perjantai 29. huhtikuuta 2022

Kukkia ja kuvia


Luin että tulilatva ei toista kertaa kuki ja sen voi heittää pois. Minun erittäin huonossa hoidossa ollut jouluksi ostettu kasvi alkoi kukkimaan vapuksi uudestaan. Kuvan oton jälkeen siihen on tullut vielä paljon lisää kukkia ja on tällä hetkellä tosi kaunis.  Taas tuli todistettua että mitään ei kannata hävittää.😄


Piha peittyi taas lumen alle, joten minun kukkapenkkini on tällä hetkellä maitopurkeissa. Tomaatin ja paprikan kylvin jo aikaisemmin ja ne ovat jo hyvällä alulla. Enköhän noista saa vielä kukkiakin ulkoruukkuihini.
"Vauhtia Lavro, pitää ehtiä Kiovaan voitonjuhlaan."

Tämä kuva on Fb:ssa jo naurattanut monia, joten julkaisen sen nyt täälläkin. Naapuri rouva kysyi saako hän vähän muokata kuvaani ja tämmöinen siitä sitten tuli. Räjähdin nauramaan kun näin tämän , taitavasti tehty.

Vapun vietän yksin kissojeni kanssa, simat ja munkit nautitaan sitten äitienpäivänä. Hauskaa vappua teille kaikille. 🎈

18 kommenttia:

 1. :D Naapurisi on taitava muokkaamaan kuvia. :D Simat ja munkit maistuvat myös äitienpäivänä. Rauhallista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin pyytää häntä opettamaan minullekin tuo kuvanmuokkaustaito. Tämä on niin taitavasti tehty.

   Poista
 2. Tykkään tuosta rollaattorikuvasta! Siinä lumen määrä on huikea! Onhan tuo muokattu kuva hauska! :D
  Mullakin on tulilatva, mutta en oikein tiedä sen kanssa. Se kun on sellainen versio, johon on laitettu kimalletta, yäh. Kukat kukkina ja kimalteet vaikka kortteihin, tykkään minä. Mutta kiva, kun sinun kukkasi alkoi kukkimaan uudestaan!
  Minäkin vietän vappua itsekseni mitä nyt käyn sunnuntaina vetämässä bingon. Kannattaisi varmaan tehdä pieniä kävelylenkkejä ja ottaa muovipussi taskuun - voisi saada kerättyä melkoisesti tölkkejä. ;)
  Aurinkoista alkavaa viikonloppua sekä vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lumimäärä oli pari vuotta sitten, tänä talvena oli varmaan kolme kertaa enemmän. Meillä on vieläkin lunta vaikka kuinka paljon.
   Minua luullaan varmaan oikein "kaljamummoksi" kun keräilen matkanvarrelta tyhjiä tölkkejä rollaattorini koriin. Kukas sitä tietää jos ne vaikka on itselläni matkaeväänä.😆 Ihan mukavastihan niistä välillä saa lisää leipärahaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Taitaapi mennä siinä missä muutkin päivät, eli virkkaillessa.😆

   Poista
 4. Hienoa kun osaat kukittaa tulilatvaa. Mulla on mennyt monta kasvia kompostiin tänä keväänä. Erehdyn kastelemaan liikaa, vaikka kuinka olevinaan kastelen oikein.
  Sulla taimet on hyvin maltillisia ja varmaan hyvin kasvavat kunhan kesä tulee. Ite laitoin liian aikaisin tomaatit, ehkä nekin menee kompostiin, saa nähdä. Paprikat näyttää paremmilta.
  Kukapa sitä raaskis kävellä purkkien ohi, paitsi silloinhan niitä tulee vastaan jos ei ole pussia mukana. Tuo kori on hyvä kun on aina mukana.
  Hyvää virkkailu vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulilatva kaipaa näköjään huono hoitoa, siis antaa melkein kuolla kuivuuteen puoli vuotta.😄 Olen vähän miettinyt että alan pitämään pussia ja kertakäyttöhanskaa mukana että voin kerätä pientareilta noita kasvomaskeja. Hirvittää kun ajattelen kuinka ne tarttuu lintujen jakoihin ja muutenkin pyörivät vuositolkulla luonnossa.

   Poista
 5. Hienosti muokattu kuva. Hyvät naurut. Kehut naapurille. Iloista vappua ja kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoinen kuvien muokkaus täytyy kyllä opetella itsekkin. Koskaan ei ole liian vanha oppimaan uutta.

   Poista
 6. Minä en ole edes yrittänyt kukittaa uudestaan tulilatvaa. Taidat olla melkoinen viherpeukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kyllä minun viherpeukaloni on näivettynyt jo aikoja sitten. Kastelu tahtoo unohtua viikkokausiksi. Minulla on viirivehka ja siinä vaiheessa kun se roikuttaa lehtiään ihan kuolleen näköisenä muistan että muitakin kukkia pitäis kai kastella.

   Poista
 7. No voihan, olen aina heittänyt tulilatvat menemään :( Voi miten hauska tuo kuva, kaikkea sitä pystyykin tekemään kun osaa :)
  Ihanaa vappua sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yksin olen vapun, nyyh. Vaan ei hätää, viikon päästä tulee tytär ja ehkä poikakin käymään

   Poista
 8. Mitään ei kannata heittää pois eikä kai hoitaa kovin hyvin, jos kerran huonossa hoidossasi ollut tulilatva aloitti kukinnan uudelleen. Naapurisi onkin varsinainen bittinikkari, hauska kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nyt yrittänyt parantaa tapani ja alkanut heitteleen asioita roskiin. Kaikenlaista sitä on tullutkin säästeltyä, niin kuin 10 numeroa liian pieniä vaatteita. Tuskin ne enää koskaan mahtuvat päälle vaikka olisivat kuinka ihania.

   Poista
 9. Poika toi viime vuonna äitienpäiväksi korin, jossa oli kolme tulilatvaa. Kaksi niistä kukki toiseen kertaan. Olin aikaisemmin kokenut että tulilatva kukkii kerran ja sen jälkeen sen saa heittää pois. En tiedä oliko nyt taika siinä että kastelin vähemmän kuin aikaisemmin eli olivat hieman huonolla hoidolla minullakin... t. Eija

  VastaaPoista
 10. Blogipostaukset harvenee sinullakin, niin minullakin. Facebook on niin ahkerassa käytössä ja käsitöiden tekeminenkin hidastunut. Mutta hienosti kukkii tulilatvasi.

  VastaaPoista