lauantai 14. syyskuuta 2024

Lomamatka 2024


Koko talvihan sitä varten säästettiin ja nyt on kaksi viikkoa Turkissa vietetty lomaa. Tytär matkaseurana kun ei vanha uskalla enää yksin reissata. Alkaa terveys jo huolestuttamaan.

                                                                

Vaan kun aurinko paistaa ja komeat pojat passaa merenrannalle niin mikä sen mukavampaa. Silmä ja sielu lepää. 😍



Hotellin respassa minua suuresti ilahdutti tämä ilmoitus jossa pyydettiin ilmoittamaan jos näkee sairaan eläimen. Näin sen jopa toimivan. Hotellin edustalle ilmestyi sairaan näköinen kissa ja henkilökunta otti sen kiinni ja vei lääkäriin. Tarkistin asian ja näin todella tapahtui.


Jos on tapana asua samassa hotellissa matkoillaan niin kannatta tosiaan panostaa siivojien  juomarahaan. Me saimme taas erikoispalvelua. Siivooja kävi joka päivä sillä aikaa kun olimme aamupalalla. Mikä se ärsyttävämpää kun olet juuri alasti laittamassa aurinkorasvaa ja silloin ryntää siivooja huoneeseen. Ei meillä.

Huoneessamme oli joka päivä kukkia, ylimääräisiä vesipulloja ja murukahvipakkauksia. Aamutossut oli vaihdettu heti jos niissä näkyi käytönjälkiä. Ja voi sitä ystävällisyyden määrää jos kohtasimme käytävillä.


Yksi syy matkustaa Turkkiin on se ihana kasvisvoittoinen ruoka.

 Jotkut valitti että ravintoloissa on melkein Suomen hinnat. On kait jos syö rantakadun kalliissa turistiravintoloissa. Me etsimme sivukaduilta paikkoja jossa tarjoiltiin turkkilaista kotiruokaa, tosi edullista ja maittavaa. Minulla tässä munakoisopataa ja tyttärellä kanakasvispataa. Ah niin hyvää molemmat



Välillä myös toisenlaisissa ravintoloissa, mutta silloinki sivukaduilla paikallisten suosimissa paikoissa. Ruoka on hyvää ja halpaa ja palvelu erinomaista. Varsinkin kun tytärkin puhuu nykyään jonkun verran turkkia, se auttaa monesti.



Toiset istuivat iltaisin baareissa, me istuttiin kahviloissa herkuttelemassa. Eipä ihme että molempien paino nousi muutamia kiloja.


Kissojahan Turkissa piisaa ja ihmeesti ne minut joka paikassa löysivät.


Meninpä missä vaan niin hetken päästä oli kissa vierellä rapsuteltavana. Tämä yksilö kulki pitkän matkaa rinnallani ja kovasti jutteli minulle. Mitä lie kertoi, en oikein ymmärrä kissojen turkinkieltä mutta se tuntui ymmärtävän suomea.



Kissat olivat tervetulleita jopa paikallisten ravintolohinkin.

 Eräänä iltana näin kun paikallinen mies meni kauppaan ja tuli hetkenpäästä ulos kissanruokapusseja mukanaan. Tyhjensi ne siihen kadunpieleen kissoille ja jatkoi matkaansa. Eipä tapahtuisi meillä Suomessa. Jos nähdään vapaana liikkuva kissa niin heti nousee kova poru ja kissa loukutetaan kiinni.

Minulla on kaksi kisaa. Toinen on pihassa narun päässä, mutta 16 vuotias Maija ei naruun suostu vaan kulkee vapaana metsissä. Maija on niin hyvä hiirikissa, eipä ole meidän pihapiirissä rottia eikä hiiriä. Täällä maalla kissa saa minun mielestäni kulkea vapaana. Enemmän nuo oravat ja petolinnut tappavat linnupoikasia, kissa keskittyy jyrsijöihin.


Ostokset olivat meillä hyvin maltilliset ja kun tyttären isä maksoi melkein kaikki syömiset, niin menot olivat pienet. Nyt jäi rahaa pesämunaksi seuraavaakin matkaa varten.Eiköhän tässä jaksa taas talven yli ensi kesän matkaa odotellessa.



18 kommenttia:

  1. Voi, että teillä on ihanaa, oikein tulee kateeks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ihanaa oli. Sen takia kannatti talvi taas pihistellä ja säästellä vähän kaikessa.

      Poista
  2. Ihan mahtavaa "kuulla", että reissu oli taas onnistunut! Mutta mitä - et MUKA ostanut tällä kertaa lankoja ollenkaan? En usko! ;) Ennemmin veikkaan, että niistä (kasoista) tulee myöhemmin oma postauksensa, heh heh. :D Tuolla reissulla jaksanee taas päkertää kohti joulumyyjäisiä... Mukavaa syyskuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No okei. Ostinhan minä 10 kerää lankaa, kolmet kengät ja kaksi laukkua. Mutta kun halvalla sai. 😆 Kaikki turha tilpehööri jäi kuitenkin ostamatta.

      Poista
    2. Olin siis oikeassa, heh heh... 😆

      Poista
    3. Minäkin täällä vähän tuumailin, että nyt on Sudelta lipsahtanut valkoinen valhe ;)

      Poista
    4. Eikö 10 lankakerää, kolmet kengät ja kaksi laukkua ole vielä hyvin maltillinen määrä. Tytär osti vain yhden huulirasvan ja neljä hajuvesipulloa. Kyllä vähällä päästiin tällä reissulla.😆

      Poista
  3. Oih, teillä on ollut hirmu ihana reissu! Ja kissoja seurana 😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa oli taas ja kissoja kyllä piisasi joka mutkassa. Terveitä leikattuja kissoja nykyään. Jopa katukissat hoidetaan ja leikataan siellä ja sen merkiksi on korvanlehdestä nipsaistu pala pois. Ihan pienillä pennuilla vain näin leikkaamattomia korvia.

      Poista
  4. Kiva kun taas paasitte Turkkiin! Ja lankojakin sait vahan. Minulla on kanssa kova ikava Turkkiin mutta kun nama suhteet Israelin kanssa on ihan "%$!!!!"£* niin eipa voi mitaan. Aikoinaan siella matkailtiin lahes 20 kertaa joka puolella.

    VastaaPoista
  5. Meillä tytär haluaa käydä tapaamassa Turkissa asuvaa isäänsä ja minä pääsen siinä siivellä mukaan. Mieluusti kävisin jossain muuallakin, mutta en enää näin vanhana arvaa lähteä yksin reissaamaan kun ei tiedä milloin joku tautikohtaus iskee. Nuorena reissailin Turkissa yksikseni linja-autoilla pitkin Keski-Turkkia ja nyt on mitä muistella.

    VastaaPoista
  6. Teillä on ollut mukava reissu. Syöminen on tärkeä juttu reissussakin, ei sinne lomalle laihduttamaan lähdetä. Kissat on viisaita, taitavat ymmärtää kaikkia maailman kieliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomalla ei laihduteta, silloin nautitaan kaikilla aisteilla. Kissat kaikkialla kyllä tietää kuka niistä tykkää.

      Poista
    2. Tuo on totta. Kissa tunnistaa kissaihmisen, koira taas haluaa lipoa kaikkia.

      Poista
  7. On varmasti ollut kiva ja ikimuistoinen reissu. Turkki on ihan kuulu hyvästä ruoasta. Olen kuullut, että kannattaakin etsiä ruokapaikka jostain pikkuisen syrjemmästä paikasta kuin rantakadulta

    VastaaPoista
  8. Kiva kun sulla on tämä jo traditiona vuosittainen Turkin matka. Ja tytär matkaseurana niin on turvallista. Aivan upeita annoksia oote syöneet. Ja kahvilassa herkuttelu on parempi kuin baarissa istua. Missä tahansa matkalla kannattaa ne paikalliset paikat etsiä ja syödä edullisemmin 'tavallista' ruokaa, voihan se olla vaikka mitä juhlaherkkua. Eikös siitä tupakanlopettamiestakin jo muutama lantti matkakassaa kerrytä, vaikka kaikki hinnat on niin nousseet että vaikka minkä suklaalakon tässä tekis niin jääkö säästöön? No ei. Ihanaa ja kaunista syksyä sinulle ja Maijalle ja Abdu. . .lle.

    VastaaPoista
  9. Kyllä näyttää hienolta nuo ruokapöydän tarjoilut. Voi kun pääsis joskus. Teillä on ollut ihan extrapalvelu siellä.
    Olen katsellut välillä kissavideoita Youtubesta, ja ihmetellyt kun niissä pelastetaan tosi heikkoja ja sairaita kissoja ja koiriakin. Miettinyt että millä rahalla, täällä jos hoidettaisi niin se tulisi maksamaan useita tuhansia varmaan. Että nostan hattua kun siellä hoidetaan ja pelastetaan kissoja.

    VastaaPoista