keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Juhannuksen aikaa ja taikaaSinne häipyi lapsi yöhön ja jätti vanhan äitinsä yksin viettämään juhannusta, nyyh. No ei sentään, ihan iloisena saattelin tyttären yöllä klo 1 linja-autoon kun hän lähti pariksi viikoksi Skotlantiin. Jo muutamia vuosia ovat kivan skottipojan kanssa kirjoitelleet netissä ja nyt tapaavat livenä ensimmäistä kertaa. Äitinä minua tietenkin jännittää että syntyykö siellä romanssi =)

Viimeksi olenkin ollut yksin juhannuksen tasan 50 vuotta sitten. Olin siihen aikaan kotoa karannut ja liftailin ympäri Suomenmaan melkein vuodenpäivät. Juhannusaattona lähdin Jyväskylästä liftaten Turkuun tapaamaan ystävääni, joka ei ollutkaan kotona. Siihen aikaan ei ollut kännyköitä ja harvalla puhelintakaan kotona. Niimpä sitten jatkoin samantien Länsirannikkoa pitkin siskoni luon Raaheen. Eihän siskokaan tietenkään ollut juhannusyönä kämpällään, mutta onneksi oli unohtanut ikkunan raolleen, josta sitten hoikkana tyttönä pujottelin sisälle. Vähänkös oli sisko ihmeissään kun kotia palatessaan löysi nälkäisen pikkusiskonsa sängyssään nukkumassa.


Eihän minun tarvitsisi yksin olla. Poika kyllä lupasi hakea mökilleen juhannukseksi. Siellä kuitenkin on kunnon juhlat, enkä minä enää jaksa riekkua koko yötä pystyssä hyttysten syötävänä. Jäänpä siis kotia kissojen seuraksi ja nautiskelen vain näitä oman pellon tuotteita. Hyvin ovatkin kasvaneet. Lisäksi voisin ostaa kaupasta palan savulohta ja yrittää tehdä Outin perunasalaattia.Ja mitäkö olen tehnyt käsitöinä, no tietenkin "vaihteeksi" apinoita ;) Olen kyllä yrittänyt neuloakin, mutta käsivartta alkaa särkemään jo muutaman minuutin päästä, joten täytyy palata virkkauksiin.

Kuvat ovat vähän erimallisia, sillä annoin kamerani työlle mukaan ja itse näpsin nyt puhelimella kuvat.

Oikein ihanaa juhannuksenaikaa kaikille, satoi sitten tai paistoi. Kesäsadehan tekee vain hyvää hipiälle =)

22 kommenttia:

 1. Liftaaminen oli mukava liikkumismuoto paikasta toiseen. Mieleen jäänyt tapahtuma tuollanen juhannus. Mukavaa juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liftaaminen oli silloin niin yleistä, sillä eihän meillä ollut rahaa bussilippuihin. Nykyään se onkin melko vaikeaa kun joka paikassa on vain moottoriteitä ja kaupunkien ohitusteitä. Ei ole paikkoja enää missä voisi liftailla.

   Poista
 2. Hyvää juhannus sinulle ja kissoille! Niin ja tyttärelle mukavaa matkaa Skotlantiin romanssilla tai ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin toivon sitä romanssia ja skotlantilaisia lapsenlapsia, mutta eihän ne äitien haaveet aina toteudu ;D

   Poista
 3. Jännittävä matka tyttärelläsi. Maailma on pienentynyt 50 vuodessa, nyt tapaillaan ihmisiä ympäri maailman. Olen viettänyt monta juhannusta yksin, koska juhlimisessa olen aika huono. Nyt on paikat kipeänä huushollin, saunan ja vierasmökin kuuraamisesta kun juhannukseksi tulee tupa täyteen ystäviä. Tiedossa rattoisa juhannus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla siivous jää siihen, että vähän vilautan imuria ovenraosta. Mitäs turhaan siivoamaan, kun ei sitä kukaan kuitenkaan näe =)
   Maailma on tosiaan pienentynyt ja hyvä niin. Taitaa silti jäädä minulta Ganges ja Tiibet näkemättä kun ikä alkaa jo painamaan. Onneksi niitä voi nykyään katsella eri medioista.

   Poista
 4. Enää ei uskaltaisi liftailla mihinkään, oot sä ollut hurja likka! Mekin ollaan vaan kotona, ehkä sisko tulee kylässä käymään. Lupasin tehdä tuota perunasalaattia myös hänelle maisteltavaksi.
  Onnea tytöllesi reissuun, toivottavasti matkasta tulee onnistunut.
  Ihanaa juhannusta sinulle ihanan ihana Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kai liiankin hurja kun karkasin lopullisesti kotoa 15 vuotiaana. Vaan väheni huomattavasti minunkin liftailut kun eräänä kesänä löytyi hiekkakuopasta kaksi liftarityttöä surmattuna ja syyllistä ei kai vieläkään ole saatu selville.

   Poista
 5. Sinulla on tainnut olla aika villi nuoruus!Toivotaan,että tytölläsi on ihana skotlanninreissu!Ai kesäsadeko tekee hyvää hipiälle. Minun varman pitäisi sitten olla kaiken aikaa kaatosateessa:D Mutta kivaa Juhannusta sulle ja kissoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla liiankin villi, mutta ihmeesti vuodet vaan on rauhoittaneet, nykyään olen jo liiankin rauhallinen =)
   Juhannus-yönä kuuluu mennä alasti kieriskelemään kasteiselle nurmelle, niin pysyy pitempään nuorekkaana ja kauniina =) Naapurit uhkas kyllä soittaa poliisit jos minä teen sen meidän pihassa =D

   Poista
 6. Niin ne vaan lapset lentävät maailmalle yksi kerrallaan. Skotlanti on varmasti nyt kauneimmillaan.
  Ihanaa Juhannusta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lentävät, eivätkä jää peräkammarin pojiksi ja tytöiksi =)
   Skotlannissa on tällä viikolla melkein yhtä kylmää kuin meillä täällä ja sataa joka päivä. Toivottavasti tytär tajuaa mennä pojan kainaloon lämmittelemään ;)

   Poista
 7. Liftasin minäkin 60-luvulla, mutta en koskaan yksin vaan aina likkakaverin kanssa. Ei tullut mieleenkään, että yksin olisin uskaltanut, mutta sinä oletkin ollut rohkea tyttö. :)
  Hyvää juhannusta sinullekin kissoinesi säässä kuin säässä! Toivottavasti tyttäresi Skotlannin matka vastaa hänen odotuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli niin vaikeat koti-olot, että pakko oli päästä pois. Tiedä vaikka olisi joskus tavattukin tien päällä, sillä kuljin hyvin paljon juuri Tornion ja Jyväskylän väliä. Haaransilta oli hyvinkin tuttu liftauspaikka =)

   Poista
  2. Voi hitsi, oispa mukava nähdä nuo menneet ajat filminä ja katsoa, ketä on tavannut silloin sattumoisin ja ehkä joskus myöhemminkin. Herätit minussa kivan uteliaisuuden. :) No, minä liftasin vain Rovaniemen ja Oulun välillä, joten ainakaan Haaransillalla ei olla tavattu. :D

   Poista
  3. Kävin minä Rovaniemelläkin monta kertaa . Ehkä on joskus jossain oltu samassa paikassa liftaamassa yhtaikaa =)

   Poista
 8. Liftailin minäkin opiskeluaikoina. Joskus kyllä sai tien poskessa pitää peukkua pystyssä pitkät toveroiset. Mieleenpainuvin kyyti oli, kun teurasauton kyytiin pääsin. Onneksi eivät ihan teurastamolle vieneet.
  Hyvää juhannusta sinulle kotiin ja tyttärelle reissuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on minullakin hauskoja muistoja liftireissuilta. Kerran pääsin paketti-autoon, joka oli täynnä kanahäkkejä ja minä sain istua häkin päällä ja kanat pitivät kamalaa mekkalaa. Siihen aikaan ihmiset olivat ihania, koskaan ei minulle sattunut mitään ikävää. Päinvastoin, monet tarjosivat ruokaa ja yöpaikan. Olin kai niin laihan ja kurjan näköinen, että säälivät =)

   Poista
 9. Liftattu on täälläkin päässä! Tansseihin melkein 100 kilsan päähän piti päästä joka lauantai. Yöllä takasin sitten linjurin kyydissä. Ikinä ei mitään pahaa tapahtunut, mutta hyvää paljonkin! OLisin päässyt yhteen isoon maataloon miniäksikin, kun isäukko kosaisi automatkan aikana saamattoman aikamiespoikansa puolesta. Poika ei sattunut olemaan kyydissä, joten jäi vhän vaiheeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liftaaminen oli ihan mukavaa ja turvallista siihen aikaan. Enää ei ole asiaa tuonne moottoriteiden varsille. Minä pääsin kerran yöllä Kokkolan lähellä hienon rouvan kyytiin. Vähän ajan päästä huomasin, että rouva olikin mies. Silloin pelotti, sillä en ollut aikaisemmin semmoisista miehistä kuullutkaan =D

   Poista
 10. Oikein hyvää ja iloista Juhannusta Sinulle ja kaikille pehmoisille kavereillesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita pehmoisia minulla onneksi riittääkin, ei tarvitse yksin mennä nukkumaan juhannusyönäkään =)

   Poista