maanantai 30. maaliskuuta 2020

Änkyrä -akka


Kansalaisopistokin sulki ovensa ennen aikojaan ja keskeneräiset tehdään nyt kotona loppuun. Tänä keväänä meillä oli aiheena nainen ja minä kun olen tämmöinen änkyrä-akka, niin tietenkin tein muista poikkeavan =). Tämä pelottavasti tuijottava kissanainen sopiikin nyt pääsiäistauluksi kun ei pieniä trullejakaan ole luvassa oven taakse.

Jyväskylän kansalaisopisto järjestää tänä vuonna netissä näyttelyn ja laitan teille linkin kunhan se valmistuu. Olisi kiva jos muutkin linkkaisivat mahdollisista nettinäyttelyistä. Minun kuvani eivät onnistuneet ollenkaan kun puhelimella ne näpsin =(.


Seuraavat kuvat netistä

Minullahan kaikki tapahtuu aina kolmen sarjoissa, vasta voitin kolme kertaa arvonnoissa ja nyt on sitten huonojen vuoro. Ei suju karanteeni minulla niin kuin pitäisi.

Viime viikolla iski niin kova hammassärky, että oli pakko mennä päivystävälle hammaslääkärille. Tunnin kun makasin saamassa juurihoitoa niin kipu sentään helpotti. Menin samalla reissulla ruokakauppaan ja ihmettelin kun ihmiset tuijottivat niin kummasti.  Eipä ihme, kun toinen puoli naamasta roikkui ihan liikkumattomana hyvän puudutuksen takia. Luulivat varmaan että olen saamassa halvauskohtauksen =).


                                      

Eikä se epäonni siihen loppunut. Lauantaina hajosi telkkari. Ei tänä aikana jaksa olla ilman töllötettävää. Sain kyllä uuden toosan tilattua netin kautta, mutta noinkohan suostuvat tuomaan sisälle,  asentamaan ja viemään vanhan pois. Vanha pussiperätv on niin painava etten itse sitä jaksa liikutella ja millä minä autoton sitä hakisinkaan ja vanhaa kiikuttaisin kierrätykseen.

Odotinkin jo että mikä se kolmas epä-onni on ja tänään sitten napsahti se juuri hoidettu etuhammas kokonaan poikki, tynkä vaan jäi. Onneksi sain huomiselle uuden ajan päivystykseen ettei ehdi kovin kipeytyä.

Ole tässä sitten vapaaehtoisessa karanteenissa. Keski-Suomessa kai tilanne kuitenkin on vielä aika hyvä, onneksi. 


Koitetaan pysyä terveinä. Suomi on selvinnyt sodastakin, eiköhän selvitä tästäkin. Kohta tulee kesäkin, vaikka tänään satoikin vielä lunta.


30 kommenttia:

  1. Tunnen sympatiaa hammastasi ja TV:ta kohtaan. Kesän lopulla minultakin juurihoidettu etuhammas meni poikki, mutta hammaslääkäri rakensi tilalle muovista uuden hampaan. Sanoi, ettei se kovin pitkään kestä, mutta pääseepähän vähän aikaa eteenpäin. Vielä on pysynyt. Minulta hajosi perjantai-aamuna kahvinkeitin, millä oli ikää 2 v ja 3 kk. Ilman kahviahan ei karanteenista selviä, joten verkkokauppaan minäkin panin tilauksen vetämään. Olen pitkään lukenut blogiasi ja ihaillut luovuuttasi. Hyvää kevättä ja terveyttä sinulle! toivoo rollaattorimummo etelästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei passais minkään kotona hajota kun apua on vaikea saada, vaan eihän nuo koneet sitä tajua. Kohta lähden hammaslääkärille ja suosiolla vedätän pois. Eipähän ainakaan vaivaa sen jälkeen. Pilanpäitten ostin tuon rollaattorin toissa talvena ja nyt en pärjäis enää ollenkaan. Pyörällä ei uskalla lähteä kun ei tiedä milloin polvi pettää alta.
      Autingonpaistetta ja terveyttä sinullekin.

      Poista
  2. Kyllä on vastustanut elämä! Hammashommat ovat niin ikäviä! Ja telkkari hajosi huhhuh! Tällaisena aikana kun niin mielellään telkkaria katsoo! Uskon, että vastoinkäymiset olivat nyt siinä. Pysytään terveinä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on hyvä kun voi odotella niitä kolmea mukavaa asiaa =) Vuorotellenhan nuo kolmen sarjat näyttää tulevan minulle ;)

      Poista
  3. Aina sattuu, kun ei pitäis. Noi hammasjutut on hirveitä. Aikoja on vaikea saada ja hammaslääkärissäkäyntikin on pelottavaa..ainakin minusta :(
    Taulusi on persoonallinen. Aina pitää kulkea omia polkujaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläpäin ei näköjään pääsekkään muuta kuin hätätapauksessa päivystykseen. Itse alan pikkuhiljaa pääsemään hammaslääkäripelosta ja pärjään jo ilman Diapamia =)
      Kissanainen tuijottaa siihen tyyliin että itseänikin melkein pelottaa =D

      Poista
  4. Hieno taulu. Joskus itsekin haluaisin kokeilla mielikuvituksellisempaa maalausta. Tähän asti se on tökännyt siihen, että yritän matkia muita ja se ei ole minun juttu. Hammaslääkärikauhun ymmärrän hyvin. Minulle se iski, kun viisaria irrotettiin ja mukaan lähti pala leukaluuta. Kolme kuukautta meni, että pystyi syömään lähes normaalisti. Tunto meni toiselta puolen suuta lähes vuodeksi. Toivotaan, että hampaanottosi menisi sutjakasti ilman jälkijäristystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, ei saa pelotella, minulla on aika tunnin päästä =D =D =D.
      Tästä kuvasta tuli ihan vahngossa tämmöinen kun halusin peittää vanhan ruman kukkatauluni =) Kukkataulut eivät ole minun juttu.

      Poista
  5. ...näin se vaan elämässä menee hyvät ja vähemmän hyvät tuurit,kolmen janassa.
    Mutta upea on tuo !kissa-nainen!..pelottavan utelias?
    Pysytään terveenä!
    Hyvää kevättä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipähän käy liian tasapaksuksi elämä kun välillä paistaa ja välillä sataa. Minulla pitäisi olla nyt sitten edessä ne aurinkoiset päivät.;)

      Poista
  6. Aika rajun näköinen tämä kissanainen! Mitähän lienee mielessään...
    Voi harmi, millaisia sattumuksia sinulla on ollut. :( Itse en välittäisi tuosta TV:n särkymisestä, mutta nuo hammasvaivat olisivat ikäviä minustakin. Mutta totuushan on, että aina sattuu ja tapahtuu ja kaikesta yleensä selvitään jossain vaiheessa. Tsemppiä sinulle, Sude!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tästäkin selvitä niin kuin muustakin tähän mennessä. Pistää vaan miettimään että saankohan tänä vuonna ollenkaan hevosenkakkaa äitienpäivälahjaksi . =D Poika kun asuu Helsingissä eikä tiedä kuinka kauan matkustuskielto vielä on voimassa .

      Poista
  7. Kissanainen on persoonallinen. Voi olla, etten tohtisi laittaa omaan seinään tuijottamaan..!?
    Hammassäryt ja -hoidot ovat ka-ma-li-a!!! Mullahan kokemusta riittää vaikka toisille jakaa. Ylhäältä revittiin kuusi kerralla ennen proteesia. Sama on edessä loppujen (ja totaalisen rikki olevien) alahampaiden kanssa, mutta pitkitän kivuliaan urakan aloittamista. Tuskin enää kauaa.
    Toivottavasti vievät samalla sen vanhan telkkarin pois! Mulla oli myös sellainen iso Omassa Kotona. (Turkin reissukaveritar) TK kävi miehensä kanssa viemässä sen lavalle, kun siihen oli mahdollisuus. Itse olin jossain reissussa silloin. Toivottavasti pääset nopsaa "sinuiksi" uuden TV:n kanssa!
    Terveyttä, tsemppiä ja kohti positiivisempia asioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitoin kissanaisen sänkyni yläpuolelle, eipähän uskalla möröt tulla uniini.
      Taistelu hampaan kanssa taitaa jatkua, kun lääkäri sanoi ettei hän saa sitä vedettyä pois. Laittoi vaan lisää juurihoitoa ja uutta väliaikaispaikkaa. Aikamoista möhlimistä ja minä saan maksaa vielä maltaita tästä. Ei voi mitään. Toivottavasti saan edes telkkarin kotia asti, ei sitä rollaattorilla saa postista haettua.

      Poista
  8. Voi harmi noita sattumuksia, hammassäryt on kamalia ja ei tosiaan ilman tv.tä nyt osaisi olla! Toivotaan että vaihto onnistuu helposti! Kumpa huhtikuu toisi jo arjen takaisin ja maailma palaisi raiteilleen! Leppoisaa maaliskuun viimeistä päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän nuo harmit aikaa katso, mutta olisivat kyllä joutaneet tulla joskus toiste. Pientähän nuo vielä on kunhan säästyy vaan taudilta. Tulis vaan jo kunnon kevät ja lakkais satamasta lunta.

      Poista
  9. Tosi hieno tuo maalaamasi taulu, olet kyllä hurjan lahjakas maalaamaan!
    Voihan hammas! Minullakin ollut huonoa tuuria hampaiden kanssa, viime vuoden lopulla kävin paikkauttamassa etuhammasta ja paikka irtosi seuraavana päivänä ja ei muuta kun taas hammaslääkäriin. Tämä paikka on nyt toistaiseksi ainakin pysynyt paikallaan.
    Toivottavasti saat pian uuden telkkarin ja se laitettaisiin sinulle ihan toimivaksi.
    Mukavaa iltaa Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan saisin sen telkkarin kotia ja hammaskivun pois, niin ei tässä olis hätäpäivää. Meidän kylällä ei ole vielä yhtään todettua tautitapausta ja siitä saa olla onnellinen.
      Kevät otti sitten takapakkia ja meille satoi paksu kerros uutta lunta, ei kiva.

      Poista
  10. Voi mikä ihana emäntä sieltä taulusta tuijottaa. Vain kissa puuttuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huom. näistä yksikään ei ole mun omakuva, ei edes tuo alimmainen =D =D =D

      Poista
  11. Hienon taulun oot maalaillut!
    Hammaslääkäriin "pääsin" viime vuoden loppupuolella ja viimeinen kerta oli tammikuussa. Oli painajaismaisia reissuja. Varsinkin poskihampaita. Oli aina eri lääkäri, joku antoi nielaista ja sulkea suuta, joku ei, vaan melkein tukehtui. Etuhampaatkin paikattiin, onneksi on kestäneet, mutta ei niillä passaa pureksia mitään.
    Toivottavasti saat tv;n paikoilleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen niin tiuhaan nyt hypännyt siellä, että olen jopa päässyt kovasta hammaslääkäripelosta. Pystyn menemään jo ilman rauhoittavaa lääkettä =) Tällä kertaa kyllä juurihoito sattui puudutuksesta huolimatta niin kovasti, että noinkohan pelko tulee takaisin.

      Poista
  12. Todellinen kissanainen!
    Vähän on pelottanut, että jokin rikkoontuu talossa, eikä apua saa. Nuohoojillekin tuli rajoituksia, onneksi läämmityskausi on lopuillaan.
    Ikävä kyllä kaikkea ihmisen elämässä ei voi pysäyttää karanteenin ajaksi.
    Hyvää vointia ja paranemista hampaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tästäkin selvitä vielä. Täytyy vain toivoa ettei kotona hajoo enää mitään ja omaiset pysyy hengissä.
      Auringonpaistetta ja terveenä pysymistä sinnekin.

      Poista
  13. Pidän tuosta kissanainen-taulusta. Toivotaan, että tulossa olisi parempia päiviä💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuijottaa näin pelottava kissanainen seinällä tulijaa, ei tänne uskalla koronakaan tulla =)

      Poista
  14. Hurja kissanaisesi häätäköön ikävät asiat pois luotasi. Kevään myötä toivon parempia aikoja ja asioita sinulle. Pyydä reippaasti apua TV:n kanssa joko autoilevilta naapureilta tai ystäviltä. Olet sinä taitava maalari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää telkkari jääneen jumiin Vantaalle. Toivottavasti eivät hukkaa kokonaan. Se tästä vielä puuttuis. Vaan ompahan nyt aikaa käsitöille kun ei ole muutakaan tekemistä =)

      Poista
  15. Upea taulu. Maalaaminen varmasti viekin ajatukset sopivasti muualle näinä aikoina. Aurinkoista kevään odotusta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Maalaamiseen tosiaan uppoutuu niin että muut asiat jäävät pois mielestä. Rentouttava harrastus.

      Poista