tiistai 4. helmikuuta 2020

Langanostolakko ;D


Vuoden vaihteessa katselin ympärilleni ja päätin että nyt ei meille osteta uusia lankoja piiiitkään aikaan.  Ei vaikka kirpparillakin olisi kuinkakin halpoja pussukoita. Kuukauden päivät sitä lakkoa jaksoinkin kituuttaa =D Langanostolakko on ihan yhtä vaikeaa kuin tupakkalakko. Olen valitettavasti sortunut siihenkin paheeseen takaisin.:(

Tytär sattui näkemään kuvan erittäin värikkäistä langoista ja esitti vienon toivomuksen uusista värikkäistä  sukista. Langat olivat hyvässä tarjouksessa Adlibriksessa joten äitihän sortui tilaamaan. Samantien piti ottaa vähän enemmän että säästyi postimaksut. (Voi miten hyvä tekosyy ostaa sukkalankoja) ;D

Ahududun häntä on jo parantunut, eikä jouduttu katkaisemaan. Kärjen tuntumaan jäänee karvaton kohta, mutta ei se menoa haittaa :)


Olen manaillut kun mistään ei enää saa tummanruskeaa Dropsin Muscatia eikä Novitan Tenneseetä. Niitä olen käyttänyt apinoihin , mutta vastaavan paksuisia ei muita löydy Suomen kaupoista.
Tilasin Kiinasta muutaman erimerkkisen langan kokeeksi ja yksi oli sopivan tuntuista. Kalliiksi kuitenkin käy, itse lanka ei maksa mitään, mutta postimaksu jokaiselle 50 gr kerälle 3€. On se hassua, meillä maito juodaan, mutta Kiinassa siitä tehdään lankaa =)

 Mieluumminhan sitä ostais suomalaista tuotantoa, mutta kun vastaavan paksuista tummanruskeaa puuvillalankaa ei ole saatavilla mistään. Täytyy jatkaa etsimistä. Vielä on Turkin lankanettikaupat koluamatta.

23 kommenttia:

 1. Hei, oletko kokeillut lankojen värjäämistä? Eikö vihreästä Tennesseestä saa ruskeata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta ole värjääjäksi, jätän sen homman suosiolla muille =)

   Poista
 2. Kiva kuulla että Ahududun häntä on kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häntä on taas terve, mutta nyt se osaa varoa ovenpielessä kyttäämistä. Jotain hyötyä tästäkin onnettomuudesta =)

   Poista
 3. Lakko on vaikea toteuttaa, oli sitten kyse ihan mistä tahansa asiasta. Onneksi en polta tupakkaa, mutta karkkia syön enemmän kuin lääkäri määrää ja lankoja, kankaita ja askartelutarvikkeita ostan lisää, vaikka entisiäin olisi yllin kyllin. Mitä enemmän ostaa, sitä enemmän säästää, niinhän se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on selvää säästöä kun halvalla ostaa. =D Vaikka ei välttämättä sillä hetkellä tarvitsisikaan.

   Poista
 4. Hienoa, että Ahududun häntä on kunnossa. Onpas nyt, että mistää Kiinaa lähempää ei tuon sävyistä lankaa saa. Ei sinun auta muu kuin lankaetsiväksi ryhtyä :)
  Kivaa iltaa Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ruskeita lankoja saa, mutta ei juuri semmoista kuin minä tarvitsen. Olen liiankin tarkka siinä asiassa. Kaikki facebookin lankaryhmätkin olen kysellyt, mutta ei vaan löydy keltään, taikka eivät halua luopua omistaan.

   Poista
 5. Onpa tosi pirtasakn värisiä lankoja! Nuo piristävät jo tekijän mieltä ja sitten aikanaan sukkien käyttäjän mieltä. Tenneseetä minäkin olen kaivannut moneenkin työhön. On se kumma, kun Novita aina vaihtelee lankamerkkejä uusiin ja uusiin, mutta ei sieltä parempaa tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika räikeitä ovat, mutta eihän se kengän sisältä näy ;) Tennesee oli hyvä lanka ja moni sitä kaipailee. On se kumma kun lopettivat sen tekemisen. Uudet puuvillalangat eivät ole ollenkaan yhtä hyviä ja paljon ohuempiakin. Toinen mitä kaipaan Novitalta oli Miami-lanka, juuri sopiva virkattuihin leluihin.

   Poista
 6. Värikästä! kyllä lankalakko on vaikea, todella vaikea, lankoja on siellä ja täällä, meillä. Mutta aina vaan lisää tulee, vähän olen virkkauslankoja saanut myydyksi fb:n kirpparilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tykätään värikkäästä =) Olen fb:n kirppareila kysellyt ruskeaa Muscattia ja Tenneseetä, mutta ei tunnu kellään enää olevan. Jos sinulla sattuu noita olemaan, niin ostan pois hyvin mielelläni :)

   Poista
 7. Mä niin ymmärrän Adlibris-houkutuksen! Vaikka maksoin maanantaina joulukuussa tulleet langat, niin johan kävin kurkkimassa ale-langat, mutta sortumatta tällä kertaa.
  Olen tehnyt yhdet sukat tuosta kirjavasta langasta ja niistä tuli varsin kivan näköiset. Kuva niistä löytyy täältä: https://stansta.blogspot.com/2019/02/stanstan-sukkashow.html
  Loistava juttu, että häntä parani!
  Makoisaa Runebergin päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän minäkin että kyllä noista kivat sukat tulee. Pakko vaan aina tilata reilusti että säästyy postimaksuilta. Vaan mitäpä siinä sitten säästää kun ylimääräiset langat jää nurkkiin pyörimään =)
   Pakko lähteä kauppaan vaikka onkin pakkasta reilusti. Runebergintorttua on saatava, makso mitä makso =D

   Poista
 8. Hei, oletko Catania langasta virkannut? Siinä on runsaasti värejä. Myös Puppets Lyric 8/4 pv-lanka (koukku 3) tosin ei ole merseroitu, siinä ruskea nro 05013. Ja Puppets Eldorado ruskea väri 07359, 006 eli paksuin Eldorado, koukku 2. Ehkä se silti liian ohut? Löydät varmaan jälleenmyyjiä netistä, toivottavasti jonkun sopivan langankin. Terkuin toinen lankahamsteri;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Catania on hiukan liian ohutta tarpeisiini. Löysin kerän Catania classic lankaa ja se oli sopivaa, mutta eihän sitäkään enää mistään saa. Hintakin on aika ratkaiseva tekijä ostoissani. Minulla on suuri kassillinen Muscattia, mutta enhän minä nyt mitään vaaleansinisiä ja -punaisia apinoita ala tekemään =D

   Poista
  2. No niinpä.. voisi toiset apinat alkaa syrjiä sinisiä lajitovereita :-D

   Poista
 9. Mistä hiivatista johtuu, että mun lankalootani on täynnä pelkkiä platkuja värejä tällä hetkellä? Pitäiskö muuttaa Adlibrikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän olet jo käyttänyt kaikki ihanat punaiset lankasi, kyllä se on huomattu. Nyt vaan lankakauppaan ostamaan lisää punaista, ei ne platkun väriset sieltä sillä aikaa mihinkään karkaa.

   Poista
 10. Lakkoja on mullakin monenlaisia...jotkut pitävät pintansa ,joihinkin täyty pyytää sovittelijaa,mutta ..ainahan voi mennä uuestaan lakkoon..vaikka vain mielipiteen vuoksi,eikö==??
  Lanka asioista en ymmärrä hölökäsen pölyä;)
  Mukavaa viikkkoa!,koukkuilen tai puikkoilen:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran, kauan kauan sitten, olen ollut työtaistelulakossa. Ravintolat olivat kiinni pari viikkoa ja kansa lauloi: "Kauan on kärsitty janoa ja nälkää...." =D Langanosto- ja suklaansyöntilakko olisi hyvä pitää useamman kerran vuodessa. Tupakkalakkoon ei kannata alkaa ollenkaan, vaan se pitää lopettaa kokonaan. Että semmoisia lakkoja täällä harrastetaan. Niin ja yhdenlaisia lakkoja syödäänkin jos joku vaan viitsii lähteä suolle rämpimään. ;D

   Poista
 11. Novita on lopettanut kaikki hyvät langat ja mä en osta enää mitään niiden lankaa vaikka menneinä vuosina olin suurkuluttaja, silloin kun neulominen ei ollut edes muotia 😊 Mä oon pitänyt silmät ja korvat auki jos jostain tupsahtaisi sopivaa apinalankaa, mutta ei ole vielä osunut kohdalle. Hyvä että Adun häntä kunnossa.

  VastaaPoista
 12. En tajua miksi noita hyväksi koettuja lankoja tai värejä täytyy koko ajan muutella. Se on viheliäistä, jos on varastoissa ja sitten myöhemmin niistä jotain tekis.

  VastaaPoista