keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Ei enää ikinä 🤪

Ikinä en enää lupaa tehdä kenellekkään huivia jos en ensin näe lankaa ja kuule toiveita.🤪

Entinen työkaveri kysyi tekisinkö hänen miniälleen kaulahuivin jos hän tuo langat. Ajattelin ettei siinä nyt kauaa mene ja lupasinhan minä tehdä. Vaan mitä toi, 300gr erittäin ohutta Novitan merinovillaa ja toive pitsimallista ja niin pitkä kuin lankaa piisaa. Voi ei.!!!!

Tätä on nyt sitten nitkuteltu iät ja ajat, jopa Kreetan sairaalan sängyn reunalla istuen.  Nyt kun pituutta on 2,20 metriä ja leveyttäkin 45 cm, päätin että saa piisata vaikka lankaa on vielä 100 gr. Nyt on pakko päästä tekemään jo muita töitä. 


Jouluun on enää alle 100 yötä  ja pukin säkki ammottaa vielä tyhjyyttään. Aloitin näillä Viiruilla ja muitakin pehmoja on listalla.Näitä nyt jonkun verran on valmiina. Taustana virkkaamani kaksinkertainen jämälankapeitto. Pätkät reilusti ihan vaan solmittu ja jätetty peiton sisään. Käytössä olen todennut ihanan painavaksi ja lämpimäksi päiväunipeitoksi. 

Öisin näkyy jo olevan pakkasta täälläkin. Kunhan lumi pysyisi vielä pois että pääsen sujuvasti kulkemaan rollaattorilla kauppaan.
 

26 kommenttia:

 1. Kaunis huivi ♡ Kyllä on riittoisa lanka, kun noin ison huivin teit ja vielä lankaa jäi. Viirut ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 50gr:n kerässä on 230 metriä lankaa ja kun 3 puikoilla neuloin niin tuntui ettei lanka lopu ikinä. En tykkää yhtään neuloa ohuesta langasta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Elämässä kuuluu olla jonkun verran viiruja. 😸

   Poista
 3. Johan on ollut isotöinen huivi! Toivottavasti sait kohtuullisen korvauksen työstä..! Viirut on söpöjä!
  Olen muistanut tuon sinun 'jämälankapeiton'. On siinä(kin) ollut hommaa, sillä voin vain arvailla, kuinka painava se on. Varmasti ollut käsille rankkaa!
  Sateista (ainakin täällä) syyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kehdannut sanoa mitään hintaa. Toivottavasti nyt antaa muutakin kuin lämmintä kättä. Tutuilta on niin vaikea pyytää maksua. 😕

   Poista
 4. Voin kyllä kuvitella, millaista on ollut tehdä tuota huivia, huh huh! Mutta onneksesi se on nyt takana päin. 🙂 Ja pääsit kivempien käsitöiden pariin. 😊👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi jopa purin kun huomasin virheen, mutta lopulta luovutin ja annoin mennä vaan. Siitähän käsin tehdyn oikeastaan tunnistaakin, että sieltä löytyy virheitäkin, eikös vaan. 😄

   Poista
 5. Kaunis huivi! Mutta kyllä on pitkäveteistä hommaa tehdä ohuesta langasta noin isotöistä huivia. Seuraavalla kerralla kannattaa selvittää malli ja tykötarpeet ennen kuin lupaa mitään. Viirujakin on taas putkahtanut maailmaan, se on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä inhoa ohuesta langasta neulomista. Eihän siitä tule valmista ikinä. 😉

   Poista
 6. Huivi on kyllä aivan ihana, olet niin lahjakas käsitöissä.
  Uskon, että alkaa jo riittää tuon tekeminen ja eiköhän tuossa jo olekin tarpeeksi huiviksi.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei ole tarpeeksi pitkä niin jatkakoon itse, minulle piisasi tätä lajia.😉

   Poista
 7. Apua, kohta on joulu! Kammottava ajatus, koska ikkunatkin on pesemäti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii pesemään keväällä, niin ainakin meillä. Enimpiä kissan kuolajälkiä ehkä voisin pyyhkäistä pois jouluksi.

   Poista
 8. Jotkut käsityöt tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan, kun ei enää millään jaksaisi. Siinä alkaa tulla jos jonkinlaisia mielitekoja muihin käsitöihin. Viirut on ihan kohdillaan tässä vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä olisi ollut itselle, niin kesken olisin jättänyt. Pakko oli tehdä loppuun kun olin toiselle luvannut.

   Poista
 9. No mutta olipas tuossa toivetta kerrakseen. Etkö voinut perua lupausta kun näit langan? Oisit neulonu kaksikertaisena, ei ehkä olis huomannu moista petosta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sentään kelpasi. Pelkäsin että sanoo toivoneensa vähän erilaista 😏

   Poista
 10. Kaunis huivi, mutta todella isotöinen. Ihanat Viirut taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla työmäärällä olisi neulonut vaikka villapaidan. Onneksi se on nyt pois käsistä ja pääsin virkkailujen pariin taas.

   Poista
 11. Näyttää olevan kaunis huivi,vaikka taatusti suuritöinen. Mikä siinä onkaan,jos minulta pyydetään jotain ja lupaan tehdä. Se vaintahtoo sitten vastustaa,ei millään meinaa onnistua,vaikka muuten olisin tehnyt sen suit sait sukkelaan. Ihania viiruja siellä ja noin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama minulla, ne pyydetyt pakkaa aina vastustamaan. Oliskohan kun semmoisia tehdessä yrittää olla niin tarkkana ettei tulis virheitä. Minulla nopeutui huivin teko huomattavasti kun en enää välittänyt virheistä, annoin mennä vaan .

   Poista
 12. Minä en tahdo saada 7v-langasta neulottuja Punatulkkusukkia millään valmiiksi kun kädet ei tahdo kestää. Tuhat kertaa mieluimmin neuloisin tuota sun huivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 7-veikka on kieltämättä aikaa karheaa, jatkuvasti joudun minäkin käsiäni rasvailemaan. Nyt varsinkin kun on tauti-uhkan takia tullut pestyä käsiä tosi tiuhaan.

   Poista
 13. Ihan nätti huivi tuosta teit. Ohutta on lanka ja kyllä siinä onkin ollut tekemistä. Viirut on niin kivoja.

  VastaaPoista