lauantai 14. toukokuuta 2022

Kiirettä pitää


Totta se on että eläkkeellä se kiire vasta onkin. On niin paljon asioita mitä pitäisi ehtiä tekemään ennen sitä viimeistä pysäkkiä.

Olen vähäksi aikaa päässyt eroon ketuista ja nyt on työn alla pieniä kissoja. Mukava suunnitella näille erilaisia vaatteita ja hieman poikkeavia ulkonäköjä.


Sitä ennen kuitenkin eräälle pikkuneidille 1-vuotis lahjaksi kettuneiti isompaa kokoa.


Jokohan pikkuketut piisaisi vähäksi aikaa. Tein niitä 48 kappaletta yhteen syssyyn ja alkoi jo tuntua että pursuavat korvistani ulos.


Paperisia valokuvia on vuosien varrella kertynyt laatikkotolkulla. Olen nyt yrittänyt karsia niitä etteivät jää perillisten riesaksi ajallaan. Ihan kaikkia ei kuitenkaan raski hävittää. Niin kuin tämä yö-aikaan turkkilaisella poliisiasemalla otettu kuva. Päätettiin toisen naisen kanssa viedä poliiseille vähän mansikoita yöpalaksi ja vastaanotto oli oikein ystävällinen. Tutustuttiin eri osastoihin ja meille tarjottiin teetä ja  pikkuleipiä. Minä sain kuvaan hienon hatun päähäni ja komeita miehiä kainalooni. Eipä ole monella tytöllä tämmöistä kuvaa.


Pitkästä aikaa pääsin käymään isolla kirpparilla. Olen vain käynyt niin ronkeliksi etten oikein löytänyt ostettavaa. Pari aarretta sentään. Ihan uudet ja käyttämättömät Tomsin canvaskengät 3€. Näyttää kaupassa maksavan 40€. Saankohan pitää vai nappaako tytär itselleen.


Parilla eurolla saviruukku terassilleni entisten samantapaisten joukkoon. Istutan tuohon vielä jonkun pienen kukan.



Peruukit täytyy aina sovitella kun kohdalle osuu. Jätin nyt kuitenkin kummatkin ostamatta, ei ehkä ihan minun tyyliäni.🤣🤣🤣

Mistä lie johtuu, mutta huomasin ettei komenttini toisten blogeissa mene aina perille, tai menee vasta monen päivän kuluttua. Kissani aina välillä juoksee näppäimistön yli, onkohan se saanut jotenkin sotkettua koneeni asetuksia. Ei olisi ensimmäinen kerta.

 

22 kommenttia:

  1. Ihania kissoja <3 Tekemäsi ketut ja kissat ovat niin söpiksiä! Sinä olet ahkera käsityöihminen. Kesällä on kiva kierrellä rompetoreilla. Kirppiksellä en ole aikoihin käynyt. Johtuisiko tuo kommentointiongelma siitä, että joissakin blogeissa on blogin pitäjän hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy kommenteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten olenkin nykyään tosi laiska. Paljon mukavampi istua virkkailemaan kuin alkaa esim. siivoomaan. Siivoan vain silloin kn tiedän että joku on tulossa käymään.😆

      Poista
  2. Oot komeitaden miesten kainaloon päässyt. Ihania kettusia ja kissejä oot virkannu. Mie oon paitoja neulonu ja hattuja huovutellu. Miun pitäs sama tehä valokuville kuhan sais aikaseks. Hyvää kesän alkua siulle Sude.🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen vanhaan kertyikin huonoja paperikuvia paljon kun ei niitä voinut tarkistaa ennen kehitystä. Koko filmirulla tuli saman tien. On tämä valokuvaus muuttunut paljon kun nykyään voi katsella kuvansa heti ja muutella niitä miten haluaa, eikä tarvitse paperikuvia kehityttää ollenkaan jos ei halua.

      Poista
  3. Kommenteissa on jo jonkin aikaa ollut jotain häikkää. Välillä eivät mene perille, tai tule perille. Useampi maininnut jo tuosta ja itsekin olen huomannut.
    Aika harva haluaa viettää vapaaehtoisesti aikaa pollariasemalla 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näytti joillekin kommenttini mennee, oliskohan vika korjattu.
      Nuorena tuli tehtyä hullumpiakin asioita. 😆 Poliisien kanssa on parasta pysyä hyvissä väleissä, olipa maa sitten mikä tahansa.😆

      Poista
  4. Jotain outoa kommenteissa on ollut siitä asti, kun "laatikko" muutti muotoaan. Eräs valitteli kommenttien menevän välillä roskapostiin? En ymmärrä. (Oman blogin viimeisin kommentti olisi sellaiseen voinutkin mennä!?)
    Aina yhtä ihania ketut sekä viirut, mutta näistä uusimmista asuista tykkään eniten! 48 kpl - en ihmettele, jos vähän tökkii.
    Edulliset kengät! Tuosta ruukusta tuli mieleen jossain etelässä (Kreetalla) näkemäni iso ruukku, josta "valui" maahan joku kukkiva kukka. Oli nätti! (Peruukit, hah hah!)
    Aurinkoa kevääseen/alkavaan kesään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen joskus Turkista raahannut ison saviruukun ja tämä pieni pääsee sille kaveriksi, äiti ja tytär ruukut , haha.😆
      Harvoin löydän kirppareilta mitään päälle mahtuvaa kun olen tämmöinen pullukka. Siksi olenkin niin onnellinen näistä kengistä

      Poista
  5. Vitsit mikä nuoruusmuisto sinulla. Aikamoinen poliisiasema reissu ollut :) Ihan mieletön löytö nuo kengät, ovat kuulemma hurjan hyvät jaloissa. Mukavaa viikonloppua sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näytti onnistuneen minunkin kommentointi sinun blogiisi. Minulla on niin paljon hurjia muistoja nuoruudesta että ihmettelen välillä itsekkin miten ole kaikesta hengissä selvinnyt. Mitään en kuitenkaan kadu, voimpahan sanoa eläneeni täysillä.

      Poista
  6. Olen huomannut että, ei julkaista joitain kommentteja johonkin blogiin. Ne voi mennä välillä tarkistukseen. Omassa blogissa oon huomannut että roskapostiin on joku kommentti mennyt, jos ei muista katsoa sieltä, niin eihän se tule julki.
    Hienoa välillä muistella nuoruutta...kuville pitäisi tehdä jotain, niitä on kansioissa kymmeniä kiloja...Taas tuli huomattua ne kun muutin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin eka kerran tuon roskapostipaikan ja kylläpäs sinne olikin kertynyt kaikenlaista.
      Minulla on kansiot tyhjänä ja kuvat laatikoissa. Helpompi hävittää kun ei niitä ole tullut liimailtua talteen. Joskus laiskuudestakin näköjään jotain hyötyä.😆

      Poista
  7. On ne aina vaan ihania katsella nämä sinun erilaiset oliot niin ketut ja apinat sun muut! Kuten olen usein ennenkin sanonut. Mutta tekijällä pitää olla oikeus lomaan niidenkin teossa, että jaksaa sitten taas joskus paneutua niihin.
    Onpa tosi harvinainen kuva ja hieno! Ilmeesikin puhuu, että hauskaa oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni tekisin sukkiakin, mutta tuntuu että niitäkään ei ehdi määräänsä enempää kuluttamaan. Sukulaisillanikin taitaa olla sukkavarastot jo ihan täynnä.

      Poista
  8. On siinä taas virkattu oikein olan takaa. Ihme, kun jaksat virkat noin paljon. 48 kettua! Mua tökkisi jo paljon aiemmin. ;)
    Olen kanssa suunnitellut valokuvien raivaamista ja taitaa jäädä aika pitkäksi aikaa aloitamatta. Kesällä tekee kyllä muutakin. Meillä on vielä äidin ja isän valkokuvat käymättä läpi (äidinkin kuolemasta yli neljä vuotta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan olan takaa. Niska ja olkapäät ovat niin kipeinä ettei nukkumisesta meinaa välillä tulla mitään. Vältän kuitenkin särkylääkkeiden syömistä, mutta virkkaamattakaan ei osaa olla.

      Poista
  9. Somia kissoja ja kettuja! Oletko koskaan laskenut tai arvioinut, kuinka paljon on kissoja ja kettuja langoistasi syntynyt? Tottahan noin mainio kuva kannattaa säästää! Pitkät vaaleat hiukset olisi kyllä kannattanut ostaa. Välillä vois olla kivaa näyttää blondilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apinoita joskus laskeskelin ja niitä syntyi useampi sata. Näitä en enää viitsi edes laskea.
      Niinhän ne väittää että blondeilla on hauskempaa, mutta tuskin tuon näköisellä blondilla.🤣🤣🤣

      Poista
  10. Hei kohta on JOKU tulossa kylään. Eikä tartte siivota ❣- siskos -

    VastaaPoista
  11. Kannattaa pitää kissa pois näppäimistöltä. Vuosia sitten etäpäivänä kun olin hakemassa kahvia keittiöstä, näin että kissa käveli näppäimistön ylitse. Lopputuloksena kuva kääntyi ylösalaisin. Sitten vaan soittelemaan helpdeskiin Intiaan. Eivät tahtoneet uskoa selitystäni ja sielläkin kesti pitkän aikaa löytää joku, joka tiesi millä kolmen näppäimen yhdistelmällä kuva kääntyy 90 astetta kerrallaan. Katti siis teki sen kaksi kertaa peräkkäin yhdellä ylikävelyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahu on niin nopea katti ettei sitä ehdi estämään.😼 Viimeksi kun se juoksi näppäinten yli niin koneessa vaan vilahti teksti suljettu ja sitten pimeni kokonaan tietsikka plus telkkari joka minulla toimii myös netin kautta. Kauan sain töitä tehdä että toimi jälleen .Irrottelin kaikki johdot, painelin kaikkia nappuloita ja palautin modeemiin tehdasasetukset. En tiedä mitä tein oikein, mutta yhtäkkiä koneet vaan alkoi taas toimimaan. Kyllä oli helpottunut olo.

      Poista