sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Masut auringossa


Ompa ollut niin aurinkoisia päiviä. Maijakin on saanut lämmitellä masuaan oikein kunnolla. Suojaisessa nurkassa puupöydällä onkin varmaan mukava makoilla. Kumpa kehtais itsekkin mennä tuohon köllöttelemään.


Minä vaan virkkailen, eipä tällä muuta oikein tahdo mahtuakkaan tekemään. Nyt kun pienessä kaksiossa on kahden ihmisen kaikki tavarat, niin ahdasta on.  Koko ajan joutuu pujottelemaan laatikoiden välistä.

Kohta kolme kuukautta on etsitty tytölle asuntoa, vaan ei heltiä mistään. Rahalla tietenkin sais, mutta kun sitäkään ei ole. Ihmetyttää vaan, kun Jyväskylän kaupungilla on koko ajan ollut samat yksiöt tyhjillään, miksi niitä ei vuokrata tarvitsijoille. Mekin ollaan pari kertaa viikossa laitettu hakemusta sisään, mutta ei. Alkaa tuntua, että työtön nuori, jolla on vielä itämaihin viittaava nimi, ei saa asuntoa mistään. Minä kun sairastan edelleenkin tätä puolivaikeaa masennusta, niin tilanne tuntuu tosi ahdistavalta. Kohta ei pelkät lääkkeet auta, vaan täytyy taas ruveta käymään terapiassa.
Huomenna meillä on aika sosiaalitoimistoon asian tiimoilta. Toivottavasti sieltä saa edes pikkuisen apua
 asunnon saamiseen.


Mutta ei kaikki asiat ole niin huonosti =) Tiia Minäkö keki-ikäinen-blogissa järjestää vähän väliä arvontoja ja minä tietenkin osallistun ahkerasti aina kun on meille sopiva palkinto. Nyt napsahti voitto minun kohdalleni ja hyvä voitto olikin. On siinä pähkinöitä ja manteleita vähäksi aikaa napostella. Tyttären kanssa päätettiin, että kerralla ei syödä kaikkia, me kun yritetään edes vähän laihduttaa kesäksi.
Kiitos Tiia. Sinä tunnut niin herttaiselta ihmiseltä siellä blogissasi ja olet varmaan sitä luonnossakin. ♥Tämä on minusta niin hulvattoman hauska. Ihan kuin minä, paitsi että minun tukkani on harmaa. ;D
Tämä mielessä kesää kohti.

34 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja että tyttösi saa pian oman asunnon.
  Tuo kokovartalokuva kirvoitti hörönaurut, just noin. Eiköhän viedä kesällä vartalot rannalle :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä ei tullutkaan käytyä uimarannalla, mutta ensi kesänä kyllä lösäytän läskini sinne näytille ja jos jotain hirvittää, niin katsokoon muualle ;D

   Poista
 2. Ihana kissa, tekisi mieli silittää.Tuo kuva oli hauska.Aurinkoisia päiviä sinulle tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on kunnon maatiaiskissan näköinen ja ihana silkkiturkki.

   Poista
 3. Erinomainen rantaneuvo!! Just noin on toimittava.
  Hieno palkinto. Pähkinät ja mantelin on todella terveellisiä, mutta oikein: älkää kerralla syökö. SIlleen säästeliäästi joka päivä hieman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin hyvä palkinto, mutta eihän kaikkia herkkuja kannata kerralla hotkia =)

   Poista
 4. Ihana hopeamassu Maijalle. Kyllä on hyväturkkinen kissu! Onnea voitosta. TAAS sulla on käynyt tuuri ;) Eipä tuohon ranatavartalon aikaiaansaamiseen muuta tarvita, yksinkertaista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maijalla on ihana silkkiturkki, mutta mummokissa on semmoinen paakkukasa, eikä anna edes harjata niitä pois. Saksilla olen niitä nipsinyt välillä vähemmäksi.
   Minäkin sen vasta tajusin, että minullahan on aina ollut rantavartalo ja tulee olemaankin ;D

   Poista
 5. Maija se osaa nauttia keleistä ♡
  Meillä täällä samaa nimiongelmaa. Tytär hakenut varmasti 20 eri kesätyöpaikkaa, mutta kun nimi ei ole Maija Meikäläinen, niin jää työt saamatta. Tätähän ei kukaan koskaan tule myöntämään, mutta niin se vain on.
  Tsemppiä teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä kukaan myönnä, mutta kyllä nimi vaikuttaa tosi paljon. Olen vähän ehdotellut, että jos suomennettaisiin , mutta tytär ei halua. Ihan hyvä.
   Emine kävi vuoden Alkio-opistoa ja siellä oli opettaja keväällä kysynyt: "Niin, puhutko sinä muuten suomea". Aika tökeröä minusta =(

   Poista
 6. Ihana Maija :)Meidän kissat tykkää terassin pöydällä auringossa nukkua. Joskus miettinyt pitäiskö niille ihan oma pöytä hommata nukkumiseen,ovat välillä varsinkin kesällä tiellä kun pöydällä olisi tarkoitus syödä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään noin pienelle pöydälle mahtuis, paljon isompi pitäis olla. Tuommoinen lautapöytä on varmaan mukavan lämmin näin kevätauringossa.

   Poista
 7. Ihana Maija, kissat osaavat nauttia lämmöstä ja auringosta! Meillä paras kevään merkki oli se kun kissat makoilivat pihalla maassa selällään aurinkokylpyjä ottaen!

  Onnea herkullisesta voitostasi! Harmillista kun asuntoasia ei ole järjestynyt, toivottavasti aurinko alkaisi pilkistämään ja että löytyisi asunto ja töitä! Nuoria tekeviä käsiä riittäisi, miksi ihmeellä vanhemmasta päästä halutaan pidentää työuria, sitä jaksan ihmetellä! Olisin valmis antamaan työpaikkani nuorelle, jos vain eläkeasiat olisi toisella tolalla, no 6 vuotta vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sitä ymmärrä minkään, että miksi vanhoja väsyneitä ihmisiä patistetaan jatkamaan töitä, kun nuoret puolestaan olisivat vielä intoa täynnä , mutta heille töitä ei vaan löydy. Työnantajathan ei kuitenkaan halua yli viiskymppisiä työntekijöitä. Joku tässä systeemissä mättää ja pahasti.

   Poista
 8. Onnea voitosta! Aivan upea kuva Maijasta! Tuohon tekisi mennä viereen pötköttämään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija kyllä löytää aina ne parhaat paikat ja tuo onkin niin lämmin nurkkaus.

   Poista
 9. Onnen ja nautinnon ruumiillistuma tuo Maija auringossa!!

  Sinua sitten onnistaa noissa arvonnoissa, hienoa!!!

  Pidan peukkuja etta tyttarelle loytyy nopsaan asunto. Ei se ole kiva toisten nurkissa asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu Maijasta =)
   Nyt tähän yhdessä-asumiseen alkaa jo niin tottua, että ikävähän minulle tulee sitten kun tyttö pois muuttaa =)

   Poista
 10. Onnea voitosta ja asunnon etsintään! Ihana tuo kortti ja kisuli,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla onkin ollut niin uskomaton onni näissä arvonnoissa, ettei sitä meinaa itsekkään tajuta =)

   Poista
 11. Aurinkoisia kuvia..sinulla ku o hyvä tuuri arpajaisissa niin Pänikkä ja 'Piironki antiikki kirppariliikkeen Facebook sivulla o joka viikonloppu arvonta..suosittu liike Vaalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitihän se liikkeen sivuja käydä katsomassa heti =) Turhan kaukana vaan täältä käsin, mutta olen minä joskus nuorena Vaalassakin käynyt.

   Poista
 12. Peukut ovat täällä pystyssä, jotta saisitte sosiaalitoimistosta apua asunnon saamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sieltä mitään asuntoa saanut, mutta paljon hyviä neuvoja ja ohjausta tytölle. Eikä tyttöä enää pelota mennä käymään siellä jos joskus taas tarvetta tulee.

   Poista
 13. Toivottavasti saitte apua asunto-ongelmaan. Vieläkö laki nuorten työllistämistakuusta lienee voimassa? Voisiko siitä olla apua tyttären työllistymiseen ja sitä kautta asunto-ongelmaan. Tosin viime syksynä kaikki määrärahat nuorten työllistämistakuusta oli käytetty. Olisikohan nyt jo uudet määrärahat. Toivotan onnea työn ja asunnon etsintään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkosta huuhaata koko työllistämistakuukin. Minä en ainakaan tiedä yhtään nuorta täälläpäin , joka olis sen avulla työllistynyt ja tunnen tosi paljon työttömiä nuoria. Mutta eiköhän nuo tytönkin asiat järjesty ajan kanssa. Minä vaan taidan olla vähän ylihuolehtivainen äiti =)

   Poista
 14. Ihana Maija ja aurinko. Toivotaan että aurinko piristää mieltäsi. Joskus saa kyllä olla tosi topakkana ja lyödä nyrkkiä pöytään noiden asuntoasioiden kanssa. Kokemusta on. Peukut pystyyn täältäkin että asiat alkaisi edetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, onneksi minulla on "lääkitys kohillaan", joten ei nuo matalapainekohtaukset kauaa kestä =D Nyt vaan uskotaan että asiat järjestyy aikanaan.

   Poista
 15. Ihana tuo kisulin nautinto. Upeaa, miten kissat osaavat ottaa elämän oikein. Pitäisi ottaa heistä mallia itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoista tosiaan olis hyvä ottaa oppia ja unohtaa turha "hötkyily" =)

   Poista
 16. Kivojs kettuja taas. Kiva kuva maijasta ..kissoilla on kyllä taito nautiia ja ottaa elämän lunkisti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän onkin molemmilla esimerkin antajat kodeissamme.=) Noin kun oppisi ottamaan rennosti elämän.

   Poista
 17. Kisuli tosiaan nauttii auringosta=))
  Söpöjä ovat myös pepit.
  Toivon hartaasti että asuntoongelma ratkeaa pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellurei on niin hyvä mieli, tyttö sai asunnon =D

   Poista