tiistai 9. maaliskuuta 2021

Jokohan piisais


Nimittäin Viirujen virkkaus. Minua ainakin jo kyllästyttää ja haluan päästä muuta tekemään. Housulangatkin loppui kesken ja jouduin kaupasta hakemaan uutta. Kylläpä oli 7-veikan tämän kevään vihreät ruman värisiä, mutta pakko oli ottaa kun ei muutakaan ollut. Kotia päästyä tietenkin löytyi omista varastoista lisää parempaa vihreää ja nyt minulla sitten pyörii kaksi rumanväristä kerää joille pitäisi käyttöä keksiä.


Niin olen ahkerana istunut virkkailemassa että aikoinaan kirpparilta ostettu käsityötuolikin hajosi jo. Pohjasta pongahti tukiraudat, mutta onneksi kissa ei sattunut silloin makoilemaan siellä. Yksi sen lempipaikoista.



Istuinosaan tuli kissojen mielestä niin sopiva pesäkuoppa. Pitäköön nyt vähän aika. Kunhan lumet sulaa ulkoa niin pääsen pihalle hajottamaan tuolin ja sitten kantamaan roskiin. Kokonaisena sitä ei voi sinne laittaa.


Onneksi kirpparilta löytyi uusi käsityötuoli joka mahtui jopa ystäväni pieneen autoon. Käsinojat ovat juuri oikealla korkeudella ja selkänoja sopivassa asennossa, eikä hinta ollut kuin 25€. Kelpaa siinä taas jatkaa näpertelyjä. Kunhan saisin vaan nuo katit vielä uskomaan ettei tämä ole niiden uusi raapimapuu. Yritystä on ollut kovasti.




 

33 kommenttia:

  1. On noissa Viiruissa ollut virkkaamista ja näpertämistä! Ei ihme, jos mielit tehdä välillä jo muutakin!? Mulle jäi uteliaisuus niiden uusien vihreiden sävyistä..? Ja tietysti tiedän/luotan, että keksit niille kerille jonkun mainion käyttötarkoituksen! Sockin kanssa sukkiin? 😉
    No huh tuon tuolin kanssa! Tosiaan ONNEKSI ei ollut kissaa alla! Kivan uuden tuolin sait hankittua! Tykkään!
    Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palaanpa vielä...
      Keksin hypätä blogissasi aloitusvuoteen. Vahingossa aloitin joulukuusta 2009 ja luin toista tuntia postauksiasi päätyen sellaiseen, jossa on selkeästi Viirujen "esi-isä". (https://sudensilmukat.blogspot.com/2009/08/sateinen-paiva.html)
      Nyt ymmärrän, miksi tuolla esittelyssäsi lukee "kissalauma". Samalla löysin hurjan määrän kivoja käsitöitä, joista saatan napata jotain vinkinpoikasia omiini, kiitos! Palannen jonain toisena yönä lukemaan ne oikeasti ensimmäiset tekstit plus muuta.
      Tähän aikaan lieneen syytä ottaa täällä oleva mies huomioon ja sulkea tämä kone.
      Ennen kaikkea kiitos! Luen noita juttujasi mieluummin kuin jotain kirjaa, mikä minulta ei luonnistu!
      Hyvää yötä! ♥

      Poista
    2. Jopas olenkin kirjoitellut pitkään, en ole itse huomannutkaan. Alussa bloggeriin ei voinut kirjoittaa kuin määrätyn määrän ja sitten oli tehtävä uusi blogi tai poistettava entisiä kirjoituksia. Kun minulle tuli ilmoitus täyttymisestä, niin poistelin niitä alkupään kirjoituksia. Onneksi enää ei ole semmoista.
      Paljon on blogiystävätkin muuttuneet tässä vuosien varrella, vain harva on ollut sieltä alusta lähtien . Osa on lopettanut muuten vaan, jotkut muutamat ovat kuolleet. Minusta on hyvä kun omaiset ovat joskus ilmoittaneet viime mainituissa tapauksissa.
      Kissojahan minulla on ollut aina lauma muitten elukoitten lisäksi. Nyt ei enää ole kuin kaksi leikattua tyttökissaa (nyyh) joten uusiakaan ei ole enää tulossa. Koiraakaan ei voi ottaa kun en jaksa kumminkaan enää lenkittää sitä tarpeeksi.
      Tuonne Suden idealootaan olen kerännyt ohjelinkkejä jotka minä "teen sitten joskus kun kerkiän"

      Poista
  2. Vau! Olet ollut ahkera! Mitähän seuraavaksi käsissäsi syntyy. Hyvän näköinen käsityötuoli. Minä teen käsitöitä sohvan nurkassa. Siihen kohti on painunut kolo, missä istun. Haaveilen uudesta sohvasta. Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä näillä pakkasilla ole ollut muutakaan tekemistä kuin virkata tai katsoa telkkaria. Hyvä istumapaikka on tärkeä käsitöitä tehdessä. Minua auttaa kun saan pitää kyynärpäitä sopivan korkeilla käsinojilla, ei niska väsy.

      Poista
  3. 7veikka on mennyt aivan onnettomaksi. Pienet kerät ja värit ihan kummallisia. Ennen oli paremmin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen oli kaikki paremmin. Kesätkin lämpimämpiä.😄

      Poista
  4. Tee niistä rumista vihreistä langoista sammakkoleluja, moni pikkupoika varmasti tykkäisi ja tytötkin jos virkkaat osalle sammakoista kruunut :)
    Ihanan edullisesti löysit itsellesi uuden nojatuolin. Mukavaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niitä sammakkoprinssejä joskus tehnytkin. Ajattelin että jos noista dinosauruksia ja lohikäärmeitä. Oma tytär (29v.) toivoi dinosaurusta nimeltä Jomppe.😄

      Poista
  5. Oikein hieno kissalauma veljeksiä, ehkä. Ihania. Voi kun sais yhenkin aikaiseksi virkata. Ei ole viirulankaa kylläkään enää. En minäkään perusta enää uusiin lankaväreihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen käyttänyt näihin vanhoja harmaiden lankojen jämiä. Sainpahan kulutettua niitäkin pois.

      Poista
  6. Saman toisto alkaa puuduttaa aika nopeasti. Huomaan, että olet tehnyt 1 ylimääräisen. Nyt joudut ehkä tekemään vielä 9, jotta on taas tasakymppi ;D
    Aika paljon olet kässäilly, kun tuolikin levisi. Minulla on ongelmia sohvankulmauksen kanssa, kun se ei pysy ollenkaan paikallaan, vaan seikkailee edestakaisin ja väleihin tipahtelee tavaroita. Olen haaveillut tukevasta nojatuolista, jossa olisi hyvä, selkää tukeva noja. En kuitenkaan tykkäisi käsinojista, kun kyynärpäät osuu niihin neuloessa (luulisin).
    Täytyyhän kissan merkitä tuoli, jotta käy ilmi sen olevan teidän omaisuutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, minullapa oli jo ennestään näitä Viiruja, joten tasan 15 on kasassa.
      Minulla taas pitää olla ne käsinojat sopivalla kohdalla ja kissoilla ei ole asiaa tähän. Tämä on yksistää minun ja kissoilla on omansa, ainakin toistaiseksi =)

      Poista
  7. Herttaisia Viiruja koko joukko!
    Äskettäin pyörähdin kauppareissulla lankahyllyllä, ja kyllä siinä tuoreimpia Novitan värejä silmäillessäni ajattelin, että kuka näitä ostaa... kummallisia sävyjä. Raita -langoissakin on nykyään outoja väriyhdistelmiä.
    Voi, oletpa tehnytkin hyvän kirpparilöydön - tuo tuoli on niin hyvä istua! Meillä on kaksi samanmoista ja lisäksi keinutuoliversio. Olen joskus miettinyt, että irtopäälliset voisi tuohon malliin saada kohtuullisella vaivalla. Saattaisikohan sillä saada säästettyä alkuperäistä verhoilua myös kissojen puumerkeiltä?
    Minulla jumittuu niska ja hartiat helposti neuloessa, täytyykin kokeilla tuota sinun tyyliäsi pitää kyynärpäät käsinojilla.
    -Minski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin niihin sinapinkeltaiseen ja ruskeaan Novitan uusiin väreihin, mutta muut oli kyllä kamalia. Ihan tavallista kirkkaan vihreää ei saa enää mistään.
      Jo pitempään olen etsinyt kirpparilta tämmöistä kapeaa nojatuolia, pieneen asuntoon kun ei semmoiset laiskalinnat mahdu. Keinutuolista olen haaveillut jo vuosia, vaan kun ei tänne mahdu mihinkään.

      Poista
    2. No mutta sittenhän tuollainen keinujaloilla oleva nojatuoli olisi vallan oivallinen! Omani hankin Sotkasta reilu vuosi sitten ja kun katsoin äsken, niin keinutuoliversio kuuluu edelleen heillä valikoimaan. Normaalihinta on vaan hurja, mutta siellä on aika usein -50% alennuspäiviä, omanikin jostakin sellaisesta kampanjasta ostin. Siinähän olisi vinkkiä lähipiirille vaikka kimppalahjaksi, olikos sinulla ensi vuonna ne pyöreät kymmenet?
      Niin tosiaan, nythän on se maaliskuun puoliväli! Joko se sinun syntymäpäiväsi oli?
      -Minski

      Poista
    3. Loin katseen ympärilleni ja huomasin ettei minulla ole yhtäkään kaupasta ostettua huonekalua. Kaikki on joko saatu toisten vanhoja tai ostettu kirppareilta. Minä kun en piittaa ollenkaan sisustamisesta. Kaikki tarpeellinen on kuitenkin ja vähän liikaakin .
      "Juhlat" oli sunnuntaina. Tyttären kanssa kahdestaan löhöiltiin yöpuvuissa koko päivä ja tehtiin vähän normaalia parempaa ruokaa. Ensi vuonna tasaluvulla olen varmaankin taas "matkoilla", eli lähdetään tytön kanssa kaupunkiin ravintolaan syömään hienosti. 😋

      Poista
  8. On komea rivi kissoja! En kyllä kestäisi virkata noin monta yhtä päätä. Mun täytyy aina siirtyä seuraavaan ja erilaiseen työhön ja sitten taas takaisin. Mun tuoli jos pettäisi, niin huonosti kävisi: mummi lentäisi pylly edellä lattialle. Neuletuolini on näet korituoli.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen näitä sarjatyönä niin ei puuduta kovin paljon. Eikä hätää, minulla on pari isoa kassia täynnä keskeneräisiä erilaisia töitä. Sieltä nappaan aina tilanteeseen sopivan työn. Esim. telkkaria katsoessa on hyvä neuloa tavissukkaa , mutta linja-autoon on hyvä ottaa joku pieni virkkaus. Kaupunkireissulla ehtii juuri sopivasti valmistua pari apinanpäätä .😄

      Poista
  9. On siinä Viiruja melkoinen porukka! 😀 Onnea ja menestystä uuden tuolisi kanssa! Minun allani aikoinaan petti korituoli ja valuin lattialle asti: takapuoli lattialla ja polvet kiinni leuassa. Siitä olisikin ollut vaikea päästä omin avuin ylös, mutta onneksi oli muutamia ystäviä kiskomassa minut ylös. 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tunnistaa ahkeran neulojan kun työtuolikin kuluu jo puhki alta .😄

      Poista
  10. Nuo nallukat ovat super söpöjä. Aikamoinen määrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höps,ne yrittää kylläkin esittää Viiru.-kissoja 🤣 🤣 🤣

      Poista
  11. On kyllä hauskaa porukkaa siellä. Minne laitat kaikki nuo Viirut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viirut ovat jo lähteneet maailmalle, yhtään ei jäänyt kotia.

      Poista
  12. Ihana kissalauma!!!
    (hiti oon monta viestiä lähettäny,tulee vaan :(
    no kokeilen vielä,)
    Olet Sinä SuDE taitava:)
    Ihana uuden tuolin ostit ja edullisesti.
    Mukavaa viikonloppua!🌞🐾🐾😺😺
    kevättä kohti mennään ,pienin askelin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullahan ei ole yhtään "uutta" huonekalua, vaan kaikki ovat joko toisten vanhoja tai kirppareilta. Tämä taitaa olla yksi kalleimmista hankinnoistani. 😄

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Siis hitsi vieköön, mutta minulla meinaa iskeä kevätmasennus.

      Poista
  14. No voihan kissalan väki. Hyvä kun sait uuden tuolin niin taas syntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän liiankin hyvä istua, sillä nyt on jäänyt ulkoilu ihan olemattomiin.😄

      Poista
  15. Yrittikö tuolikin varoittaa, että nyt riittää kissojen tehtailu :D :D Ovat kyllä niin söpöjä ja juuri Viirumaisia, että onneksi löysit uuden tuolin, missä saa tehdä lisää kissoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoli yritti murhata minun kissani, mutta ei niistä niin vaan henki lähde.😄

      Poista