tiistai 30. maaliskuuta 2021

Palapeli


Vuosiin ei ole tullut koottua palapelejä, mutta nyt voisi taas aloittaa senkin harrastuksen. Tassulinnasta sain ehdotuksen vaihtariin ja oitis olin valmis siihen, Itse laitoin pienen Viirun ja itse sain puisen palapelin. Kissoille pieni hiiri, jonka Ahududu taisi heti nujertaa. Kai siinä vielä henki pihisee koska on näköjään juossut jonnekkin piiloon jo.



 Tämä on ihana. Itse palapelikin on kissan mallinen ja tarpeeksi haastava näin aikuisellekin. Palat ovat pieniä ja osa kissanmallisia. Jos osa paloista hukkaantuu, niin näistä voi sitten tehdä vaikka koruja, korvakoruina varmaan aika kivat.

Oikein hyvävaihtokauppa minulle. 😻


Miesten sukkia olen ähertänyt iltojeni iloksi.  Kokoa on 46 ja lankana 7-veikka.Uusintana pupukuvio kuusien keskellä, kun se on niin helppo ja nopea tehdä. 

Viime joulun alla meni kaikki suuret miestensukat, joten nyt aloin tekemään niitä jo hyvissä ajoin varastoon. Sitten syksyllä on jo niin paljon muutakin tekemistä. Telkkaria katsoessa valmistuu tämmöiset isotkin ihan huomaamatta.


Kesän kukkapenkki on jo hyvällä alulla. Viime kesänä poimitut samettikukan siemenet ovat itäneet hyvin maitopurkeissa.. Kuulemma ensi kesänä tulee ulkoseinän maalaus taloon, joten mitään kovin hienoa ei kannata seinänvieruspenkkeihin istutella. Tallovat kuitenkin pilalle. Onneksi minulla on paljon suuria ruukkuja joihin voin sitten paremmat istutella.

Vaan nyt toivottelen kaikille oikein lämmintä ja aurinkoista pääsiäistä. Pysytään terveinä.🥚🐇🐾
 

20 kommenttia:

  1. ihana palapeli,😻
    nuo vaihtari jutut..minuakin on kiehtonut??:)
    niin se on hyvissä ajoin ja huomaamatta...🧡🐇
    Saat monta kaunista kukkaruukkua pihalle Samettikukka on kaunis ja huoleton kukka.🌻
    Hyvää ja Aurinkoista Pääsiäistä! Sinulle Sude 😸😸🌞🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtareita vois harrastaa enemmänkin, mutta, mutta, kun nuo postimaksut ovat niin kovat nykyään. Täytyy harrastaa vaan naapureitten kanssa.
      Samettikukka on helppo kasvi ja sehän pitää tuholaishyönteisiä loitommalla.
      Aurinkoista Pääsiäistä sinullekin 🥚🐇🐾

      Poista
  2. Mahtaa miestä naurattaa, kun saa pupuset kinttuihinsa. Yleensähän pupunen on kainalossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan ne mennä jollekin oikein suurikenkäiselle naisellekin 🤣

      Poista
  3. Onpa ollut hyvät vaihtarit siellä :)
    Ihanaa pääsiäisviikkoa sinullekin Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli oikein onnistunut vaihtokauppa ainakin minulle.
      Aurinkoista ja mukavaa pääsiäistä sinullekin Outi 🥚🐇🐾

      Poista
  4. Vaihtarit olivat mieleen :) Paloista saat askartelua kyllä vaikka mitä ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän kyllä pitää palapelinä mahdollisimman pitkään, mutta kissaperheessähän kaikki on mahdollista. Hiirikin vaikka on suurempi on jo saatu piilotettua jonnekin.
      Hyvää Pääsiäistä sinne teille 🥚🐇🐾

      Poista
  5. Minulla on paprikoita samanlainen maitotölkkirivistö ;) Ja nyt sait minut muistamaan, että miäkin otin jotain kukan siemeniä viime syksynä taltee... missähän ne on ja vielä suurempi kysymys MITÄhän ne olikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä. Siemeniä on kyllä kerätty talteen, mutta ne löytyy yleensä vasta loppukesästä. Samettikukan siemenet ovat niin erikoisia että ne kyllä erottaa muista, silloin kun ne sattuu löytymään. 🌞

      Poista
  6. Mulla ei taida olla mitään siemeniä, mutta onneksi noita sipulikukkia nousee maasta, kasvihuoneeseenkin ajattelin ostaa valmiit taimet, kun ei mulla oikein tuo siemenistä kasvattaminen ole onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerään aina syksyisin siemeniä, joita en sitten kuitenkaan yleensä löydä keväällä mistää. Ei kovin hyvin onnistu tuo taimien kasvatus minultakaan, mutta yritän sinnikkäästi joka vuosi. Pitäis olla joku valoisa ja kissoilta rauhoitettu paikka taimille.

      Poista
  7. Siellä on ajatukset jo kesässä, taimet kasvaa kovaa kyytiä. Komeat sukat ja kiva kuvio, sopii pääsiäiseenkiin ja ihan mihin tahansa aikaan. Minäkin innostuin kokoamaan palapelejä. Vanhimmat lapsenlapset osaa jo koota vähän vaikeampiakin palapelejä ja ostin varta vasten kaupasta sadan palan pelejä pari kappaletta. Niitä oli mummunkin kiva koota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein isoja palapelejä olisi mukava koota, mutta se vaatisi ylimääräistä pöytää ja kissatonta taloutta. Minulta ei löydy kumpaakaan.😸

      Poista
  8. Komiat sukat taas!
    Olin säästänyt viime kesäistä tomaattia (pakkasessa), jotta voisin kokeilla kasvatusta uudestaan. Noh, ei ole enää parveketta käytössä...
    Kivaa pääsiäistä! 🐣🐤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä vielä tiedä mitä sinulla on kesällä vaikka nyt tuntuiskin maailma synkältä. Kyllä se siitä elämä alkaa taas hymyilemään. Hyvää pääsiäistä sinullekin.🐤

      Poista
  9. Nätit pupusukat. Miesten minnaparikat. Hyvässä mallissa kylvöt teillä, minä päätin etten tänä vuonna kylvä mitään. Saa nähdä pysyykö päätös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihab miestenkin sukissa olla pupuja ja kissanpentuja.😸
      Maltillisesti minäkin tänä vuonna kylvän siemeniä, mutta samettikukka on niin helppo, että en raaski ostaa taimia vaan kylvän itse.

      Poista
  10. Kissan muotoinen palapeli kuulostaa ihanan erikoiselta. Voisi olla meidän lapsillekin sopiva. Ja hyvä jatkokäyttövinkki palapelin paloille askarrella koruja. Mää oon käyttänyt palapelin paloja aurinkovärjäykseen, niistä jäi kuviot kankaaseen. Sen jälkeen laitoin palat vielä takaisin palapeliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ainakin kestävä, sillä palat ovat paksua vaneria. Ei kuitenkaan ihan pienille lapsille, sillä palat ovat tosi pieniä.

      Poista