sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Joulunaluspäiviä
Vaikka niin lujasti päätin ,etten vieraille enää tee ennen joulua, niin hellyin vielä yhdet junasukat neulomaan. Minkä takia ihmiset jättää nuo neuletoiveensa aina viimetippaan, enhän minäkään mahdottomaan veny. Oma huusholli on vielä ihan siivoomatta ja lahjat osittain kesken, ei nyt enää vieraille ehdi tekemään.
------
Tyttären kanssa on käyty "talvisotaa". Miten voi äiti epäonnistua toisen kasvatuksessa niin pahasti, kun ensimmäisen kanssa meni hyvin. Poika on 21 vuotta vanhempi ja kunnon poika onkin. Osallistuu kotitöihin ihan mielellään ja muistaa aina tullessan äitiäkin suurella ruokakassilla ja erilaisilla kotitöitä helpottavilla koneilla. Vaikka hänellä on omakin perhe, niin auttaa äitiäkin. Iltatähti-tytär tuli passattua pilalle. Röhnöttää vain tietsikallaan ja sanoo :"Joo, joo, kohta", jos pyytää jotain tekemään. Pitkällisen väsytystaistelun jälkeen sain sentään eilen siivoamaan oman huoneensa. Huuto ei auta, mutta kun äiti tirauttaa muutaman tekokyyneleen, se auttaa vähäsen. Saas nähdä tuleeko meille joulurauhaa.
----
Eilen kauppamatkalla tapasin vanhan pyhäkoulu-opettajan. Hän halusi antaa minulle erittäin herkän uskonnollisen joulukortin. Vaikka en olekaan näitä asioita pahemmin ajatellut, liikutuin kyllä kovasti. Kortti on kunniapaikalla ja toi minullekkin lopulta joulun tuntua. Joskus ihan pienilläkin asioilla voi olla suuri vaikutus.
-----
Rauhallista joulunalusaikaa toisillekkin!!!

8 kommenttia:

 1. Minullakin on yö ja päivä, vaikka kasvatin samallalailla, eikä ole ikäeroa, kuin puolitoista vuotta. :)))

  VastaaPoista
 2. Varmasti olet hyvin kasvattanut, mutta luonne molemmilla lapsilla vain niin erinlainen. Minunkin tyttäreni oli kotona asuessaan samanlainen kuin sinun, aina piti odottaa milloin neitokainen suvaitsi tehdä jotain. Oli siinä välillä äidin hermot koetuksella. ;)

  VastaaPoista
 3. Murkkuikäisen kanssa ovat tosiaan äidin hermot monesti koetuksella, mutta onneksi se yleensä helpottaa ajan myötä. Muistissa on! ;D Mutta ihana, kun sait puhuttelevan joulukortin! :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne tilausneuleet mielellään tekisi heinäkuussa... Usein "venymisestä" saatu kiitos kuitenkin lämmittää mieltä niin, että tulee hyvä mieli kuitenkin.
  Kyllä varmasti joulurauha teillekin tulee. Sitä odotellessa toivotan mukavia joulunaluspäiviä!

  VastaaPoista
 5. Tass olet niin sievät junasukat tehnyt. Vai, talvisotaa teillä käydään. Juu, et kai sä epäonnistunut ole. Kummasti he sitten tekevät kaikkea kunhan ovat omassa elämässään. Sitten ehkä muistuu mieleen Miten ihana äiti onkaan ja antaa arvoa kaikelle passaamisellekin mitä onsaanut osakseen.

  VastaaPoista
 6. Talvisodan jälkeen tulee vielä jatkosota, mutta sitten voidaankin allekirjoittaa rauhansopimus. Ainakin meillä se meni niin.

  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista