinsuojelulaki ja ihmisten asenteet ovat muuttunut niistä päivistä tosi paljon.

   Poista
 15. Muistan sen, kun ikkunasta katsottiin Piki-koiran viimeistä matkaa riihen taakse. Se on varmaan sinun ekoja muistoja, olit niin pieni, jotain 5-vuotias.

  VastaaPoista