torstai 17. syyskuuta 2020

Myrskyn aikaan


Jos pieni Peppi-niminen tyttö haluaa Peppinuken, niin onhan se tehtävä. Samantien kaverille myös että saavat leikkiä yhdessä.

Iltalehden kuva

Nyt myrskyn riehuessa ulkona tuli mieleen muisto vuosikymmenien takaa. On Suomessa ennekin kunnon myskyjä ollut.

Äitini silloinen aviomies oli nukkumassa pienessä mökissä kun myrsky iski kohdalle. Veikko heräsi siihen että raamatunlehtiä tippui kasvoille. Säikähti kovasti että nytkö se kuolema yllätti kun raamatulla heittelee. Myrsky oli repinyt mökistä koko katon ja tuuli kieputti vintillä olleen raamatun lehtiä pitkin huonetta. Veikolle ei käynyt mitenkään, mutta kyllähän sitä vähemmästäkin säikähtää =D



Minulla noita päättelylankoja aina kerääntyy ja eihän niitä suinkaan roskiin raaski heittää ;) Niistäkin syntyy vielä ihan hyviä patalappuja. Täytyy ruveta miettimään mihin niitä voisi vielä työntää, itsellä alkaa jo olla ihan tarpeeksi =)

Onko muut huomanneet ettei anonyyminä voi enää kommentoida ? Siskoni soitti kysyäkseen että miksi olen poistanut hänen kommenttinsa. Enhän minä mitään ole poistanut, se vaan ei enää tullut. Katsoin ettei muillakaan näy enää anonyymikommentteja. Mitenkähän sen voisi korjata ? Kyllä minulle saa kommentoida anonyyminäkin.

 

39 kommenttia:

  1. Kokeilen, että eikö tule nimetön kommentti perille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin näyttää tulevan. Mitähän se minun siskoni oikein oli töpeksinyt.

      Poista
  2. Minäpä myös kokeilen, tulisiko kommentti läpi... suomalainenhan ei usko ennenkuin itse kokee =)
    Kyllä piisaisi jo tuo tuuleminen. Eipä ole tänään tehnyt mieli paljon ulos mennä, täällä peräkylillä kun asutaan. Päivä meni jännitellessä, tuleeko sähkökatkoja ja onko puuta nurin. No, molempia tuli. Onneksi sentään katto pysyi paikallaan, ettei käynyt niin hurjaa herätystä kuin Veikolle :)
    Kivat nuo Pepit! Kuinka teet tuollaisen patalapun? On niin hauskan näköinen, että jospa itsekin kokeilisin... enpä olekaan aikoihin puikkoihin tai koukkuun tarttunut.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!
    - Minski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt uskon minäkin että onnistuu vieläkin =D
      Esim. Marttojen sivulta löytyy ohje tämmöiseen patalappuu, tulee kaksinkertaisena tosi suojaava. Minä solmin langanpätkiä ihan tavallisilla solmuilla yhteen ja jätän patalapun sisään, lisää paksuutta lappuun. Tosi lyhyetkin pätkät tulee hyödynnettyä. Lopuksi virkkaan viimeiset reunat yhteen ja samalla ripustuslenkin. Helppoa ja mukavaa tekemistä.

      Poista
    2. Kiitos, täytyy jossain kohtaa kaivella koukku ja lankaa, ja kokeilla mitä saan aikaiseksi. Kun nyt joulu on taas tulossa, niin nuohan olisi kivat antaa vaikka joulumuistamisena, patalappujahan tarvitsee aina. Pari patalappua jo sinällään on kiva pieni paketti, mutta jos tahtoo jotakin pientä lisää laittaa, niin saajan mukaan kokkaajalle vaikka kauha tai lasta, leipojalle leivontamausteita...
      Iloa alkaneeseen viikkoon!
      - Minski

      Poista
    3. Oikein hyvä joululahjaidea, laitan korvantaa ;)

      Poista
    4. Idea on vapaasti käytettävissä =)
      Ihan passeli siinä tilanteessa, kun haluaa muistaa, mutta vastaanottajalla on jo kaikkea. Ja hyvä vaihtoehto joulun aikaan sen ainaisen Juhlapöydän konvehtirasian sijaan. Vaikka kyllä minä tänä vuonna oikein mieluusti annan myös noita konvehtejakin, kun ovat lähitaajamassa tehtyjä.
      Eikä parit patalaput pahitteeksi ole isommankaan budjetin paketissa milloin vaan.. kattila, paistinpannu, uunivuoka, kakkuvuoka, keitto- tai leivontakirja - kaikkien kylkeen käyvät. Omaan kotiin muuttavalle nuorelle patalaput, tiskirätti (itsetehty, tietenkin), tiskiharja ja -aine, keittiöpyyhe. Kiva setti, jossa ei ole mitään turhaa ja tarpeetonta.

      Poista
    5. Niin, ja se piti vielä mainitsemani, kun Susi tuolla alempana myös harmitteli kommenttien kulkemattomuutta ilman nimeä, niin minulla ainakin toimii ihan samalla kuin ennenkin, alasvetovalikossa entinen "anonyymi" on nyt "nimetön".
      - Minski

      Poista
    6. Ostin jo pojalleni (50v) kirpparilta joululahjaksi kirjan "Kodinhoitoohjeita miehille" ja siihen lähtee mukaan patalaput ja esiliina =) Poikani on onneksi oikein huumorintajuinen.

      Poista
    7. Kotihengettären starttipaketti siis! =)
      Kerrothan meille joulun jälkeen, oliko lahja mieluinen.
      - Minski

      Poista
  3. Olisiko siskosi sekoittanut sen, kun tuossa lukee nyt nimetön, ei anonyymi??
    Kieltämättä voisin minäkin säikähtää, jos raamatun lehdet lentelisi pitkin kasvoja. Hui. Jospa se kiitenkin lli viesti siitä, ettei Veikolle käy kuinkaan vaikka katto irtoaisi.
    Oi jummijammi miten ihanat patalaput! Nuo värit ja kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan se onnistui siskonikin kommentoimaan minulle, eikä syytä minua siitä enää =)

      Poista
  4. Jopa on ollut myrskystä kokemus! Oisko hän sitten alkanut lueskella niitä lehtiä:)
    Söpöt Pepit ja kauniita patalappujakin osaat tehdä!

    Joskus poistin anonyymeiltä konmmentit ennen, koska tuli outoja ulkolaisia roskapostikommentteja. Välillä taisin sallia ne, niin jopa taas tuli niitä. On sitten tullut nytkin Roskapostia, jonnekin vuosien takaiseen postaukseen. En niitä nähnyt pitkään aikaan, ennenkuin sitten hoksasin ja nyt ne jää tarkistettavaksi ensin. Jotain pelimainoksia tms, mistä ei saa selvää ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tainnut Veikko liiemmin raamattua lueskella =)
      Onneksi kommentteja voi poistaakin. Joskus olen minäkin ilkeitä poistellut, mitäs niitä suotta säästelemään.

      Poista
  5. Oli kovin luettu tuo kirja, kun sivutkin noin irtonaisina leijaili.
    Kumpi nyt sitten leikeissä on se aito Peppi ja kumpi peilikuva? Ai mutta eihän aikuinen osaa edes käsittää miten tuota leikkiä tullaan leikkimään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenen lie raamattu, ei Veikon ainakaan =) Oikealla Pepillä on sininen mekko, joten punamekkoinen taitaa olla feikki.

      Poista
  6. Nimetön kommentoija eli siskos tässä taas. Joo muistan tuo Veikko-jutun. Kyllä se oli synnin palkka Jumalan rangaistus, koska Veikko oli mökissä ryypiskelemässä kossua. Rauha hänen muistolleen, oli mukava ja kiltti isäpuoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tästä opimme. Ei passaa kitata kossua myrskysäällä, muuten voi tulla raamatusta päähän ;) Veikko oli tosiaan kiltti mies.

      Poista
  7. Kuulostaa aikamoiselta tuo myrskytarina! Ai herran jestas miten kävi hymyilyttämään tuo siskosi kommentti.
    Ihanan värikkäitä patalappuja. Ihanaa viikonloppua sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosielämäsä voi välillä sattua mitä ihmeellisempiä asioita. Onneksi tässäkään tapauksessa ei sattunut pahemmin kuin mökille ja meitä se on vaan naurattanut vieläkin.

      Poista
  8. Nuo pepit ovat aina yhtä valloittavia:) Tulee iloiselle mielelle niitä katsellessa=). Myrsky se on nytkin riehunut,mutta meille ei onneksi tullut tuhoja,eikä sähkökatkoksia. Myrsky oli nimetty Ailaksi. Veljeni vaimon nimi on Aila. Pitäis häneltä kysyä,että mitä sä olet niin riehunut,kun sanomalehdessäkin oli etusivulla isolla kirjoitettu uutinen: Aila riuhui ja piiskasi=) Voi,ketä hän on piiskannut,ei kai vaan mun velipoikaa=) Just tuollaisia patalappuja minäkin täällä väkerrän. Jämälankoja kun ON.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita jämälankoja vaan kertyy koko ajan vaikka kuinka niitä yrittäisi hävittää. =)

      Poista
  9. Mukava näköisiä patalappuja olet taiteillut, ihan Pepin näköisiä. Myrsky tuli ja meni, meidän ohi. Vähän puut taipuivat, mutta turhaan kameran kanssa odottelin kunnon myrskykuvia. Onneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä päästiin vähällä. :0 Minun kauppamatkaltani oli katkennut kaksi puuta, mutta pojan mökkimetsästä Petäjävevellä oli kaatunut 26 puuta. Siinä on pojalla tekemistä ennenkuin ne on pilkottu saunaklapeiksi.

      Poista
  10. Ihanat Pepit! Meillä Aila ei aiheuttanut pahoja vaurioita. Olis kyl ollu jännää olla saaressa sen riehuessa. Toi kossu/raamattujuttu kyllä sai nauramaan ääneen. Mulla on tuollaisia patalappuja täällä mökillä. Lahjaksi oon saanu. Ihan parhaita puuhellan kanssa puuhaillessa. Kokelenpa minäkin tätä nimetönnä kommentointia. t. Susu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti olis pelottanut saaressa jos oikein olis Aila riehunut ja puita viskonut pihassa. Näkyypä tuo kommentointi vielä onnistuvan kaikilta, mitä lie siskoni töpeksinyt.=)

      Poista
  11. Suloset pepit!!
    noita patalappuja ,en ikikuuna päivänä raskis käyttää,pirtsakan ihanat!
    Aila onneksi meni hillitysti ohi,suurempia numeroita tekemättä;)
    Mukavia syyspäiviä,!Sinulle Sude! 🍂🍁🌞🍄💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä patalappuja juurikin raaskii käyttää kun ovat ihan pätkistä tehty ja pätkiä tulee koko ajan lisää=) Tänään oli niin kaunis aurinkoinen syyspäivä, kunpa näitä olisi paljon lisää.

      Poista
  12. Niin kauniit värit patalapuissa Pepeistä puhumattakaan! Tänään meillä muuten tyttären kanssa oli puhetta säästämieni langanpätkien seuraavasta käytöstä. Hänen ystävättärensä muuttaa uuteen kotiin, niin tuparilahjaksi teen tuollaisia patalappuja.
    Minulle on jäänyt erityisesti mieleen Mauri-myrsky v:lta 1992 (muistaakseni). Ei meille itselle tapahtunut mitään pahaa, mutta Rovaniemellä, jossa silloin asuimme, rullaantui useammasta talosta peltikatot ja puita kaatui paljon metsissä. Mies oli kertausharjoituksissa ja metäalan ammattilaisena hänet kutsuttiin kesken harjoitusten töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjaan Mauri-myrsky oli v. 1982.

      Poista
    2. Minä teen leluja niin värikkäistä langoista että päättelylangatkin ovat pakosta värikkäitä. Ja tuleepahan nekin käytettyä eikä heitettyä roskiin. En muista milloin Veikon myrsky tapahtui, mutta kauan siitä kuitenkin on.

      Poista
  13. Ai sulla on sama juttu, mun eräs ystävä laittoi mulle meiliä ja kysyi, että tiedänkö miten hän saa kommentoitua kun ei ole enää aikoihin pystynyt kommentoimaan. Mitenhän tuon saisi nyt sitten ohitettua...?
    Patalappuja varmaan voisi tehdä hyväntekeväisyyteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä miten ihmiset nyt kuitenkin ovat saaneet kommentoitua. Näkyy nyt anonyymi sanan sijasta lukevan nimetön.

      Poista
  14. Tottahan Pepille pitää oma Peppi virkata ja kaverille kans! Nyt tunnen itteni ihan tuhlaajaks, kun heitän päättelylangat roskiin, vaikka niistä vois tehdä noin kivan näköisiä patalappuja. Hyi minua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HYi sinua tosiaan. Ei saa heittää lankaa roskikseen ;D ;D ;D

      Poista
  15. Oletpa ehtinyt tehdä vaikka mitä kaunista. Pepit on tietty aivan söpöläisiä. Noista virkkausohjeista tuli mieleeni, kun minulla samanlainen taipumus kerätä kivoja ohjeita. Sitten vuosien päästä teen ahaa-elämyksiä penkoessani varastojani. Netistä löytyy suoraan ihania juttuja, mutta mehän olemme niitä kirja-sukupolven lapsia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osta enää kirjoja, EN. Hyllyt pullistelee jo ennestäänkin niitä =) Noita ohjeita kyllä tulee kerättyä että teen "sitten kun on aikaa". Milloinkahan sekin hetki tulee kun ei tullut edes eläkkeelle jäädessä =D

      Poista
  16. Huh!!Olipa hurja myrskykokemus.
    Kivoja käsitöita valmistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa myrskyt vaan pahentua tulevaisuudessa, semmoistahan ne viisaat ennustaa.
      Käsitöitä olen tehnyt tukka sauhuten ja joskus ehkä saan valmistakin aikaiseksi =)

      Poista