keskiviikko 21. helmikuuta 2024

Hyvä viikko takana


Jos välillä meneekin huonommin, niin onneksi on näitä parempiakin jaksoja  Minulla on takana viikko jolloin tuntui että kaikki menee hyvin.

Ennen joulua jo sain toiveen apinoista. Nyt on valmiina 10 isoa ja 10 pientä apinaa. Jokohan nyt riittäisi. Kiva päästä tekemään jotain muutakin. Taustan kuva on 40 vuotta sitten Turkista ostamani piirros. Löysin sattumalta kaapistani jossa se on ollut "hyvässä tallessa" ja heti pääsi esille.


Vähään aikaan en juuri kehdannut hymyillä koska edestä oli revitty kolme hammasta pois. Nyt sain osaproteesin  tilalle ja voin hymyillä ihan vapaasti. Onneksi ei maksanut ihan maltaita. Totuttelua kyllä vaatii vielä aika paljon. Kerran viikkoon olen nyt hammaslääkärissä hypännyt ja vielä menen ensi viikolla. Hyvä kun hoidetaan kerralla kaikki  kuntoon sillä sokeritautisen on pidettävä suunsakin kunnossa.


(kuva netistä)

Vuoden päivät olen jonottanut saadakseni "ihmelääke" Ozempicia.  Tämä diapeteslääke on niin laihduttajien suosiossa että me diapeetikot olemme jääneet ilman. Meillä on erittäin ystävällinen apteekkihenkilökunta joka neuvoi minua tarkistamaan ensin lääkkeen saatavuuden apteekki.fi sivulta ja sitten tilaamaan pilleripolin kautta. Nyt onnistuin saamaan kolmen kuukauden satsin. Kun tarkistin tilanteen puolen tunnin kuluttua niin lääke oli taas loppu. Vähän henkilökuntaa apteekissa hymyilytti kun ovella jo kerroin että täältä tulee niin iloinen ja onnellinen asiakas. Olivat sitten sujauttaneet lääkepussiin vielä rasian apteekin salmiakkia. Sehän tuntui oikein mukavalta.

Pistäminen näyttää kuulemma hurjalta, mutta ei se satu ollenkaan, piikki on sen verran ohut.


Ajattelin jo pakkailla paksuimpia talvikamppeita kesäsäilöön, mutta joku viisaampi oli näköjään eri mieltä. Olkoon nyt sitten vielä tekemättä, mutta toivottavasti ei saada enää kovia pakkasia. Kyllä kevät saa tulla jo.

 

30 kommenttia:

 1. Voi kun hyvä kuulla että saat purukalustoa kuntoon ja täytyy sanoa että kun itseltä ei onnistu virkkaus niin kevyttä kateutta on ilmassa kun katselen apinoitasi :D . -e-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suun kunto kuulemma vaikuttaa niin paljon muuhunkin kuntoon niin kyllä diapeetikon on huolehdittava siitäkin. Kesälomarahat taisi kyllä mennä nyt, mutta ehkä parempi näin.

   Poista
 2. Kyllä lämpimiä vaatteita vielä voi tarvita. Jos ei muuta niin pediksi :D - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kissa tietää, viisainta uskoa sitä :D

   Poista
 3. Minulta puuttuu kaikki poskihampaat alhaalta. Hampilääkäri sanoi, ettei varmaan kannata proteesia hankkia niin pitkään, kun edessä on ehjä rivi. Sanoi, että sen verran hankalaa on, että jäävät useimmiten käyttämättä. Nyt pitää yrittää saada nuo etuset pysymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli osaproteesi alaleuan poskihampaina. Ihan jäi käyttämättä, totta se on. Nyt lisättiin siihen uusia etuhampaita ja tuli aika edulliseksi. En tykkää vieläkään käyttää, mutta pakkohan se on jos meinaa muutakin syödä kuin vellejä =D

   Poista
  2. Mullakin on alhaalle poskihammasproteesi - en ole koskaan käyttänyt. Synttäriviikonloppu hajotti lopuista alahampaista lukuisia palasia. AHDISTAA sikana!

   Poista
 4. Hieno apinajoukko siellä on kyllä!
  Toivotaan että tuo uusi lääke toimii sinulla!
  Mulla on myös jo hampaat huonona (olleet pitkään). Pari päivää sitten alkoi tuntua pakotusta, epäilen sitä viimeistä viisaudenhammasta, koska se on jätetty sinne purennan takia. Tuli taas syötyä kovia siruja sisältävää suklaata. No koetin vaan pestä ja pestä, koska ainahan se kipu voi johtua ikenestäkin. Tais vielä helpottaa, koska en enää halua sitä viisuria ainakaan paikattavaksi.
  Mutta suklaita Ei tee mieli enää. Eikä helposti tee mieli hammaslääkäriinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikossa on jo kilo lähtenyt ja sokeriarvot laskeneet hiukan, joten uusi lääke taitaa tepsiä. Olispa se ihanaa.

   Poista
 5. Onpa hyvä, että olet saanut hampaita kuntoon - ihmeesti ne helpottavat elämää. Pelkään hammaslääkäriä, kiitos lapsuuden kokemusten, mutta nykyään hoito on kyllä kivutonta! Nuo napapiikit on kyllä niin kivuttomia ja helppoja, vaikka laittaminen näyttää hurjalta! Mulla oli verenohennuslääke napapiikkinä tekopolvien leikkausten jälkeen. On kyllä ihme, että tuo lääke on ollut loppu! Luulisi joku prioriteetti olla, diabeetikolle se on elintärkeää, laihdutukseen harvemmin!

  Mukavaa viikonjatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilu ylipaino on kyllä terveysriski sekin, suotakoon heillekin lääkettä siihen, mutta jotka laihduttavat vain päästäkseen bikinikuntoon, etsiköön jonkun muun keinon. Me diapeetikot saadaan onneksi (silloin kun saadaan ) kolmen kuukauden annos kerralla, laihduttajille myydään vain kuukauden annon.

   Poista
 6. Komea apinalauma! Ja upea taulu, kannattaa pitää esillä. Hyvä kun saat hampaasi kuntoon, loppuu se hammaslääkärissä ramppaaminenkin, se ei ole mukavaa, vaikka hammaslääkäri olisikin mukava. Minunkin mielestä kevät saisi jo tulla, mutta yöllä oli taas satanut lisää lunta ainakin 10 senttiä, lumitöillä oli aamu aloitettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkaa kävin minäkin tänään kylvämässä oven edustalle, on niin liukasta. On se vaan ihanaa kun kevät lähenee.

   Poista
 7. No on sinulla apinoita . Kisu taitaa luulla että olet lähdössä reissuun kun ei anna jatkaa 😀 .
  Minä käyn joka vuosi hammaslääkärin vastaanotolla tarkastuksessa . Suurin osa on ollut vain hammaskiven poistoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa pitää varulta huolen ettei sitä ainakaan unohdeta vahingossa yksin kotiin jos jonnekin olisin lähdössä.

   Poista
 8. Olisi itselläkin syytä käydä hammaslääkärillä - ei ole tullut aikoihin käytyäkään .... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se hammaslääkärin tuoli kaikista mukavin vierailukohde ole, mutta pakko kai sielläkin on välillä poiketa.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. On niitä muutamia satoja tullut viime vuosina tehtyä

   Poista
 10. Voi ihana sude! T. Sinisonic

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, vaikka ei minussa mitään niin erikoisen ihanaa olekkaan.😆

   Poista
 11. Ihana apinalauma.
  On kyllä uskomatonta tuo lääkkeen myyminen väärään tarkoitukseen ja tarvitsevat ei saa lääkettä. Laihduttaminen pitää lähteä korvien välistä eikä ihmepillereillä (enkulin käsityöt)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tällä hetkellä ihan maailman laajuisesti puutetta, mutta niin on kuulemma monesta muustakin lääkkeestä. Ihmiset sairastaa nykyään liikaa.

   Poista
  2. Ennenvanhaa tajuttiin kuolla pois, eikä jääty elää kituuttamaan pillereitten varassa. Minä olen jo yli 70 v ja kuulun näihin "yliaikasiin". 😆😆😆

   Poista
 12. Totta. Että ollaan jo yli-ikäisiä - lääketieteen ansiosta. Minäkin olisin kuollut ilman Taysin Sydänsairaalaa, joka on ihan mahtava paikka. Maailmanluokan hoitoa saa siellä.

  Eikö tunnukin joskus ihmeelliseltä, kun kaikki asiat sujuvat ja menee hyvin. Alkaa epäillä, että kohta sattuu kyllä jotain, kun näin hyvin on mennyt jo viikko.
  Terveisin Pessimisti-siskos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei. Kun viikko on mennyt huonosti, niin tietää että nyt on pakko jo ruveta menemään paremmin. Minä ölenkin se Optimisti-siskos =D

   Poista
 13. 20 apinaa.... täällä loksahti leuat levälleen ja ties koska saan niitä kiinni - jos saankaan....
  Hyvien ja huonojen viikkojen vaihtelut... aivan ihanaa uusi HYMY...
  hampaat - ne on kyllä niin tärkeät monella tapaa... ja hih... ihana vahti, että ei se kevät/kesä nyt vielä niin nopsaan ole tulossa.... kaiken varalta kannatti pistää stoppi, hih!!
  Apteekin salmiakki - ai sitä saa vieläkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki apinat säntäsivät jo maailmalle, varmaan kevättä jo rinnassa. Elämä ei käy niin yksitoikkoiseksi kun välillä menee huonosti ja välillä hyvin, vaihtelua päiviini. Apteekin salmiakki on nykyään pahvirasiassa, mutta muuten sitä samaa ehtaa tavaraa.

   Poista
 14. Kiva kuulla että purukalustosi "kuntoutuu"! Läheisteni joukossa on kaksi ihmistä jotka juoksevat ja juoksevat hammalääkärissä, toisen selkäleikkaus peruuntui toisen kerran kun suuta ei ole saatu kuntoon. Ihanainen tuo apinaperheesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se ole kunnossa minullakaan vielä. Korjailtavaa löytyy vielä niin omissa kuin tehdyissäkin hampaissa. Muuten olisi ihan kiva olla vanha, mutta näitä vaivoja ei olisi tarvinnut tulla. ;D

   Poista