tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ei pitäis.....


Ei pitäis vanhojen ukkojen innostua liikaa keväästä ☺

Eetu päätti heittää talviturkin ojanpohjalle ja polskutteli siellä oikein nautinnollisesti. En minäkään hölmö älynnyt estää ja huonostihan siinä sitten kävi. Eilen alkoi semmoinen nuoleskelu, vuorotellen pippeliään ja vuoroin lattiaa. Katseli vaan minua semmoisen näköisenä, että anteeksi kun minä sotken mattoa.

Tänään saatiin eläinlääkäristä antibioottikuuri ja kipulääkettä. Eiköhän tuo vanha poika tuosta vielä parane.

Siitä nämä sekarotuiset on niin hyviä, että harvoin sairastelevat. Eetukin on pentuna saanut Kettukapi-rokotuksen, kun sitä epäiltiin ja tämä on nyt vasta toinen kerta kun on tarvinnut lääkäriin turvautua. Ei ole meidän poika sairastellut vaan iloisena porskutellut läpi elämän. Nyt  alkaa kyllä olla jo vanhuudenvaivoja, väsymystä ja lihasheikkoutta, mutta se on ihan luonnollista 13 vuotiaalle.

Kyllä tämä pelottaa, kun eläin sairastaa. Kun ei ne reppanat osaa sanoa mihin sattuu ja millainen on olo. Silmä tarkkana seuraan koko ajan vieläkö se hengittää. Pikkuhiljaa olen kyllä alkanut totutella ajatukseen, että Eetulla ei enää kovin pitkään ole elinaikaa. Mutta ei vielä, vielä ei saa olla se päivä.

36 kommenttia:

 1. Voi Eeetua, kun pipi tuli uimareissulta. Hyvä kun saitte lääkettä niin eiköhän herra siitä piristy.
  Vanhan koiran ja kissan kanssa on väistämätöntä että yhteiset päivät loppuu, mutta ei vielä ei tänään.
  Iso halaus ja pusu Eetulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eetu on taas kuin uudesti syntynyt, ei ole lähtö lähelläkään ☺

   Poista
 2. Voi, ihana rakas Eetu. Kyllä Eetu on vielä potra poika ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on taas iloinen ja elämän haluinen koiruus, kun lääke alkoi puremaan ♥

   Poista
 3. Toivottavasti Eetun vointi on jo parempi. Tuskaisalta ero tuntuu; meidän blogikoirammekin on jo 11-vuotias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät on lääkkeet, heti alkoi paranemaan ja on niin onnellinen koira taas ♥

   Poista
 4. Jospa eetu vähän vilustutti itsensä... ei ole enää niinkuin nuoret :) Toivottavasti antibiootti puree ja eetu toipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei passais vanhan enää pippeliänsä uittaa joka paikassa =D Onneksi lääkitys alkoi heti toimimaan.♥

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voi Emmi, ei enää hätää. Eetu on taas kuin pieni pentu, leikkii ja hyppii iloissaan ♥

   Poista
 6. Voi Eetua. Toivotaan,että hyvin paranee. Sitä poijattaa keväällä,niinkuin muitakin vanhoja herroja:) Eetulla kuule on varmasti monen monta hyvää vuotta. Meidän Sindi,joka on sairastellut vaikka mitä koko elämänsä,niin olla porskuttaa ja labbiksien keski-ikä on 12v ja tällä jo 15. vuosi menossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eetunkin emo oli puoleksi labbis ja puoleksi kultainen-noutaja ja kaikki muut kuusi pentueesta ovat jo kuolleet vanhuuteen. Siksi tässä jo vähän säikähdin. Vaan Eetu on taas reipas kuin nuoret koirat kun lääke alkoi vaikuttamaan ♥

   Poista
 7. Voi sentään Eetua, pissatauti on ikävä juttu, nii elukalle ku ihmiselleki. Minun aussirouva pari vuotta sitte, pissaili ulkona ihan alvariinsa ja verta ol, ku pyyhin hänen pimpulaansa, mie ite nuo tauvin oireet tunnen. Lääkär neuvoi puhelimes, ota pissanäyte, mie siihen; miten, hää sano et purkki alle ko pissaa...hah..mie laitoin soppakauhan ku siin ol varsikin, oli hyvä ojentaa eikä' koiruli huomannu mitään...Antibioottia anto lääkär, sit rouva pissas sisälle pari kertaa kuurin alkuun, mikä lie sit tullu vahinko vaihe...yhettätoist vuotta mummokoira kulkee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ei tarvinnut edes koiraa viedä lääkäriin, itse vain kävin selittämässä oireet. Vaan niin vain osui heti lääkkeet kohdilleen, että heti ekapäivänä alkoi paranemaan. 10 päivän antibiootit meilläkin on ja kipulääkettä. Nyt on Eetu kuin uusi poika taas ♥

   Poista
 8. Harmillinen tauti Eetulla, toivottavasti lääkkeet pian auttavat.
  Pakko kertoa että minulla on ihan samanlaiset vahtimiset, että hengittääkö, oman koiramme kanssa joka myös jo 13-v.
  Mukavia yhdessäolonhetkiä tulevalle kesälle toivottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pistää yölläkin nousemaan sängystä jos ei lattialta kuulu kuorsausta. Onkohan se vähän hassua joidenkin mielestä =D. Toivottavasti ei tule kovin kuuma kesä, että vanhukset jaksaa.

   Poista
 9. Pikaista toipumista vanhalle herralle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra on jo huomattavasti parantunut ja leikkii kuin nuori poika =)

   Poista
 10. Voi pientä poikaa. Niin se vaan on kevättä rinnassa, että pitää päästä mulaamaan seurauksista huolimatta. Höpsöjä nämä meidän seniorit.

  Meillä Pappakoira täyttää 12v, tähän asti ollaan menty vähillä vaivoilla, mutta nyt on alkanut selkä oireilla. Kyllähän se kauhistuttaa ajatella, että rajallisia nämä meidän yhteiset ajat ovat. Toisaalta - nautitaan jokaisesta päivästä niin kauan kuin niitä riittää. Surraan sitten kun sen aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eetu rakastaa uimista, mutta kyllä se nyt saa luvan odottaa, että vedet vähän lämpiää. Onneksi lääkkeet tuntuu nyt auttavan.

   Poista
 11. Pikaista paranemista Eetulle. Hyvät geenit pojalla kun on selvinnyt noin vähällä sairastamisella. Eläinten sairastaminen on rassaavaa, mutta onneksi on lääkäreitä ja lääkkeitä. Iloisia hetkiä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinten sairastaminen on niin kallistakin, että eipä olisi ollut rahaa lääkäreissä käynteihin. Sekarotuiset on sitkeää porukkaa, eivätkä paljon sairastele, onneksi ♥ Eetussa on niin montaa rotua ja kaikista on otettu vain nen parhaat puolet =D

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kyllä poika tuosta tokenee, nyt on jo paljon parempi ♥

   Poista
 13. Kyllä se Eetu siitä tokenee, pikaista paranemista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti eka päivänä alkoi lääkkeet vaikuttaa ja helpotti minunkin oloa. Ovat vaan niin suuria ja pahan makuisia pillereitä, ettei tahtonut ensin ottaa, mutta metvurstisiivun sisällä menevät niin lupsakkaasti ♥

   Poista
 14. Voi Eetua, ei me vanhat aina ymmärretä, että ei kaikki mene kuten aiemmin. Vointeja Eetulle ja kyllä se siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan Eetun kanssa vähän samanlaisia, päältä jo aika rapistuneita, mutta sisältä teini-ikäisiä =D Vanhoja on ne meitä 15 vuotta vanhemmat =D
   Hauskaa Vappua Sinulle ♥

   Poista
 15. Hyvää vappua ja virkeitä päiviä Eetulle ja Eetun emännälle. Tervennähän Eetu on saanutkin olla pitkään. Luonnon jalostus on tuottanut vahvan ja terveen koiran. Meillä vappun ilma ei ole lämmöllä hellinyt. Ulkotöissä piti olla vaatetta kuin talvikelillä. Välilllä on lumiakin tupsauttanut. Kissa on kuitenkin tarennut maata rantapenkalla. Liekö vahtaamassa vesilintuja vai kutevia haukia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tyypillisiä rotuvaivoja, kun ei ole tyypillistä rotuakaan =) Kaikista roduista poimittu vain ne parhaat puolet =)
   Kylmää on, iltalenkille piti jo etsiä villahousutkin takaisin =D

   Poista
 16. Onneksi sinulla on tarkka silmä ja vaisto !
  Mukavaa toukokuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutaahan tässä noita vahtimaan, kun ei muutakaan seuraa ole =D
   Mukavaa toukokuuta sinullekin.

   Poista
 17. Voi Eetua, kun tuli uintireissulla kipeäksi. Vanhat koirat ovat niin ihania, tuntuu että ymmärtävät ajatuksetkin <3

  Pikaista paranemista potilaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä "synkkaa" Eetun kanssa hyvin yhteen, kaksi vanhusta =D

   Poista
 18. Luin onnekseni kommenttivastauksista, että Eetu voi jo hyvin. Pitäisi vaan oppia nauttimaan jokaisesta päivästä, ettei mene se yhdessäolo tulevan suremiseen. Uskon, että osaat : )
  Toisaalta voisi olla kamalaa, jos eläimillä olisi pidempi elinaika kuin ihmisillä. Kuka niistä meidän rakkaista huolehtisi poismenomme jälkeen. Noin yleisesti ottaen?

  VastaaPoista
 19. Eetu voi jo vallan mainiosti ja on kuin uusi koira.
  Olen päättänyt, että yhtään elukkaa en enää ota uutta. Kun ei tässä enää itsekkään nuorene, niin en halua että joudun ottamaan jonnekkin vanhainkotiin lauman kissoja ja koiria.=D Minulla kun pakkaa nuo kissatkin elämään yli 20 vuotiaiksi.

  VastaaPoista