keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Omia pesiä ♥


Vuosia sitten istutin oman koivun tähän vuokrataloni pihaan aivan ilman lupaa. Nyt koivu on kasvanut jo komeaksi puuksi.
Naapurin isäntä kävi laittamassa siihen linnunpöntön, joten nyt on oma pesäkin. Eipä mennyt kuin puoli tuntia pesän laitosta kun jo tuli ensimmäiset asunnonkatsojat ja tekivät vuokrasopimuksen samantien. Siinä se emäntä kurkkii jo ovi-aukosta ja isäntä vahtii portailla =)
Täytyy vihjaista naapurille toisestakin pesästä, sillä tänään tuli toinenkin asuntoa vailla oleva nuoripari ja asunnosta meinasi tulla jo tappelu =)

Kyllä on sosiaalitoimiston meininki muuttunut siitä kun minä siellä nuorempana joskus jouduin käymään.  Itkun kanssa häveten mentiin ja itkun kanssa häveten tultiin pois.

Toisin on nykyään. Patistin tyttären sossuun kun ei sitä asuntoa alkanut löytymään. Siellä oli virkailija sanonut, että mikä sitä äitiä ahdistaa kun hyvinhän sulla on asiat =) Ihan tuli hyvä mieli minullekin tuosta. Ei kuulemma voinut vaikuttaa asunnonsaantiin, mutta lupasi soittaa tytön puolesta kaupungin vuokrataloyhtiöön. Yllätys, yllätys, seuraavana aamuna tuli viesti, että tytölle on asunto tarjolla.

Aulassa vielä toinen virkailija sanoi, että siellä alkaa tunnin päästä Eu-ruokakassien jako jos halutaan. Toki haluttiin ja saatiimpa vielä molemmat omat kassit jauhoja sun muuta ruoka-ainesta.

Tänään käytiin katsomassa asuntoa ja miten ihana se olikaan. Pieni soma rivitalokaksio saaressa järven rannalla. Paljon puita ja luontoa ympärillä. Juuri  maalattu ja laitettu, eikä vuokrakaan ollut paha, varsinkaan kun siihen sisältyi vielä vesi ja nettiyhteyskin. Olisin valmis muuttamaan itsekkin semmoiseen vaikka heti. =) Nyt on meilläkin pesänrakennusvietti valloillaan ja käytiin jo varaamassa kierrätyksestä uuden veroinen hyvä jenkkisänky 40€:lla ja pari tuolia. Vielä kun löydetään halpa tietokonepöytä, niin muuta ei alkuunsa tarvikkaan.

Niin ne vaan asiat aina järjestyy kun malttaa odotella. Nyt lakkasi minuakin ahdistamasta =)

26 kommenttia:

 1. Ihanaa! Omat pesat loytyi seka tinteille etta tyttarelle. Teilla kaikilla varmasti hyva mieli ja minullakin teidan puolestanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä ollaan iloisia. Käytiin asian kunniaksi oikein kahvilassa juomassa leivoskahvitkin =)

   Poista
 2. Hienoja uutisia ♡
  Onnea tyttärellesi uudesta kodista.
  Nyt voi äitikin taas hengähtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerkesin jo niin tottua tytön kotona oloon, että ikävähän minulle aluksi kumminkin tulee =)

   Poista
 3. Hienoa! Onnea tytölle uudesta asunnosta <3 Mun nuorimmainen on kanssa katellut mukavampaa asuntoa, vaan ei ole vielä kohdalle sattunut...hän kun haluaa sen olevan kuitenkin kaupungilla. Ja edullinen vuokra ym mukavaa :) Itse jos olisin hänen asemassaan olisin jo ehkä hakenut yhtä asuntoa, joka oli niin mukavan näköinen netissä, vaan kun oli syrjemmässä, ei häntä miellyttänyt..

  VastaaPoista
 4. Hän on kuitenkin asunut omillaan jo kolme vuotta, 17 vuotiaana jo muutti...harmi, että täällä on kaupungin kautta haettavat asunnot niin tiukassa, että pitää tyytyä yksityisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukassa on pienet asunnot, varsinkin jos on nuori työtön jolla on ulkomaalainen nimi. Heti katsotaan pakolaiseksi. Meitä kyllä onnisti kun saatiin kolmen kuukauden hakemisella. Kaupungista tyttökin olisi halunnut, mutta nyt on puolen tunnin bussimatkan päässä. Hyvä että näinkin sentään, ettei ihan ilman.

   Poista
 5. Hieno uutinen! Onnea tytölle uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään käytiin keirrätyksestä ostamassa sänky ja muita tarpeellisia huonekaluja. 100€:lla selvittiin ja tytön naama loisti onnesta.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Oma tupa, oma lupa. Tyttö on niin onnellinen tästä.

   Poista
 7. Voi miten ihanaa kun tyttösi sai asunnon, niin ja linnut kans.
  Omassa muistissa on muutama sossussa käynti, jolloin itkettii kun virkailija sanoi miulle nuorelle yksihuoltajalle että joulu on köyhälle ylellisyyttä. Siihen jäi miun anelut, hammasta purren päätin selvitä ja selvitty on.
  Oikein oikein iloista kevättä siulle ja työllesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on muistissa vielä minullakin kun nuorena yh-äitinä joutui sossussa asioimaan, kun ei isä hoitanut elatusmaksujaan. Mitään ei neuvottu, katsottiin vain halveksien. Nykyään neuvotaan ja opastetaan ja ovat tosi mukavia.

   Poista
 8. Ihanaa kun tyttö sai asunnon ja vielä kauniin ja kivalla paikalla. Kiva kun hiukan helpottaa molemmilla =))
  Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava katsella tytön onnellisia kasvoja kun hän välitsi kierrätyksestä verhoja omaan kotiinsa. Ei ollut kallistakaan, 5€/kg =)

   Poista
 9. Onnellisia uutisia, ihanaa!Suloista seurata lintusia ja niiden pesimispuuhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä suloista on seurata kun tyttärellekin on iskenyt pesänrakennusvietti. Tänään juuri oltiin ostelemassa kierrätyskeskuksesta kaikkea tarpeellista uuteen kotiin, sängystä verhoihin ja muuta tarpeellista.

   Poista
 10. Voi, oikein paljon onnea tytölle uuteen kotiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä minäkin toivon. Ettei tulis mitään ikäviä yllätyksiä enää.

   Poista
 11. Itse löysin varastosta poikani aikoinaan koulussa tekemän linnunpöntön..nyt kyllä saa paikan pihapuusta. Ihmettelen itseäni, että miksi sitä asumusta olen varastossa säilyttänyt, kun siitä joku kodin saisi itsellensä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, vapaat asunnot pitää antaa tarvitsijoille käyttöön ;)

   Poista
 12. Onpa söpö koti linnuilla ja elämäänsä seurata. Sitten vaan miljoonapönttöön rekisteröinti. Onneksi olkoon teille, että asunto löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta, empä olis älynnyt muuten käydä rekisteröimässä.
   Nyt on minullakin kesämökki jonne mennä kesällä, tytön ranta-asuntoon ;D

   Poista
 13. Kivoja uutisia! Asioilla on taipumus järjestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja hermoileminen ei auta asiaa ollenkaan =)

   Poista
 14. Voi että tuli hyvä mieli, kun asiat alkavat teillä lutviutua!

  VastaaPoista