sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Kirpparilla pitkästä aikaa


Jos jotain tarpeellista haluaa niin kierrätyskeskus on hyvä paikka, mutta ne todelliset löydöt löytyy yleensä yksityisiltä kirppareilta. Pitkästä aikaa pääsin käymään , ajatuksella että mitään krääsää en osta. Vaan kun se löytö osuu silmään niin pakkohan se on ottaa. 

Vanhanaikainen vedettävä herätyskello ihastutti heti. 10 min. edistää vuorokaudessa, mutta ei haittaa minua, herätys toimii kuitenkin.

Italialainen 33cm korkea poikapatsas ruukulla, mietin ensin, mutta ystävän yllytyksestä sekin lähti mukaan. Molemmat yhteensä 10€, vaan saahan sitä joskus vähän törsätä joutavuuksiinkin. Takana Kiinasta tilattuja tekokukkia ;)

Nämä sopii niin hyvin minun mummolatyylisisustukseen. Katselin ympärilleni ja minulla ei tosiaankaan ole yhtään huonekaluliikkeestä ostettua huonekalua, vaan kaikki on toisten hylkäämiä vanhoja tai kirppareilta. En ole mikään sisustusintoilija.


"Uudessa" käsityötuolissani on niin hyvä istua, että ompahan tullut taas näperreltyä. Keräilen näitä komeronnurkkaan josta on hyvä sitten ottaa tarpeen tullen.


Mikään ei kyllä voita rentouttamisessa niin kuin tavissukan kutominen. Mieli lepää (niskat ei).
Sockilangasta on tullut minun suosikkini ripauksella 7-veikkaa. Näihin sain jopa raidat osumaan kohdakkain.


Minulla on ystävä joka käy välillä saamassa kissaterapiaa. Tarpeen vaatiessa on myös vapaaehtoinen kissanhoitaja. Ihastus on varmaan molemmin puolista kun Ahududu niin pussailee. 😘




 

29 kommenttia:

  1. Täälläkin ilmoittautuu tyyppi, joka ei ole sisustusintoilija. Ja melkein kaikki huonekalut ovat kierrätettyjä tai muuten vaan saatuja. Ja kiitos lankavinkistä, tuntuu että olen tipahtanut ihan kärryiltä mistä lankasta nykyään neulotaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole asiantuntija näissä lanka-asioissa, mutta syksyllä oli niin hyvä tarjous Ad libriksen Sockilangasta että tuli tilattua aika reilusri. Tykkään sen värityksestä paljon enemmän kuin esim. 7-veikasta. Kiva neuloa kun ei tiedä minkä värinen tai paksuinen raita on seuraavaksi.

      Poista
  2. Ihana Ahududu. 🧡 Mein Aarni on kova poika neulomaan miun kanssa. Aina valmiina tehään sit mitä vaan. Kisut on niin ihania. Kettusia taas virkkaat.🧡🦊🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahududulle on kehittynyt paha tapa. Kun teen käsitöitä se hyppää syliini ja pureksii salaa lankoja poikki. Varsinkin sukkia tehdessä on tosi ikävää kun yhtäkkiä kädesssä onkin poikki purtu märkä langanpää. 😸

      Poista
  3. Kivat löydöt! Mietin mitä eniten olen ikävöinyt korona-aikana. Yksi on ehdottomasti kirppiskierrokset siskon kanssa, toinen on Tampereen käsityömessut ja kolmas Ruotsin serkkujen tapaaminen. Olen tehnyt kirppareilta hyviä löytöjä haukansilmä-Sude-siskon opastuksella. On sulla kyllä ihmeellinen taito löytää kaikenlaisia erikoisia aarteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän olenkin "ammattilainen", niin monta vuotta olin kirpparilla töissä. Kyllä siinä ehti silmä harjaantua.

      Poista
  4. Ihanat löydöt kirppikseltä,oi ``tulipa ihan hyvä mieli :) kun olet päässyt vähän "tuulettumaan".
    Kyllä meilläkin paljon kierrätetään.Tori.fi ostetaan /myydään.
    ihania näperryksiä oot tehny:)),aivan varmasti löytää uudet kodit.
    sukat samoin:).
    voi miten suloista terapiaa!!ihan parasta!
    Aurinkoista ,ja virkistävää viikkoa1,Sinulle Sude 🌞😻😸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli niin virkistävää kun pääsi ystävän kyydissä käymään naapuri kylällä kaupassa ja kirpparilla. Itse autottomana olen jokseenkin koronajumissa täällä kotonani.

      Poista
  5. Jälleen kaikkea kivaa! Kiitos tästä hyvän mielen-blogista. Ei mulla muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.Yritän vältää kirjoittamista niinä huonoina päivinä, ettei tule turhaa valittelua.🌞

      Poista
  6. Oispa varmasti pakko ostaa tuo poikapatsas, jos tulis vastaan. Hienoja nuo sun käsityöt, kun tottuu niin niitä vaan putkahtelee. Mulla on täysin hakusessa kaikenlaisten virkkausten tekeminen. Vähän on "pukertamista" tekeminen :))))
    Ihana Kissaterapeutti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi ostaa heti jos näkee kirpparilla jotain mukavaa, ettei jää jäljestä päin harmittamaan. Vieläkin harmittaa kun pari vuotta sitten näin kivan joulu-aiheisen ristipistotyön, enkä ostanut. Eihän sitä siellä enää seuraavalla kerralla ollut 😜

      Poista
  7. Kerran olen koronan aikana käynyt kirpparilla. EN kyllä missään muuallakaan. Muutama työkeikka ollut, mutta nyt nekin ovat katkolla, kun ravintolat kiinni. Kissaterapiaa tarvittaisiin!!! Hei, ota mun puolesta oikein kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa kyllä tuntua että hulluksi täällä mökissä tulee. Kesällä viimestään on pakko päästä johonkin. 😜

      Poista
  8. Poikapatsas herättää heti monta ideaa mihin kippoa voisi käyttää. Tai siis varmaan vain kissattomassa taloudessa. ;)
    Sulla on näemmä sama toteutus, että laittaa 7veikkaa Sockin sekaan. Jotenkin tuntuu, että silleen tulee tukevammat sukat. Hyvin kohdistetut raidat.
    Aurinkoista alkanutta viikkoa! 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patsaan paikkaa onkin saanut miettiä, ettei nuo riiviöt pääse sitä rikkomaan. Ajattelin laittaa siihen jonkun kasvin, mutta nyt pääsiäisen laitan siihen suklaamunia.
      Minullakin on se uskomus (mistä lie tullut), että 7-veikka kestää paremmin kantapäissä. Mukavasti se myös rauhoittaa muuten niin kirjavaa lankaa ja saapahan noita jämänöttösiä käytettyä pois näinkin.
      Lämmintä kevätviikkoa sinullekin. 🌞

      Poista
  9. Raidallisesta Sockista on vaikea tehdäkkään rumia sukkia. 😸

    VastaaPoista
  10. Hirmu ihania nuo sun virkatut ketut ja kissat ja kaikki muutkin.Sukatkin on kivan näköisiä.
    Kyllä sitä odottaa kesää ja jossakin piipahtamista. Siis muualla kuin apteekissa ja tilattujen ruokaostosten hakemista.
    Mukavaa kevättalven viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasilla ei tullut edes ulkoiltua. Kaippa se tästä vielä iloksi muuttuu.🌞

      Poista
  11. Olipa kivat löydöt! Ihana pusukuvakin täällä, ihastus taitaa tosiaan olla molemminpuolista.
    Kivaa viikkoa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
  12. Sinulla itselläsi on aina niin hyviä kirpparilöytöjä että ihan kateeksi käy. Minä harvoin pääsen kirppareilla käymään ja ehkä parempi niin. Jää moni turhake hommaamatta 😁

    VastaaPoista
  13. Kierrätyskeskukset on hyviä paikkoja, käyn usein hakemassa tontuille vaateaineita. Kirpparit on jääneet jo koronankin myötä. Täytyypä käydä joku päivä. Kiva tuo kello minkä löysit. Ihana hellähetki Ahududulla, ei siinä jää epäselväksi kuka tykkää kenestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätyskeskus on oikea paikka jos tarvitsee jotain tiettyä asiaa. Sieltä minäkin paljon ostelen. Näitä harvinaisempia löytöjä onkin sitten vain yksityisten pöydissä kirppareilla ja heti on ostettava jos meinaa omakseen saada. Voi kun pääsisikin taas jollekin oikein isolle kirpparille kiertelemään.

      Poista
  14. Hyviä löytöjä! Kirpparilla voi törsätä, siellä ei kukkaro yleensä kevene liiaksi. En olekaan käynyt kirpparilla pitkään aikaan, tosin en ole käynyt juuri missään muuallakaan. Kivoja käsitöitä on taas valmistunut. Noi sinun ketut ja Viirut on niin hauskan näköisiä. Kuinkahan monta niitä on käsistäsi lähtenyt maailmalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari kertaa nyt korona-aikana päässyt kirpparille ja hyvin on tyhjää niissä. Myyjätkään eivät uskalla tuoda tavaroitaan nyt näytille. Eiköhän tästä kurjimuksesta pikku hiljaa päästä ja sitten shoppaillaan sitä innokkaammin kirppareilta. 🌞

      Poista
  15. Kirpparilla aina jumittuu johonkin. Minä ainakin. Tuo valkoinen maljakko on kovin samannäköinen kuin äidilläni on joskus ollut. Löytöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on jo semmoinen ammattimainen katse kirpparilla. 😁 Vauhdilla eteenpäin ja sitten täysi pysähdys kun silmiin osuu edullinen pöytä. Ostamattomuus päätöksestä huolimatta joka kerta jotain kuitenkin tarttuu mukaan.😁

      Poista
    2. Mulla onnistuu joskus tuo 'vauhdilla'. Luulen kyllä, että koitan sillä huijata itseäni ajatuksella, ettei siellä mitään ole. Heti jos hidastan, alkaa silmä löytää 😉

      Poista