lauantai 1. helmikuuta 2020

Lunta ja apinoita


Nyt sitä lunta on sitten täälläkin. Yhtenä yönä satoi 25cm ja koko ajan tulee lisää. Kovin on harmaa maisema. Toiset tykkää, minä en. Kauppamatkat ovat käyneet kovin hankaliksi. Rollaattori ei kulje huonosti auratuilla teillä, osa teistä taas on aurattu ihan hiekalle, ei pääse potkurillakaan.


Linnuilla on kova nälkä ja ruokaa saa olla viemässä jatkuvasti. Tässä pihapiirissä onkin paljon lintuja, sillä moni laittaa ruokaa niille. Enimmäkseen sinitiaisia ja pikkuvarpusia, mutta muitakin lintuja käy.

Tänä talvena olen alkanut tuntea itseni niin vanhaksi, johan se 68 luku alkaakin lähestyä. Johtuukohan siitä kun hankin tuon rollaattorin. Viime talven kuljin koko talven polkupyörällä enkä tuntenut itseäni vanhaksi ollenkaan =) Onneksi paras ystäväni on noin nelikymppinen ja hänen seurassaan tunnen olevani taas paljon nuorempi ;)


Kun ulkona liikkuminen on hankalaa, niin minä vain istun sisällä töllöttämässä telkkaria ja virkkailen.  Eipä taida monellakaan olla enää käytössä tämmöinen "pussiperätelkkari".  Käytettynä ostin aikanaan ja monta vuosikymmentä on ollut käytössä minullakin. Mitäs tuota uuteen vaihtamaan kun toimii vielä ihan hyvin. Meillä käytetään kaikki loppuun asti ja tunnen olevani kovin ekologinen ;)


Onhan näitä nyt sitten syntynyt. Taisi laittaa omituinen talvi näidenkin hormoonit sekaisin. Talitinttikin pihassa jo kurkistelee pesäpönttöön huonevaraus mielessään selvästi.


Ja aina vaan lisää näitä, eikä niitten tekeminen lopu vieläkään.

Onneksi ensi kuun jälkeen on jo huhtikuu, sitten helpottaa joka suhteessa.

22 kommenttia:

  1. Perhe vaan lisääntyy, hienoa.
    Kyllä se lumi, vaikka on kaunista, haittaa liikuskelua. Jos ei umpihanki, niin liukkaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsena Lapissa asuessa oli niin mukava hiihdellä lumisessa metsässä, mutta nyt en ole enää lapsi, enkä asu Lapissa, enkä tykkää lumesta ;D

      Poista
  2. Nämä on niin kivoja apinoita. Mutta kyllä teillä onkin hyvät hanget. Meillä maa vihreenä ja järvi lainehtii. Nytkin satanut koko päivän vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat semmoiset "pikahanget" =) Parissa päivässä tulivat ja nyt jo sulavat pois. Ei kestäne montaa päivää lumikelit.

      Poista
  3. Sullahan on siellä kunnon viidakkomeininki kaikkien apinoiden kanssa.
    Täällä sataa vettä koko ajan, joka sekään ei ole kivaa, mutta mielummin vettä kuin lunta :)
    Kivaa lauantaita sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauma on kasvamaan päin edelleenkin =)
      Meilläkin sataa jo vettä ja nyt nuo tiet vasta sohjossa ovatkin, ei kiva.

      Poista
  4. Ja täälläkin sataa vettä.
    Monta noita apinoita vielä syntyykään!? Mun vastaava TV (Tupon vanha) hävitettiin vasta viime vuonna. Tosin se ei enää hetkeen toiminut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on tähtäimessä noin 10 apinaa, sitten vaihdan muihin elukoihin ;)
      Nämä vanhat telkat tehtiinkin kestämään iät ja ajat, niin kuin muutkin laitteet. Nykyäänhän ne tehdään kestämään vain tietyn ajan ja sitten hajoavat. Eihän se kauppa käy jos ei ihmiset vaihda kojeitaan tarpeeksi tiuhaan :(

      Poista
    2. Taitaa kestoaika olla suorassa suhteessa laitteelle asetettuun takuuaikaan..? Hö.

      Poista
  5. Samoin täällä satanut koko päivän vettä niinkuin edellisillä kommentoijillakin. Sulla on apina poikineen :) Meillä on tuollainen tv vintissä, kun on jäänyt viemättä keräykseen, kun on sika-painava...no ehkä ensikesänä :) Nyt on pienehkö taulutelkkari, tytön entinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vettä täälläkin sataa nyt ja nyt sitten onkin kunnon sohjo keli teillä :(
      Noista vanhoista telkoista vois askarrellakin vaikka mitä, baarikaapin tai lapsille nukketelkkarin esim.
      Uudet telkkarit ovat niin littanoita, ettei semmoinen meillä pärjäis. Kissat kaatais sen heti, ne kun tykkää nukkua telkkarin päällä.;)

      Poista
  6. oi,,viidakossa villiintyy...
    arvaappa kun naurattaa tuo Sinun viimeinen kommentti,hitsi sinä osaat oikein relata,olet kaukokatseinen :))
    Meillä tuommosia isoja lootia kaksi ,olkkarissa ja vaatehuoneessa oottamasa ..jos olkkarin tv menee rikki,,se muuten ei mene kestää,,ikuisuuden;)) Ja hyvin näkee...A-studion:))))
    ihania nuo Apinat:)),Taitava väkertäjä ja ahkera olet!!!
    ..sitä enskuun jälkeistä ootellessa (voi ei taas parasta ennen päivään tulee yksi vuosi lisäää,,huhtikuussa;)))
    Mukavia käsityö-touhuja Sinulle Sude!!

    VastaaPoista
  7. Huhtikuu on yksi parhaista kuukausista. Aurinko paistaa ja joka puolella lirisee ja lorisee. Linnutkin laulavat kurkkunsa käheiksi innoissan. Sitä kuukautta kannattaakin odotella.
    Nämä vanhat ovat niitä parhaita televisioita, ne kestää ja kestää. Jos vähän vikaa tuleekin, niin nyrkillä kun pamauttaa niin taas toimii =) Harmi ettei näitä enää saa sitten kun nämä olemassa olevat joskus hajoavat. Kissatkin tykkää tästä kun tämän päällä mahtuu nukkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) onhan huhtikuu hyvä kuukausi kevät jo pitkällä....
      :)niin muuten on! pikkusen huomauttaa ,että jos et nyt pelaa,tuli kartanolle ja kierrätykseen lähtö,,,jo alkaa näkymään:))..maksullisetkin kanavat vaikka ei olla tilattu...
      meillä kaijutin -pieni telkkarin päällä;))

      Poista
  8. Ihana määrä taas on tullut noita suloisia apinoita =))
    Täälläkin on nyt hiukan lunta. On valoisenpaa ja kyllä se kevät sieltä tulee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vettä satoi jo päälle ja nyt vähän pakastaa. Oikein on "mukavasti" liukasta, mutta minäpä olinkin varannut porraspieleen sankollisen hiekkaa. Siitä on hyvä nakella ennen kuin lähtee liikkeelle. Onneksi on tuo pyöräpotkuri, mainio peli näin liukkailla keleillä, ei pääse kaatumaan.

      Poista
  9. Jos joku kaipaa valkeaa talvea, tervetuloa täysihoitolomalle, jolla saa a) pukata lunta aamuin illoin, b) tehdä ruokaa laiskalle emännälle ja c) pyykätä, silittää, siivota ja muutenkin tuntea itsensä hyödylliseksi, ahkeraksi ja hyväksi ihmiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kiitos vaan kutsusta. Taidan nyt kuitenkin jättää väliin =D

      Poista
  10. ois muuten hyvä pesti!! tuntis kerrankin ittensä "tärkiäksi"
    .mutta meillä sama tilanne :(,paitsi lumikolalla en koske:)kerran teki mulle graanlundit...ilkeyksissään..siis tuo meiän lumikola ..lumilapio/lumentyönnin ne on mun juttu:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei onnksi ole kolattavaa kuin pari metriä oven edestä ja sen lykkiin ihan mielikseen. Talonmies traktorilla työntää loput lumet pois.

      Poista
  11. Komea rivi apinoita ja kaikki hauskan näköisiä. On siitä huonosta kelistä jotain iloakin, kun apinoita syntyy tuhka tiheään. Mies pisti saman merkille, talitintit katselee pesäpönttöjä siihen malliin, että taitavat perheenlisäystä suunnitella. Kevättä ja kesääkin kohti mennään kovaa kyytiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarttis talitintin ihan vielä pesiä jos talvi on vasta tulossa. Normaalistihan pesivät vasta vapun kieppeissä, mutta tämä talvi on laittanut luonnon kyllä ihan sekaisin.

      Poista