lauantai 8. elokuuta 2020

Jotain pientä


Tuli huomautus, että kisamaskotilla olisi hyvä olla jotain Suomen väreissä. Niinpä tekaisin hänelle kaulaan huivin jossa Suomenlippu. Nyt saa luvan kelvata tuommoisena.


Aina ei jaksa virkata ja silloin syntyy perussukkia. Näissä Socki-lankaa ja kerrankin laitoin värit kohdilleen. Vähän joutui pätkimään, sillä toisessa kerässä olikin solmu jonka jälkeen jatkui ihan eri väri. Tein kaksilla puikoilla yhtä aikaa joten oli helppo seurata värien vaihtumista. Ensimmäinen joululahja valmiina =)


Vaikka uhosin etten vähään aikaan tee Peppejä, niin teenhän minä kuitenkin jos pyydetään. Molemmille piti tehdä punainen mekko, mutta yritin muuten käyttää eri värejä ettei mene leikeissä sekaisin.


Ja vielä yksi, sekin punamekkoinen. Eiköhän näitä tule ennen joulua tehtyä vielä lisääkin. Saa mukavasti lankavarastoa pienennettyä.


Miksi, oi miksi ihmiset heittää hyvää tavaraa roskiin. Naapuri tekee muuttoa ja olen hänelle yrittänyt puhua, että voin kyllä toimittaa puolestaan tavaroita kierrätykseen. Vaan kun ei ihminen itse osta mitään kirppareilta, niin ei halua sinne lahjoittaakkaan. Onneksi ei toisen naapurin kanssa hävetä yhtään penkoa roskiksia.  =) Minä pelastin uuden veroiset emaloidun piirakkavuoan, kauniin kakkuvuoan ja kolme kaunista lasikukkaruukkua. Osassa vielä kaupan hintalaput tallella. Naapuri pelasti valurautaiset lettu- ja paistinpannun. Voihan sitä tietenkin kierrättää näinkin , roskiksen kautta ;)

Olipa niin kuuma päivä tänään ettei jaksanut tehdä mitään. Otinkin ja nukuin melkein koko päivä odottaen illan viilenemistä. Ensi viikolla pitäisikin olla sitten sopivia lämpötiloja. onneksi.



24 kommenttia:

  1. Hyvät roskislöydöt! ;) Mä en todella ymmärrä, ettei voisi kierrättää tavaroita, joista toinen voisi iloita ja käyttää. Valurautapannut kestävät äiditä tyttärelle.
    Erialaisten raitalankojen solmut harmittaa. Yksivärisissä se nyt ei ole niin kamalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut ovat niin "hienoja" ettei voi käyttää toisen vanhaa eikä antaa omia vanhoja toisten käytettäväksi. Tyhmää hienostelua.

      Poista
  2. Vieläkö on tuollaisia ihmisiä, jotka heittävät hyvää tavaraa roskiin, kierrätysmahdollisuuksia on niin paljon. Minua ei myöskään hävetä koluta kaatopaikkoja ja penkoa roskiksia, päinvastoin olen ylpeä löydöistäni 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä on niin moneksi. Samainen naapuri on sitä mieltä että coronavirus on maailman laajuinen huijaus, jolla vain alistetaan ja rahastetaan ihmisiä. Voi pyhä jysäys, sanon minä vaan.
      Minä jos näen roskiksessa hyvää tavaraa, niin aivan varmasti otan talteen. Eiköhän sitä kertakäyttökulttuuria ole muutenkin ihan tarpeeksi.

      Poista
  3. Hyvä kun pengoitte. Eihän sitä edes saisi laittaa roskiin, vaan metallit metallinkeräykseen. Lasit on hakalia,jos eivät ole pakkauksia. Hienoa kun löysitte ne pois.
    Kivat sukatkin.
    Pepit on kyllä niin nopeita lisääntymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä tarvitse pahemmin edes penkoa kun meillä on erikseen roskikset metallille, lasille ja kaikelle muulle. Kurkkaan aina käydessäni lasi- ja metalliroskiksiin, niissä ne aarteet ovat =)

      Poista
  4. Hyvät löydöt! Tavallaan tutun näköiset sukat, heh heh. :D
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sockista on niin mukava tehdä sukkia kun sekalaiset raidat tulee miten sattuu.

      Poista
  5. Kaunis maskotti!...
    Paljon ONNEA poikasi-tyttärelle!!!
    Upeat löydöt.kerrassaan!!
    joo noita ihmisiä,on elämän varrella jokuseen törmänny,
    en anna roskiin ,ja vielä rikkoi tavarat....
    Onneksi meitä Dyykkareita on .
    suloset nuo pepit:))
    ja kerrassaan komiat!!!!!! sukat!!
    ja sitten laitoin Sinulle sähkiksn,tuli automaatti vastaus.postilaatikko täysi!
    kipaseppas nyt tyhjentämässä;)))).onko sähköpostilaatiko täys??/roskapostit täyttäneet??
    Kesäistä sunnuntaita!,Sinulle Sude!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallista. Kyllä minun sähköpostini on aika tyhjä. Minulla on kyllä toinenkin sähköposti, mutta tulee harvemmin sitä katsottua. kaisudemir@gmail.com

      Poista
  6. No nyt tuli hieno kisamaskotti ja maakin on hienosti siinä näkyvissä.
    Vitsit mitä pelastit roskistuomiolta. Äitini ja tätini talonyhtiössä on kierrätyshyllyt ehjälle tavaralla, sinne voi sitten laittaa ja löytäjä saa pitää. Vaikka mitä hyvää tavaraa on näiltä hyllyiltä tullut pelastettua!
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli edellisessä kodissa roskiksessa kierrätyshylly, mutta täällä ei voi pitää, on sen verran erilaista porukkaa. Eivät huoli toisten vanhaa ja kiertävät kirpparitkin kaukaa. Kova motkotus siitä nousi kun yhden naapurin kanssa semmoista hyllyä yritettiin laittaa, roskat kuuluvat kuulemma roskikseen. Meitä on niin moneksi =)

      Poista
  7. Kierrätys kunniaan on minunkin mottoni! Ja pepit tietenkin ovat suloisia ja niin kaunniin väriset sukat, vaikka langassa oli solmukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta siitä pitää olla vain ylpeä että ymmärtää kierrättää ja samalla säästää luontoa.

      Poista
  8. on se outoa jos täytyy kierrättää roskiksen kautta.rakastan kirppareita ja aina kaverien kesken kierrätetään.eikä hävetä yhtään.hih hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kuljen mieluummin kirppareilla kuin ostoskeskuksissa. Kirppareilta löytää paljon kivempia tavaroita ja paljon halvemmalla.

      Poista
  9. Olette toisen naapurin kanssa fiksuja ja seikkailette roskiksella, aarteita löytämässä. Te voitte perustaa oman salaiset kierrättäjät duon. Hienosti teitte! Hieno kaulahuivi maskotilla. Pepit on ihan omaa luokkaansa, veikeitä ja kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kaksi vanhaa mummaa kierrätämmekin paljon keskenämmekin. Meillä on YYA-sopimus, joka pelaa hyvin =)

      Poista
  10. Peppipopulaatio kasvoi taas :)
    Minulla tekee pahaa jo nähdä, kun joku heittää jätteet samaan pussiin, esim. metallit ja lasit kaikki tavalliseen.. saati sitten noin hyvää tavaraa. Ihmisten asenteissa on kyllä aikalailla eroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut näyttää ajattelevan että saituus ja kierrätys on sama asia =) Meillä on taloyhtiössä tosi monenlaista kierrätysastiaa, mutta osa ei näköjään osaa siltikään laittaa roskia omiin laatikoihinsa. Minä olen sen verran hullu että välillä lajittelen toistenkin roskia oikeisiin laatikoihin =)

      Poista
  11. Kiva idea tehdä Suomen lippu huiviin. Nuo pepit ovat aina niin ihastuttavia. Sukatkin ovat kauniit. Minä myöskään en ymmärrä,jos ehjiä,hyviä tavaroita heitetään roskiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heppa onkin jo matkalla Unkariin hevosrekassa etulasin takana.

      Poista
  12. Hyvää kierrätystä kun otat talteen. Pidin kolme viikkoa kirpparipöytää ja kummasti tuli tilaa kaappeihin ja autotalliin. Rahaakin kukkaroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis niin mukava pitää omaa kirpparipöytää että saisi vähän rahaakin tavaroistaan. En vaan viisi lähteä linja-autolla rahtaamaan kun sopivaan kirppariin on autonvaihtokin matkalla. Menee liian hankalaksi.

      Poista