maanantai 9. joulukuuta 2019

Osataan meidänkin kylällä


Kylän naiset laittoivat ahkerat kätensä töihin ja virkkasivat meille joulukuusen kirjaston eteen. Minä en tähän osallistunut kun on niin paljon omiakin töitä vielä keskeneräisenä. Onhan se hieno, mutta mietin vaan mihin se joutuu joulun jälkeen. Toivottavasti laittavat hyvään talteen muitakin jouluja varten. Siinä on paljon lankaa ja työtunteja yhdessä kasassa.


Minulla on sukulaisten sukat viimeinkin valmiina. Pojantyttäret toivoivat villasukkia ja saamansa pitää. Varastoistani löytyi normaaleja sukkia ja lisäksi tein vielä Nallesta tämmöiset nilkkasukat molemmille. Toisissa yksi koristeraita ja toisissa kaksi, etteivät mene sekaisin.


Vanhemman tytön poikaystäväkin kuulemma tarvitsisi villasukat, tekiskö mummo. No tottakai mummo tekee, sitä vartenhan mummot ovat olemassa =D Nämä ihan 7-veljeksestä että kestävät paremmin. Ensimmäisen kerran tein resorin 3 oikein 1 nurin ja tuli mielestäni siistin näköistä. Käytän tätä resoria jatkossakin.

Vielä on muutama tilaustyö tekemättä.  Milloinkahan ehdin laittamaan omaa jouluani.

20 kommenttia:

 1. Tulitkin mieleen kun näin upean virkatun kuusen TV:ssä. Eikö se mahtunut mihinkään sisätiloihin, johonkin isoon aulaan,ettei homehdu kun vettä sataa ja on niin kosteaa.. Olisi iloa kauemmin,vuosiksi,iso työ kumminkin. Ja tuota samaa mietin minäkin, milloin ehtii joulua laittaa. Aina se joulu silti vaan on tullut, yllättämään pääsee joka vuosi :-D Mukavaa joulun "odotusta" ;-) terv. Osa-aikavirkkaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin kosteat ilmat että harmi jos alkaa homehtumaan. Minä jo aloitin joulun laiton, lahjat on paketoitu ja karkit ostettu =) Sen kaiken muun ehtii myöhemminkin.

   Poista
 2. Kaunis kuusi, toivottavasti tosiaan mahtuu jonnekin kesän ajaksi, että ilostuttaa ensi vuonnakin kirjastossa käyviä. Ahkera olet ollut taas.
  Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin joulun alla on oltava ahkerana että suku tulee sukitettua =)

   Poista
 3. Hieno kuusi! On kyllä ahkeria ja taitavia tekijöitä kuusella. Kauniita sukkia ja tuo resori on niin tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hieno.....mutta. Olin kaupassa kun frouvat osteli lankaa tätä varten. Tuli mieleen että niistä 7-veljestä ja Nallelangoista olisi kyllä voinut tehdä tarpeellisempaakin. Esim. sukkia vanhuksille, lapsille ja työttömille. Moni EU-ruokakassin hakija olisi varmaan ilahtunut villasukista joululahjana.

   Poista
 4. Hieno kuusi. Toisaalta näillä mummun neliöillä päällystettyjä asioita alkaa jo olla melkoisesti. Mutta on se hieno silti. Villasukkia tarvitaan aina. Nuo nilkkamallithan on nyt muotiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua on alkanut jo kyllästyttää kun mummonneliöitä on joka paikassa. Nuokin langat olisi voinut käyttää johonkin hyödyllisempään, kuten vaikka sukkiin.

   Poista
 5. Kaunis kuusi. Neliöillä voidaan saada aikaan vaikka mitä ihanuuksia.
  Kauniita ja lämpöisiä sukkia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se komia, mutta ei voita oikeaa aitoa kuusta joka kasvaa ihan lähellä ja koristellaan valoilla joka joulu.

   Poista
 6. Voi miten upea kuusi ja karkkinekut.
  Sinä olet ollut ahkera sukkien tekijä.
  Ihanaa tiistaita Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm....minä en kauheesti innostunut tästä kuusesta enkä lähtenyt mukaan tekemään. Vaan jos ei noilla hienommilla frouvilla ole parempaakaan tekemistä, niin väsätköön sitten vaikka joulukuusia ;D

   Poista
 7. Onpas kaunis kuusi ja karkki-kepit!!
  voi kun säästyis sateelta.
  KYLLÄ TE OSAATTE!! :))
  Kyllä mussukoilla ja kavereillakin on ilo kun on noin näppärä sukka-mummo:))
  Aina se tulee ja yllättää...tammikuussa jos alkais..oiskohan hyvä???kuukaudessa jokunen joulusalaisuus valmiiksi:))
  Mukavia joulutouhuja...Sinulle Sude:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vartenhan tämä mummo on olemassa että kutoo lapsosilleen sukkia =D Aloin varaston täyttämisen heti viime joulun jälkeen ja piti vielä tehdä noita varrettomia lisäksi kun näyttävät niin olevan muodissa tällä hetkellä. Mukavaa joulunalusaikaa sinullekin ystäväiseni.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Tämän päivän myrskyn ja räntäsateen jälkeen ei enää niinkään komea kuusi. Olisivat sijoittaneet sen sisälle, kirjaston aulaan olisi mahtunut hyvin

   Poista
 9. Hauskan näköinen kuusi, toivottavasti laittavat sen tosiaan talteen tuleviakin jouluja varten. Kauniita sukkia olet tehnyt, kuten mummon kuuluukin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan minusta vieressä kasvava oikea kuusi valoineen on paljon paljon kauniimpi.

   Poista
 10. Hieno idea tehdä joulukuusi virkkaamalla! Jospa panevat sen hyvään talteen odottamaan seuraavaa vuotta.
  Näppäriä sukkia! Varsi mukautuu hyvin jalkaan ja pysyy hyvin ylhäälläkin. Minä tein aiemmin paljonkin sukkia 3o 1n -varrella, mutta viime aikoina on muut tavat vieneet voiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastuin tähän varsimalliin niin että käytän jatkossakin :)

   Poista