torstai 26. lokakuuta 2023

Pitkästä aikaa Peppi


Peppiä toivottiin ja teenhän minä. Iso homma on sopivia lankoja etsiessä varastoistani, joten samalla vaivalla teen sitten useammankin. Tärkeitä keltaista ja oranssia ei löytynyt mistään, ne jouduin tilaamaan netistä. Tarkan hintavertailun jälkeen tein tilauksen Virosta Karnaluksista. Olishan se hienoa jos kannattaisi suomalaisia yrittäjiä, mutta näillä eläketuloilla on ostettava sieltä mistä halvimmalla saa. Virossa langat ovat halvempia ja postikulut samaa luokkaa Suomen kanssa. Nopeasti tulivat ja pääsin lettejä letittämään.


Ahududun tinttitv on avautunut taas. Lintulauta on heti ikkunan vieressä ja siellä käy kova kuhina. On niitä niin mukava seurata pitkiäkin aikoja ja peltinen ritilä tuo turvallisuutta kaikille. Linnut ei enää säikähdä vaikka ritilä rämähtääkin välillä tassun huitaisusta.  

Osaa nuo tintitkin olla ronkeleita. Viime talvena naapuri tarjoili kuorittuja auringonkukansiemeniä ja minun kuorelliset eivät kelvanneet ollenkaan. Nyt olen ainut joka on laittanut siemeniä tarjolle ja johan kelpaa kuorellisetkin vallan mainiosti.

Sama se on kissojen kanssa. Muutaman kerran kun antaa kallista ruokaa niin halpismerkit ei kelpaa ollenkaan. Meillä ainakin lipitetään vain kastikkeet ja lihapalat jätetään syömättä. Onneksi kuivanappulat sentää kelpaa vielä.

 

20 kommenttia:

 1. Ihanat Pepit! Kyllä niitä hintoja on syytä vähän seurata muuten saa maksaa itsensä kipeäksi. Linnut osaa olla ronkeleita. Jos voi valita, niin kyllä ne mieluummin syö valmiiksi kuorittua ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään syö lenkkimakkaraa jos on pihviäkin tarjolla.😁

   Poista
 2. Pepit yrittää saada kissan leikkimään, mutta se ei välitä :) ehkä sekin haaveilee menevänsä tinttiteeveetä katsomaan :)
  Tuo sulaketemppu oli hyvä. Yllättävän moni käyttää saunaa varastona, mikä on tietysti ihan ok, jos ei saunassa käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on jo niin vanha ettei innostu enää leikeistä.
   Huonossa saunassa ei tule kuin pahalle päälle, joten parempi pitää varastona.

   Poista
 3. Ihania peppejä ja niin tyytyväinen maija. Hyvä kun tintit on tulleet ahududun iloksi . Hyvää alkavaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva minunkin katsella kun kaksi viime talvista punatulkkupariskuntaa ovat palanneet pihalleni. On se kaunis lintu.

   Poista
 4. Oli taas monen tempun takana, että pääsin kommentoimaan. Noh, asiaan. Pepit on kivoja, ja kyllä Karnassa jotkut langat on edullisempia mutta toiset taas melkein samoissa hinnoissa kuin muuallakin. Postikulu taitaa olla halvempi isommissa lähetyksissä ainakin. Ja tulee nopsaan jos vaan täälläpäässä posti toimii hyvin.
  On se juu kumma, että se kastike syödään, palojen välistäkin tarkkaan, mutta lihat jää. Ja kohta lihat onkin jo kuivuneet koppuroiksi, millä lie nesteytetty meheviksi ja sitt neste haihtuu tosi nopsaan.
  Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karnaluksissa on kuitenkin laajempi valikoima kuin useimmissa nettilankakaupoissa. Meidän kylältä ei saa kuin 7-veikkaa kalliiseen hintann.
   Kukahan keksisi tehdä myyntiin pelkkää kastiketta kissoille halpaan hintaan. Ostin muutaman pussin kissansoppaa mutta oli siinäkin lihapaloja jätettäväkis mutta muuten kelpasi ja kallis hinta.

   Poista
 5. Niin kivoja Peppejä. Kaikki lankojen hinnat on noussut niin paljon, että kyllä kannattaakin hintoja vertailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei viitsisi omien tuotteitten hintoja pahemmin nostella, mutta kai se on kohta pakko kun langat ja postitukset kallistuu jatkivasti. Ihan tappiollakaan ei ole vara tehdä.

   Poista
 6. Kivoja nuo Pepit! Ahududu näyttää kuvassa isolta - onko se noin iso vai vääristääkö kuva? En muuten muista, koska olisin nähnyt punatulkun!? Hyvää kuunvaihdeviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva varmaan vähän vääristää mutta Ahududu on kyllä jo vähän isompi kuin vanha Maija kissani.

   Poista
 7. OI miten värikkäät Pepit tuokaan iloa ja hymyjä tähän vuoden pimeimpään aikaan!! Olet sinä näppärä ja kekseliäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta lasten leluissa pitää olla iloset värit eikä näistä irtoa mitään vaarallisia osia, olen niin tiukkaan ommellut kaikki kiinni.

   Poista
 8. Ihania Peppejä <3 Kiva tuo tintti tv, itsekin kieltämättä viihtyisin sen parissa :)
  Ihanaa marraskuuta sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin on suosittu tv sillä kahdesti päivässä joudun täyttämään siemenpurkin kun on niin paljon nälkäisiä vierailijoita.

   Poista
 9. Ihanat Pepit siellä istumassa ihan rivistönä.
  Tintit osaavat olla ronkeleita. Ostin Lidlistä halvan saksalaisen talipötkön ja sitä ei nokittu ollenkaan. Kun vein suomalaisen vastaavan - se hävisi viikossa. Olisiko ollut erilainen laatu vai mikä ihme?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tintit mitään tyhmiä ole. Osaavat vaatia parempaa laatua, ihan mikä vaan ei kelpaa.

   Poista
 10. Linnut menee tietysti ensin herkkupöytään. Kaura ei taida nykyisin kelvata oikein kenellekään. Fiksuahan se tietenkin on syödä mahdollisimman taloudellisesti eli eniten energiaa vähimmällä vaivalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on vara valita niin parasta tietenkin. Niin minäkin teen.😊

   Poista