lauantai 3. syyskuuta 2022

Marmaris ja kissat
Koko talven pihistelyn ja ahkeran virkkailun tuloksena loma Turkin Marmariksessa.     ( Kyllä kannatti lopettaa se tupakanpolttokin). Niin kaunis näkymä oman hotellimme parvekkeelta yö-aikaan.


Vaikka lämpöä oli välillä jopa 45 astetta,  hyvin sen kesti kun pysyi meressä kaulaa myöten olkihattu päässä.

Rannalla me emme jaksa loikoilla ja sekin vähä aika tiiviisti varjon alla 50 suojavoidetta iholla. Hyvin se näytti silti ruskettavan.

Päiväsaikaan olkihatusta oli suuri hyöty ja jos se unohtui hotelliin niin uutta ostamaan lähimpään kauppaan. Nyt minulla on melkoinen olkihattukokoelma.


Sitten niistä kissoista. Niitähän siellä riittää joka paikkaan ja niistä pidetään hyvää huolta.Onkimiehen kissat näyttää saaneen kalaa runsaasti, ovat sen verran pullukoita.Minä sain hotellin aamiaisella heti oman kissan joka odotti saapumistani uskollisesti. Tiesi että kyllä tuo höppänä mummo antaa osan makkaroistaan kun nätisti pyytää.


Kulkiessa sai olla tarkkana ettei kävele kissan päälle. Niitähän makoili päiväsaikaan joka paikassa ja ihmiset kiltisti väistivät niitä.


Paikallinen eläinsuojelujärjestö joka leikkasi kulkukissoja oli joutunut lopettamaan ja sen kyllä huomasi. Kissojen määrä oli lisääntynyt huomattavasti ja pieniä pentuja näkyi kaikkialla. Onneksi turkkilaiset rakastavat kissoja ja pitävät kulkureistakin huolta. Ruoka- ja vesikuppeja näkyi kaikkialla, jopa pankkien edustoilla. Kauppiailla yleensä vähintään yksi kissa liikkeessään.


Leikatun kissan erottaa turkissa korvista. Korvan kärjestä on nipsaistu pala pois. Paljon sitä näkikin kissoilla.


Tämä söpöläinen leikki moskeijan pihalla ja halusi meistä leikkikaveria. Meidän täytyi käydä monta kertaa sitä ihailemassa. Tätä tarjottiin kovasti meille omaksi, mutta maahan tuonti on niin monimutkaista ja vaikeaa että meille se oli mahdotonta. Tyttärelle iski kova kissavauvakuume, mutta pakko se vaan oli jättää sinne. Eiköhän me tavata se ensi kesänä taas. 


Tässä äskeisen sisar, suloinen hänkin. Värit vähän kuin meidän Ahududulla. 


Näitähän nyt sitten piisasi ja tytär jaksoi kuvailla. En silti kaikkia viitsi tänne laittaa vaikka monta laitoinkin.


Toki koiriakin näkyi, tämä varsinainen "rantaleijona". Saapui rannalle makoilemaan kun turistit olivat häipyneet. Luultavasti kulkukoira, ainakaan omistajaa ei näkynyt kertaakaan.Selkeästi kulkukoira tämäkin , mutta niin kiltti. Totteli heti minua kun vähän komensin. Leikatun kulkukoiran erottaa siitä että sillä on pieni keltainen merkki korvalehdessä.

Rantapojat näitä näyttivät ruokkivan ja rapsuttelevan. Turkkilaiset ovat yleensä  hyvin eläinrakkaita


Nyt sitten vaan jäädään haaveilemaan ensi kesästä ja pidetään kulut minimissään. Eiköhän taas päästä reissuun.

Huom. kissahan se sielläkin  ylhäällä keskellä menossa ikkunasta kotiin.😸

 


26 kommenttia:

 1. Oi, ihanaa että olette reissussa. Ja niin söpöjä kissoja että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marmaris on hyvä lomapaikka kissojen ystäville 😺

   Poista
 2. Ihanaa et teillä oli hyvä loma.🧡 Ja nuo kissat on niin hellyttäviä. Meille tulee tän kuun lopulla kissivauva. 🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vaivaa kova kissavauvakuume, mutta ei ole mahdollista ottaa nyt uutta. 😺

   Poista
  2. Meillä Tiikeri-kissi on niin yksinäinen Aarnin kuoltua ja nuorimman tyttären muutettua kissoineen Helsinkiin tuosta naapurista. Tiikerillä on koko ikänsä ollut toinen kissi kaverina. Ja miekii oon jollain lailla selvinny Aarnin kuolemasta. Niinpä meille tulee uusi kissityttö, Siiri.🧡

   Poista
  3. Toivottavasti tulevat hyvin juttuun keskenään. Meillä vanha . Maija ei hyväksy vieläkään nuorempaansa vaikka ovat olleet jo 4 vuotta samassa kodissa. Ei muuta kuin sähisee ja murisee kun toinen yrittää tulla lähelle. Kissat ovat niin omia persoonallisuuksiaan kaikki.

   Poista
 3. Matkakuumetta on täälläkin ollut havaittavissa kovasti. Katsotaan, mihin rahat riittävät, kun rikotaan säästöpossut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ole mukavaa kun maailma avautuu jälleen ja päästään matkustelemaan. Meillä oli yölento eikä kentillä tietoakaan ruuhkista vaikka niistä niin varoteltiin.

   Poista
 4. Minulla on se ongelma, että haluaisin aina pelastaa kaikki kissat ja koirat, mutta olen niin vietävän allerginen, että en oikeasti voisi tehdä sitä.
  Ihanan kissamainen reissu teillä ollut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttäreni ongelma oli se että hän olisi halunnut adoptoida kaikki kulkukissat sieltä. 😸

   Poista
 5. Kuulostaa siltä, että hattu unohtui hotelliin useammankin kerran, kun niitä on nyt jo ihan kokoelma sinulla. No, ei kai olkihattuja voi liikaa olla. Hyvä kun kulkukissoista pidetään huolta. Silloin niiden holtiton lisääntyminen ei niin kovasti haittaa. Sitä paitsi kissathan on ihania. Ei muuta kuin uutta matkaa suunnittelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka reissulla kun joutuu 2-3 hattua ostamaan niin kertyyhän niitä. Täällä kotona en kehtaa pitää niitä kuin kotipihassa.
   Jo meillä on matkakassaa alettu säästämään. Kunhan nyt talvesta ensin selvittäisiin kunnialla. Veri vetää maailmalle, ei sille mahda mitään.

   Poista
  2. Ihana matka teillä. Onnittelut tupakasta luopumisesta! Kissoista tulee mieleen Rölli, alun perin kreikkalainen katukissa, nyt rakastettu ja hellitty kotikissa. Kissa, jolla on luonnetta ja rakkautta annettavana.

   Poista
  3. Kun 50 vuotta poltin niin kyllä vieläkin välillä tekee mieli, vaan en anna halulle enää periksi. Eipä olisi etelän-matkat mahdollisia jos vielä polttaisin.

   Poista
 6. Teillä on ollut kiva reissu - hyvä niin!
  Minulla ei ole ollut koskaan ainuttakaan olkihattua.
  Mukavaa syyskuuta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään Suomessa kehtaisi olkihattua pitää, mutta etelässä pakko suojautua auringolta nyt kun tukka on harventunut huomattavasti iän myötä.

   Poista
 7. Wau, kuulostaapa teidän loma ihanalta! 😍 Minähän en ole mitenkään innokas matkustelija, mutta aina kun katsoo/lukee toisen matkaoista, niin käy mielessä, pitäisiköhän minunkin lähteä. Mutta nauti sinä ensikin vuonna minunkin puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kulkijan luonne ja aina pitäisi päästä reissuun. Vanhat luunikin tykkäävät auringosta ja lämmöstä 😊

   Poista
 8. Kivan kuuloinen loma teillä on ollut. Hyvä kun tupakan lopetit, kyllä monta satasta oot säästänyt. Ja onhan se terveydellekin parempi olla savuton. Mulla tämä keuhkoahtauma vaivaa tosi paljon, kun henki ei kunnolla kulje. Hinta se on tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin tyytyväinen olen kun pääsin tupakasta. Monta ihanaa haavetta on saanut toteutettua niillä rahoilla.

   Poista
 9. Upeita lomakuvia. Mekin ukon kanssa lopetettiin tupakka. Ukkeli 8 ja minä 5-vuotta sitten. Ollaan käyty espanjassa tupakkirahoilla. Kyllä nauttii matkasta enemmän kuin tupakasta. Turkkiin pitäisi päästä, näyttää ihanalta paikalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkiin kannattaa tutustua. Ihmiset ovat siellä ystävällisiä ja ruoka tosi maukasta. Lisäksi ainakin vielä hyvin edullinen paikka turistille, varsinkin jos ruokailee siellä missä paikallisetkin.

   Poista
 10. Mukavia kuvia :) reissaaminen piristää mukavasti ihmistä ja tuo vaihtelua tavalliseen arkeen !

  VastaaPoista
 11. Jaksaa taas kylmän talven kun muistelee mennyttä kesää ja haaveilee tulevasta.

  VastaaPoista
 12. Matkakuumetta et saa minuun tartutettua, mut kissakuume kyllä vaivaa... Tassua on vieläkin ikävä vaikka se on ollut kissojen taivaassa jo yli puoli vuotta. Ihanaa lukea, että Turkissa kissoista välitetään ja vapaana liikuvia kissojakin leikataan.

  VastaaPoista
 13. Kissavauvakuume onkin paha tauti eikä siihen auta kuin hommata jostain oma kissavauva.😸

  VastaaPoista