sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syksy saa.......minä myös ☺


Keväällä istutin pari amppelitomaatin-tainta ruukkuihin ja koko kesän olen saanut nauttia satoa. Hyvään kasvuun vaikutti varmaan äitienpäivä-lahjani (säkillinen hevosenlantaa. ) =) Kukatkin rehottivat ennen näkemättömällä tavalla.
Nytkin vielä on mahdottoman paljon vihreitä raakileita ja ajattelin kokeilla säilöttyjä tomaatteja. Joskus nuorena niitä sain syödäkseni ja muistelen että hyviä olivat. Netistä löytyi helpolta tuntuva ohje, voi olla että se minultakin onnistuu (tai sitten ei) ☺


Kyllä kannatti pitää arpajaiset ☺ Heti onnisti iteänikin. Sain Pivikiltä Onnenmuruja blogista tämmöiset korvakorut, hioutunutta keramiikkaa hopealankalla kiedottuna Nämä ovat oikein minun tyyliäni, sopivan rouheat ja käyvät tämmöiselle isommalleki ihmiselle. Tykkään näistä tosi paljon, KIITOS Pivikki.


Eetu voi taas paremmin. Ruoka on alkanut maistumaan ja koko koira on pirteämpi. Mahakin on taas pyöristynyt eikä ole lommollaan :)

Itselläkin on ollut ihmeen hyvä viikko, olen ollut onnellisella tuulella joka päivä. Ei kai siihen mitään ihmeempiä syitä, joskus vaan sattuu näinkin =)
Parikymmentä vuotta sitten sairastuin vaikeaan masennukseen. Onneksi lasten-neuvolassa huomasivat ja laittoivat heti lääkäriin. Siitä se alkoi terapiassa hyppääminen ja sopivan lääkityksen etsiminen. Nyt ole syönyt näitä "ilopillereitä". jo vähän yli 20 vuotta ja joudun kuulemma syömään loppu-elämäni. Muutaman kerran on yritetty lopettaa, mutta heti alkaa nousemaan ahdistus ja masennus.
Sitten kun tulee tämmöinen jakso, että koko ajan on hyvä olla, niin tästä osaa kyllä nauttia.
Minulla on uusi mottokin =). "Elämäni tarkoitus on löytää ilo pienistäkin asioista" =)
Rentouttavia ja nautinnollisia syyskuun päiviä teillekin kaikille ♥ 

19 kommenttia:

 1. Sulla on niin hyvä motto, että tuo pitäs ottaa itekki!!!

  Kettuneiti on postattu viimein. Kiitos vielä kerran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä kivempi olla, kun etsii ne hyvät puolet asioista =)
   Kiitos ihanasta postauksesta ♥

   Poista
 2. Hyvä että Eetu kuntoutui jasaa jatkaa vanhan herran elämää.
  Nuo korvikset on upeat onnea siulle.
  Hyvä että olet saanut oikeat pillerit joilla pärjäät. Masennus on tosi vaikea juttu, yks miun läheisistä sairastaa sitä ja olensivusta seurannut hänen elämää.
  Iso halaus siulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs suotta kärsimään, kun pillereistä on apua. Olen huomannut että sekin auttaa kun kertoo ihmisille ihan reilusti. Pahat puheet vähenee kun tietävät tilanteen. Minkäs sille voi, jos ei elimistö tuota hyvänolon-hormooneja, ei sitä tarvitse hävetä =)

   Poista
 3. Motto on kohillaan - huomaahan sen tuosta otsikostakin ;)
  Nätit korvikset olet voittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla näitä mottoja on joilla yritän tsempata itseäni. =D Edellinen oli "Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin". =) Se on muuten tosi, vaatii vaan positiivista ajattelua =)

   Poista
 4. Hyvä, että sulla on tomaatit onnistunut! Mulla tänä vuonna tuli todella vähän vaikka kasveja oli monta. Raakileita on edelleen mutta epäilen että ehtiikö kypsyä lainkaan. N. 3 tomaattia olen tainnut saada.. :( viime vuonna kahdesta taimesta tuli mahtava sato, paljon enemmän kuin tämän vuoden kymmenestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taisi auttaa se hevosenkakka =) Taidanpa pyytää sitä ensi keväänäkin lahjaksi =)

   Poista
 5. Hyvä motto, kun aina muistaisi pitää sen mielessä. Kiva, että Eetu on taas piristynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minullakin niitä huonoja päiviä ja silloin ei auta mimmosetkaan motot=)
   Jo se vanhuus painaa Eetua, mutta kyllä me taidetaan porukalla selvitä talven yli. Täytyyhän minulla lenkkikaveri olla ♥

   Poista
 6. ♥mottosi on hyvä! ja on hyvä, että löytyy sopivia lääkkeitä, mitkä tuovat helpotusta! Kaikkea hyvää sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pilleri päivässä pitää tytön kunnossa", hihihi =)

   Poista
 7. Hyvä, että osaat nauttia elämästä. Sehän on ainutlaatuinen - tietääkseni. Ihminen alkaa helposti ruokkia kielteisyyttä (kuten minä) ja tuollainen motto on tärkeä työkalu! Itse olen tukeutunut pahalla hetkellä ajatukseen, että "10 vuoden kuluttua kaikki on toisin".
  Säilyketomaatit on kyllä herkullisia ja noilla korviksilla voisi vaikka mennä tanssahtelemaan ; ) Vai oletko käynyt jo? : )
  Eetulle tukevia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 30 vuotta tanssiravintolassa töissä, siinä on mulla ollut tanssia ihan tarpeeksi. Ei kiitos enää. Yli kymmeneen vuoteen en ole yleisellä paikalla tanssimassa käynyt, mutta kotona kyllä saatan ketkuttaa napatanssia ihan omaksi huvikseni. Yli satakiloinen ämmä, on mulla mitä hetkuttaa, hihi. Kerran vaan eletään niin täytyyhän se ilo repiä vaikka mistä.

   Poista
 8. Hienoa, että voit hyvin ja Eetukin.
  Vihreät tomaatit minäkin muistan lapsuudesta, olivat suurta herkkua. Viime vuonna yritin itse laittaa, mutta ei ne niin hyviä olleet, Nyt on vielä paljon raakileita tomaateissa, voi olla, että pitää kokeilla uudelleen.
  Onnea arpajaisvoitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä onko minunkaan tomaatit syötäviä, mutta ihan mukava niitä oli säilöä, vaikka yleensä inhoankin ruoan laittoa. Lapset onkin pakon edessä oppineet hyviksi ruoanlaittajiksi ja molemmat entiset mieheni olivat ravintolakokkeja. =) Hyvin oli ruokapuoli meillä aikaisemmin =)
   Toivottavasti tuo arpaonni jatkuu ja jatkuu, on niin mukava saada pieniä paketteja :)

   Poista
 9. Hyvä motto. minustakin onni koostuu siitä että osaa iloita kaikista pienistä arjen iloista. Nyt eron myötä olen myös tullut siihen tulokseen kuinka tärkeää on kuunnella omaa sisimpäänsä ja elää sen mukaisesti ja se on myös helpompaa meille sinkuille kun ei tarvitse tehdä kompromissejä eikä mielyttää ketään.:)

  VastaaPoista
 10. Kahdesti eronneena olen sitä mieltä että näin on parempi. Saa tehdä mitä lystää, milloin lystää, eikä tarvitse toiselle selitellä tekemisiään. Enää en ukkoa huolisi tähän passattavaksi, kissat ja koira piisaa seuraksi. =D

  VastaaPoista
 11. Siltä minustakin on alkanut tuntumaan. En sitä edes ymmärtänyt kuin olin vielä naimisissa. Vapaus on ihana asia.:) Mullakin on nyt muuten nykyisin sattumusten seurauksenan aivan ihana Kaneli-kissa ja se tykkää mm. seurata kun teen käsitöitä.

  VastaaPoista