keskiviikko 26. elokuuta 2020

Neulotuttaa


Mukava on välillä neuloakin, eikä aina vain virkata. Kun tuli tarvetta niin ei kun puikot heilumaan vaan. Miniän tuttava sai poikavauvan ja sukkia pyydettiin sinne lahjaksi. Ja mummohan pisti toimeksi. Samantien toisetkin lastensukat kun noita Sockilangan jämiä osui silmiin .


Oikein suurista miesten sukista on kuulemma puutetta ja seuraavaksi semmoiset. Miksi miesten sukat tehdään yleensä harmaita tai muita synkkiä värejä. Minä räväytin ja tein tämmöiset vaaleanpunakirjavat. Minusta ne olisivat suloiset ison miehen jaloissa. Lankana Sockia ja vähän 7-veljestä. Saa nähdä kelpaako kenellekkään.


Kyllä on poikien sukissa kokoeroa. Toiset vastasyntyneelle ja toiset numeroa 46.Maija-kissaa ei ole näkynyt moneen viikkoon. Tainnut löytää paremman ruokapaikan jostain. Kissahan ei ole paikka-uskollinen , vaan jää sinne missä tarjotaan paras ruoka. Onneksi minulla on kuitenkin vielä tämä pikkuinen mussukka joka pääsee ulos vain valjaissa. Aamujen naamanpesut on vielä turvattu.

23 kommenttia:

 1. Onko Maija retkeillyt ennen noin pitkaan? Jospa routa ajaisi porsaan kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on ollut nykyään pitkiä aikoja pois. Käynyt vain välillä syömässä ja sähisemässä tälle toiselle. Maija on vanha äkäinen akka joka ei hyväksy tätä nuorempaa neitoa samaan kotiin vielä kahdenkaan vuoden päästä =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Miestensukat taitaa olla liiankin söpöt =) Voi olla ettei yksikään mies huoli niitä jalkoihinsa.

   Poista
 3. Pitäisi joskus kokeilla itsekin tehdä junasukat. Erään ystävän lapsi sai juuri pojan, joten kohdekin olisi selvillä (vaikka ei ole pyydetty kylläkään). On totta, että miesten sukat tulee useiten kudottua harmaalla tai tummilla väreillä. Voisi joulua ajatellen kutoa muutamat (isot) pirteämmillä väreillä. Paljonko mahtaa olla mittaa sentteinä koon 46 sukassa? Olen tainnut kysyä ennenkin...
  Ahududulle rapsutus ja teille molemmille mukavaa keskiviikkoiltaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koon 46 sukkiin olen kutonut 25 cm ennen kärkikavennusta ja koko sukka 31 cm. Seuraavat teen numeroa pienemmät sillä 45 näköjään suosituin isojen miesten kokonumero. Kokoharmaita sukkia en silti vieläkään suostu kutomaan, jotain erikoista niihin pitää saada että erottuvat minun tekemikseni ;D Tämän kokoisiin meni sitten lankaa 170 gr, joten kannattaa heti suosiolla ostaa kaksi kerää.
   Kiito sinulle siitä mukavasta yllätyksestä, tuli tänään postissa.

   Poista
 4. Ihanat sukat sekä isot että pienet! Vai on se Maija taas matkoilla, voi että!
  Onneksi sulla on vauveli vielä kotona <3 Ihanaa iltaa sinne Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on kulkija luonnoltaan. Toivottavasti on löytänyt hyvän ruokapaikan jonkun mummelin luona =)

   Poista
 5. No nyt on kokoa ja näköä. Vanha herra ainakin panisi punaiset sukat jalkaansa. On se kulkenut pitsireunaisissakin sukissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on niin isokenkäistä porukkaa ja tarjolla on vain pienempää sukkamallia. Viime syksynä meni kaikki neulomani tosi suuret sukat.

   Poista
 6. ihanat ,molemmat sukat!
  Onneksi nykyään miehetkin pittää värikkäitä sukkia;))
  Silloin kun neuloosi iskee..anna palaa!!!🧡🤍🤎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on telkkaria katsoessa neuloa ja nyt näkyy niskatkin kestävän sen.

   Poista
 7. Kyllä meillä ainakin mies käyttää värejä, ei kaikki ole sellaisia "juntteja", että pitäisi olla vaan sinistä tai harmaata, heh. On jopa pinkkejä boxereita :D Onpas hyvä kuva "vadelmasta" :)

  VastaaPoista
 8. Ihmeesti se jalka vaan vuosien myötä venyy ;)
  Minulla on suunnitelmassa alotella ihan samat jutut, eli pikkuruiset sukat ja lapaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä ole minäkään vuosiin vauvansukkia tehnyt, mutta nyt tuli miniän sukulaiselle vauva, niin pääsimpä taas kokeilemaan pienienkin sukkien tekoa.

   Poista
 9. Kyllä on komeita sukkia ja kyllä miehille kelpaa värit, tarjoat vain reilusti! Toivon Maijan löytävän kotiin kun on aikansa seikkaillut. Onneksi on pikkuinen seurana, koti ilman kissaa on... täynnä kaipuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuinen ei enää olekkaan mikään pikkuinen. Iso kissanrötkäle nykyään , mutta aina vaan yhtä pahankurinen ja itsepäinen. Olen kuulemma lellinyt pilalle =)

   Poista
 10. Saa miehilläkin olla värikkäitä sukkia, mutta mikähän siinä lienee, että minullakin tulee usein kudottua niitä vähemmän värikkäitä. Miedän poika tilasi värikkäitä sukkia itselleen ja sai käydesssän valita sukkavarastostani mieleisimmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoret miehet haluavatkin nykyään värikkäitä ja erikoisia sukkia, onneksi. Vanhemmille pitää olla sitä tuttua ja turvallista harmaata =)

   Poista
 11. Kivan näköisiä sukkia! Se on totta, että miesten sukat tehdään monesti mustasta tai harmaasta langasta, mutta nyt rikoit rajoja. Onneksi naamasi pysyy puhtaana, etkä joudu sitä itse puunaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koreassa valmistavat kauneudenhoitoon tuotteita etananlimasta. Minun kauneuteni tulee hoidettua tuoreella kissansyljellä, suosin siis suomalaista =D

   Poista