keskiviikko 2. syyskuuta 2020

On tullut ohjeisiin törsättyä


Olen ollut jonkun aikaa langanostolakossa ja hyvinhän se on mennytkin. Joitakin lipsahduksia kun tarvittavaa väriä ei ole kotoa löytynyt, esim. Peppien hiukset. Kyläkaupan lanka-alestakin selvisin kunnialla kun kaikki langat oli loppuun myyty minun kauppaan ehtiessäni =)

Kunnollinen hevosenohje piti kuitenkin saada, että lapsi kelpuuttaa hevosen kisamaskotiksi. Tämän ohjeen ostin ravelrysta https://www.ravelry.com/patterns/library/horse-piem. Hyvin kelpasi ja heppa kävi Unkarissa kunniapaikalla.


Olen arastellut noita englannin kielisiä ohjeita, mutta eihän niitten seuraaminen ollutkaan vaikeaa.

Netissä näin näitä virkattuja hämähäkkejä ja "pakko" oli ohje ostaa. Ei niitten kokoaminen muuten onnistu. Tämä Etsysta  https://www.etsy.com/market/crochet_tarantula_pattern. Maksu paypall tilillä jota minulla ei ole, mutta onneksi tyttärellä on se. Tyttären komensin siis apuun. Ajattelin jos ehtisi jollekin joululahjaksi tehdä.


Kun nyt innostuin, niin tulipahan tilattua kirjakin, jonka kansikuvaan ensin ihastuin. Virkatut ystävät Adlibriksesta  https://www.adlibris.com/fi/kirja/sweet-crochet-friends-9786059192705. Kun samalla tilasin yhden kerän lankaa, niin ei tarvinnut maksaa postimaksujakaan ;)  Enää en ole niin ihastunut tähän kirjaan, tuleekohan koskaan mitään siitä tehtyä.


Netissä olen nähnyt näitä Beatrix Potterin hahmoja virkattuna ja ne ovat niin suloisia. Ohjeita saisi ravelrysta ostamalla, mutta kalliiksi tulisivat. Onnistuin löytämään lehtimainoksen, (en muista mistä) josta sai tilata yhden ilmaisen ohjeen. Onnistuin saamaan nämä kaikki. Ovat olleet Simply Crochet-lehden kylkiäisenä, mutta lehteä ei saa enää mistään.


Ulkolaisia käsityölehtiä selatessani osui silmiini tämä Simply Crochet , jossa oli kylkiäisenä ihana huivinohje. Olen tämmöisten huivien kuvia nähnyt muutaman kerran, mutta ohjetta ei ole löytynyt. Nyt se minulla on ja kevään mittaan ehdin varmaan tekemään huivinkin. Lehden tilasin täältä  https://pocketmags.com/eu/simply-crochet-magazine/issues. Toisena kylkiäisenä oli mukava pieni käsityöpussi johon mahtuu sopivasti puuvillalankakerä, langan saa tulemaan ulos pienestä reiästä ala-osassa.

Tätä lehteä saa joistain paikoista Jyväskylästäkin, mutta laskin että minulle tulee huomattavasti halvemmaksi tilatta ulkomailta, kuin lähteä linja-autolla hakemaan kaupungista. Eikä näitä vanhempia numeroita enää kaupasta saakkaan. 

Täytyykin seurata mitä ohjeita ilmestyy tässä joulun alla, jos vaikka tilaisin lisääkin.


Tyttären lempilelu pienenä oli iso muovinen dinosaurus, Jomppe. Se oli mukana aina päivähoitopaikoissa ja koulun lelupäivänä  Nyt sitä on etsitty joka paikasta, mutta epäilempä että joku tyhmä äiti on myynyt sen kirpputorilla. Ei minkäänlaista muistikuvaa. Lupasin virkata uuden joululahjaksi, koska vastaavaa Jomppea ei löydy enää mistään kaupoista.  Onneksi löytyi tämä kirja Adlibriksesta ja taas piti tilata sukkalankakeräkin, että säästyin postimaksuista.

En kyllä tajua miksi tilailen näitä ohjeita, kun en yleensä edes käytä niitä. Aloitan kyllä kiltisti, mutta en jaksa kauaa seurata vaan alan säheltämään omiani. On näitä kuitenkin mukava selailla enkä kadu ostoksiani.

22 kommenttia:

  1. Kyllä intohimoiseen harrastukseen voi vähän satsata. Saat varmasti paljon ideoita ja inspiraatiota omiin projekteihisi noista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halpaahan tämä on moneen muuhun harrastukseen verrattuna.

      Poista
  2. Jomppe oli Maa aikojen alussa -elokuvissa, jos on sama otus :) Aika monesti noita on tullut seurailtua lasten kanssa aikoinaan :)
    Hienoa, että muutkaan ei oo niin systemaattisia käsityöntekijöitä :) Lohduttavaa kuulla, että tulee osteltua yli tarpeen. Olishan se kiva tehä ne kaikki ja tilatessa varmaan näin tulee ajateltuakin, mutta kun... aina tulee vaan uusia kivoja juttuja vastaan, niin kaikkea ei vaan ehi! hiljaa hyvä tulee kuitenkin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama Jomppehan se. Meille ostettiin sarjan kaikki kasetit ja ne katsottiin melkein puhki. Kasetit ovat vielä tallessa, mutta Jomppe on hävinnyt mystisesti.
      Suunnitelmia ja keskeneräisiä töitä kyllä piisaa, mutta kun ei aika vaan riitä kaikkeen. Tarvitsisi 100 vuotta elinikää lisää =)

      Poista
    2. Meilläkin esikoisella oli Jomppe: hurjan näköinen tyrannosaurus-käsinukke, jonka ostin Tampereelta ihanasta lelukaupasta nimeltä Miraakkeli. On ilmeisesti edelleen olemassa se kauppa. Jomppekin on tallessa, vaikka pikkuveli pelkäsikin sitä pienenä kovasti.

      Vaikkei aina kaikkien ostamiensa ohjeiden mukaan tulisikaan virkattuja, niin niistä saa kuitenkin kivasti inspiraatiota uusiin juttuihin. Odotan innolla minkälaisia hahmoja tänne blogiin vielä ilmestyykään!

      Poista
    3. Minä olen kirppareita kolunnut uuden Jompen toivossa, mutta ei vaan löydy enää mistään ihan samalaista.

      Poista
  3. kAUNIITA OHJEITA!
    Sinä taitava virkkuukoukun pyörittäjä olet;)
    Just niin kun aloittaa "joulujutut hyvissä ajoin ...ei tartte aaton aaton yötä valvoa ja ommmella loppulahjoja valamiiksi.(niinminulle aina käynyt).
    Minä oon YLEIS-LAKOSSA! /PANNASSA =ei mitään osteta...tai no olen minä kaupassa työnnellyt kärryissä aina jotain ostanko /enkö...Päätynyt sekä että ,(kauppa reissut...niitä olen vähentänyt 80 % 🤣
    Vain tuiki tarpeellista,,joskus vähän jotain ylimääräistä..on mottoni!!
    Mukavia virkkuushetkiä,Sinulle,Sude!🌼🔴

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ostele mitään naistenlehtiä, mutta näihin käsityölehtiin haksahdan useastikin. Välillä täytyy hemmotella itseään . :)
      Minä olen päässyt jo siihen että saatan pyörähtää kirpparilla ostamatta yhtään mitään. Se on jo saavutus sillä aikaisemmin tuli rohmuttua kärrytolkulla turhaa tavaraa mukaan.

      Poista
  4. Wau mitä ihanuuksia olet ostanut. Nuo on kyllä kaikki upeita ja ahkerana virkkaajana saat vaikka mitä aikaan. Tuo ensimmäinen hevonen on varsinkin niin hellyyttävä, että vei jo sydämeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikken ehtisikään tekemään, niin on näitä mukava katsella. Hevosia yritän tehdä lisää joulumyyjäisiin, olisi varmaankin menekkiä kun ei hinnoittele liian kalliiksi.

      Poista
  5. Onpa hienoja ohjeita ja lehtiä. Voi että kaikkea sitä löytyy. Mulla ehkä on vielä yksi ja ainoo virkkauskirja jonka ostin, mutta ei luonnistanut minkään teko, jotain helpointa aloitin.
    Jos saan tiskirättejä virkattua niin hyvä on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netti on täynnä mitä ihanampia ohjeita, taytyy vaan yrittää pysyä lujana ja olla tilaamatta. Välillä tulee näitä repsahduksia =)

      Poista
  6. Ihania ohjeita. Jos itselleni saisin yhden valita niin se olisi Petteri Kaniini <3
    Kaunista syyskuun alkua sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan Petteri kania ja tykkään vieläkin katsoa Potterin piirrettyjä elokuvia. On ne vaan niin ihania.

      Poista
  7. "Tyhmä äiti on myynyt sen kirpputorilla..." Pitikin sattua. Jomppe on kuitenkin varmaan rakastavassa kodissa ja kohta tyttärelläsi on entistä ehompi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyhmä äiti hävitti myös pojan vanhat V-8 lehdet ja siitä vasta sanomista tulikin. Äiditkin onnistuvat välillä olemaan tyhmiä ja viisainta vaan kiltisti myöntää se .=D

      Poista
  8. Mun suosikit sun virkkauksista ovat possu ja heppa, mutta hämppistä en vastaanottaisi, en todellakaan!!!
    Saahan sitä (hyvään & tuottavaan) harrastukseen satsata. Varsinkin, kun sulla noista ostoksista näyttää olevan hyötyä. Pistä tarpeettomat nettikierrätykseen, niin saat lisää lankaa?
    Jatkoin nyt illalla aloittamaani sukkaa, mutta ei, ei oikein etene. Ärsyttää, kun on keskeneräinen sukka ja lapanen ja patalappu, mutta mitään en saa tehtyä. Paitsi taas hilloa. Hmph.
    Mieluisaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailen sinun intoasi tehdä hilloja ja muuta ruokaa. Minulle kaikenlainen ruoanteko on kuin tervan juontia. Mieluummin istun virkkaamassa. Hämähäkkiä ajattelin tehdä teini-ikäiselle lapsenlapselle joululahjaksi. Saas nähdä ehdinkö kun päiväunet vie suurimman osan päivästäni ;)

      Poista
  9. Onpas sinulla mukavan näköisiä ohjeita oikein roppakaupalla! Mitähän kaikkea niiden ohjeilla tuot meille pian näytille. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pää ihan kuhisee uusia ideoita, saas nähdä mitä niistä ehtii tekemään. =)

      Poista
  10. No nyt on kyllä ohjeita roppakaupalla. Minulla on vähän samaa vikaa, ohjeita tulee hankittua, mutta aika vähän lopulta käytettyä. Jos joskus ohjetta tarvitsisinkin, niin en enää löydä sitä pohjattomasta varastostani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olis ohjeita ja hinku päästä niitä hyödyntämään, mutta taitaa jäädä kevääseen. Ihmiset ovat alkaneet jo tilailemaan joululahjoiksi meneviä ja muuta ei sitten ehdikkään tekemään.

      Poista