keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Yksinelon iloja ja vessapaperia =)


Monikaan parisuhteessa elävä ei tiedä kuinka mukavaa on elää yksin. Voi tehdä mitä haluaa, milloin haluaa. Minulla iski viimeyönä puolenyön kieppeissä mustikkapiirakanhimo ja ei kun ylös leipomaan. Kaunishan siitä ei tullut, mutta ah niin ihanan makuinen. Siinä meni viimeiset mustikat, seuraavan piirakan saan ensi syksynä.

Sänkyäkään en ole viitsinyt petata, sillä eihän nyt ole kukaan tulossa näkemään. Nukun silloin kun väsyttää vuorokauden ajasta piittaamatta. Kyllä eläkkeellä on mukavaa.


Huvittaa tuo vessapaperien hamstraaminen. Pärjättiinhän sitä ennenkin ilman erityistä vessapaperia. Minun lapsuudessani ulkohuussissa oli rieän vieressä pino sanomalehtiä, joita käytettiin pyyhkimiseen.  Meillä oli välillä vähän fiinimmin. Isä oli siihen aikaa myymälänhoitaja ja appelsiinit olivat kallista herkkua. Ne tulivat kauppoihin yksittäin violettiin silkkipaperiin käärittyinä ja isä jemmasi näitä papereita huussissa käytettäväksi. Olihan se ylellistä pyyhkäistä pyllynsä appelsiinilta tuoksuvalla silkkipaperilla. Näitä nykyisiä muoviverkkoja ei kyllä voi samoin käyttää =D

Yksi tapa olisi käyttää vanhaa Arabimaissa ollutta keinoa. Otetaan tikku tai kivi jolla kaavitaan pylly puhtaaksi. Tikun voi laittaa sekajätteisiin, mutta kivenhän voi huuhtaista puhtaaksi seuraavaa kertaa varten. Kuinka ekologista =D =D =D Täytyy muistaa vaan käyttää vasenta kättä, sillä oikea käsi on varattu ruokailuun.


Viime kesän reissun jälkeen alettiin heti pihistelemään ensi kesän reissua varten. Nyt olisi rahat kasassa, mutta Aurinkomatkat perui kaikki ensi kesän Turkin matkat. Nyt ei mennä sitten aaltoihin hyppelemään. Kyllähän se harmittaa, mutta on aivan ymmärrettävää. Meidän parhaaksihan se on. Täytyy vaan pitää rahat tallella jos seuraavana kesänä päästäisiin lähtemään.

Luin juuri Amerikkalaisen pormestarin lausuntoa. Hän kehoitti yli 70 vuotiaita valmistautumaan kuolemaan coronaan maan talouden pelastamiseksi. Huhhuh, onneksi meillä on inhimillisempiä päättäjiä. Totellaan rajoituksia ja yritetään pysyä terveinä.

43 kommenttia:

  1. Juu en haluaisi olla Amerikassa , mutta jos on pakko , siis lasten edestä olisin valmis, jos olis semmoinen tilanne siis tottakai , Mutta ei minä tiiä onko hyötyä jos minä kuolen, kun ei ketään se hyödyntä siis minä ei kuole vapaehtoisesti ainakin …

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amerikassa raha taitaa mennä ihmishengen edelle. En minä ainakaan olis valmis rahan takia hyppäämään hautaan vaikka kuinka talouselämä siitä kohenisi.

      Poista
  2. unohdin sanoa :että hyvää vointia ja jaksamista ja tsemppiä ja kaikkea hyvää

    VastaaPoista
  3. Monin paikoin myos kaytetaan vetta paperin sijaan. Siis Suomessakin on ne käsisuihkut, joten en ymmalla ollenkaan tuota hamstrausta juuri siella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsisuihku taitaa olla liian helppo kun ei sitä monikaan käytä ;) Turkissakin seisomavessoissa on usein reiän vieressä vesiastia , joten peseminen on mahdollista. Kokemuksesta voin sanoa että on tosi hankalaa kun toisella kädellä kuitenkin on pideltävä hameen helmoja ylhäällä =D

      Poista
  4. Kiitos ihanan valoisasta vessapuheesta!!! Juu ja minä meinasin saada paskahalvauksen, kun luin kyseisen varakuvernöörin ajatuksia. Heil vaan sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli niitä "alapäänjuttuja" =D Onneksi asutaan Suomessa, täällä annetaan vanhojenkin elää eikä tarvitse uhratua rahan takia.

      Poista
  5. Oi, miten herkulliset yöleipomukset <3 Meillä on säkillinen vessapaperia. Käytiin ostamassa juuri ennen kuin hamstraaminen alkoi. Ei ostettu varmuuden vuoksi, vaan tarpeeseen. Ostetaan aina säkki kerralla. Ollaan naurettu ja vitsiä väännetty, että on kovaa kauppatavaraa säkillinen :D Maassa maan tavalla hanuri pyyhitään, mutta sanotaanko näin, jotta on hyvä tuo vessapaperi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se huomattavasti pehmoisempaa kuin sanomalehti, eikä siitä jää painomustetta peräpäähän =) Minulle poika tuo aina välillä säkillisen paperia työpaikaltaan ja sattui taas sopivasti tuomaan ennen kuin tämä paperihässäkkä syntyi.

      Poista
  6. No, toisaalta vois tulla isompi ongelma, jos kivi tai puutikku luiskahtais nykyiseen pönttöön. Tai sitten vaihtoehtoisesti pitäs kalastaa se pois. Kääk, eipä innosta.
    Sanomalehdellä sitä ennen huussissa tultiin toimeen, aivan erikoistilanne jos ostopaperia ois ollut. Eipä sanomalehtikään käy nykyisin enää.
    On sitä yksinasujalla vapauksia kyllä. En nyt ole leiponut vielä, mutta kirjaa luen usein jos ei nukuta. Ennen ei voinut, että toinen sais nukkua.

    On ne monet päättäjät iteki yli 70 vuotiaita, eikä taida heitäkään korona jättää välistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä monesti katson nauhotuksia telkkarista läpi yön ja nukun sitten päivällä. Eipä se ketään haittaa kun kissoillanikin on sama vuorokausirytmi. Jäi tuommoinen rytmi päälle kun 30 vuotta tein tanssiravintolassa melkein pelkkää yövuoroa klo 3-4:än aamu-yöstä.

      Poista
  7. Olensamaa mieltä, eläkkeellä olo on kuin "lottovoitto", minunkin lapsuudessa oli ulkohuussi ja sanomalehdet, muutenkin silloin 60 luvulla oli vaikeita aikoja, pikku kylällä kaupoissa ei ollut paljoa tavaraa, siksi kai sitä osaa nytkin ottaa tämän tilanteen rauhallisesti. Uusimaa ja muu maailma minua huolestuttaa, johtuu siitä kun media syöttää koko ajan ikäviä uutisia, parempi kun elää normaalia elämää, ei stressiä, se ei ole myös hyvä ihmiselle.
    Ai niin onpa herkullinen mustikkapiirakka, kesällä taas pääsee mustikkametsään,ihanaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on yh-äitinä koko elämänsä joutunut pihistelemään ostoksissaan niin ei tämä tunnu yhtään missään. Minua huolettaa tuo nuoriso kun eivät näköjään yhtään varo ja ota tosissaan taudin leviämistä. Koulut kun suljettiin, niin nyt he sitten parveilevat ulkona, tyhmiä .

      Poista
  8. Herkullisen näköinen piirakka!
    Mulla on niin hyvä tilanne, että vaikka olen parisuhteessa, on mulla mahdollisuus viettää aikaa yksin jos siltä tuntuu. You know.
    Voihan reissu! Meillä on (oli) kahden viikon reissu maksettuna. Sitä ei ole vielä peruttu, mutta varmasti perutaan. Toivottavasti ko. firma ei mene konkaan, jotta saadaan koko maksettu summa takaisin!
    Leppoisia kotipäiviä!
    Ps. Niin miten tuon julkaisuajan saa tuonne blogiluetteloon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän reissu oli elokuun lopulla, mutta tuli ilmoitus että on peruttu. Riippuu varmaan kohdemaastakin, mutta Turkkiin ei ainakaan pääse. Lupasivat kyllä maksaa varausmaksun takaisin ja toivottavasti eivät tosiaankaan mene konkkaan ennen sitä.
      En minä vaan tiedä miten sen julkaisuajan siihen saa. Minulle se on tullut automaattisesti. Ei kun joo. Blogiluettelon alimpana on oikeassa alakulmassa pikkuisten työkalujen kuva, napsauta siitä. Sieltä aukeaa "Määritä blogiluettelo" ja napsauta auki "viimeisen päivityksen päiväys". Sieltä saa muutakin haluamaansa laitettua. Olikohan tästä apua

      Poista
    2. Kiitos avusta, MUTTA mulla on jo ruksi siinä, eikä ne päiväykset siltikään tule näkyviin, pöh. Antaa olla. Uusin tulee kuitenkin näemmä jonossa ylimmäksi, joten huomaan lukettomat.
      Aurinkoista torstaita, Sude! :)

      Poista
  9. Oi mikä piirakka. Tottahan se on, että yksin saa tehdä just mitä haluaa :)
    Noilla jenkeillä kyllä viiraa useammalla ja pahasti!
    Ihanaa iltaa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä saadaan olla tyytyväisiä ettei asuta jenkkilässä =)
      Kun on tottunut elämään yksin, niin ei minun hermot varmaan kestäis jos tässä nyhjäis joku toinenkin koko ajan =)

      Poista
  10. Herkullinen piirakka! Olen lopettanut uutisten katsomisen, vain yhdet päivssä. Iltalehden olen lukenut netistä aamuisin, nyt sekin on muuttunut kauhlehdeksi. Lempeää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tahdo muuta enää tulla uutisissa kuin coronasta. Minun elämääni se ei juurikaan ole muuttanut kun olen tottunut yleensäkin yksin elämään ja käymään vain kerran viikosa ruokakaupassa.

      Poista
  11. Kuulostaa ihan trollilta koko rapakon takanen juttu..vaikka kyllähän sieltäkin kaikenlaista kuuluu.
    Meillä oli joskus ulkoveskissä sellasia nippuja silkkipaperimaista paprua, aika kovaa, jota piti ensin käsissä hangata pehmeämmäksi. Tuoksu kyllä puuttui ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanomalehti oli varmaan pehmeämpää, mutta siitä jäi helposti painomustetta takamukseen =) Eipä tiedä nykylapset tämmöisistä "mukavuuksista".

      Poista
  12. Vau mikä herkku tuossa kuvassa, lieneekö siitä enää mitään jäljellä. Minulla ei ainakaan olisi. Eläkeläisenä oloon olen minäkin tyytyväinen vaikka pitkässä pian 52v parisuhteessa elänkin. Varsinkin nyt sairastaessani olen ollut kiitollinen, että apua on saatavilla ympäri vuorokauden. Mutta osaan myös nauttia niistä yksinäisistä päivistä, jolloin saan olla aivan yksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä minulta mene kuin vuorokausi, kun tuon kokoinen piirakka on yksin syöty =) Yksin on mukavaa, mutta olishan se tietysti kiva jos joku kävis välillä kaupassa minunkin puolestani.

      Poista
  13. Maukkaan näköinen piirakka. Minä odottelen eläkkeelle pääsyä. Se ihanuus koittaa pian. Vaarin kanssa sitten mökillä kesää vietetään..
    Minäkin lapsuudesta muistan pakassa olevat kovat paperit joita piti käsissä pehmentää. Miten nykyiset vessat tykkäisisivät niistä?
    Kyllä vielä koittaa aika matkustelulle kunhan tästä selvitään.. Jaksamista ja terveyttä kaikille =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tätä eläkeikää kannattaakin odottaa. Ei työhuolia ja varma tilipäivä kuitenkin aina kuun alussa =)

      Poista
  14. Oi, nyt muistan minäkin ne lilanväriset, tuoksuvat appelsiinipaperit ulkohuusissa. Ja muistatko kun me saatiin syödä niitä homeisia appelsiineja, nam. Homeinen puoli leikattiin vaan pois, hyviä olivat. Mun tehtävä oli myös jouluomenoiden rätillä kiillottaminen. Syödä niitä ei saanut. Tuo tikkupyyhintä on Suomessakin ollut aivan yleistä ennen sanomalehtiä. -siskos-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jo kerkesin ihmetellä että kuka muu on saanut appelsiinien papereilla pyllyänsä pyyhkiä =) Muistan minäkin että saatiin kaupasta joskus niitä pilalle menneitä appelsiineja ja herkkuahan ne oli.

      Poista
  15. Mun pitkä kommentti oli hetken näkyvissä ja hävisi sitten. Niitä appelsiinipapereita vaan muistelin minäkin. -siskos-

    VastaaPoista
  16. Mies sanoi, että "mitä me ennen katottiin uutisista kun ei ollut koronaa.." totta toinen puoli. Ollaan kiitollisia, että ollaan terveitä, ainakin vielä :)

    VastaaPoista
  17. Minä en katsele masentavia koronauutisia. Minulla on tallentava digiboksi ja katselen jouluna ilmestyneitä lasten piirrettyjä elokuvia ja vastapainoksi murhasarjoja. ;)

    VastaaPoista
  18. Laita säästösi jemmaan, kyllä niille vielä käyttöä löytyy. Appelsiinin tuoksuinen vessapaperi kuulostaa tosi ylelliseltä. Meillä oli lapsuudessani vain sitä karheaa sanomalehteä. Tasan ei käy onnen lahjat. Komeita apinoita valmistui apinatehtaan loppusuoralla ja soma Viiru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, yritetään nyt kovasti säästää seuraavaa kesää varten, mutta ei meillä tahdo raha pesää tehdä, kun on noita tarpeellisia kuluja kumminkin.

      Poista
  19. No voi harmi:(
    tuo matkan peruuntuminen:((
    ...
    muistan nuo vessa reissut.sitä juostiin paskahuussiin viimetingassa...
    sanomalehtiä,,oli meidänkin wc-paperi.
    Minä asuin kerrostalossa en osannut käydä kuin pimeässä vessassa ,,sammutin aina valot:))
    Hyvä että on syntynyt Suomeen!!!
    järkyttäviä uutisia,,eipä kannata tämmösen "heikko-hermon " paljon kuunnella/lukea!
    Eikä :)))muuten tuotakaan kannattais mun lukea näin torstaina
    (rennosta eläkeläis-virkuurin elämästä)...:)))))))
    nim,merkillä..elämäm vanki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua pelotti mennä pimeällä huussiin kun ei tiennyt minkälainen mörkö siellä reiän alla oli. Ja pakkasella se vasta kamalaa olikin istua siihen jäiselle laudalle. Me asuttiin aina kouluilla ja siellähän oli erikseen tyttöjen- ja poikienhuussit, joissa oli rivi reikiä vierekkäin. Joskus oli oikein "täysistunto" kun kaikki reiät oli varattu välitunnilla =)

      Poista
    2. :))tiiätkö minä lauloin isolla äänellä ,puisia kansia hakkasi yhteen...pelkäsin rottia,että purasee takapuolesta......nyt rotat ovat kookkaimpia ja niitä torjutaan ....:))

      Poista
  20. Minulla tuo saapasmaasta tänne alkuvuodesta juuttunut jälkikasvu pitää huolta, että syön terveellisesti ja säännöllisesti (kilot karisee!!!), että käyn avannossa ja kävelen JOKA päivä, seuraav verenpainetta (eka kertaa tässä huushollissa) jne jne. On minulla 'vapaatakin', koska hän tekee etätöitä, käy kauppa-asioilla ja lenkkeilee omin nokkineen. Tuo vaskihomma on tuttua lapsuutta. Joillakinhan on kesämökki huusseineen, mutta en usko siellä sanomalehtiä käytettävän. Noita appelsiinipapereita näkyy vielä saapasmaan kaupoissa. Tsemppiaä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullahan hyvin on asiat kun on ikioma "lähihoitaja". Minun hoitajani käy vain joka toinen viikonloppu ja lähinnä minä vanhasta muistista passaan häntä ;)

      Poista
  21. Muistan lapsuudestani ulkohuoneen. Muistan myös neliskulmaisen silkkivessapaperin jota kaverin mummun luona käytettiin piirustuspaperina. On meillä ajat muuttuneet! Nykyään on nuo kompostoivat wc:t taas muotia muorisolla, ekologisesti ajattelevilla henkilöillä. Hauska muisto tuo appelsiinin tuoksuinen paperi, kiitos kun kirjoitit siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kylällä vielä muutamalla on käytössä pelkkä ulkohuussi, mutta minä en kyllä luopuisi omasta sisävessastani enää =)

      Poista