perjantai 3. toukokuuta 2024

Vaisu vappu


Kyllä täällä vielä hengissä ollaan vaikka kirjoitustiheys onkin harventunut.

Kovin oli vaisu vappu. Nuorena sitä jaksoi hillua ja juhlia. Nyt vaan istuttiin naapurin mummojen kanssa grillikatoksessa makkaraa grillaamassa. (Kuva on parin viikon takaa kun lunta oli vielä runsaasti pihassa). Musiikkiakin piisasi kun kurkiaurat ja joutsenet lentelivät taivaalla. Tämä kylä on juuri niitten muuttoreitin kohdalla.

Vapun suurin tapaus taisi olla kun rollaattorista puhkesi kumi. 😄 Onneksi korjaaja asuu parin kilometrin päässä ja lykin sinne heti torstaina. Nyt pääsee taas kulkemaan.

Kovin on vapunvietto hiljentynyt vuosien varrella, ei vanha enää viitsi.


Kauhavalta oikein mukava apteekkari soitti, voitin Fb:n arvonnassa Iittalan tuikkukupin ja Acon käsivoiteen. Enpäs ole pitkiin aikoihin voittanutkaan mitään joten tämä tuntui sitä mukavammalta. Täytyykin muistaa taas osallistua arvontoihin ahkerammin. Minä virkkailen edelleenkin näitä samoja. Toivottavasti ensi kerralla on esitellä ihan uusi malli. Kovasti olen jo miettinyt ja suunnitellut. Minä kun tykkään tehdä ihan omia malleja ilman ohjeita.

Ulkona linnut laulaa ja aurinko paistaa, ihana kevät saapui vihdoinkin.
 

16 kommenttia:

 1. Ajateltiin veljen ja vaimonsa kanssa ottaa vappua vastaan, mutta jo klo 21 kaikki totesivat, et väsyttää. Siis nukkumaan. Vanhuuttaan tai viisautta...

  VastaaPoista
 2. Vai puhkesi rollaattorista kumi, toivottavasti ei kovassa vauhdissa 😊
  Rauhallisia ovat minunkin Vappuni nykyisin, hyvä ruoka ja hyvä seura riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli yön aikana tyhjentynyt. Jarruvaijeri katkesi kerran suuressa almäessä kun vähän hurjasteli. Onneksi oli hyvät kengät jalassa että sain jaloilla jarruteltua.
   Vietin vapun yksikseni joten grillimakkara oli se ainut vappuruoka, ei niin kovin herkkua, mutta helppoa.

   Poista
 3. Enpä ollut ajatellut, että rollaattorista voisi puhjeta kumi!? Hyvä, että sait korjausapua! Aurinko paistaa ja tekee mieli ulos, mutta ensin on kyllä raahauduttava suihkuun. Viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain, viime kesänä puhkesi neljä kertaa ja kerran meni jarruvaijerikin. Nykyään kun kukaan ei pyydä enää moottoripyörän kyytiin niin tulee hurjasteltua rollaattorilla.😆
   Tiellä kun on niin paljon piikkejä ja lasinsirpaleita että kyllähän siinä renkaat kärsii. Onneksi kylällä on mies joka korjaa ja halvalla, 25€ / kerta sisältäen uudet kumit

   Poista
 4. Vai asuu teillä hurjastelija! Pois tieltä risut ja männynkävyt!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rollaattorilla pääsee tosi lujaa suuressa mäessä. Yhden sortin mäkiauto tavallaan.😆

   Poista
 5. Hissukseen meni vappu meilläkii Puukiipijän kanssa. Mielenkiinnolla ootan siun uutta mallia. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti on jo mietintämyssy päässä.. Odottelen vain lankoja postista.

   Poista
 6. Hissuksiin elely on ihan mukavaa, sekä vappuna että muulloinkin. Onneksi on rollaattorin korjaaja lähellä, ettet joudu pitkään odottamaan apua tai tuuppaamaan rollaattoria kamalan kauas huoltoon. Kissat ja ketut on aina yhtä kivan näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaajakin taitaa kohta jäädä eläkkeelle ja sitten en tiedä mitä tehdä. Onkohan opeteltava itse vaihtamaan renkaat vai ostettava aina uusi rollaatori kun kumi puhkeaa. Ei hyvältä näytä.

   Poista
 7. Vai vaisu... vallan viehko - ulkona ja lintuparvien säestyksellä
  - niin keväisen hienolta kuulostaa!! Onnittelut voitosta - hieno on palkinto ja kiva kun on kummit taas täynnä ilmaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mukava kun rollaattori on kunnossa ja tiet lakaistu. Pääsee taas vauhdilla kunhan muistaa alamäissä vähän jarrutella.

   Poista
 8. Ihana arvontavoitto ja nuo virkatut eläimet tosi suloisia. Sama täällä, ettei vappu enää ole samanlainen kuin nuorempana. Arvot muuttuneet, voimat huvenneet, onnellisuus ja ilo löytyy pienistä arjen asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 30 vuotta tanssiravintolan melussa töissä, nyt osaa arvostaa rauhallista kotonaoloa varsinkin juhlapäivinä.

   Poista